Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FreeTibet

43 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mindenkori német kormányok a XX. század második harmadától leginkább "lojális hátországként" kezelik Magyarországot, amelynek geopolitikai, gazdasági és valamennyi -- történelmi megalapozottságú -- kulturális jelentősége van számukra. Magyarország a közép-európai német túlsúly és ezen keresztül a…..
FreeTibet 2020.12.04 22:16:40
www.youtube.com/watch?v=e3ONPSOMlVs
Az a rész megvan, amikor Orbán ezen a konferencián elejtette, hogy ő egyénként szerette volna rábírni Merkelt, hogy vállaljon be egy ötödik ciklust is?
Miközben Merkelt és a németeket a NER sajtó szinte kizárólag csak ekézi, dehát ugye nem azt kell nézni amit modanak, hanem amit tesznek és a Muttival és a német nagytőkével elég jól együtt lehetett működni az elmúlt években.
Az hogy Németországhoz képest és a régión belül is low cost összeszerelő üzem és fejlesztés támogatás vagyunk, annyiban jó, hogy közvetlenül és közvetve rengeteg embernek van így munkája nyugati vállalati kultúrával rendelkező helyen kicsit javuló fizetésért és én inkább az ebből következő függetlenségben és polgárosodásban bízok, mint hogy majd a jóemberkedés felülírná a hűvös rációt a német elitek közt.
Orbán nyilván teszteli, hogy meddig van mozgástér, egész politikai pályafutása alatt ezt tette és a Szájer lebuktatása nálam azt jelzi, hogy valószínűleg most túltolta a biciklit. Illetve így szinte biztos vagyok benne, hogy a végén nem lesz vétó és valamilyen eladható megegyezésbe bele fog menni, csak addig a jobb alkupozíció maitt hangosan kell kiabálni.
A választói értelemszerűen jobbnak tartják Orbánt az ellenzékénél. Ez a súlyos rövidlátás a magyar nemzet mai rettenetes állapotának politikai kulcsa, ami nem egy Nobel-díjra méltó felfedezés. Sokkal elgondolkodtatóbb, hogy mi lesz ennek a vége. Orbán bármit -- aminek még csak egy részét…..
FreeTibet 2020.11.22 22:57:28
@tatárfejű kutya: Ki tudja mit akarnak és mennyire érdekli pont Magyarország őket.
Mindenesetre Orbán mindig addig tolja, ameddig nem ütközik ellenállásba, és pusztán hatalmi szempontból azért jó taktika ez, mert így lesz miből engedni ha mégis kapna egy ultimátumot, hogy vége a gyereknapnak.
Karácsony népszerű. Nem is lehet nagyon kikezdeni. Ráadásul úgy tűnik, flörtöl a közös ellenzéki kormányfőjelöltséggel. Mit lehet tennie Orbánnak, ha biztosra akar menni vele szemben? Én magam nem hiszem, hogy ez az ellenzék bármilyen felállásban, bárki vezetésével le tudná győzni a Fideszt az…..
A rövid válasz: lehet, de nem holnap. Akarom-e ezt? Nem. Azt akarom, hogy megálljunk a lejtőn, mielőtt erőszakra kerülne a sor. Van emény erre? Fogyóban. Az Orbán-rendszer sikeresen telepedett rá a magyar politikai kultúra antimodernizációs, etnicista fősodorvonalára, de ez a vonal és a vele járó…..
A magyar társadalom döntő többsége a kormány válságkezelési politikájával ellentétben növelné a szociális kiadásokat még adóemelés árán is, továbbá támogatja az alapjövedelmet. Ez derül ki a Republikon most közzétett, a gazdasági válságkezeléssel kapcsolatos társadalmi véleményeket bemutató…..
Nem akarok ismétlésekbe bocsátkozni ismert tényekről, csak rámutatni arra a logikára, amelybe rendeződve értelmesen tudnánk értékelni őket (de épp a logika átható volta miatt nem fogjuk). 1848-'49: bukott szabadságharc. Bukásának legfontosabb belső oka a liberális-polgári nemzet megteremtésének…..
Itt és itt már megírtuk, hogy Csányi Sándor OTP-elnök - "Mészáros" élre törése előtt megkérdőjelezhetetlenül a leggazdagabb és Orbán után minden bizonnyal a legbefolyásosabb magyar - lehetett volna Orbán egyeten esélyes kihívója egy mindent átfogó hatalmi vetélkedésben, amelyben a politika az egyik…..
FreeTibet 2019.04.15 23:31:18
