Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Törpemongúz (törölt)

0 bejegyzést írt és 216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Mese Nagy Böhöm királyról 2011.07.02 07:15:00
A rövidlátó baloldaliak és liberálisok bizonyára farkast kiáltanak a Népszava elleni határozott fellépés láttán. És velük béget majd a panelprolik csürhéje. Az igényesen gondolkodó, felelős polgárok azonban átlátják a magasabb rendű összefüggéseket, vagy ha eddig nem,…..
Törpemongúz (törölt) 2011.07.02 08:05:56
@Altaïr: amennyiben azt tekintjük, a szarkazmus jó kedélyt eredményez (köze nincs gúnyhoz, vagy csúfoláshoz)
nagyon is jó eszköz, bármiféle jó kedv keltésére. Jelen esetben pedig ez így van.
Törpemongúz (törölt) 2011.07.02 10:11:01
@kako_j:

de nagyon igazad van: a szerencsétlen szocialista médiában, ha értenének egy kicsit is a bőszítéshez, bevágnák azokat a mozzanatokat, amikor kötéllel fenyegetőznek büntetlenül kordont bontottak közösségileg, és mellé raknám a média hatóság mostani stílus béli kifogásait egy puszta kommentel kapcsolatban. Szépen, párhuzamban. Ezt folyamatosan tenném.

De a sületlen baloldali média most is saját hányásnak hamvai felett csodálkozva fekszik alá a jobb oldali bakónak, nem hajlandóak kimondani olyan kritikákat, amik nélkül felébreszteni egy társadalom igazság érzetét szinte lehetetlen (illetve egy rádiónak került kés a torkára, mire már ha valaki beröfögi hogy diktatúra a telefonba, nem mondják hajlongva mismásolva, mint 1 évvel ezelőtt, hogy ez még nem az... Mert Pestről nem látszott mi üvölt még egy utolsó kis-portás állás kiosztása mögül is.) Tisztelet a kivételnek, mert van.

Az eszetlenek azt is félreértették annó mi az igazság kommunikáló médiataktika és a radikalizmus közötti különbség, (magukat békepárti nem radikálisként letudva közileg)evvel a tiszta beszédet is hosszasan negligálták, mivel valóság radikálisabb volt annál, a számukra kimondhatónál), épp evvel el bizonytalanítva szavazóikat, akik nagyobbrészt pontosan látták sok évvel ezelőtt is, mi folyik.

Ez kritika, és nem negatív vélemény részemről. Egyébiránt a most működő bal médiát jónak tartom, érettebbnek mint volt, még ha ezt az érlelést épp az ellen oldal, és társadalmi szükségszerűség teszi meg.
Törpemongúz (törölt) 2011.07.02 10:46:09
w Éljen és virágozzék 2011.06.27 06:30:00
Ven Csia-pao igazán elégedetten távozhatott Magyarországról. Tárgyalásai sikerrel jártak, és legalább annyira otthon érezhette magát, mint Csao Ce-jang 1987-ben. Igaz, hogy Magyarország azóta demokratikus ország lett, de megkíméltük Vent attól, hogy ezzel szembesülnie kelljen.…..
Törpemongúz (törölt) 2011.06.30 10:54:25
@a szív fészkei:

Általánosan a senkik, bölcsebbek, okosabbak, tisztában látnak mint azok, akik valakik. A valakik mögött illetve előtt mindig van egy viselkedés centrum, amire mutatva mondják magukról ők, hogy valakik. Mert félnek felvállalni magukban azt, amit látnak. (sokszor fel sem ismerik, hogy erről van szó). A senkik jókedvűen saját maguk felvállalásával letudva a dolgot, nem igénylik, hogy külön arculatot építsenek, így a senkik, messze nagyobbak, mint a valakik. A senkik tudata, mivelhogy a senki, az aki egyébiránt nem létezik, tudatának határai nem állnak meg testének fizikai határainál. Mivel az átjárásban nem akadályozza az arculatba foglyul ejtett tekintet. Az arculatban élők, nagyon szenvednek is ettől, egy része zenész lesz, író lesz, lelkének jóra pillantásának függvénye, hogy nagy író, költő, zenész, tudós, vagy rablógyilkos lesz belőle. A Senkik a világot nem háborúban akarják megváltoztatni, hanem egy mosollyal, egy jó szóval, egy tettel a környezetükben. Ettől érzik magukat boldogabbnak. Az arcból figyelők közül a legelvetemültebbek, állandóan másokat akarnak megváltoztatni, míg ezt egy igazi senki, sohase fontolja meg, meg se fordul a fejében. (ellentétben az arcok egy részével).A valaki - az arc - attól szenved, hogy létezik, ez az emberbe akadt Isteni energia kínjának érzete, az emberben magában, érezvén a fogság súlyát, fullasztó frusztráltságát az élő energiának, amit maga az élő energia, az élet, érez. (Az edény a lélek így képes az élet, a jó ellen fordulni, ha nem szereti az életet. Ha maga a lélek kevéssé jó, ennek dühe az, mellyel saját élete és evvel együtt mások élete fele tekint a kín miatt, amit átél. Az ilyenek azt is gyűlölik, ha látják, hogy másnak jó. Mert tudják, hogy nekik nem lesz jobb, mert ők maguk nem engedik el a bennük lakó jót (néha nem is látsz bennük semmit). Ráadásul látják saját elvetemültségüket, aminek alapján, tisztába kerülnek avval is, hogy nem is lesz jobb nekik. Ez csak fokozza dühüket, agressziójukat, a magukban kiölt jó láttán, annak hiányában még több gyűlöletet vesznek figyelembe, és másokra törnek azért, hogy ezt a jót másokból is kiirtsák. De miért üzlet ez nekik?
Azt mindenki ismeri ezer Holywoodi történetből, hogy milyen sikerrel teszik ezt. Ezért bájos az egész: A hasztalan és teljesen értelmetlen harc végett. A vesztes kínkacaja, nyihogása, tág szemű vihogása, saját pusztulásának kálváriája felett. Legszívesebben egy kézzel, egy mindent felejtő kézzel kirántanám örökké fortyogó teljesen értelmetlen förgetegéből, ki a kies térre, de látva-látván sem tehetem, ha ő magában nincs jó amin keresztül a jó kezet nyújthat.
Törpemongúz (törölt) 2011.07.01 09:17:55
@szorokin:

