Regisztráció Blogot indítok
Adatok
győrip

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma Magyarországon nem tiltja törvény, hogy gyerekeket lakoltassanak ki. Meg is történik, rendszeresen. Ilyenkor a családok sokszor szétszakadnak, és a gyerekek nevelőszülőnél, vagy gyerekotthonban kényszerülnek élni. Egyáltalán nem szükségszerű, hogy ez előforduljon! A Város Mindenkié csoport…..
Nehéz már elhinni, hogy nem szándékosan Orbán kezére játszanak a szocialisták. Az MSZP egyszerűen semmiből nem tanul, pedig a közelmúlt párszor beleverte már az orrukat a saját hibáikba. Tegnap látott napvilágot a MoMa elnökségi tagjának levele, amelyben Kajdi József leírja:…..
A Város Mindenkié (AVM) csoport 2011. november 11-én a Józsefvárosi Önkormányzat előtt követelte, hogy Kocsis Máté országgyűlési képviselő vonja vissza azt az előterjesztését, amely lehetővé tenné, hogy a hajléktalan embereket 150.000 forintos bírsággal vagy 60 napos elzárással büntessék. A…..
győrip 2011.11.11 22:01:41
Határhelyzetek

ESSETEK NEKEM (akár még meggyőzhető is vagyok), de én vagy nem értem az Új Szemlélet csoport vagy/és AVM józsefvárosi polgármester előszobájában tartott ülődemonstrációját, vagy nem értek vele egyet.

Én (azért hangsúlyozom most, mert annyian és annyifélék vagyunk) mélyen nem értek egyet a hajléktalanság kriminalizálásával.

Azzal sem értek egyet, amikor politikusok kriminalizálják indokolatlanul ezt a helyzetet, de azzal sem értek egyet, ha az ellenkező véleményen lévők is indokolatlanul kriminalizálják a véleménynyilvánítás formáját.

Lehet, hogy ez a tiltakozási forma hősiesnek látszik, lehet abban bízni, hogy ez „ütősen” mutat a médiákban (szerintem más sem kevesbé hatékony, ha egyáltalán), azonban szerintem:

• Hatását tekintve inkább kontraproduktív
• Csoportos formában számomra megkérdőjelezi az egyes résztvevők szuverén mozgásterét, döntési lehetőségét
• A „kívülről drukkolók”, vagy éppen „ellendrukkolók” morális helyzete jelentősen vitathatóvá, kétessé válik – de ami ezeknél is talán fontosabb:

• Akarva-akaratlanul is tovább tólja a hajléktalankérdést a kriminalizálás irányába
• Ezzel eltereli a hajléktalankérdést annak társadalmi, szociális, nagyon is sokakat érintő tartalmától (szintén akár akarva-akaratlanul, a felek kölcsönhatására)
• Jelentősen akadályozza az értelmes diskurzust mind a hajléktalanság miben létéről, mind a reális megoldási módokról

Végsősoron erőszakhoz vezet, erőszakot erőszakol ki, anarchiához, rendőrállamhoz vezet – még ha keveri is a békés és békétlen eszközöket.
Ebből a szempontból teljesen lényegtelen (akárcsak az óvodában…), hogy ki kezdte, kinek van inkább igaza. Erről persze kinek-kinek meglehet a maga véleménye.
Ha „ők így”, akkor „mi is így”?!

Nem vagyok egy középutas, vagy éppen mondjuk egy örökös békességre vágyakozó típus, ezzel együtt is a fentiek miatt én NEM értek egyet azzal, hogy a rendőrséget tudatosan magunkra hívó, önmagunkat tudatosan őrszobára szállíttató akciókkal ma Magyarországon előrébb juthatnánk közös dolgaink rendezésében.

No, hát ilyenekről is fogunk vitatkozni a korábban már megküldött meghívó szerinti alkalommal:

MEGHÍVÓ

Minden érdeklődőt szeretettel meghívunk egy igazi pezsgő együttgondolkodásra, vitára, melynek címe kettős:

Hajléktalan emberek a politika kereszttüzében - mi lehet a szerepünk?

Az eddigi hajléktalanellátás csődje? - Van-e kiút?

Vitapartnerek:

Győri Péter - Misetics Bálint
és a megjelentek

Moderátor:

Fehér Boróka

Időpont: 2011. november 15. (kedd) 18 óra

Helyszín:

XIII. Dózsa György út 152. (BMSZKI, volt Népszálló)
Nem kell készpénznek venni persze, mert a Városháza Fórumról elég gyakran röppennek fel különböző hírek, de mindenesetre az Építészfórum azt írja, hogy "hatvanöt méteres toronnyal egészítette ki Erick van Egeraat a Városháza Fórum terveit: a Károly körút és a Bárczy…..
8ker Közbiztonsági Nap 2009.06.19 08:16:00
A lezárt területen megtartják az első programot - reméljük, több ilyen lesz.Ott lesz a rendőrség, a közteresek, a köztisztaságiak - fel lehet tenni nekik a kérdéseket, például, miért nincs bírságolva a tilosban álló autó, miért nem intézkednek a kukák pótlásáról,…..