Fura ez az ügy, mert Orbán egyszer már betámadta 2013 körül a Csányit, akkor még a Lázár, Spéder (sőt Simicska) vonalról amikor az FHB és a Takarékbank egyesüléséből próbáltak ellenbankot gründolni állami támogatásokkal megtolva... aztán érdekes hogy idővel a felsorolt mindhárom személy kikerült a pixisből :), miközben az OTP megkapta a cafeteria bizniszt és idővel a bankadőkat is mérsékelték, szóval kívülről nekem úgy tűnt hogy az emlékezetes twitter huszározós interjú után elcsendesült a dolog és ő győzött, vagy lealább is született valamilyen deal, mondjuk a tuti népszerűtlen MLSZ elnökség bevállalásával.
Viszont tényleg elgondolkodtató, hogy kinek az érdeke most a balos sajtón kereszül nekimenni a vezérnek. Mivel a nem feltétlen honi érdekű RTL és 444 tolta a kontentot, az első tippem az volt, hogy nem-e valamiylen külföldi ellenérdekelt szereplőnek kezd túl nagy hal lenni a régióban az akár az OTP , akár a Viktor. De simán valid lehet az a konteó is, hogy valamilyen újabb erőösszemérés áll a háttérben és vagy Orbán támad, vagy Csányi saját arcvesztés árán készíttet maga ellen iterjút amivel kellemetlen helyzetbe hozza a Miniszterelnök urat is.
Az informális és vagyoni hálója a háttérben azért erős a Csányinak is és Lőrinc testvér vagyona szerintem ma még gyengébb lábakon áll, bár ez pár éven belül valóban változhat. Szóval érdekes menet lesz. Szerintem amíg Csányi aktív és ő viszi az OTP-t, nem fogja hagyni magát lenyomni, annál jobban ismeri a terepet és nagyobb macher szerintem, de ez csak eg tipp.
FreeTibet 2019.04.15 23:34:47
@Moin Moin:
Ráadásul Csány az egy szomszéd falu Heves megyében a jászság mellett, szóval kétszeresen is bevándorló!
A Fidesz-szóvivő jól mondja (ha nem is ezt mondja): Putyin nem örül majd, amiért a nem várt magyar események európai visszhangja visszahat majd a szélsőséges EU-ellenes pártok népszerűségére és ronthatja a tavaszi szereplésüket szerte a kontinensen. A magyar állampártnak nyilvánvaló prioritása ettől…..
FreeTibet 2018.12.19 19:53:47
@ijontichy: Alapvetően egyetértek.
Amiért viszont szerintem nem fog még véget érni, hogy egyrészt képes lesz rendet és nyugalmat biztosítani, mert: stabil kétharmad, tőlük függ szinte az összes itthon szétosztható erőforrás, a titkosszolgálatok is (lásd lehallgatások + azok kiszivárogtatása az esetleg veszélyes ellenzéki pártok szereplőkről), Orbán mindig feszegeti a határokat, de nem Gyurcsány, hanem ha kell "besorol".
Másrészt a demokrácia deficit probléma, de a magyarokat ez eddig sem érdekelte kellőképp, amíg emelkednek a bérek és megvan az ideológiai betevő a kormány részéről és az ellenzéknek pedig nincs semmiylen narratívája az ország jelenéről-jövőjéről "ezek lopnak", "ne Orbán", "diktatúra" és hasonlókon túl.
FreeTibet 2018.12.19 19:59:01
@Janossz: A részben-virtuális ellenségekkel szembeni folyamatos akciózás és Kulturkampf a konszolidált Orbán rendszer része.
Csodálkozom, hogy meghívtak, nem is tudom, hogy kerülök ide – kezdte Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt a köztévé Ma Reggel c. műsorában. Öt forintért megmondom. (Infláció volt/van.) Vannak, akiket zsarolnak, vannak, akiket fizetnek és vannak a hasznos hülyék. Puzsér talán a 43. átmeneti hasznos…..
FreeTibet 2018.11.09 21:16:41
@HaFr: Most ez a hozzászólás mekora cinizmus? Szerinten a közpénzből milliárdokkal kitömött köztévének csak akkor kell behívnia valakit, hogyha bejelentkezik megosztó embernek?! :)
Nyilván nárcisztikus a Puzsér, persze, és saját magát kérte számon, de jópár közszereplő aki pl eljött onnan lenyilatkozta már, hogy igenis léteznek tiltólisták; mint ahogy az sem normális, hogy egy köztelevízió pártszócsőként funkcionál, a társadalmat reprezentáló különböző nézetek bemutatása, érvek ütköztetése, és hasonlók helyett.