visszanéztem adolfot, hát az is egy rakás hányás, mert azt nézegetni hogy valaki mennyire hiperaktív, és ezt csak azért, hogy ne kommenteljen az arcába lökni, tényleg szaremberre vall. De az ráadásul, hogy megemlíti a "másként "gondolkodást" ördögfiókává avandzsál, mert ma már nem igen lehet "másképpenezni" annyira egyértelmű minden, ma már tiszta morális alapok nélkül csak úgy másként 'gondolkodgatni akkora marhaság, hogy a szirénák áram nélkül is megszólalnak ha elhalad mellettük.
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
Törpemongúz (törölt) 2011.06.16 11:00:46
@Kurt S. Earp:

hmmm elgondolkodtatsz azért, noha én valóbban nem a poszt tárgyában kommenteltem közvetlenül, valami nem stimmel az egész, mindentől távolságot tartó, magadat állva tartani próbáló, finomkodó szinte irodalmi kultúr dölyfbe. Te melyik világban élsz? Van több is? Vagy van 'saját világod, mely érelemmel körülbástyázott fátyolfelhők mögül előleső, törékeny zuhatag? Radnótinak is volt.... De nem kérdezte tőle meg az az ember, aki lelőtte.

Emellett, te etikai finom mívű, de tökéletesen mellékes teszkós és egyéb témákról gondolsz érdemi vitát folytatni.... Így ez úgy néz ki, mintha leginkább a kezedet az arcod elé tartva inkább az eget nézed, nem vállalva annak következményeit, hogy véleményt formálsz. Csak azért nehogy csúnyát mondj.

Mily érdekszféra az, ahol nem látszik hogy egyébként mi történik? Emlékszel, Miféle fröcsögés volt itt még a szoci kormány idején, jobboldalról? Jogos a gyűlölet elleni kitételed, de csak jogos, nem valóságos, annak tükrében hogy amit a jobboldaliak hangoztattak országtönkretétel címén, azt most még randábban diktatúrával fűszerezve, négyzetre emelik. AZ LMP gyakorlatilag minimális tényező, akár mit állít vagy nem állít. Nemsokára Klubrádió sem lesz. Vajon ilyen körülmények között miről érdemes értelmi párbeszédet folytatni? Eleve mit jelent az értelem szó? Gyakorlatilag semmit. A kormány irányvonalai között nem szerepel, mert van egy együttható szorzója, ez pedig az etika, az meg ott egyáltalán nincs. Puszta érdeken alapuló, mindent, az élőlényeket az embereket is puszta eszközként tárgyként kezelő hatalmi struktúra. TE is birtokba vagy véve, ez feltűnt érdemi értelmi párbeszédjeid közbe?
Törpemongúz (törölt) 2011.06.16 11:12:53
@Kurt S. Earp:

De még valami: ha gazemberek vannak is a bal oldalon, mármint gyűlölködők, azért egy pillanatra nézz körül, hol gyülekeznek melyik oldalon a huszárok, portások, Fradi szurkolók, buggyos népviseletű magyarok, mily tüntetéseken volt gyűlöletkeltés ezerszámra. De egyébként elismerem, jó lenne szakmai vitát, eszmecserét folytatni érdemi konszenzusért nagyon is: De azt a vitát csak LÉTEZŐ társadalmi és morális kereteken belül lehet véghez vinni. EZ a keret jelenleg Magyarországon nem létezik. az elmúlt 8-12 évben valójában véghez vitt köz moráll rombolást 20-80% - ban a jobb oldalról történt.
Törpemongúz (törölt) 2011.06.16 18:06:08
@Paladdin:

AZ offolásban valóban igazad van, ebben a véleményben @Kurt S. Earp: kollégával is egyetértettem, tudod ez az egész szinte pünkösdi offolgatás pusztán azért zajlott, Mert az LMP-s teszkós ügy, sőt eleve az-az igény hogy erről kellene szakmai diskurzust folytatni, a mai valóságot tekintve avítt, idejét múlta. Nem tudom mennyire érzed ennek a bornírtságát.

Ez pont olyan, mint amikor a Vágó Pista odament egy taj-kopaszhoz diskurzust folytatni, szerencsére megúszta pofon nélkül. Ezért nem áll, még az offolással szembeni erkölcsi agitációd. Fideszéket a legkevésbé sem érdekli, hogy értelmes agitáció lesz-e ebből, mivel épp leszarják.

De ezt fentebb le is írtam. Nem konkrétan a te, vagy kollégád beszédjével vagy személyetekkel van probléma, hanem a téma iránti elkötelezett 'beszélgetünk-séggel van lepkefingnyi diszharmónia, olyan Vágó Pistás.

De természetesen én ezt a továbbiakban most nem fogom firtatni, nyugodtan lehet folytatni.
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
Törpemongúz (törölt) 2011.06.08 14:23:35
Ez a feloldódós Egy szép közös Európában kimondottan izgalmas, érdekes. Nemzeti szinten, országok közötti mozzanatként. Az USA déli államaiban gyengébb az élet minőség, mégis amerikainak tartja mindenki magát, még ha köpnek Kalifornia láttán, vagy akkor is.

Ugyanígy földre köpnek, amikor visszalátják, hogy a hülye Európai média mekkora marhaságot közvetít a valóság helyett, az egyszerű embereknek. Nem ok nélkül nyertek kétszer világháborút, majd nyerik meg harmadszorra is, ha mégis, Német felsőbb rendűséggel, Francia önérzettel, spanyol banditizmussal, magyar idiotizmussal szemben.

Miért nem integrálódik oly gyorsan az EU-s állampolgár egy Európaiság, az együvé tartozás tudatára? Gyakorlatilag, szinte minden kormány, de legfőképp a magyar, akár szoci akár fidesz, szarik rá. Úgy fizetnek ide a Német és más nemzetek állampolgárai az adójukból, hogy mi parasztok, kéregetők, és főleg a főparaszt kormányok ezt semmilyen módon nem propagálták. Szerintem ez tetű dolog.

