Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mocc

0 bejegyzést írt és 639 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mocc 2013.01.30 14:50:42
@durbintss: nem egyszerűsíteném le munkaundorrá, még ha sok mindenben hasonlít is rá. Én ugyanis imádtam a munkámat, a hivatásomat, hosszú évekig csináltam, és azon szerencsések közé tartoztam, akik úgy érezték, a munkájuk a hobbijuk, és még fizut is kapnak érte (én mondjuk pont nem multinál és nem jól fizető szakmában dolgoztam). És aztán egy rosszul megválasztott új munkahellyel oda jutottam, hogy az imádott hivatásom gyakorlására képtelen vagyok. Kellett pár év, hogy megint részt vegyek szakmai munkában, de főállásban még mindig nem mernék belevágni. Az még 3-4 év.
mocc 2013.01.30 15:10:02
@Dilis Csávó: nem gyógyul hamar, sőt. Nekem pl. sokat segített, hogy idővel (!) más területen el tudtam helyezkedni.
mocc 2013.01.30 15:13:51
@csepke: Nekem nagy mázlim volt, hogy a háziorvos is ismerte a kiégést, és felismerte. Én, aki benne voltam, és aki egyébként tanult erről, felismeréséről, tüneteiről, megelőzéséről, én természetesen addig amíg nem mondta, nem tudtam, hogy mi is a baj... csak azt tudtam, ha nekem még 1x oda kell mennem, akkor nem élem túl.
"A középiskolások véleményére összpontosítottam elsősorban (amikor megoldottam a fölsőoktatás problémáját, kiegészítés tőlem, Poldi), az egyetemistákat ugyanis nem érintik az átalakulások. Értem én, hogy mit mondanak, mit szeretnének, ezt majd a miniszter megfelelő szakmai…..
A diákság nem akar semmit, csak balhét. A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után. Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások…..
Hogy mik vannak?! Nyugdíjas bál 2012.12.16 19:23:50
2012. december 15. - Budapest, Trafik klub Ahhoz, hogy megértsd a szombatot, értened kell a pénteket. Szóval az van, hogy az utóbbi időben egyre inkább azt érzem, hogy csak elengedett gyeplővel rohanok a világba, amiből lehet te annyira nem érzékelsz mindent, mert rendkívül…..
Gyerekmonopoly Hírek 2012.11.26 22:09:05
Jaj, még nem az, bár ott tartanék, de valahogy a szervezetem még nem vette az adást, hogy zöld lámpa. Rohadt vörösök, minden hónapban bevonulnak, pedig hívja őket a fene!  Nade akkor mivan!?? Ugye itt a jogos kérdés! Mint láthattátok, végre van valami előrelépés…..
Hogy mik vannak?! Anett 2012.11.18 13:06:36
2012. november 17.- Budapest, Bazaar klub Sokkal nagyobb buli női neveket adni címnek, mint gondoltam. Amúgy az eredeti terv az a kleftiko lett volna. Háromnegyed hét körül szálltam le a Ferenciek terénél. Az Astoriánál megláttam a Könyvtár klub plakátját. Egy fellációra…..
mocc 2012.11.18 16:51:41
A kényszerből történő kivándorlás, nemcsak a pénzről, pláne nem a hazafiatlanságról szól, hanem leginkább arról, hogy akik hazájuk elhagyása mellett döntenek, azok nem érzik úgy, hogy az ígéretekből valaha is lesz valami, hogy olyan jövő vár rájuk (a máról nem is…..
Mondom ezt úgy, hogy egy héten egyszer jut időm arra, hogy bekapcsoljam a laptopot, akkor is csak 15 percre. És mégis. Evés Ha a múlt hónapban is írtam volna naplót, akkor ezt a fejezetet nagyjából egy mondattal el tudtam volna intézni: esznek, 8 perc, aztán kész. De kb. két hete…..
mocc 2012.11.09 11:27:45
MaNDA Huszonötöt Paul Cézanne-ra 2012.11.08 14:17:04
Az alábbiakat a Szépművészeti amúgy vérprofi kiállításán látottak hatására voltam kénytelen papírra vetni. Egyszerűen nem tudtam benntartani, pedig megpróbáltam. Arról van szó, hogy a király meztelen, Cézanne a kipakolt munkáiból kiindulva egy tehetségtelen valaki volt, aki…..
