Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TomK

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2009-es Meleg Méltóság Menete - Méltósággal vonultak„A rendőrség nem engedélyezte az idénre tervezett budapesti melegfelvonulást, értesült a mandiner.hu. Steigler Sándor a Szivárvány Misszió Alapítvány vezetője megerősítette a hírt az Indexnek. Az útvonalat már…..
TomK 2011.02.15 07:39:07
@egy nik a sok közül:
Köszönöm a válaszod, ha Te úgy érzed, legyek seggfej, tiszteletben tartom a véleményed.. :)
Annyi köze van hozzá, hogy Mindenkinek, aki hozzátesz a társadalom értékeihez, akkor joga van felvonulni is, ha akar, semmi más.. Ez volt a lényege a hozzászólásomnak.
TomK 2011.02.15 07:58:20
@l3v1:
Tudom, és köszönöm! Én mindenhol, ahol csak tehetem, a köreimben, is mondom, ha azt akarjuk, hogy ugyanolyannak tekintsenek minket, mint másokat, akkor próbáljunk már meg ugyanúgy viselkedni, mint a többiek.. Próbáljuk meg a hasonlóságainkat megmutatni, ne azt, miben különbözünk..
TomK 2011.02.15 08:05:09
@csoko20: Igen, véleményem szerint Neked is jogod van hozzá, hogy végigvonulj az esküvődön, jól látod.. Ahogy mondtam, vagy Mindenkinek, vagy senkinek.. :)
  A budapesti rendőrfőkapitány határozatában megtiltotta, hogy a melegfelvonulást a Hősök tere - Andrássy út - Erzsébet tér - Bajcsy-Zsilinszky út - Kossuth tér útvonalon tartsák meg. Az indoklás szerint a tiltás oka az, hogy a közlekedés más útvonalon nem…..
TomK 2011.02.15 07:01:35
Sziasztok!
Szomorúan olvasom, hogy idén ez a cirkusz megy a felvonulás miatt (,ár tavaly sejtettem, hogy ez lesz..).
Én is meleg vagyok, soha nem voltam felvonuláson, mert én sem ezt tartom a legfőbb tulajdonságomnak és nekem sem tetszik a tangás seggrázás az utcán. A környezetem döntő többsége tisztában van velem, a legtöbbnek semmi bajuk velem, de ez sem amiatt van, amit a négy fal között csinálok, mindegy..
DE: ha a melegeknek nem szabad felvonulniuk, akkor senki másnak se lehessen. Vagy Mindenki vonulhasson, amiért akar, amit megmutatni, amiért felszólalni akar, vagy senki sem. Akárki akármit mond, ez a melegek elleni „hadjárat” része.. Azért szórakoznak az útvonallal, az engedéllyel, mert így akarják tudtunkra adni: nem kérnek belőlünk..
Ne legyünk a társadalom része? Ne legyünk. Akkor a pénzünket miért fogadják el? Az adóinkat, járulékainkat simán benyeli a társadalom, az adóbevalláson nincs ott, hogy „Ha Ön meleg, akkor nem a társadalmunk része, köszönjük, levelünket tekintse tárgytalannak”
Ha kellünk, kell a pénzünk, a munkánk, minden hozzáadott értékünk (mert van, nem is kevés), akkor tessék elfogadni, hogy igen, évente egyszer végig szeretnénk (én nem, még egyszer, de a társaim igen) végigvonulni és megmutatni magunkat. Igen, nem tangában, azzal nem értek én sem egyet, bár ha másnak, más rendezvényen lehet… De nekem az sem tetszik.. mindegy.. Hányszor álltam a dugóban bringás, kismamás, futós rendezvények, focimeccs, és egyéb politikai rendezvények miatt.. Elfogadtam, mert joguk van.. Vonuljanak, bringázzanak, fejezzék ki önmagukat.. De tényleg, vagy Mindenki, vagy senki..
