Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sróf

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? F*ck T-Home 2012.07.07 08:00:00
Sróf 2012.07.07 14:14:42
@maroz: Enyhén túldramatizálod (nem tudom, miért, hiszen nem is neked szólt, hanem Kettesnek, és láthatólag ő teljesen a helyén tudta kezelni, és egyáltalán nem vette a szívére), de amúgy alapjában véve jó a meglátásod, rajtam kívül tényleg mindenki hülye. :) Viszont biztosíthatlak, hogy ettől nekem nem jobb. Sőt. :)
Mindenesetre a kedvedért visszavonom fentebbi attribúciós izémat (vagy mit), és ezennel mindenkit arra buzdítok, hogy ha nem működik nála otthon az IPTV, akkor írjon egy szolgáltatót szarozó posztot. Az segít. (T-ről lévén szó még trendi is.)
Költői kérdés: szerinted ha Kettesé nem egyedi (értsd: ritka) probléma lenne, hanem teljesen általános, akkor nem perelték volna már be százezren a T-t, amiért abszolúte használhatatlan szolgáltatást nyújt?
Mielőtt még: nem, nem vagyok Matáv-dolgozó.

Egyébként ha már a feltételezéseknél tartunk: az nem úgy működik, hogy elég csak valakinek leírnia minden körítés nélkül egy általános igazságként tálalt ítéletet, és az olvasónak feltételeznie kell, hogy az megalapozott, meg kiókumulálnia, hogy a szerző miként jutott arra a következtetésre. Úgy korrekt lett volna a poszt (címestül), ha Kettes megemlíti bevezetőként, hogy "kényszer-előfizetőként" három éve szív már ezzel, és hiába igyekezett utánajárni, és hiába kért segítséget, a T nem képes/hajlandó megoldani a problémát.
Sróf 2012.07.07 20:47:19
@maroz: Már komolyan elkezdtem magamba szállni, hogy ha ennyire nem érted, hogy mit írok, akkor valszeg tényleg bennem lehet a hiba, de most, hogy látom, hogy kicsit később a T-Home IPTV set-top-box kapcsán bekötötted a témába az orbánit meg a gyurcsányit is, megnyugodtam, hogy mégsem. Hál' isten.

Mindenesetre hogy ne nyugodjon le a nap a haragoddal: ha úgy érzed, hogy az észrevételemmel megbántottam a posztolót, szeretném az elnézésedet kérni. (Még szerencse, hogy a posztíró kevésbé feszült, és még az iróniát is érti, így tőle nem szükséges.)
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Sróf 2011.05.27 02:07:47
Olvasgatva itt a kommenteket, az az érzésem, hogy sokan nem igazán értik ennek a labdás izének a lényegét. Először is leszögezném, hogy nem voltam egyik játékosnak sem rajongója, egyszerűen csak szórakozásból néztem a műsort. Na szóval.
Ha valaki érzelmi alapon közelíti meg a dolgot, akkor természetesen fikázhatja Kristófot, de egy biztos: nem volt hülye. Épp ellenkezőleg, játékelméletileg tökéletesen logikusan és racionálisan cselekedett, hogy abban a pillanatban földhöz vágta a sütőtököt, amint kikerült az asztalra a 12,5 milkó. Ugyanis:

1) A ketten együtt megnyerhető összeg rá eső része ugyebár szintén 12,5 millió lett volna. (Abban az esetben, ha mindketten kitartanak a végéig, azaz megbíznak egymásban.)

2) Viszont nem bízott a társában. És ez a kulcs. Tudniillik ha esélyesnek tartom, hogy a társam többet akar nyerni, mint amennyit osztozkodással elérhetne, abból az következik, hogy amint több kerül az asztalra, mint 12,5 millió (azaz a társamnak már megéri eldobni a labdát), elképzelhető, hogy a társam el fogja dobni a labdát. Éppen ezért nekem már a 12,5 milliónál is megéri eldobni a labdát.

3) Sőt, ha azt feltételezem, hogy a társam ugyanúgy nem bízik bennem, mint ahogy én benne, és feltételezem, hogy ő is átlátja a helyzetet (magyarán azt, hogy nekem 12,5 milliónál már megéri eldobni a labdát, és vélhetőleg lát is rá esélyt, hogy megteszem), akkor nyilván ő is 12,5 milliónál akarja majd eldobni a labdát, csak gyorsabban, mint én - azaz arra kell koncentrálnom, hogy megelőzzem, tehát amint kint van a 12,5 millió, abban a pillanatban földhöz kell vágnom a gömböt.