 Ma reggel megláttam a kormány IMF kampányához készült plakátokat és komolyan mondom el kellett gondolkodnom.  Valóban ennyire gyökerek lennénk?  Egyébként, hogyan kerülhetnek hatalomra ezek a fiúk?  Ezt eszi két pofára az Istenadta nép?  Mit…..
A múlt héten a Miniszterelnökség "Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel” hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást írt ki, mivel "kiemelt fontossággal bír az állampolgárok időbeni…..
"A mai napon véglegesen eldöntöttem, hogy követve a családomat, Szerbiában folytatnám a további pályafutásomat" – jelentette be ma délután hivatalosan Douchev-Janics Natasa. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének mától számítva egy hónapon belül lehetősége nyílik…..
A brit NME zenei lap idén lett 60 éves, amit egy olyan listával ünnepelnek, ahol összeszedték az újság indulásától készült legjobb dalokat. A 20-as listán mindössze két zenekar szerepel egynél több számmal, ők pedig a nyáron Budapestre is ellátogató Stone Roses illetve a Beach…..
Mi az amit a karszalagunk után először megkaparintunk a Szigeten? Nem, nem az első korsó sör, (bár ezt valószínűleg sokan cáfolnák), hanem a programfüzet. Tegye fel a kezét, aki volt valaha a Szigeten, és nincs otthon neki emlékben legalább egy programfüzet! Így a huszadik Sziget…..
18. éve dolgozom mentális problémában érintett emberekkel. Dolgoztam kórházban, közösségben, állami és civil szervezetnél, az utóbbi években pedig egyetemi oktatóként és kutatóként az átfogóbb szakmapolitikai szinteken foglalkozom a témával itthon és külföldön egyaránt.…..
mocc 2012.04.05 16:41:43
@Sir Galahad: és rengeteg dolgozó kap csp-t. De ne kelljen már mondjuk 3 gyerekes egyedülálló anyaként vákuumcsomagolt húst és fóliázott zöldséget venni 3x annyiért, mint a piacon! Pláne, ha azt csak 3 településsel arrébb tudom megvenni, ahova el kell buszoznom! Pláne, hogy a csp. egy részéből inkább tűzifát venne, hoyg ne fagyjanak meg télen. Vagy cipőt a gyerek lábára. Tényleg nem értitek, hogy mi a különbség?
Obersovszky Péter pénteki szereplése után szépített a közszolgálati média, legalábbis a programming osztály. Az m1 ma esti tévéműsora miatt valakik még felelni fognak, az fix.Az este úgy kezdődött, hogy Magyarország, szeretlek, aztán jött egy irreality, majd a Pali madár,…..
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
 ..
mocc 2012.03.22 10:08:12
  Túl vagyok a 40 hét felén, de a dokimmal a terhesség megállapítása óta gyakorlatilag még csak egyszer találkoztam, és mosolygáson kívül akkor sem nagyon történt semmi. És most nem tudom eldönteni, hogy ez nekem jó, vagy nem jó. Szerencsésnek érzem magam, amiért van…..
mocc 2012.03.19 13:28:56
@Leolib: kétszer is megnézték UH-val. Legalábbis az egyiküket :(
No, ott maradt abban a történet, hogy néhány extra vizsgálat még hiányzik. Ebből az egyik volt a nyaki biopszia a pajzsmirigyemben talált 11 milis göböcske miatt. Jelentem túléltem. Bátor nagylány voltam, nem sírtam, nem toporzékoltam! Amennyire fostam az egésztől annyira…..