Szóval kellünk vagy nem? Ne csak kicsit kelljünk, egy részünk, a pénzünk, vagy teljesen, mindennel, azzal, hogy végigmegyünk évente egyszer.. vagy egyáltalán nem..
Atyám, ezt már hányszor leírtam.. de hányszor..
TomK 2011.02.15 07:22:12
@egy nik a sok közül:
Köszönöm a válaszod, ha Te úgy érzed, legyek seggfej, tiszteletben tartom a véleményed.. :)
Annyi köze van hozzá, hogy Mindenkinek, aki hozzátesz a társadalom értékeihez, akkor joga van felvonulni is, ha akar, semmi más.. Ez volt a lényege a hozzászólásomnak.
Sziasztok!   Segítsetek ha tudtok, mert nem vagyok benne biztos, hogy a cég ahol dolgozom szabályosan, és törvényesen jár el. A cég ahol dolgozom rendszeresen, ellenőrzi az öltőző szekrényeket a dolgozó jelenléte nélkül.   A lakatott, levágják, ha nincs náluk a…..
Kettős Mérce Buzifeszt falatkák 2010.07.06 08:00:00
 Vasárnap újra megnyitotta kapuit több helyszínen is az idei LMBT-fesztivál. A kezdés inkább vegyesnek, mint nyugodtnak nevezhető, immáron bekövetkezett az is, amire talán még én sem voltam felkészülve: a hétközi moziprogramok után vernek buzikat (illetve "buzinak…..
TomK 2010.07.07 08:26:32
@gizdacsavo: De csak azért, mert egyetértek Veled, hogy nem ez a módja. Mindamellett úgy gondolom, hogy a magából kivetkőzöttnek is ugyanolyan joga van ott lenni, ha akar, csak akkor vegye számításba, hogy pofán verik.
Rólam a környezetemben szinte mindenki tudja, hogy meleg vagyok, kevés olyan ember van, aki emiatt zaklatna. De csak azért lehet, mert nem ez a központi téma, ha megnyilvánulok. Szerintem így lehet a legjobban változtatni az emberek hozzáállásán, minden melegnek így kéne (szerintem sokan így tesznek egyébként).

Egy régi mondat, egy volt főnököm szájából: „Utálom a buzikat, de Téged szeretlek!” :D

Még egyszer: szerintem, lehessen felvonulni, bárkinek, bármikor, bármiért. A melegeknek meg úgy kéne, hogy a hasonlóságokat kéne hangsúlyozni, nem pedig a különbségeket, így talán a társadalom is jobban elfogadna minket. A média is jobban tenné, ha erre törekedne, de minek, amíg többen nézik / olvassák, amíg botrány van..
TomK 2010.07.07 08:34:05
@gizdacsavo: Egyetértek Veled!
TomK 2010.07.07 09:22:58
@greybull: Ez is egy hozzáállás, és abszolút érthető és tiszteletben tartandó.

Amit már tegnap is mondtam, mindenkinek tiszteletben kell tartania mások jóérzését és megpróbálni nem beletiporni abba.
Esélyes, hogy kevesebb lesz a "bankmentő csomag" jövőre, szerencsétlenek kénytelenek minden egyes nemfizető ügyfelük torkára lépni egyesével, naponta olyan ötször. Legalábbis Mara szerint a nagymúltú angol HSBC bank gyakorlata ez. Illetve ott van még a speciális…..
TomK 2009.12.11 09:29:33
@Mara szerint...: Ez botrány.. Hosszú távon nem fognak hatékonyan működni, ha ilyen technikai, etikai háttérrel dolgoznak..
Sajnos az adatvédelmi törvények, illetve kritikák miatt eléggé nehézkes a hívásokat rögzíteni, keményen le van szabályozva, hogy mikor lehet és hogyan.
Nálad az történhetett, hogy kiadták vagy eladták a követelésüket és sajnos ezeknél a cégeknél már nincs olyan etikai elvárás, mint egy banknál. Etikai kódexszel rendelkeznek ugyan, de sajnos ez cégenként eltérő.
