Regisztráció Blogot indítok
Adatok
encir

0 bejegyzést írt és 744 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha…..
Egy egyszerű vacsoraötlet, hogy feldobjuk a szokásos csirke-körettel főételt, egyszerűen azzal. hogy megcsináljuk mellé mindenki egyik kedvenc mártását és összedobogunk egy kis répás mártogatóst! Egy jellemzően olyan étel, amihez csak megterítünk és éhesen nekilátunk! Hozzávalók: 500 gramm…..
encir 2021.03.08 10:19:19
Talán még azok is, akik csak felületesebb ismeretekkel rendelkeznek a katolikusok és reformátusok hitgyakorlásának különbségével kapcsolatban, kapásból fel tudják idézni, hogy a hazai református templomok tetején kereszt helyett csillag vagy kakas látható. A kereszt vagy feszület tipikusan nem…..
encir 2020.12.24 10:27:37
Hosszan lehetne vitatkozni, mit kellene az általános iskolásokkal, mint kötelező olvasmány olvastatni. Bár az Egri csillagok és A kőszívű ember fiai is közel állnak hozzám, nem a mai kiskamaszoknak valók. A Légy jó mindhalálig pedig felnőtt regény, hiába egy kisfiú a főszereplő. Annál már csak az…..
encir 2020.11.26 18:31:20
@encir: Ja és a Harry Potterben nem épp az van, hogy Harry szüleit kegyetlenül meggyilkolták és ő egy szenvedő kis árva?
Erich Kästner A repülő osztály is kiváló írás.
encir 2020.11.26 18:57:35
@Patreides: Hát azért szenvedett ő igencsak a Dursley-któl.
A Brumi is aranyos történet, igen. Van azért bőven jó magyar gyerekirodalom.
encir 2020.11.26 19:06:04
@Patreides: Oké. Én is szeretem a HP-t, pedig 30-on felüli voltam, mikor olvasni kezdtem. Az egri csillagokat meg 10 évesen, mert bosszantott, hogy a szomszéd kisfiú már 9 évesen olvasta. Ez volt az első regényem, addig csak meséket és az Aranygyapjú mitológiai gyűjteményt olvastam.
Kevés olyan televíziós figurát, krimihőst szeretett annyira a közönség, mint Columbo hadnagyot, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági csoportjának minden képzeletet felülmúlóan szakadt, szinte gyagyásnak látszó, ám zseniális logikájú nyomozóját. Most egy dokumentumfilm mesél alakítójáról, Peter…..
encir 2020.11.24 08:38:44
@Nevem senki.: Ez meg Poirot hatása, ő is szerette beszéltetni a gyanúsítottait, mondván, hogy csak figyelni kell, elárulják saját magukat.
   A ketogén diéta egy viszonylag könnyű, mégis nagyon jól működő étrend, igazi életmódváltás azoknak, akik elszánják magukat: szeretnék elérni a vágyott alakot, a kívánt testsúlyt. Ráadásul az adagokkal sem kell különösebben fukarkodnod. A lényeg, hogy addig egyél, ameddig  már érzed nem vagy…..
encir 2020.10.28 13:28:02
@nincs1agy: szerintem egy-két hétre nyugodtan át lehet esni a ló túloldalára, abból nem lesz semmi baj. Mármint egyébként egészsséges embernél. Vannak ennél sokkal rosszabb "diéták" is.
Házasságkötése előtt Viktóriának, mint hajadon nőnek a kor szokásait követve egy háztartásban kellett élnie anyjával, aki így a Buckingham-palota egy távol eső szárnyában kapott lakosztályt, s maga a királynő is csak úgy tudott menekülni az anyja (s Conroy) közelségéből, hogy férjhez ment, amelyet…..
A karantén előtti időszakban, amikor a boltunk forgalma már erősen leszálló ágban volt, ráértünk beszélgetni a kolléganőkkel az üres üzlet közepén. Az egyik indiai munkatársammal játszottunk biodíszletet, csak álltunk és néztük a tök kihalt plázafolyosót, aztán valahogy az ímmel-ámmal beszélgetésünk…..
encir 2020.06.02 11:38:10
@ez is egy vélemény: Ha valakit egy ilyen véleménycikkel le lehet beszélni arról, ami a legalapvetőbb ösztön, hát azt jobb is. Nem essünk már át nemzetfogyást vizionálók oldalára. Kész röhej egyébként is a szülök-nem szülök- a nemzetnek szülök-magamnak szülök vita. A legtöbb ember (főleg nő) igenis akar gyereket és mindent meg is tesz érte - lásd lombikprogramok, még bőven negyven fölött is. A körülmények általában nem alkalmasak felelős gyerekvállalásra. Amíg fiatal, nincs előtte egy alap, elérhető viszonylag biztonságos jövőkép. Mire összeszedi magát, kifut az időből. Ez a legfőbb baj, ezen lehetne segíteni kormányzati intézkedésekkel. Olyan is lesz mindig, aki ennek ellenére sem akar, de ha van - ismétlem - biztonságos jövőkép, akkor az, aki szeret szülni, esetleg több gyereket is vállal, mint amennyit tervezett, tehát megvan a gyerekszám.