4) Ebből kifolyólag még akkor sem lehetne lehülyézni a játékost, ha mondjuk 10 milliónál (ad absurdum 2,5 milliónál) dobja le a gömböt. Ugyanis ha - mint fentebb vázoltam - a nyereménymaximalizálást alapul véve 12,5 milliónál már mindkét játékosnak megéri ledobni a gömböt (mindkettőnek olyan gyorsan, ahogy csak lehet), 10 milliónál (vagy még kevesebbnél) veszteséggel ugyan, de biztonságos(abb)an ki lehet szállni.

5) Lényeg a lényeg: két okos játékost feltételezve és a nyereménymaximalizálást szem előtt tartva ez volt a lehető legjobb döntés. Természetesen ha a negyvenvalahány nap alatt sikerül annyira megismerniük egymást (ez a való életben jóval hosszabb idő alatt szokott csak sikerülni), hogy vakon megbíznak egymásban, akkor érdemes kitartani a végéig, hiszen akkor mindketten megkapják a 12,5 milliót.

Zárójelben jegyzem meg, hogy Szandra ugyan az egyik legszórakoztatóbb jelenség volt (negatív értelemben persze, de ez a lényegen nem változtat: nagyon jó, hogy volt egy karakter, aki annyira förtelmes ember, hogy szívből lehetett utálni), ugyanakkor szigorúan a játék szempontjából nézve a lehető legrosszabb játékos volt. (Ezért is gondolom, hogy ő biztosan beépített ember volt. A másik lehetőség, hogy egyáltalán nem értette a játék lényegét, de ezt nem feltételezném, hiszen ha valaki jelentkezik egy játékba, akkor az a minimum, hogy értse, mi a cél - ami ebben a játékban nem más, mint elérni, hogy bennem minél többen bízzanak, miközben én senkiben sem bízhatok. Ezt szerintem Alíz tudta a legügyesebben csinálni, a vége felé viszont totálisan elrontotta.)
Egy szónak is száz a vége: gusztustalan egy játék ez, de attól még jó volt nézni. :) A következő szériát viszont már kihagyom, az biztos, ennyi bőven elég volt.
Nehéz ügy, amikor a Naiv Ügyfél úgy érzi, hogy a pincérek kinézik egy étteremből és megjegyzéseket tesznek rá, majd erről levelet ír a Homárnak. Nem voltunk ott ugye, nagyon konkrét vádak nem hangoznak el, az egész ügy hiperszubjektív és ellenőrizhetetlen. Sziszi például…..
Sróf 2010.09.02 16:07:52
@az igazi medwe: pont erre céloztam én is. Könnyen lehet, hogy valóban jogosak a panaszok és három egymástól független társaságtól valók, de hogy ez így ebben a formában meglehetősen gyanús, az biztos.
Lászlónak sikerült kifognia a Credigennél egy jópofa ügyfélszolgálatost, aki olyanokkal verte vissza panaszát, hogy "ne kezdjen el sztorizni" vagy "maga elengedi a füle mellett, amit mondok magának, úgyhogy el is köszönök". Az ilyeneket tessenek eredetiben…..
Sróf 2010.08.04 13:24:26
Csatlakozom a kritikát megfogalmazók táborához: valóban nagyon idegesítő és káros a maximum egytucatnyit számláló "állandó lakók" közösségének (ÁLK) folytonos és teljesen off csacsogása a Homáron, illetve hogy itt élnek közösségi életet. Személy szerint nincs velük semmi bajom, és a chatelésben önmagában sem látok semmi kivetnivalót, de sokkal alkalmasabb helyeket is találhatnának maguknak, ahol nem zavarnának másokat. A Homár eredetileg egy fogyasztóvédelmi blog, nem 10-12 ember társalgási és humorizálási terepe, akik miatt a hozzászólásokat már jó ideje fölösleges olvasni (de legalábbis baromi idő- és energiaigényes kiszűrni a sok hülyeség közül a témába vágókat).

