Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rönkugró

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig különös izgalommal fogadom az olyan történeteket, melyeket a határátkelést éppen frissen megtapasztaló emberek írnak, hiszen izgalmas látni, miként csapódnak le az első tapasztalatok, milyen az első rácsodálkozás, melyek az első élmények – legyen az a nyelv, egy…..
Megkezdték az egyetlen fennmaradt német bombázó, a Repülő Ceruzának hívott Dornier 17 kiemelését. A munkálatok előreláthatólag 345 000 fontba (120 millió forintba) kerülnek.   A homokba süllyedt 2. világháborús német bombázó a legmodernebb szonárfelvételeken…..
A döntéstől a barátságig számtalan vetületét veszi végig az új otthon keresésének mai szerzőnk, aT, aki tapasztalatból beszél, hiszen több mint egy évtizede él Kanadában. „Olvasgatom ezt a blogot már egy ideje, annál is inkább, mivel jómagam is átkeltem az óceánon. Ez…..
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
Rönkugró 2012.08.28 16:13:21
@Nyulz of the World:

- 4 eve elek az orszagban
- Offshore korokben elek es dolgozok, mint projektmernok olajipari, offshore projekteken dolgozok, jelenleg pl. a Statoilnak
- Resztvettem offshore kepzesben
- Sok embert ismerek itt aki kint dolgozik

Ezek alapjan ugy erzem van nemi ralatasom a dologra.

- Alapveto targy tevedesek a norveg korulmenyekrol
- Targyi tevedesek a platformok neve es elhelyezkedese korul
- Irrealis ber adatok
- Irrealis adatok az offshore munkakorulmenyekrol. (senki nem dolgozik 2 honap on, 1 honap off beosztasban. 12 ora a muszak szamold ki ez hany ora lenne havi leosztasban), Rengetegen dolgoznak akkar 50 felett is platformokon. Nincs ilyen urhajos valogatas a felvetelinel.
- osszeolloszott kepek
- Jönssborgensen ilyen norveg nev nincs, meg a helyi irasmod szerint korrigalva sem.
- A Statoil soha nem engedne hogy publikalja a fizeteseket.

Ennyi a szkepticizmusom oka.
Ugy gondolom nem illik atverni a blog olvasoit. Persze, aki hinni akar a sztoriban, az ugy hinni fog.
Rönkugró 2012.08.28 16:16:13
@Rönkugró:

Jah es ismetlem, a mi Norbertunk nincs Bodø kommuneben regisztralva, bar ott el 8 eve-
Rönkugró 2012.08.28 16:41:47
@pamut:

persze, mindenre van magyarazat. En is szeretnem elhinni a borsodi srac tortenetet, de sajnos tul sok sebbol verzik.
De sajnos a Statoil nem toboroz Magyarorszagon offshore melosokat. Ugyanis ezek a poziciok hihetetlen nepszeruek a helyiek kozott is.
A horgászat teljesen máshogy alakult mint amire készültem. A beszámolókat olvasva, képeket látva alapvetően kétféle szituációra számítottam, a streamerezésre és a szárazléggyel történő horgászatra. Rengeteg streamert kötöttem. Az északi tenger táplálékhala a capelin,…..
Rönkugró 2012.01.27 16:46:50
@vega2: Ez kb ugy nez ki, hogy a pisztrang is a lazacfelek (pontosabban a lazacszajuak) koze tartozik.

@Bp:

Ertem, nekem is a villantok, illetve kis kanalak valtak be a legjobban errefele.

Røye-t meg csak leken at fogtam telen. Persze nem ilyen szep mereteseket.

Iden tavasszal azert erot veszek magamon es igyekszem legyre atterni. Ahogy mondjak " fele annyi hal, dupla annyi elvezet":D

Nagyon jo a blog egyebkent!
Rönkugró 2012.01.27 19:22:24
@vega2:

Hat nem vagyok halbiologus, de ezeket a halakat pecazom 3 eve.
A sebes pisztrang, (kozonseges brown trout, ami errefele baromi gyakori) altalaban edesvizi, de sok egyed kikoltozik a tengerbe es csak ivni jar vissza az edesvizbe minden evben (pont most van ennek a szezonja, vasarnap remelem fogok is parat:)

Az atlanti lazac nem pusztul el ivas utan, hanem minden evben visszater abba az edesvizbe ivni, ahol szuletett.

Amire te gondolsz az a csendes-oceani lazac (es mivel az is voros tenyleg hasonlit a Røye-re).

Ami meg a lazac alkapcsat illeti, a sebes pisztrang himeknek is ilyen szep kampos, egy bizinyos kor felett. Ezert is "lazacszajuak":)
Rönkugró 2012.01.27 21:18:00
@Bp:

Szia Bp,

igen az Arctic Char norveg neve a Røye.
Egyebkent van allandoan edesvizben elo populacioja is. En is fogtam mar az itteni tavakbol. Nyaron mikor felmelegszenek a tavak akkor egeszen melyre huzodik. Telen viszont aktivan vadaszik a felszin kozeleben is. Ilyenkor konnyebben foghato. Az orszag eszaki tavaiban egeszen kapitalis peldanyokat is fognak.