Elfogadni a pénzt, majd vicsorogni: „hja’ a nyugati élet színvonal”, majd amikor mégis megszánnak és oktatásügyileg és máshogyan fel akarnak emelni, a legelemibb takony szabályokat se tartjuk be, gusztustalan. De az is tény, hogy a pályázatot kiírók sem szabják feltételül, adott pénzmennyiség felett igenis, kutya kötelessége a közmédiumoknak harsogni az adott országban, akár 50 akár 500 millió vagy még több forintról van szó, és hogy mire adta az EU.

EZ a fajta propaganda még a rómaiaknak is tökéletesen ment Afrikában. Úgy döntöttek pénzzel asszimilálnak kulturális ez által társadalmi minőségében (hogy aztán nem sikerült nekik, más tényezőkön múlott.) Elmondható, hogy azok sem értik kiktől jönnek a pénzek, akik nyerik ezeket a pályázatokat, úgy is viselkednek mintha aranyásás történt volna, vagy egyszerűen fel–sem-fogják miért van ez. Ez egy kulturális katasztrófa. Talán később, ha használják felsejlik bennük, talán ráéreznek az üzenetre…talán.
Törpemongúz (törölt) 2011.06.08 15:31:02
@phoenix102:

hmm tehát ezt úgy érted: ha nem jön ide a Mercedes és NEM ad havi 90 ~ nettót vagy többet, akkor avval legalább nem használná ki a szegény afrikai magyar bennszülötteket, akik enélkül még ennyit se keresnének? :D

"Oktatás terén fényévekkel járunk a legtöbb nyugati ország előtt"

ez a sorod megrendít. Bazmeg te Pisában laksz? Onnan tudod a tesztet? Mert szerintem mély magyar torkollásod onnan jött a ferde torony környékéről :)

ha már oktatás: Sok iskolában a rezsi miatt krétára is neccesen futja, erre odadobtak még néhol kistérségi iskoláknak is EU-s pénzből digi táblákat. Inmáron 3D ben földrajzoznak és egyéb. Akkor tényleg igazad van jobb, ha nem is szólok erről, arról se, hogy nyugaton minden iskolában van...mert te az egészet le mély-torkozod :D

"EU szabályokat pedig különbül betartjuk" - Sejtelmem szerint ezt egy kocsmai Hír TV-s beszélgetésben láttad, amelyet aztán jobbos kollégáddal ki is beszéltetek :D leírjam, hogy zajlott a csevej?

Egy pillanatra ugorjunk vissza Afrikába. Illetve inkább csak te.
Törpemongúz (törölt) 2011.06.08 18:13:11
@phoenix102:

Elismerhető, a túlburjánzó bürokratizmus, mind az hogy, vannak elcseszett pályázatok. Azonban te is jól tudod én is jól tudom, nem erről beszélsz, hanem euró szkeptikus vagy. Igazad van létezik erős érdekérvényesítés, de a nemzeti határok elmosódásával nem számolsz(mivel ellen drukker vagy ebben). Mert akkor már csak gazdasági térségek érdekérvényesülése lesz és abban meg igencsak szabad piac van, csak úgy mint az új ötletek véghezvitelében, az szövetség az egység szabadságillatával fűszerezve. Az, hogy látsz elcseszést, nem közvetlen puszta kauzalitás nagyok érdekérvényesítésére mutogatva. Sőt főleg az gyaníthatóan ostobaság, hogy az egész ezért született. Itt lóg ki a lóláb. Egyébként sem a jobboldali sem a baloldali tisztogatással nem értek egyet.
w Ingyenrendőr nincs 2011.06.04 05:00:00
A rendvédelmisek tiltakozása egyelőre nem erőszakos, csak ráutaló magatartással hívják fel a figyelmet. A követeléseik sem annyira elszálltak, mint amit a Kossuth tér nemzetgyűlése adott elő, nem a középkorba próbálnak visszamenekülni. Csak annyit akarnak, hogy maradjon minden…..
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
Törpemongúz (törölt) 2011.05.23 18:41:19
@Rodeo36: Árnyalnám:

bman777.atw.hu/lhld/index.html

a fenti zenében valami megtérésről reppel az ürge.

Egyfajta békességet jelenthet az egyszerű eszű, de mégis pörgő ám alapvetően nem rossz indulatú embereknek.

Azért van, akinek nincs annyi muníciói az élethez, mankó annak, akinek nincs’ más támasztéka, de vágyja a nyugodtabb életet. A Klubb700 –ban rengeteg e-féle megtérősdit látni. AZ egy 'olyan fajta igazság...nem mindenkinek kell mankó.
w Helyreigazítás 2011.05.11 03:00:00
Tisztelt választók, kedves fiatalok! Adminisztrációs és politikai hibák következtében olyan plakátok és hirdetések jelentek meg a sajtóban és a köztereken, amelyek az abortusz alternatívájaként a gyermek megszülését és azonnali örökbe adását jelölik meg. Csak a kampány…..
Törpemongúz (törölt) 2011.05.12 14:13:43
@elendem:

Elendem, bukó, amit mondasz:. A szüzesség, szellemi értelemben ugyanígy érthető, Pl.: a szűz mária, egy hölgyemény, akinek a fejében tisztaság honol, szellemi érintetlenség, azt is nevezhetük szűznek. Így adhat életet egy szellemében lelkében nem fertőzött gyermeknek, érintetlensége okán Pl.. Tökéletesen lényegtelen, hogy egyébként szűz volt-e vagy nem. Ebből neked hol jön le a nemi aktus? :D Egyébként a 'szűz szellemi állapothoz valamilyen skálán pedig léteznek nők köztük több ráadásul híres is.

Báránykám, Nyakig ülsz te a doktrínában, csak tagadod, mert összenőtt a kezeddel. Úgy gondolod, ha bevallanád a kezed is odalenne. Azért, mert valójában minden ilyen doktrínával egységet vállalsz. De mivel erről tudomásod van, és arról is, hogy nem gondolnád ezt a mozzanatot most föladni, ezért nem nyúlsz 'szellemi' fejsze után.