Három javaslatom volna a szerkesztőbizottság felé:
1) manuálisan mindig törölgetni az ocsút - ez nagyon munkás
2) bannolni a chatelőket - ez túl drasztikus
3) más fórumok mintájára megfejleszteni úgy az oldalt, hogy a hozzászóló bejelölhesse hozzászóláskor, hogy épp érdemben szól-e hozzá, avagy csak társalog és közösségi életet él (ez a felhasználóra van bízva, de remélhetőleg van annyira intelligens, hogy a megfelelőt jelölje be, és ne viselkedjen trollként, másokat keserítve), és akkor mondjuk a nem témába vágó böffenetek, unalomtermékek és csacsogások halványabb színnel jelennének meg, és/vagy az olvasó beállíthatná, hogy a számára teljesen érdektelen és zavaró hozzászólások eleve ne is jelenjenek meg.

Én a 3. megoldást támogatom. Így a kecske is megmaradna, és a káposzta is jóllakna. Remélem, nem bántottam meg senkit.
Mindenki, akinek született már gyereke Magyarországon, pontosan tudja, hogyan kényszerítik bele a szülész-nőgyógyászok az anyákat abba, hogy az ingyenes kórházi konzultációk mellett vagy inkább helyett az ő magánrendelésükre járjanak, alkalmanként 10 rugó körüli áron.…..
Ez nem az.– Váltottunk pár SMS-t, miután itt járt nálam a műsorban, vasárnap este viszont nagyon meglepődtem, amikor úgy hívott fel, hogy Bécsben nyaral a barátnőjével, és ha ráérek, szívesen meglátogatna Magyarországon. Katával és Noncsival Balatonföldváron voltunk;…..
Sróf 2010.07.19 23:57:33
Károly saját bőrén tapasztalja, milyen nehéz egyedüli szocialista kerületi polgármesternek lenni Budapesten: A fölöttébb szavahihető XIII. ker-i polgármester a múlt héten bájosan mosolyogva végighaknizta a tévék politikai műsorait azzal, hogy az anyukák érdekében (bölcsi -…..
Sróf 2010.07.06 20:06:02
@atpijkamo: Ja, így már világos. Csak az a baj, hogy ez így kb. olyan számítási mód, mint hogy:
Három vándor megszáll egy fogadóban. Este előre adnak a fogadósnak fejenként 10-10 tallér előleget a szállásért és a vacsoráért. Reggel, miután a fogadós kiszámította, hogy csak 25 tallér jár neki a vándoroktól, 5 tallért az inassal visszaküld nekik. Az inas úgy gondolja, hogy ha csak 1-1 tallért ad vissza a vándoroknak, azok annak is nagyon örülnek majd, ezért 2 tallért zsebre vágott. A vándorok így csak 3x9=27 tallért fizettek + az inas zsebre tett 2 tallért = 29 tallér! Hová lett a 30. tallér?