A poszt utolsó gondolatához pedig, igen, kevesebb mint egy év múlva választások, és hol van az a jelölt aki elkezdte építeni magát és előállt egy programmal, vízióval, hogy milyen várost szeretne?! Mert az nem lesz egy program az EU parlamenti választások után, hogy akkor összefogást! Puzsérnak legalább van egy programpontja, és konyít anniyt a médiához, hogy azon a napon, amikor Tarlós bejelentette az indulását ő is odaállt, hogy tessék én vagyok az ellenjelölt.
Az LMP nem fog ráindítani és szerintem a Kutyapárt sem és nem hiszem hogy lenne az a befogott orr (áprilisban sem volt), amiért mondjuk egy DK, MSZP, PM által megtámogatott Momentumos jelöltre húznám az X-et helyette. Jelenleg ez a kínálat sajnos.
FreeTibet 2018.11.09 23:31:04
@Bánegressy: ezért nincs is más hátra mint hogy jó magyarosan keseregjünk egyet, énekeljük el a Szomorú vasárnapot és dőljünk a kardunkba. :)

Ha egyszer fordul a nemzetközi széljárás és meglesz a társadalmi támogatás, szerintem egy jól szervezett politikai mozgalom legyőzheti a Fideszt. Nem kell hozzá mindenáron gazdasági, titkosszolgálati és minden egyéb szinten pariban lenni velük.