No meg tudom...Izsák :D Rá mindig jó hivatkozni. Végül is, csak nem vágták le :), mint egy birkát.
w Sohase mondd 2011.05.10 07:00:00
Kibökte végre Gyurcsány Ferenc, hogy ő itt még mindig szeretne lenni valaki, avagy az ő olvasatában: tenni valamit az országért. Mindenekelőtt elősegíteni Orbán Viktor leváltását. Azt most sem mondta, hogy a miniszterelnöki székbe akar visszakapaszkodni, de a pártelnökségre már…..
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
Törpemongúz (törölt) 2011.05.06 19:56:23
@Rodeo36:
te akár goblinsz is lehet, teára cserélhető.
Törpemongúz (törölt) 2011.05.06 21:48:37
@Rodeo36:

Ejj te hisztis kölök Hát semmi se elég?Beíratlak egy kommunista óvodába hogy kineveljenek, meg át :) Még hogy tankot krémesre cserélni, tank Huxley szép új mennyei világában nem lesz, mert mindenki átalakul ártatlan galamb lesz belőle, Vagy mint a macskafogó masinából kiesett kijavult macskoszok. DE egyenlőre ez a projekt beakadt, mert nem látom, hogy lesz az emberből szárnyas a végén.
Miután végre nyomdába került az ígért két pofonból az első, a milicistakérdés le is van tudva, így most megint arról lesz szó hetekig, hogy náci gárdát alakítani sem szép dolog, de talán ha a cigányok abbahagynák a cigánykodást, akkor eleve nem lennének gárdisták se. Ezt…..
w Szent szar 2011.04.26 06:50:00
Ha volna Orbán Viktor környezetében csak egyetlen mélyen vallásos ember, már szájon kapta volna. A szentségnek nem az a legfőbb ellensége, aki nem hisz benne, hanem aki a krumplilevesét melegíti rajta. Krisztus feltámadt! Ugyanott Wartburg eladó.   Én például legfeljebb…..
Törpemongúz (törölt) 2011.04.26 12:00:22
@Neel Armstrong:

Te szándékosan marha, ugye akkor, ha annyira vágysz kitiltódni, a náci fejeddel minek osztod itt az észt? Csak nem azért, mert avval simogatod magad, hogy másokat baszogatsz? A végletekig perverz.

Felhívom minden szabadelvű ember figyelmét arra, hogy az ilyen fickók, mint Neel is, azon élvezkednek, hogy akármily érvre végül is elmondhassa: rigmusát: „kikoptok…eltűntök szépen lassan” Náci, mert ilyen a természete. Ezt komolyan is gondolja. Szerintem Neel-t az oviban is csak piszkavassal merték megközelíteni.
w A keselyű még él 2011.04.19 07:30:00
Az a legszarabb ebben a cintányéros, cigányzenés, pörgekalapos maszturbációban, hogy lehetne helyette valami értelmeset is csinálni akár. Vagy legalább mellette. Valamit csak úgy bolondságból, valamit, ami kivételesen, a változatosság kedvéért nem kizárólag a Fidesznek jó,…..
Törpemongúz (törölt) 2011.04.23 17:18:44
@Paladdin:

Kedves Palladin, téged szépen megvezetett megértéssel fűszerezett béketűrésed. Egyenlőre tekintsük fehér eszkalálódottságnak, elméd egy részén, talán ideiglenes csak.

Fogalmam sincs, honnan gondoltad értelmes dolognak, hogy elmész érvelni a malackához. Ugyanis ő semmiféle kommunikációt nem folytat. Olyan, mint imádott vezére. csak kifele akar hatni. Vagyis agresszív. (Magadat áltatod, ha úgy érzed, hogy egy értelmes dolgot műveltetek, ő csak eljátsza az egészet, kész válaszokkal, alantas indulatokkal)

Úgy legalább 1000 kommentben mindig nyiltan, cigányozott zsidózott gyurcsányozott, Elméjében gyakorlatilag talpon maradt morális gondolat nincs. Morál nélkül meg egyáltalán semimféle értelmes kommunikáció nincs. Ha te ennek ellenére ezt pusztán bitrendszerként próbálod kezelni, akkor te magad is bajban vagy. Nem is kicsibe. Ha csak puszta szimpátia, részvétem, ha komojabban kedveled, beteges.
Törpemongúz (törölt) 2011.04.23 20:16:31
@malacz69 eurofanyalgó:

:) bocsáss meg, tényleg meakulpa, lehet, hogy nem 1000 hanem csak 250 kommenttel támogattál nyílt uszítással egy szélső jobboldali pártot, valóbban igazad lehet, Heller-t most nem azért szídod, mer zsidó, vagy mert liberális filozófus.

Egyszerűen azért szídod, (noha télleg érdektelen részemről, szimpatizálsz-e vele)mert a nagyvezérnek nem teszik, hogy az arcába dobja egy filozófus öreg hölgy, külföldön is itthon is egyaránt, mit tesz. Nagyon jól tudjuk kik nem szeretik a kritikát. AKik bármiféle önkorrekcióra alkalmatlanok.

Egyébként egyáltalán nem bánom, ha nem szólalsz meg. Közömbös. Vagy beszélj, nekem tökéletesen mindegy. Azonban ha, megszólalsz és a barna kávéba beleálcázol egy kis híg fost is, számíthatsz rá, valaki csak szól érte hogy büdös, hiába barna.
Törpemongúz (törölt) 2011.04.24 08:45:22
@Neel Armstrong:

Neell, rájöttem!!! Te vagy Heller valójában. Eljátszod, hogy nem az vagy, itt bőcörögsz egy akármilyen blogban, de igazán nem ez izgat, mindez álca. Valójában a magyar vizet, egy kibaszott nagy csövön, át akarod szivattyúzni, a moszadnak.

Azt is megértettem Miért a magyar ugarról akarod vinni a vizet. Mert Mózes vére bugyog benned, rá akarsz koppintani egy magyar szürkegulya homloka közepire, hogy onnan gyöjjön sugárba elő a sok víz.