Nagyjából Hawkeye számításával értek egyet, azaz a 4037,5 (9,5 óra x 425) nem 225-tel több, mint a korábbi 4000 (10 óra x 400), hanem csak 37,5-tel.
Sróf 2010.07.07 11:23:14
@Vágási Feri_1: Aha. A parkolási időnek semmi köze a parkolási díjhoz. Tényleg, most, hogy így mondod... valóban semmi köze hozzá. :)
Borzasztó presztizsveszteség lehet a MÁV kallereinekbiztonsági őreinek, hogy hiába tesznek le nap mint nap sokmindent az asztalra, a közvélemény mégis egyértelműen a BKV-ellenőröket tartja nagyobb bunkónak. Megfelelő visszajelzés nélkül egy dögnyúzó vagy egy online újságíró…..
Sróf 2010.07.06 19:01:02
@atpijkamo: Persze, úgy megúszta volna a köcsögözést, de álljon már meg a menet, ez nem így működik. Ezzel az erővel ha a szolgálatot teljesítő ellenőr köcsögözés helyett pl. sűrű turhával lecsulázta volna a delikvenst, akkor sem azon botránkoznánk meg, hanem azt mondanánk, hogy "magára vessen a hülye poszstoló, ha felmutatta volna a bérletét, akkor nem turházta volna le az ellenőr"?!
Egy ellenőrnek ahhoz, hogy az utasokat NE süketköcsögözze le, nincs szüksége olyan luxuscikkre, mint pl. intelligencia. Csak végezze a dolgát, amire betanították az ellenőrképzőben, aztán kész.
Sróf 2010.07.06 20:19:08
@atpijkamo: Hát igen, valahogy így képzelem én is. De ne feledkezzünk meg az írásbeli felvételiről se ("Képezzen felszólító mondatot az alábbi szavak megfelelő sorrendbe rakásával: jegyeket, bérleteket"), és persze a hozott pluszpontokról se (műbőr oldaltáska 10 pont, makkoscipő 25 pont)!
Alant Zed epikus párbaja olvasható a debreceni közlekedési zéerté ellenőreivel, két fejezetben. Az első esete önmagában nem halálosan izgalmas, de abból a szempontból fontos, hogy innen indul az a csodálatos ív, aminek a csúcspontján elhangzik a nap mondata: "Az eset után…..
A drogokról vitatkozott a magyar rap két zászlóvivője a minap az echoTV-n, érdemes megnézni, Fanka 7:40-nél akasztana először. Külön felhívjuk a figyelmet a feltöltő nevére! Második, harmadik rész itt.  ..
Sróf 2010.06.21 20:00:12
@Ártatlan Méz Előd: jó, ez igaz, a rapperek nem énekelnek, de azért az náluk sem hátrány, ha van hallásuk. A Deligyerekben nem vagyok biztos, de pl. ez a szegény Dopmen annyira botfülű, hogy az már fájdalmas.
Na tökmindegy, a lényeg, hogy végtelenül lehangoló hallani, ahogy ezek próbálnak beszélni.
Subba Buziverés a Klub64-nél? 2010.06.16 14:00:00
Nem kommentálnám a frissmeleg.hu (:-D) által lehozott levelet, a lényeg hogy most már nem csak zsidókomcsinégyévmúlvalógnifogtok vagyunk, hanem -ezek szerint- buzik is!„Nemzeti érzelmű magyarok. Így definiálják magukat azok az „emberek”, akik rám támadtak 2010.…..
Sróf 2010.06.17 12:47:42
@punciuspilatus: Ez hülyeség, írja is a srác a levelében, hogy ő hetero. Szóval nem arról van szó, hogy fél, mert homi, hanem egyszerűen csak egy idióta. Ha valakit megtámadnak/kirabolják/megerőszakolják, és nem tesz feljelentést, az hülye (arról nem beszélve, hogy ezzel gyakorlatilag másokkal csesz ki). Ha senki nem tesz semmiért feljelentést, akkor milyen alapon lehet elvárni, hogy összefogdossák az ilyen vadbarmokat?