Addig lehet a Puzsér magányos harcos, hasznos hülye, vagy szelep, de legalább rock n' roll és amiért kiáll az egy - ha időnként proli módon is előadott - polgári minimum. Abból kapásból, hogy milyen habitussal kell bemenni a közévébe bármilyen valódi ellenzéki szereplőnek, mert az látható, hogy a beszélgetés azért nem olyan kedélyes hangnemben folyt, mint mondjuk az újdonsült Jobbik right Mi Hazánk mozgalom tagjaival, az MSZPs Molnár Zsolttal vagy egyéb látszatellenzéki aktorokkal.
FreeTibet 2018.11.10 10:45:05
@Bánegressy: Orbán nyilván tett arról, hogy a honi tőke és egyéb erős csoportok hozzá legyenek bekötve, lásd közbeszerzések, akik meg nem azokkal igyekszik jóban lenni vagy win-win üzletet kötni - lásd Csányi vagy a német autógyártók - és így mára tényleg csak minimális ellen érdekcsoport maradt.
Viszont létezik internet és a kultúrát sem tudja megállítani az országhatáron amíg mindenki nyugati filmeket meg teszem azt Trónok harcát, House of Cardst és hasonlókat néz, ezek igen is becsorognak és lassan hatnak a társadalomra. Hogy az emberek itt tradicionálisan individualisták és szervezetlenek, persze, de ha jön egy hullám ez gyorsan megváltozhat. Ahogy a 90-es évek libdem berendezkedése, úgy a jelenlegi illiberális trolldemokrácia sem jelenti a történelem végét szerintem és főleg nem semmi jővőbe mutatót.
Orbán bejelentette, hogy a magyar állam ezentúl csak jüanban bocsát ki államkötvényt, azaz a tervek szerint a magyar állam finanszírozását fokozatosan átveszi Kína. Eközben a magyar honvédség csak jelképes egységet küld egy jelentős NATO-gyakorlatra, Helsinkiben a Néppárt kiegyezik Orbánnal, és…..
FreeTibet 2018.11.09 23:59:03
@Bánegressy: Persze, Kína hatalmas piac és ezt a játékot mindegyik ország vezetői / gazdasági elitje játsza.
Orbán persze hamishártyás és mindig többféle outra megy, mert ha beszakad a jüan, akkor kevesebbet kell visszafizetni nekik és win, ha pedig tovább erősödik a kínai gazdaság, akkor anyagilag ugyan nem járunk jól, de legalább van egy hivatkozási alap, hogy mi már milyen régi megbízható partnerek vagyunk.
Szimpla állampolgári szabadság szempontjából persze az amerikai vagy nyugat-európai függés jobb, mint a kínai függés.
FreeTibet 2018.11.10 09:44:33
@HaFr: Minden szép történet végetér egyszer.
Disambiguation: nem Mesterházy Attila és Szanyi Tibor gondolkodásáról, hanem a társadalomelméletnek a tágabb nyilvánosságban megjelenő minőségéről lesz szó, mondjuk, hogy a legutóbbi olvasmányaimat citáljam, a Pető Pétertől TGM-n és a Mérce egyre abszurdabb szerkesztői performanszán át a Pierre…..
FreeTibet 2018.09.27 23:10:37
@Moin Moin: @neoteny: A harmadik szálhoz kapcsolódva, azért csak volt ott egy Alfred Rosenberg is a háttérben. Mondjuk tény, hogy maga a mozgalom elég gyakorlatorientált volt az 1933-as hatalomátvételtől a Götterdämmerungig számtalan példa mutatja.
1000 leütés Ökoblabla a Mércén 2018.08.31 17:05:50
„A szocializmus nem feltételen környezettudatos, de tény, hogy megjelent a demokratikus ökoszocializmus egy új formája, ami talán az emberiség legjobb esélye lehet a kollektív túlélésre.” – írja Naomi Klein, Mérce-kompatibilis aktivista és szerző. Azért én mellékelek egy táblázatot, mielőtt a…..
FreeTibet 2018.08.31 20:52:44
Emission per capita-ra vetítve azért kicsit más eredmények jönnek ki és szerintem az egy értelmesebb összehasonlítási alap.

Viszont sokkal érdekesebb mai hír, hogy Németország államadóssága az év végére a 2010-es 81%-ről várhatóan 60% alá csökkken.
www.welt.de/wirtschaft/article181366156/Maastricht-Makel-Deutsche-Schulden-sinken-2018-unter-die-60-Prozent-Schwelle.html

Persze itthon is megy a sikerpropaganda, hogy húde csökken, igen, ugyanezen intervallum alatt és kedvező vg környezetben sikerült levinni 80,5%-ról, az év végére várhatóan 73,3%-ra. Hát tényleg gratulálok.
Ha lenne értelmes ellenzék, mit ahogy nincs, az az ilyen kamu vetítéseket simán számon lehetne kérni ám.
FreeTibet 2018.08.31 21:44:56
@HaFr: OK, emberi és nem gazdasági aspektusra gondoltam, hogy Kína például 1,4 milliárd emberre bocsát ki kb. 2x annyi CO2-t, mint az USA 325 millióra.