Tel-Aviv fél szömit rajtad tartja, hátha mégis sikerül négyszögesítened a kört mert evvel (nagy tetteddel!) gyakorlatilag a keresztény Európa morálfilozófiai vázszerkezetét raknád új alapokra.
w A pedofilok védőszentje 2011.04.14 06:00:00
Széles körben elterjedt félelem volt egy évvel ezelőtt, hogy a jobboldali győzelem intoleranciát hoz. A kétharmad pedig pláne. Ma már kijelenthetjük: ez nem vált valóra. Magyarország keblére öleli a legvadabb devianciákat is. Sőt, díszlépésben üdvözli. Szerdán Schmitt Pál…..
Törpemongúz (törölt) 2011.04.21 11:54:03
@Rodeo36:

Eszembe ötlött ebből a versből:
A zsidók felfedezték, magát azt a tudást, hogy az ember, nem ő maga (tehát nem magára kell fókuszálnia, hanem egy nálánál finomabb, különb, tökéletes és gyönyörűségesebb, a csoda létrehozójára). De épp ebből a versből is kiderül, mint totálisan az ószövetségből (legalábbis a fordításából ez jön ki), hogy ezt a tudást alkalmazni, még azóta is iszonyatosan kevesen tudják. Nemsokára, a tudomány, a művészet, (Zene festmények, irodalom) össze fog érni egy közös tudásban.

Már láthatóak alapvonulatai az új tudománynak. Ezeket, ha szóba foglalnák nem ismeretlen szavak lennének, hanem öregebbek, mint a földi országút, ezek törvények, amelyeket az univerzum (amelyik!) teremett részében, ki kell mondani ott evidenciája bár nem inog, de meg próbálják ingatni.

Alapvetően egyvalamit nem hiszek el Izsák történetéből: Hogy egyáltalán létezik. (nem, mint történet, hanem mint mondanivaló, mint esszencia) A fentiekhez ennek mi köze? Ha megérted, valóbban rendszer független vagy.

Egyébként nyugodt az ember: Nem létezik létezésen kívüli, a létezésben: ami itt látható, az mint a szövétnek része, amit mozdítani akar (a szövétnek jóságának tagadása okán) az gyakorlatilag az a része a szövétneknek, ami őt magát alkotja. Azonban ha valóbban elmozdítja, elveszik. Vagyis aki, kilép a szövétnek rendjéből, tényleg a semmibe foszlik, nincs többé. Jézus erről beszélt. (a valóban gonosz ismeri ezt, egy határon túl nem megy. Ezért tud tovább létezni. Erről beszélt Bulgakov, a Pilátus melletti kutyával. Maga a szövet, Isten mosolya, de annál sokkal több, szép titok, gyönyörű titok, imádható.

De tök más: ha már így körbenézünk: amennyiben túlélési stratégiákról beszélünk, Összehasonlítjuk a németeket, a cigányokkal! (megtehetjük!) A mi civilizációnk akármi módon való rengetése utáni állapotban való élhetőségről: A cigányok az ők adottságaikkal, túlélési képességeikkel, kenterbe verik hatvanhatszor, gyakorlatilag a teljes nyugati demokráciák átlagos kultúrfiát, amint összeomlik maga a civilizációs rendszer, amiben ő magát, mint lényt értelmezi, egyáltalán nincs lealapozva, hogy ez a civilizáció az egyetlen értelmes, élhető forma, és más, nem jó! Erről a ránkmaradt meganyni ősi életforma árulkodik, épp avval, hogy itt van.
w A tűz csiholója 2011.04.12 06:57:00
Az elmúlt ötven év apróbb megtorpanásoktól és helyi anomáliáktól eltekintve egy sikertörténet volt az emberiség életében. Atom-világháborút megúsztuk, és nőttön növekedett minden, a világgazdaság legalább három százalékkal évente, a bolygó lakossága kétszeresére,…..
Törpemongúz (törölt) 2011.04.13 09:46:53
Régen kiskoromban gyönyörködtem a csillagokban, oda menekültem a mereven közelítő fekete trottyos óriás vektorbicikli elől. Később, 20 évvel később már rájöttem: csak, ha legyőzöm a vektor biciklit, akkor van akármi, valami. Nem hogy csillagok, hanem egyáltalán valami. Azóta a csillagok szépségében néha, esténként hazafele sétálva elszemlélődöm, de nem vágyom ki.

Felhívom szíves figyelmeteket, a Vektorbiciklit szinte teljesen bárány-vakul tekerjük, és aki ért hozzá, 3 madzagot átkötve, 500 millió madzagot köt át. (Hogy a madzagot milyen szándékkal kötik át, az mind időtállóságát, mind minőségét tekintve meglátszik.

No de miért nyúlnak rossz kézzel is a vektorbiciklihez? Saját rozsszándékúságuk ellenére is a jót szolgálják… az a cél, azért köti át, hogy, mi magunk észrevegyük, az átköthetőséget… De, ha egy rendszer hibásan is működtethető, torzan is, ettől miért magyarázza valami úgy nekünk azt, hogy azzá is teszi? Mert valami másra mutat evvel, nem a rendszer a magyarázat, hanem a magyarázó, csak puszta jel. A cél a valóságos rendszerfüggetlenség úgy, hogy közben dolgozni (játszani) tudj az adottal.

Nekünk magyaráz arról, hogy mennyire magasan kell megülni a lovat, ahhoz, egy ilyen rendszeren felül emelkedve azt játékszerünkké tudjuk tenni, épp az illető rendszertől való függetlenségünk által... No, itt van az eb elásva, de mi kiástuk : )
Törpemongúz (törölt) 2011.04.16 12:37:56
@Tóta W. Árpád:

Szerintem a Harry Potter nem Fantasy, csak kívülről használ ilyen elemeket, ellentétben a gyűrűk fura urával, és a többi bornírt dűneszerű förmedelemmel. Mivel létező erős rajzolatú emberi motívumokat jelenít meg.
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
Törpemongúz (törölt) 2011.03.18 21:33:07
@Rodeo36: de tudod, nem zokogni, szeretni.
Törpemongúz (törölt) 2011.03.18 21:54:00
Törpemongúz (törölt) 2011.03.18 22:14:18
@Rodeo36: az ám , az düberel!
w Elvis él, Budapest élni fog 2011.03.11 06:30:00
Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós.…..
Törpemongúz (törölt) 2011.03.12 07:00:09
@Tóta W. Árpád:

Kutyából szalonnát? A fene tudja, lehet, igaz. De vajon mennyire szabad, az-az ember, aki hajlandó jó pár ember előtt égetni magát a legszörnyűbb bornírtságokkal?
A magyarokat az arabkérdés leginkább a benzinár által érinti, de ennél sokkal tanulságosabb, ami odaát történik. Közvetett hatásait majd hosszas átfutással tapasztalja az ország.   Mindenekelőtt nyugi. Az arab forradalmakkal kapcsolatos leggyakoribb félelem, miszerint…..
Törpemongúz (törölt) 2011.03.10 13:57:08
@pimpalini:

Viszont egyetértek veled 5. pecsétügyben, bár az én kedvencem őze.
Törpemongúz (törölt) 2011.03.10 15:19:19
@pimpalini:

Valami roppant frappánsat, akartál írni, de Voltaire úgy látszik nem akart közbe szólni : )
sánta heroikus bicegés ez, fogalmi társításaid miatt.
Törpemongúz (törölt) 2011.03.10 16:22:34
@pimpalini:

Egyet értek, ne egy bevándorló erőszakoskodjon elfedett arccal, mert flusztrálna engem is. Viszont a cionizmusra mutogatsz puszta zsidózásod eltakarására. vagy kapásból mások kettősségére utalsz, mihelyst evvel szembesítenek. Persze neked semmiféle kettős mércéd nincs:) szinte sejtettem :)
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
Törpemongúz (törölt) 2011.03.05 10:41:28
@orica:

De vajon miért nevezhetünk egy embert értelmiséginek, aki az első körben a legnagyobb bornírtságokba belehalad, anélkül hogy bármit is észrevenne belőle? Esetleg az az értelmiségi, aki azt hittem, a sátán oldalán evickélve üzletet köthet, és abból jó jön ki? Mert azt hiszi, bír ezek felett a rendszerek felett hatást gyakorolni.
nyilván nem ismerhette hogy az általa szemlélt ördögi renszer autoriter, vagyis a megfelelő pillanatban őt magát is semmibeveszi? Mindezt, bármiféle társadalmi javulásra?! (Ala Fideszben csalatkozott, de végül fejen köpött értelmiségi)

Valódi értelmiségit megosztani nagyon nehéz, sőt majdnem kimondható, hogy lehetetlen. No de Mi is az értelmiségi? Van az egyik fajta: világi iskolát járt, roppant mód tud racionalizálni,a szavakkal a fogalmakkal jól zsonglőrködik, zárt rendszerekben jól, esetleg kiválóan közlekedik. De viszont indulatos.

Ellentétben Julcsa nénit, az Istennek nem bírják ilyen hülyeségekkel megetetni, csak legyint, rájuk azt mondván nem érdeklik az ilyen dolgok, megkérdeztem Julcsa nénit, hogy egyébként érti-e, mi az, ami nem érdekli, a következőt válaszolta: - Hogyne’ tudnám fiam, csak nem érdekel. Megkérdeztem mire vezeti vissza, mi okból nem érdekli ez az egész. Erre ennyit mondott: Mer’ nem látja értelmét. Na de, hogy lehet az, hogy a Julcsa néni átlátja, hogy ez marhaság, az egyetemet végzett akár bölcsészkaron tobzódott ember meg fejjel megy a falnak, és alant visszahull a gerjesztett indulat tengerbe, sárrá változtatva önmagát, holott 3 nyelven beszél folyékonyan ráadásnak.
Nos akkor ki is az értelmiségi? Az –e akinél az első próbálkozás alkalmával fütyül az indulatjelző kézi készülék, vagy Az, amelyik egy kedvűen szemlélte, az általa ismert de alatta elhaladó indulathullámokba omolt embertömegeket. Julcsa néni épphogy letette a 8 általánost, utána már dolgozott egy életen át. (és itt a következő buktató: aki okos, az neki ál ezt szétbontani nem tekinti egészként, okokat keres a mögött, ami önmagában az ami, és természetesen talál. Megmagyarázza, hogy Julcsa néni azért békés, mert zártvilágban van, egy falun mondjuk és ezért… Meg Julcsa néni nem él a civilizált városok naponként dohosan lélegző monumentális vérkeringésébe. Ésatöbbi… Azonban egyetlen egy nem változik, ő okos marad, Julcsa néni meg bölcs.
Törpemongúz (törölt) 2011.03.05 11:25:04
Ördög cimbora!

Ha nem lenne ilyen stílszerűen felhangú az ördög fogalma, nem lehetne ennyi, marhaságot elhinteni az emberek fejében...Mert akkor, aki marhaságot beszél azonnal látványossá lesz, és vagy abbahagyja, vagy akármi, de nem jön elő egy túlpukkasztott szimbólumként az ördög. mintha bármi oka lenne, vagy kellene neki felelnie, azért amit az ember nem akaródzik felismerni, de viszont letagadnia muszáj, mert különben kiderült, hogy mekkora szintű bornírtságról van szó. Azonban, ha a marhaságot tekintjük tudatosan direkt választott metódusnak, akkor az ember a benne létező jó ellen lázad, azon az alapon, hogy, ha azt nem követi, akkor lám’, nem is jó. A keresztény hit igazi titka ugyanígy ez is lehetne. A hit a jóban, és evvel járó békesség, és nyugalom szeretet Stb.… Miért is bújik meg az ördög a részletekben? Azért mert Julcsa nénit nem kell szétbontani…. Mit jelent az Isten imádata? Hogy a legnagyobb fókuszáló képességünk teljességével figyeljük a jó minden rezdülését. Ennek hiányában, vagy legalább az erre való törekedés hiányában ilyen az egész leves, amit utána tematizálva civilizációvá kushadunk.

A stigmatizálás mentes pápáktól mentes, tiszta tekinteten alapuló vallást kellene alapítani, a vallás maga a jó lenne. Nem tudna belekerülni egy ilyen álszent pojáca, mint a Semjén. Igaz ez, a sjaát tisztátalanságairól sokat halgató, bárányokat szarul terelő Papi klérusra.
Törpemongúz (törölt) 2011.03.05 14:51:05
@Rodeo36:

Azért csak furdalja az oldalam.

