Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy quattrós

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  És mégis mit gondolt, a mercis megijed, elszégyelli magát és hazáig hüppög? Hát nem.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Nagy quattrós 2009.04.28 17:34:19
@Gabriel_MTB:

Nem mondhatnám, hogy elfogult lennék Winkler úr írásait illetően, de a szóbanforgó történeten sikerült úgy röhögnöm, hogy a szemem a végére úgy nézett ki, mint egy tükörtojásra festett autóatlasz. Amit ezen a felületen olvasok, az nem ritkán, vagyis gyakran megmosolyogtat.

Kezdem megszokni, hogy ebben az országban mindenki népnevelőnek születik, és az esetek 90-95%-ban le is ragad ennél az állapotnál. Nem beszélve a tudatlanság és a rosszindulat elegyéből született megnyilvánulásokról.

Van egy ország nagyon messze amelynek a nevét nem említeném, de annyit azért elmondanék róla, hogy az emberek túlnyomó többsége (nagyon sokan) innen vágyik oda és nem fordítva, amiből azt a következtetést lehet levonni, hogy ott működik valami.

Szóval, ott nem csak egymás között van az embereknek ún. respektje, hanem az írott szabályoknak is. Többek között azért is, mert ha egy kerékpáros kollégát szabálytalanságon kapnak (sisak nélkül, lámpa nélkül stb.), akkor azt úgy megbirságolják, hogy nem biztos, hogy legközelebb a drótszamár nyergébe kívánkozik. Az autósokat nemkülönben, ezért is tartja be mindenki autópályán a max. 110-es tempót, pedig a járműpark nagy része 3000 köbcenti feletti gépcsodákból tevődik össze, ahol van teljesítmény tartalék bőven. Szóval, ott a rendészeti szerveknek is respektje van, nekünk meg önbizalmunk, de világraszóló.

Idehaza, én még nem láttam kerékpáros igazoltatást, max. Lojzi bácsikámat, aki a kocsma látogatás után beállt, mint a gerely és feltűnően nagy amplitúdóval próbált haza evickélni az öreg Csepelre támaszkodva. Az ő estében jobbnak látták a rendőrség képviselői, ha egy időre "kivonják a forgalomból", mert nem csak önmagára nézve, de a többiekre is veszélyes. Ő még csak vissza sem tudott válaszolni, mert nem tudott.

Azt gondolom, hogy úrnak születni kell, paraszt meg minden bokorban terem.

Szóval, érdemes lenne betartani a szabályokat, mert lehet, hogy a Porsche gyorsul, mint a rakéta, de feltételezem, hogy a kerámia fék sem állítja meg 100-as tempónál 10 méteren belül. Ebből az is következik, hogy a kerékpáros meg legyen körültekintő, mert ő is csak addig tud dacolni, meg hőbörögni, amíg ki nem lapítják csak akkor meg az édesanyja fogja hiába várni otthon.

Szerintem kerékpáros barátunk vagy nagyon bátor volt, vagy nagyon buta. Azt a következtetést tudom levonni, hogy az ember azért jutott el a fejlődés ezen szakaszáig és "hódította" meg a kék bolygót, mert használta az eszét.
Személy szerint - bár nem vagyok sem kistermetű, sem pedig ijedős ember - nem csapkodnék semmilyen motorháztetőt, főleg nem Mercedes, Audi, BMW és egyéb batár típusokét, mert a jóisten tudja, hogy nem ólommérgezés lesz e Taikon vége, vagy esetleg egy életre szóló talákozás egy kibernetikus organizmussal.

Végül csak annyit Winkler úr, még ilyet, sokat.

Köszönjük.