@thwarter: Ha ez a véleményed a Bibliáról, akkor te is csak egy ugyanolyan hülye vagy, mint a buzigyűlölők.
Sróf 2010.06.17 20:27:25
@thwarter: "Miert is kene szegyenkeznem azert, mert nem vagyok vallasos?" Te miről beszélsz? Ki mondott neked ilyesmit?
"Elismerem, hogy talan egy kicsit durva volt a megjegyzesem" - Igen. Szimplán csak erről van szó. Csupáncsak annyira volt primőr a megjegyzésed, mint az itt buzizók böffenetei, amikről ezt írod: "felhaboritonak tartom ezeket az abszolut unintelligens megnyilvanulasokat egy meg csak nem is homogen nepcsoport ellen." Te tényleg nem érzed a párhuzamot az ótvar buzizás és a te fentebbi ótvar megjegyzésed között? Röhej. Úgy látszik, itt már mindenki teljesen meghülyült.
Ez fizikailag fáj. ..
Sróf 2010.06.16 17:47:45
@Uncle_Jay: A poszt lényege, hogy Subba Daddynek nem lelkileg, hanem fizikailag fáj valamije a Starbucks előtti hosszú sorban állástól. Feltehetőleg a lába.
Subba Emiatt ment Cini sittre? 2010.06.04 11:01:00
A szerencsésebbek nem emlékeznek az alábbi borzalomra, amit Cini támogatott meg azzal a pénzzel, ami miatt később lepihentették. Biztos megérte, de a faszkorbács még jár!Sokan még nem is éltek, amikor az A3 (később MSat) televízió műsorra tűzte a Bolondórát, mely kábé heti…..
Péter megtanulta, hogya Raiffeisennél annyira felkészült a telefonos ügyfélszolgálat, hogy személyesen nem is tudnak segíteni, ha számlát akar lemondani az ember. Csak miután felhívta, derült ki, hogy az előtte ülő pénztároskisasszony hogyan akarta lehúzni: Van egy…..
Subba FUUUUUUU 2010.05.26 19:44:00
Utáljuk a torreádorokat! (Kép és videó a vicces esetről itt.)..
Sróf 2010.05.27 10:06:59
@AlexWolf: Épp az benne jó. Ezután már valószínűleg nem lesz olyan vidám az élete. Legalábbis szívből remélem.
Azt hittétek, hogy a vörös riasztás tesz be Magyarországnak, mi? Pedig Mike Big B durvább, mint bármilyen természeti csapás. FEDEZÉKBE!!! (Kommentelőnk ráakadt a honlapjára is, lehet csemegézni!) ..
Subba LOL: Pedig még nem is látta 2010.05.21 11:07:00
Sróf 2010.05.21 11:26:07
A webshopban tévesen 16 Ft-ért árul nyakörv sztorijára itt a tulajdonos válasza, aminek az indítása mindent megért: "Két barátnő (facebook) akart nálunk vásárolni külön-külön."  A történetet egy kicsit kiegészítenénk pár dologgal. Két barátnő (facebook)…..
Sróf 2010.05.19 20:24:10
@romesz: Miért ne árulhatnának nyakörvet reklámfogásként 13 Ft-ért? Van olyan trafikos, aki a cigi mellé ingyen ad öngyújtót. Azzal a trafikossal nagy gond van?
Sróf 2010.05.20 00:45:20
@romesz: Igen, viszont ad hozzá egy doboz cigit is, amit muszáj kifizetnem. :)

Szóval csak azt akartam mondani, hogy nem lenne abban semmi meglepő, ha történetesen tényleg 13 Ft-ért vesztegetnék azt a lila nyakörvet, arra számítva, hogy úgyis veszel mellé még mást is. Gyakorlatilag az összes akciónak ez a lényege: a csalogatás. És nincs azzal semmi gond, ha valaki elhiszi, hogy tényleg annyiért árulják azt a terméket, amennyiért meg van hirdetve. Éppen ellenkezőleg, akkor van gond, ha nem annyiért árulják.
  ..
Sróf 2010.05.18 14:19:57
@jahaha: Bocs, de miért foglalkoztat ennyire, hogy egy kommentelő kolléga hány nyelven beszél és milyen szinten? A videón nem ő szerepel. Inkább azon kellene hitetlenkedni, hogy a videón szereplő faszi ezzel a kiejtéssel és nyelvismereti szinttel hogy lehet a Corvinuson nemzetközi dékánhelyettes és kirakatember.
Sróf 2010.05.18 16:19:50
@jahaha: A számból vetted ki a szót. Ellenben máshol "offer"-t mond "offers" helyett, következetesen rosszul használja a "till"-t, és "has"-t mond "have" helyett (de most én sem hallgatom meg újra).
Szívből gratulálunk drága Fidesz, ez így elsők közti törvényjavaslatnak egyszerűen csodás! Mi is lehetne ösztönzőbb a vadiúj miniszterek számára, mint a fizetés(vissza)emelés... A történet röviden: 2009.május 18-án fogadta el az Országgyűlés a Bajnai-kormány első…..
Ha bajod van a magas fehér srácokkal, azaz: világos haj, kék szemés ha a (sajnos hazánkban is 75-80%-os) többséget alkotó azaz: törpe tucat délies&cigányos típusú srácok tetszenek = kerek buksi fej: barna majom szem, sötét haj mint a harmadik világban Ázsia Afrika D-Amerika…..
Sróf 2010.05.15 18:47:28
@Rei: Hát szerintem pont ez a legijesztőbb ebben az egészben. Mármint hogy a Subba minden második kommentelője már csetelt a fiatalemberrel.
(Én még nem, és nem is tervezem. Ez nagyon gáz?)
Subba FUUUUUUUUUUUU 2010.05.05 08:30:00
VIA..
Sróf 2010.05.05 12:49:23