Ha az adott kicsocsátás által előállított GDP-t nézzük, akkor valóban a legfejlettebb országok vanank az élen, legelől a 40%-ban atomenergiára támaszkodó Franciaországgal, leghátul pedig volt szovjet utódállamok, India, Kína és az olajban gazdag közel-keletiek.

Amúgy talán nem a legjobb módszer sem károsanyag kibocsátásban, sem egy ország gazdasági fejlettségének az eldöntésében csupán a CO2 emissziót vizsgálni, a zöldbalos öko-kollektivista, antikapitalisátk meg nyilván hülyeséget beszélnek / minimum ferdítik a valóságot a saját igazuk indoklására.
FreeTibet 2018.08.31 21:57:50
@444: Ki beszélt itt a jelenlegi ellenzékről?! :)
Tisztelet az egy-két kivételnek, de a jelenlegi bábszínház épp azért van fenntartva, hogy hozzájuk képest mindig Orbán / a Fidesz legyen a jobb alternatíva.

Ha létezne normális ellenzék, akkor az a jelenlegi teljesítménytél többet kérne számon , hogy lám-lám, léteznek helyek, ahol sokkal hatékonyabban komrányoznak, lásd Németország.
Gulyás miniszter: "Heller Ágnes természetes közege a Farkasházy-féle szárszói találkozó vendégserege. E körön kívül legfeljebb az ellenében, így részben neki is köszönhetően majd hárommilliósra bővült Fidesz-szavazótábor egyben tartása miatt fontos, hogy teret adjunk amúgy értékelésre méltatlan…..
Most, hogy lesz még egy "szociálisan érzékeny" nacionalista pártunk (Sneider ex-szkinhed elnök szerint ilyen lesz a Jobbik) és már van három "szociálisan érzékeny" baloldali üres halmazunk, ideje volna csinálni egy pártot, amely a polgárok és az ország javára van. Most éppen apályát várom az amúgy…..
1. 2010 és 2018 között az ellenzék közel azonos összetételben indult három parlamenti választáson, az eredmény mind a három esetben a Fidesz kétharmada lett. Mármost ha valaki ezt negyedszer is ki akarja próbálni, az látványosan nem tanul. Ezt meg lehet tenni, de nem egészséges és ellentétben áll…..
Bár a google keresési találatok alapján nem most hangzott el először, viszont nekem tegnap szúrt szemet Orbán választások utáni helyzetértékelésében, hogy azt mondja, a kormánynak a nemzetek Európája mellett kell kiállnia, és nem az “európai egyesült államok” mellett. Nos én ezt korábban Balczó…..
Az események gyorsabban pörögnek, minthogy egyből a legaktuálisabb fejleményekre lehessen reagálni, most mégis inkább ott kezdem, hogy van a filmesztéta sznob körökben közkedvelt Aranypolgár című 1941-es! film, ami rendkívül találóan rávilágít arra hogy egy emberről a médiában alkotott kép mennyire…..
Kezdjük azzal, hogy Új Péter írt szombaton egy teljesen korrekt publit, amit aztán a kommentekben mindenki lehurrogott, hogy mi ez a letargikus hangulat és hol a reménykeltés, miközben csak reálisan vázolta a valóságot. Az nem az én deal-em, hogy mennyire kell kurvának lenni ahhoz a mai…..
FreeTibet 49% 2018.04.09 23:35:10
Nos, meglehetősen régóta nem frissült ez a blog, miközben a honi közéletet azért továbbra is követem és vicces most végigolvasni a legutolsó zavaros okfejtésről tanúskodó bejegyzésem és hogy mennyi minden változott azóta. Sosem írtam különösebben jól, azokat a posztjaimat, amikben mások stílusát…..