Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hadnagy Anna

65 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karátsony (December) Hava              1.) Ezen Hónapban mind azon munkák egész szorgalommal tovább is folytattatnak, a’ mellyek a’ mult Hónapban végre nem hajtathattak, u. m. a’ fonás, Dohány-simítás,…..
  Újabb vasárnap, újabb klasszikus reklám, ami könnyet csalt az ember szemébe valamikor a múltban. A Youtube-on már biztos találkoztatok ezzel a mókás óvszer reklámmal:  ..
Hadnagy Anna 2011.08.15 01:08:23
Egészen BA tanulmányaim végéig nehezen tudtam megfogalmazni, mi is az a Kommunikáció és Médiatudomány, és szerintem ezzel nem csak én voltam így. Nem azért, mert mondvacsinált szak lenne aminek nincs értelme, hanem mert amikor én bekerültem az ELTE-re, ennek a szakiránynak még nem…..
Levelek Eszternek Öcsém 2011.04.16 05:45:00
 Kijött a First Orbit. Gy.k. Juri Gagarin 50 éve ért el olyan magasságokat, amit ember még nem, és ennek örömére április 12-én világszerte levetítették a First Orbit - Első Keringés című filmet. A film hanganyaga eredeti, Juri és a központ közti adás, a felvételeket pedig…..
Levelek Eszternek Kanapé 2011.04.03 05:16:18
- Kizárt, hogy én azon a kanapén aludjak! - dacoskodott öcsém és közelebb lépett felém. Amíg olyan tízévesek voltak, az erőkülönbség az én malmomra hajtotta a vizet, de van egy pont, ahol a kamasz fiúk minden külön erőbefektetés nélkül megizmosodnak és fene erősek lesznek.…..
Levelek Eszternek Számkirály 2011.03.14 22:35:00
Ennek most kivételesen semmi köze nem lesz Amerikához. Azon gondolkodtam, mi volt a legjobb dolog amit tanár osztállyal valaha csinált. Osztálykirándulás? Az nekem mindig kínkeserves volt a "ki-kivel-aludjon" miatt.- Alhatok veletek?- Kérdezd meg a Katát.- Kata, alhatok…..
Levelek Eszternek Erie Canal 2011.03.06 20:58:48
Az egyetem Rosa Parks és mások előtt tisztelegve minden évben megünnepli a "Nemzeti Fekete Nők Hónapját". az ötlet jó lenne, ha fekete vagy, akkor azért ünnepelsz, ha nő akkor azért, csak a fekete haverjaim egyáltalán nincsenek elragadtatva az ötlettől. Kicsit olyan, mint…..
Történt pedig otthonlétem alatt, hogy partiba mentem, kocsmázni, de kocsival. (Tapasztaltabbak felszisszennek.) Másnap jelenésem volt a nagykövetségen, meg egyébként is, nem kell minden este berúgni a jaj-de-régen-láttuk-egymást örömére, gyalogolni sem akartam, így egyetlen…..
Greg felpakolt és elvitt a Wegmansbe csokit venni. Az egész amiatt a házidolgozat miatt volt statisztikából, amit ma kellett beadni. Greg - amikor még nem a lacrosse foglalta le minden idejét - hasít kémiából és biológiából, de a matek nem az erőssége. Sosem értettem, ha valaki jó…..
Hadnagy Anna 2010.12.11 18:28:13
@Con Salamander: na hat ne legyel ilyen duhos, na. nekem mindennapos kontinenseket atrepulni, o meg ilyet nem csinalt. arrol nem is szolva, hogy a nyelvet sem beszeli. szoval nagy dolog ez Greggyboynak (Marton ocsem szavajarasaval elve) es megertenem, ha azt mondana, hogy nem jon. de azert illik megnezni a baratnod orszagat, szoval igenis jojjon.