Nezd meg ezt a videot:
http://www.vgtv.no/#!id=45289
Egy hete bemutattunk két új dalt a Fish! Sav című harmadik nagylemezéről, most pedig a teljes albumot is meg lehet hallgatni itt a Lángoló Gitárokon. A lemez a szegedi Black Hole Sound stúdióban és a budapesti Hitspace-ben készült a nyár folyamán, Vári Gábor irányításával. CD…..
Ez tipikusan az a videó, amin először felröhögünk, aztán nyomban elszégyelljük magunkat. Gyarlók vagyunk. ..
Donald Trump semmit sem csinál kicsiben: a milliárdos magánrepülőjében is minden a luxust képviseli. A Rolls Royce motorral ellátott 757-es 43 főt tud elszállítani luxuskörülmények között. Trump a saját repülőjén akár 16 órán át utazhat egyfolytában. A belső…..
Rönkugró 2011.08.20 13:55:02
@F173:
Abszolút egyetértek. Céltalan, ötlettelen, klisés giccsparádé az egész. A pénzzel nem kap az ember stílust is.
Subba Ezt inkább ne nézd meg 2011.08.02 10:36:00
A videóban szereplő fickó éppen a volt felesége nevétől szabadul meg. Köszörű által.   ..
Natsumi Hayashi japán fotóművésznő Tokióban él két macskájával. Hobbija, hogy olyan portrékat készít saját magáról, amelyeken a földtől elrugaszkodva, könnyedén lebeg az amúgy egyszerű és kevésbé izgalmas élethelyzetekben. Az önmagát és projektjét Yowayowa-nak (magyarul…..
Júliusban kerülhet a könyvesboltokba VV Olivér memoárja, amiben nemcsak rövidre sikerült villabeli életét meséli el, hanem receptet is ad a Való Világ5-be jelentkezőknek arra, hogyan kell bent maradni és győzni - írja a Bors.Az időzítés nyilván nem véletlen, az RTL Klub…..
A magassarkúja árulta el. Nyilván az irodából vezényelték a közúti forgalom teljes leállítására azt a rendőrlányt, aki közvetlenül Székesfehérvár előtt közölte, nincs tovább, bombát talált a markoló. Ez elgondolkoztatott. A Mezőföld, a Sárrét, a Bakony, a…..
Rönkugró 2011.06.15 11:17:04
@hehe64:

Sajnos lehetseges. A sajat boromon tapasztaltam meg vagy 15 eve Sostonal a szabadstrandon.

A part kozeleben a nadas mellett felvagta a talpam egy 2. VH-s bombarepesz. A kb. tenyernyi meretu rozsdas vasdarabot a mai napig orzom.

Tehat kicsi a valoszinusege, de elofordulhat.
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
A dróton túl Zsoldosok 2011.04.11 16:00:00
Néha előjön ez a dolog a kommentek között, meg a tágabb interneten, főleg ha valami történik Afganisztánban a magyarokkal, hogy a katonák azok "zsoldosok" (úgyhogy magukra vessenek, ha valami bajuk esik, nem érdemelnek semmi tiszteletet, esetleg dögöljenek meg -…..
F4f egy viszonylag egyszerű problémával kereste fel az Edigitalt, miután elromlott a náluk vásárolt pendrive-ja. Ahelyett, hogy adtak volna egy másikat, elküldték szervizbe - bár a nem javítható kategória -, és több mint egy hónapja szórakoznak vele.Vettem egy pendrive-ot.…..
biztonságos? Nem a tiéd 2010.12.10 12:18:00
Kedves olvasó. Remélem nem hiszed azt, hogy neked Magyarországon bármilyen megtakarításod, vagy félretett pénzed lehet? Ha eddig így gondoltad, akkor jól figyelj, mert csak egyszer magyarázom el.Az a pénz nem a tiéd. Amikor jövedelemre teszel szert, például megkapod a havi fizetésed…..
Rönkugró 2010.12.10 14:32:29
@schnee:

es mi a francot dolgozzanak szerinted? Van szerinted 400.000 munkahely, ami csak rajuk var? A rokkant nyugger tomeg nem mas, mint a munkanelkuliseg aranyanak mesterseges lenyomasa. Ha nem rokker nyugdijat vennenek fel, akkor munkanelkuli, meg ilyen-olyan segiijt. A vegeredmeny u.a.
Néhány héttel ezelőtt kaptunk egy fotót Ausztráliából, amely rádöbbentett bennünket arra, hogy külföldön élő olvasóink, barátaink miért panaszkodnak a számukra is elérhető magyar borokra. A polcon az Egervin Bikavére és a Kunsági Kadarka mellett a Hungarovin St. Stephan's…..
  Nem sokszor tud olyan képi világot produkálni a szokásos esti híradó, hogy el kelljen kapcsolnom. Valamelyik nap viszont, amikor kistotálban sugározták, amint egy póznához láncolt, a vöröslő iszapban csatakosra ázott, habzó szájjal vonyító-vergődő kutyát két ember…..
Sokszor van szó száguldozókról, esztelen gyorshajtókról, sokkal kevesebbszer emlegetjük viszont a másik végletet, Márk ezzel kapcsolatos elmélkedését osztotta meg velünk, mert legalább ugyanannyira jelen van a közlekedésben ez a helyzet és a türelmetlen autósok miatt akár…..