Érdeklődöm, mely szavakból következtetsz spirituális jellegre? Szabad föld szabad fia : )

Esetleg a vallás szó nem tetszik neked, és a hit szó? Mindaddig nem is fog, míg rá nem jössz a fonákjára, hogy mi nem az, ami a fogalmad ízében furcsává teszi az egészet. De javíts ki, ha tévedek.
w Magyar Gyermek XV. 2011.02.06 07:26:00
Képviselők vagyona, muszlimok, új Verdák. Hírek gyerekeknek. ..
Törpemongúz (törölt) 2011.02.12 20:50:41
@xsasha:

Ó te bukfencmatyi.

Libsizel, és e mellett objektivitásról beszélsz. Nem gyanús hogy üti egymást a kettő? :D
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
Törpemongúz (törölt) 2011.02.03 14:29:45
Vezérigazgatónk pöcsorrúja ilyet szólt (A Pál, apostol nélkül)

„A magyar köznyelv nemzeti összetartozásunk elsődleges kifejezőeszköze. Csak az a nemzet képes mások értékeit tisztelni, amely tudatában van saját értékeinek, és azokhoz méltóképpen viszonyul.”

Idézett atlétánk, mit is tesz mondattanilag? valójában, tényleg nem hazudik, hanem gonosz.

1. „Magyar „K Ö Z „ nyelv nemzeti összetartozásunk elsődleges kifejezőeszköze „…: Tehát, amit terjesztünk ökörarcú pletykákat, az a magyar nemzet. Evvel megalázza magyar nyelvünk úttörőit, József Attilától Petőfiig, mert az is megyar köznylev hogy:

"A semmi ágán ül szivem, kis teste hangtalan vacog, köréje gyűlnek szeliden s nézik, nézik a csillagok"

2. Hitler igencsak terjesztette azt a pletykát, hogy a zsidóktól szar a világ. terjedt is, mint a lapos fing. Pál sosem mondta, hogy evvel nem ért egyet.

3. A nemzetet degradáltra a KÖZ-re, így a már hugybamártott „nemzet” kifejezéssel, nekimegy, mint egy talicska szar ’a’saját értékeinek” (Nyilván nem hallott arról a szólásról, hogy aki árpa közé keveredik, azt Dante poklában is csődörök szopatják, kakiból kiálló fejjel)

Jobban járt volna, ha tovább sportol. Vagy legalább odaáll egy sportoló mellé a fényképen. Vagy beszél valakivel, akinek van sportoló ismerőse.

Az isten látja és nem szól semmit, nem is kell, elbukik magától, de miért is? Mert a hangképző szervünket gondolat átadására formálta ki a teremtő, azonban Pál, annyi gondolatot sem ad át eme szervével, mint egy Darusautó egy halikrának.

Egyik szava 3 szókötésen belül a másiakt pofozza. Az élet nagy üzletét tekintve, különösen hülye gyereknek nevezhetjük. Az egészbe egyet nem fogok fel (bár nevetőgörcsöm van tőle valamiért), ő mit nyert vele? Úgy néz ki túltett a gyáva kis jogászpáván is, pedig ott ugyanezen kuncogtam. Jó okkal...de most :)valódi gyöngyszemek peregnek le negédes ajkáról.

Azt hiszem, Pali lenyomta a szíréneket. Ha ezt tudta volna Homérosz, inkább Palit énekli meg.
w Magyar Gyermek XIV. 2011.01.30 09:43:13
Egyiptom, Challenger, vécéző disznók - gyerekeknek. ..
Törpemongúz (törölt) 2011.02.01 17:43:27
@knausz:

Kedves Kanusz!

Nem megy... a gyerekek vers mellé ültetése. Nem azért nem megy. Már most megsúgom neked.
Engem anyukám noszogatott, ahelyett hogy technót hallgatnék berakhatnék egy kis Mozartot... megjegyzem, ő sem tett be soha. (egyszer megpróbálkozott, egy Liszttel, persze felpattantam, legózni... utólag hozzáteszem Liszttől a haláltáncot rakta be, egy hallgathatatlan ököllel zongorázás számomra, sem szép sem hallgatható nem volt. Persze hogy a legózásnál kötöttem ki. )

Anyum, nem igazi komoly zene rajongó. Különben nem autót vett volna először szekrényt, ágyat, hanem lemezjátszót, és lemezeket. Aludni lehet nagyon jót szivacson, a dobozban meg elfér a ruha.

(megjegyzem én költözésemkor 1 fontos tényezőt néztem: legyen áram, és legyen nálam számítógép. A többi majd lesz valahogy. mindig így is lett)
Törpemongúz (törölt) 2011.02.01 17:55:12
@knausz:

A légkört is meg kell teremteni a klímát, különben a vers a zene semmi. A gyerekek a új szagot hallják, mert ahhoz szülő se kell, beleszagolnak a levegőbe... és érzik.

A szülőnek kellene az egyből nem kitetsző dolgokat megfoghatóvá tenni a gyerekek számára (csak tiszta hittel elhet, a gyerek nem hülye). Ahova a gyereknek tetszik oda ugrik vagy mindenből hasznosítja sajtá belátása szerint ami nek itetszik tök más dolgot építve belőle.

Viszont vannak határok: Egy nagy fekete Merciből nem fog szépen szólni egy Ady vers. Ott ugyanis nem is szól a fekete zongora.
w Lesznek egy testté 2011.01.20 08:45:00
Nem volt Waterloo a tegnapi EP-ülés, Orbán nem égett porig, de nem is győzhetett. A médiatörvény ügyében ugyanis letette a fegyvert. A szuverenitás hangoztatásából, a nemzeti dacból mára oda jutott, hogy az Európai Bizottság fog nekünk törvényt írni. Ami nekik nem tetszik, azt…..
Törpemongúz (törölt) 2011.01.23 20:40:25
Törpemongúz (törölt) 2011.01.24 00:38:12
Barátaim!

Diktatúrát láthattunk kívülről, és belülről is, hogy néz ki.
Itt is van most egy. Egyvalamit, azonban sosem figyeltünk eközben.