Viszont a zaklatás, félelemkeltés, agresszió mindenképpen törvénybe ütkötzik!
Nekik tehát nem kötelességük rögzíteni és olykor nem is érdekük.
Ha tanácsot elfogadsz és van hangrögzítésre alkalmas telefonod, a beszélgetés elején hívd fel az operátor figyelmét, hogy rögzíteni kívánod a beszélgetést. Ezt megteheted, jogod van hozzá, csak fontos, hogy előre közöld, mert a hang is személyes adat amit nagyon körültekintően kell kezelni.
Tréfás módját választotta a Citibank a közös számlák társkártyáinak aktiválásához. A tulajdonos beazonosítása helyett olyan adatokra kérdeznek rá, amiket csak a számla másik tulajdonosa ismerhet. Csalni viszont nem lehet, az ügyfélszolgálat besértődött, amikor meghallotta,…..
TomK 2009.12.03 15:17:58
@olvasó - első osztályú magyar termék: Teljesen igazad van, nekem is van számlám a Citibanknál, bár hitelszámlám, de meg kell mondanom, hogy nekem kifejezetten szimpatikus, hogy ennyire komolyan veszik a beazonosítást. Van olyan szolgáltató, ahol simán lehet más nevében intézkedni egy "Születési helye?" meg "Anyja neve?" után. Amikor annyi visszaélés történik, én kifejezetten örülök annak, ha minden eszközzel meg akarnak győződni róla, hogy én vagyok-e a vonal másik végén.
Tamás a Vodafone elbaltázott ügyintézése miatt egy megszüntetett előfizetés után sok hónapig nem fizetett, így a szolgáltató követeli tőle a többszázezres összeget. Teszi mindezt úgy, hogy közben elismeri, hogy az amúgy sem jogos követelés már elévült. A Vodás…..
TomK 2009.10.13 13:50:58
@bekbórd: :D
De, neki ilyenkor van az alvóideje...
A rendőrség láthatóan nem találja a helyét. Nem tud olyat csinálni, amibe valaki ne kötne bele. Vagy túl kemény, vagy túl gyenge. Most pl. a homofób hangulatnak kíván megfelelni, gyáván: ...a Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívta a Meleg Méltóság Menetének szervezőinek…..
TomK 2009.09.04 12:25:37
@Fedor: Szép írás.. Viszont, ahogy már írtam, nekem sikerült kicsiben "elfogadtatnom" magam, legalábbis nem érzek soha olyasmit, amit általában kivált a téma. Talán sikerülhet ez nagyban is. Szeretném megpróálni. Ha például egy blogon is összejön, ki tudja, lehet, hogy sikerülhet máshol is, még nagyobb közönség előtt. Egyébként meg a szerzőnek az volt a véleménye, nekem más, lehet, hogy túl naív vagyok..
TomK 2009.09.04 12:27:43
@Moser: Te büszke vagy arra, hogy szereted a párodat és boldog vagy? Ponotsan ugyanazt érzem én is..
Nem akarom a világgá kürtölni, de ha majd egyszer szabad, mert nem lőnek le érte, élni fogok a lehetőséggel.. Ennyi.
TomK 2009.09.04 12:54:28
@doci606: Én megértem a Te álláspontodat is, elfogdaom, hogy te így szeretnéd óvni a csemetéidet (sokan mások is), és tiszteletben tartom ezt, ezért nem csinálok semmi olyat az utcán.
Arról beszéltem, ha egyszer eljön az az idő, hogy ez már nem okoz gondot senkinek, majd akkor..
Egyébként meg, lehet, hogy szerencsés helyzetben vayok, én ezt nem élem meg hátránynak már (egy-két esetet kivéve), én teljesen békében élek magammal, kiegyensúlyozottan. Ezért nincs szükségem arra sem, hogy felvonuljak (>> Moser).
Viszont sem magamnak, sem másnak nem szeretném, hogy csak azért kelljen félni, mert az ember meleg.
Ahhoz pedig nem a pávatollakkal, tangákkal kirakott út a helyes..