Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nullával való osztás

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt már sok autópályás történetünk, ebből nem egy foglalkozott a három sávos M7 szakasz azon problémáját, hogy az autósok igen nagy százaléka nem tud mit kezdeni ennyi sávval és egész egyszerűen úgy gondolja, hogy akkor itt most nem kell jobbra tartani, úgyis el tud menni…..
nullával való osztás 2009.06.26 13:23:19
Nézzük még egyszer. Közben kommentálom:

Haladás az úton
25. §
(2) Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni. Lassú járművel, kerékpárral, állati erővel vont járművel, kézi kocsival, hajtott (vezetett) állattal, valamint lassan haladó járművel - ha az út- és forgalmi viszonyok lehetővé teszik - szorosan az úttest jobb széléhez húzódva kell haladni. Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a jobbra tartásra a külön szabályok (36. §) az irányadók.

- Ebből tehát következik, hogy általában jobbra tartási kötelezettség van, kivétel a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesteket. Autópályán él ez a szabály ?

37. § (2) Az autópályán és az azonos irányú forgalom számára legalább két forgalmi sávval rendelkező autóúton a párhuzamos közlekedés szabályait kell alkalmazni.

Él, hurrá. Tehát a 37.(2) miatt az autópályán a párhuzamos közlekedés szabályai az irányadóak, azt a 25.(2)-ben pedig a rendelet átteszi a 36§-hoz értelmezésre. Szó nincs arról, hogy milyen forgalomsűrűség esetén lenne ez igaz.
Lássuk azt:

36. § (1) Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) - a (2)-(4) bekezdésben említett eseteket kivéve - a külső (jobb szélső) forgalmi sávban kell közlekedni. Más forgalmi sávra ráhajtani csak előzés, balra bekanyarodás, illetőleg megfordulás céljából szabad. Az autóbusz öbölt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodósávot, a gyorsító- és a lassítósávot, valamint a kerékpársávot a párhuzamos közlekedés szempontjából figyelmen kívül kell hagyni.

- Emiatt itt mindenkinek igaza van, aki a magányost belső sávost autópályán megszólja, de ez nem ide tartozik.
Nézzük tovább:

(2) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba vissza kell térni. Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy - lakott területen - távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza; ha pedig a forgalom olyan sűrű, hogy a külső forgalmi sávba visszatérni nem lehet, a belső forgalmi sávban folyamatosan is haladhat.

- OK, lakott területen lehetne ilyen , de ez most autópálya.

(6) A párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten tilos
a) járművel az úttest felezővonalát - a balra bekanyarodás, illetőleg a megfordulás esetét kivéve - átlépni;

- Aha, tehát párhuzamos közlekedés esetén előzéshez át kell lépni a felezővonalat. Ok, ez akkor tiszta. ELŐZÉS a párhuzamos közlekedés esetén sávváltással jár.


Tehát ki mit von le ebből a logikai levezetésből?

Előzés a sávban folyamatos menet közbeni elhaladás??? :))))
nullával való osztás 2009.06.26 13:34:22
@TH: Igen, rosszat raktam be, bocs :)

Ez így tényleg baromság :) Most olvasom én is újra, és valóban súlyos.
Azonnal beírom, mit akartam :))
nullával való osztás 2009.06.26 13:36:24
@nopasaran: Tudom, lásd kettővel feljebb.
 Várható volt, hogy nem fog következmények nélkül maradni Liane Lane fotósorozata: a magát művésznek valló hölgyemény többek között a turult örökítette meg, csőrében egy feltehetően gumiból készült alkarral, természetesen "minden politikai felhang…..
nullával való osztás 2009.06.17 20:21:46
@Corry: Amennyiben az angol nem nézett utána, mit csinál, és ettől a cselekedet már nem isközösség elleni izgatás, akkor vajon a cipők telerakása esetén a nyomozásban külön nézik majd, hogy Gipsz Jakab elkövető vajon azért rakta a cipőkbe, mert tudta, hogy egy csoportot sért vele? Amennyiben kiderül, hogy műveletlen, az mentesíti? Honnan lesz majd izgatás, és meddig taplóság? A jog majd olyan eszköz lesz, amely lehetőséget ad megbüntetni azt, akit nem szeretünk?
nullával való osztás 2009.06.22 15:01:14
@Pelso..: Persze, hogy van, de ettől ez még nem közösség elleni izgatás. Persze bunkóság volt a cipőkbe sertéslábat rakni, de az sem jó dolog, hogy ha valakinek a tette nem tetszik nekünk, azt megpróbáljuk erőltetett jogalkalmazással elmeszelni.

Három órát álltunk az M7-esen. Rosszabb is lehetett volna - sütött a nap, szinte már piknikhangulat volt, a vadkerítésen belül voltak akkora bokrok, amiket ki lehetett nevezni vécének, egyszóval senki sem panaszkodott és idegeskedett. Időnként jött egy rendőrautó a leállósávban…..
nullával való osztás 2009.05.05 23:10:48
@Dörmögő_Dömötör: A köz igazságérzete és a hazai jogszolgáltatás közel sincsen mindig szinkronban, de ahogyan a "saját KRESZ", a "saját jog és értelmezése" se vezet sehová.
___________

ezzel teljesen egyetértek.
nullával való osztás 2009.05.05 23:14:03
@ekutya: nem , szerintem a Jókai felett kettővel, ami balra tartva zsákutca

Jól mondom, McK?
nullával való osztás 2009.05.05 23:15:48
@Balchee74: De kérlek ne add a lovat a sok barom alá, aki NEM azt szűri le a cikkből, hogy ne menjen 20 centire a másiktól, hanem azt, hogy "na ugye, nem is a tempóval van a baj...". Véleményt formáltok, iszonyú nagy a felelősségetek...
___________________

Tök igazad volna, csak szerintem az emberek ebből SEMMIFÉLE következtetést nem vonnak le. Bár levonnának bármit.
Szombatblog A tagadás tiltása 2009.05.03 11:50:00
Azt hallani mindenhonnan, hogy a Harmadik Köztársaság a legsötétebb időszakát éli - ám hogy pontosan miért is, abban már közel nincs egyetértés. A pénzügyi válság, a baloldali kormányzás tehetetlensége, az országban elharapózó erőszak és gyilkosságok, a…..
Az Európai Bizottság például úgy, hogy új nevet ad a kis dögnek, és ezentúl nem a sertésinfluenza vírusnak, hanem "új influenzavírusnak" nevezik a vírust. Nem rossz, nem rossz módszer, talán segít megmenteni az emberiséget a Végítélettől! Egy…..
Igen, tudom, hogy napokkal ezelőtt történt és a Reakció is írt már róla. Csakhogy amikor megláttam, lefagytam kis időre, meredtem magam elé, és csak azt dünnyögtem, hogy ez durvább, mintha Lakat T Károly élő adásban olajozná be Bajnai Gordon felsőtestét. A reggeli tévés…..
nullával való osztás 2009.04.28 07:49:20
@kutty:
Nem rossz, amit írtál, de hogyan különítenéd el jogilag a szándékos és következetes propagandát (amelynek vélhetően a fasizmus legitimációja a célja) a tudatlan vagy téves véleményől?

Érttségin a II. vh. tételeinél rögtön ott lesz az ügyészség is, és 6 helyett 4 millió áldozat felelete esetén letartóztatás?

Honnantól tagadás a tagadás? Onnantól, ahonnan Demcsák annak látja?