(amugy jon. ne parazz.)
Levelek Eszternek Nem könnyű 2010.12.02 03:04:00
Azt szeretem Nazarethben, hogy - hozzám hasonlóan - nyitott minden kérdésre, nemre és korhatárra való tekintet nélkül.Valamelyik szerdán Sánta Ferenc látszott a kápolnában, a főiskola meghívásában (cigányzene, egyenesen Magyarországról). Meghívtam Natasát, az orosz lányt, meg…..
Levelek Eszternek Haiti élni akar 2010.12.01 04:37:00
Amikor Taro, a japán diák elkezdte meghajtogatni az első darukat, még sajnáltam is. Áprilisban, valami nemzetközi délután keretében vezette be ezt az ötletet, és mint sok nemzetközi rendezvényt, ezt se sokan tekintették meg, így Taro 20 ember előtt - ebből 15 cserediák -…..
1. A bankTúlhasználtam a kártyámat. Nem tudtam, hogy van ilyen, és csak egy pár centtel, de ez elég volt ahhoz, hogy a bank rögtön rárakjon 30 dollár pótdíjat, és hetente 10 dollár további késedelmi díjat. Mivel akkoriban kaptam meg a kártyát és feltételeztem, hogy mivel nem…..
Levelek Eszternek adasszunet 2010.09.07 21:06:37
Amig ekezet nelkul irok, addig inkabb nem is irok.Amig nincs a magyar laptopomon net, addig ekezet nelkul irok.Amig nincs net az uj lakasban, addig a laptopon sincs.Amig koltozok es ki nem jonnek a kabelesek, addig nincs net. Majd szolok nekik, hogy huzzanak bele, Te meg addig turelemmel legy.…..
A lány kora reggel tűnt fel a bolt előtt.Rózsaszín pulóver volt rajta és szürke mackónadrág, szőke haja kontyba fogva. Lassan lépkedett, szinte tipegett és egyik kezével a hasát fogta. A másikban ütött-kopott fémkancsót szorongatott. Olyan lassan jár, mint az idő -…..
Hadnagy Anna 2010.08.23 06:49:00
@Filthfan: Nincs miről, kitalálni meg nem tudok. De igyekszem megfogni minden használhatót, mint ezt a lányt.
Az újságcikk szíve és lelke az első bekezdés, a lead (líd), aminek izgalmasnak is kell lennie, hogy az olvasó továbbolvasson, de rövid és velős is legyen, hogy - nos, hogy az olvasó továbbolvasson.Egy ideális lead egy-két mondat hosszú, másfél soros, ha kinyomtatod, így nem néz…..
Hazafelé gyalogoltunk szokásos szombati esti kocsmatúránkból. Ilyenkor a többiek nekikezdenek inni este hétkor, hogy tizenegyre már széles jókedvük kerekedjen és valaki kocsijában elindulunk bele a nagy éjszakába, pontosabban a Monroe sugárúton fekvő kocsmák egyikébe. Oxford, A…..
Hadnagy Anna 2010.06.05 18:25:27
@Faraday: Oh, a Tanarur! Koszonom szepen!
 - Két fajta ember van: a gyors meg az éhes - mondta volt anyám barátja a családi reggelik alkalmával. A család 'mediterrán reggeliket' tartott minden vasárnap alkalmával, ami nem igazán illett bele a magyar délebéd koncepciójába, viszont annál inkább kényelmesebb volt. Amikor…..
Levelek Eszternek Freestyle 2010.05.26 06:12:00
 "Irigylem a barátodat," mondta 60000s az előző postot kommentelve. De az élet nem mindig habostorta, és most egy post erejéig megszegem a szavam és nem vidítani fogok. De csak egy postig, mert ez a blog arra van, hogy emberek mosolyogjanak, legalább addig, amíg olvasnak…..
Hadnagy Anna 2010.05.27 13:47:24
@60000s: rájöttem amikor olvastam az első kommentet, ég is a pofám miatta... de kijavítottam azonnal!
Hadnagy Anna 2010.05.29 16:07:04
@60000s: mindig az lesz :)
Hadnagy Anna 2010.06.02 00:49:59
@szirakylucy: "Anyám, ha tudná, mennyire félek most, rámszólna, ... nem félni kell, hanem dolgozni rajta."

Én megmondtam. Meg én!
 Megszédített a nyári munka során bezsebelhető fizetés mértéke, és jelentkeztem a helyi óvodába dadának. Egy olyan országban, ahol a WC-s néni is "input-output manager", persze nem dadának, hanem "student teacher-assistant-nak" mondják, de én maradnék a…..
 Nem nagyon olvasok híreket Magyarországról, anyám is hiába kapacitált, a Kossuth-rádiót csak mese-nosztalgiázásra használom. Ami megszűrt információt kapok otthonról, az két forrásból jön: Facebook és blog.hu.Ég és föld a kettő. Facebook nem fröcsögésre és…..
Roses are red Violets are blue Aki ismeri, annak itt van pár műfordítás. Nem biztos, hogy mindegyik szószerinti, de remélem frappánsak.   Roses are redWatches are goldGet on your kneesand do what your toldAz órám aranyA rózsám sárgaEreszkedj térdreés bukj rá a…..
Levelek Eszternek Micimackó 2010.04.08 03:52:00
 Anyám tanácsára Kossuth Rádiót hallgatok az utóbbi időben online, csak amíg anyám azt mondta, hogy a híreket és politikai elemzéseket hallgassam, addig én inkább magyar idő szerint fél nyolckor hangolok az http://www.mr1-kossuth.hu-ra. Mint sok más gyerek (és mosogatás…..
Bármilyen meglepő, a reklámkészítők bizonyos emberi értékek alapján készítik többé-kevésbé hatásos kisfilmeiket. Ilyen érték például az egyéni boldogság (fülig ér a szám, mert a mosóporom fehérebbre mos), a testkép (ha a mosóporom fehérebbre most, boldog vagyok és…..
Most hogy a Burton féle "Johnny Depp Csodaországban" premierjéhez érkeztünk, egy igazi filmtörténeti csemegével kedveskedek a rajongóknak. Ez itt az első ismert filmadaptációja Aliz kalandjainak. A Burton filmről írt cikkemben azért neveztem az 1915-ös filmet elsőnek, mert…..