Mitől fél valójában egy diktátor, mivel lehet pillanatok alatt összeomlasztani bármilyen diktatúrát? A nevetéssel. No, de hogy? Egy diktatúrának nem az az ellensége, aki mond valamit, akár filozófus is, hanem az, aki nevet. Mivel a nevetés a szabadság teljes léte. Mindenkinek. Minden diktatúrának meg voltak a filozófusai, és azok is, akik ellene küzdöttek: de a diktatúrát ez sose zavarta valójában. Azonban, ha jó kedélyűek az emberek, és az élet bornírtságán, vagy bármin nevetni kezdenek, bármely diktatúrának recsegnek az alappillérei. Erő nélkül is lehet győzni. Avval, hogy egyre többet nevetnek az emberek, úgyhogy nevessünk barátaim :-). Természetesen ezt addig lehet fokozni, hogy reggeltől estig nevetünk, lehetőleg ebéd közbe is. : )

Felfigyeltünk már arra, hogy a nem jó szívű, nem jó szándékú, nem jó kedélyű emberek, maximum kegyetlen röhögésbe fognak, és mindig elmennek a nevetés mellett? Nem mosoly, hanem még idétlennek sem nevezhető vigyorutánzat ül arcukon. (Szíjártótól Scmith-en át Orbánig mindegyikre igaz, az utolsó törpeharcsa arcú Fideszes kis nyugdíjasig) Puszta izom mozgásnak is igen gyér. Figyeljük meg, jókedvű emberek sosem építenek diktatúrát, mert szabadság szeretőek, mivelhogy szeretik a jót és épp ezért nevetni is szeretnek. Diktatúrát csak Rosszkedvű pacman-ok építenek.
Ilyen Orbán is. Pártot is így építenék, Szabadságpárt lenen a neve, tagja lenen az egész világ, együtt nevetnénk, mert van min :)

De miért is győz a nevetés tektonikailag? Mert a nem jó kedélyű emberek többsége vágyik arra, hogy jól érezze magát, vagyis aki jó kedélyű, épp ezért kerül a figyelem fókuszába a többieknek. Így ő ( a rossz kedélyű) is átveszi azt a jó hírt, amitől jó kedve lészen, és nevet. Ha már nevet, a diktatúra ismét egy bástyával kevesebbel rendelkezik. Megtaláltuk, hogy kell a diktatúrát egyetlen puska lövés nélkül lebontani, alulról, a nép által, talán TGM másra gondolt (de akár gondolhat erre is), eleinte én is, de ma már tudom, nem csak hiszem. Hofinak sokkal több köze volt 89-hez, mint az egész politikai elitnek (hiába volt ott kerekasztal vagy kocka alakú, a nép nem igazán ezért állt oda bármilyen ügyért). Nem ok nélkül nem ment el a Fidesztől senki Hofi temetésére.

Nem mint személy hanem mint „nevetés gyár” volt ő igazi ellenség. ki mondta az igazságot. Az igazság viszont jókedvre derít, nevetésre sarkall. Erre bizonyíték az is, ahogyan visszasírja A Későkádári retrót egy egész ország. Meg volt az ellenség, maga a diktatúra, de nem bántott. Sőt a diktatúra már rég nem volt az, csak vázában létezett pusztán: hiszen Hofi-t mégiscsak engedték beszélni. Igaz néha elvitték kocsikázni. A diktatúra nem 89-ben omlott le, hanem már a 70-es években. Hofi kabaréiban. Nyugodtan kimondhatjuk, magában hordja saját halálát ez a diktatúra is. Az emberek nem tudnak a hülyeségtől, a viccességtől hosszan csönd bemaradni, a jó áll a rossz hír helyébe.
w Együtt sikerülni fog 2011.01.07 05:30:00
Európa a markunkban van, de még nem ragadtuk meg eléggé. A soros elnökség egyelőre nem teszi lehetővé, hogy bevezessük a tisztességvédelmet az egész unió minden rohadt kis blogjában. Az egyik lehetőségünk, hogy ebben az irányban próbáljuk megújítani Európát, majd egy ügyes…..
w Elnöki pornó 2011.01.03 06:45:00
A köztársasági elnöknek, komolyabb jogosítványok híján, egy feladata van tulajdonképpen: hogy legyen rendes ember. Tudjon viselkedni, látsszon tisztességesnek, és ha van is pártkötődése, legalább úriemberségből ne mutogassa úton-útfélen.   Igazán nem kérnek tőle sokat.…..
Törpemongúz (törölt) 2011.01.11 19:36:54
@malacz69 rettegéselemző:

Valóbban igazad van : -) volt némi túlzás ebben a szemléletben amit eléd vetettem. Más kérdés, hogy a megfogalmazásodból (felszopó Stb...) arra következtettem, hogy téged egyfolytában dicsérgetnek, ami viszont mégiscsak röhejes, mert én is igencsak sok pedagógust ezen belül néhány kimondottan jó pedagógust ismerek. Na, mármost azért nem repkednek úgy a dicséretek azért, mint ahogyan te lefested. Mivel a jó pedagógusok emberileg, életformaszerűen jók, alapvető személyiségük is erre adoptálta őket. Így nem extra, amit tesznek. De természetesen nagy ívű, ám magától értetődő a személyiségük révén. Ha ehhez képest valakit folyton folyvást "felszopnak" ahogy te mondanád, az azért már nem tökéletes, kilóg a lóláb. Ott másért megy a muri.

Felhívom kedves figyelmedet, hogy ma, Pl.: a jobboldalon, sosem írói tehetségéért szopnak fel a magas égig, hanem, mert meg mondotta a vezért, kiszólt belőle a szép muzsika szó, az újságírójából.

Tehát azaz összehasonlításod, hogy általában egy dicséret az dicséret, azt nagyon felejtsd el.
Nos, szerinted ezeket a gyerekrajzokat, szerinted érte dicséret? Pedig valami foghatatlan nem is evilági világlátás van ott mindegyikben. Itt egy kis szabadegyetem, ezen minden pedagógus elgondolkodhatna:

www.ingyenvisz.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=2501&Itemid=1821

mielőtt ítéletet hoz egy gyermekről.