A történet március harmincadikán kezdődik, amikorra  is a vírusra való hivatkozással minden partnercég, akiket értékes tanácsaimmal láttam el,  felmondta, elhalasztotta, befagyasztotta a szerződéseimet. Jobbnak láttam, hogy Katás vállalkozásomat sok hasonló sorsra jutott honfitársammal egyetemben…..
encir 2020.06.02 10:45:25
@232323: Szép álom.
A pesto egy isteni olasz szósz, ami magában foglalja az itáliai konyha minden jellegzetességét: az egyedi, semmihez nem hasonlíthatóan olasz ízvilágot, a friss, üde aromákat, és azt, hogy roppant egyszerű elkészíteni. A múltkor megmutattam nektek, hogyan kell, most pedig adok egy tippet, hogy hogyan…..
Blogosz Ez meg mi, már megint? 2020.05.04 07:15:00
Akár aranyos is lehetne – főleg az első képen lévő kis cukkereket elnézve –, meg jófejség is. De gyakorlott romániai lakosként nem ez az első, ami eszembe jut, amikor meglátom hirtelen ezeket a magyarázat nélküli hirdetéseket az utcán. Hanem az, hogy vajon mi ez az egész...
encir 2020.05.05 19:52:54
@Vajk a Vitéz Várjobbágy: teljesen egyetértek. Szégyen, hogy nem annak van a legnagyobb fizetése és megbecsültsége, aki emberi életekről tud dönteni.
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
encir 2020.04.21 10:34:29
@ekat: pl. a posztoló. Mert ha nem akart volna villogni vele, ugyan mindegy volna a csomagolása. Ha meg a hamisítás ténye zavarná, nem rendelt volna innen.
encir 2020.04.21 11:06:09
@ekat: Ezt azért nem tudom igazán elhinni. Mármint, hogy nem tudta, hogy hamisítvány. Ennyi pénzért. Az illatáról nem írt semmit, csak a külsejéről.
Egy gyógyszertári vásárlás után vannak dolgok, amikre különösen nem számítunk. Például, hogy az ott vett terméknek nem mi vagyunk az első használói. Olvasónk egy vércukorszintmérő esetében találkozott a jelenséggel, ráadásul a patikába visszatérve még magyarázat és felháborodás is fogadta, a pénzét…..
encir 2020.04.21 09:01:24
@Im just here for the comments: sőt, hátha valaki tanul belőle, tiszta haszon :)
Olvasónk kérdések hosszú sorát teszi fel a levele végén, teljes joggal. Az OTP ügyfeleként a babaváró hitel felvételéhez, időpontra érkezett családjával a fiók elé, ahol már 20-30 ember ácsorgott, maximum fél méterre egymástól. Messzebb senki nem mert menni, nehogy lemaradjon a bejutás…..
encir 2020.04.14 21:21:33
@232323: @Daniel Kis: gratulálok, elnyerték a nap díját műveletlen, iskolázatlan, tanulatlan, tudatlan, faragatlan, kulturálatlan, civilizálatlan, elmaradott, barbár, bunkó, modortalan, tuskó, tapló, bárdolatlan, neveletlen kategóriákban.
encir 2020.04.15 16:23:13
@Navarone: ez úgy nagyjából lényegtelen. Ha pl. az első trimeszterben lenne, lehet, hogy el is ájulna a sorban, vagy lehányná a közelében állókat.

Itt a fejetlenségről és szervezetlenségről van szó elsősorban és lenne az OTP-nek mit javítani, akkor is, ha egy terhes sem lenne a sorban.
Freddie Mercury és a Queen 1986 júliusában közel hetvenezer rajongó előtt szenzációs koncertet adott Budapesten. Gondoljunk bele, hogy a szocializmus idején milyen nehézségeket jelenthetett egy világszinten híres, nyugati tőkés országból jövő együttest szerződtetni! Vajon milyen feltételeket kellett…..
encir 2020.04.09 21:06:54
@PiBá: nekem sem tetszik ez az alak , az átbeszéltől a hideg ráz. De például a lebonyolít és a megbonyolít sem ugyanaz, sőt.
via GIPHY Judit az alza.hu-n vásárolt menő Krups kávovarja sajnos egy hét után vadný. Az ember joggal várja el egy ilyen géptől, hogy az atomvillanás után is rendes habot készítsen, és ha ez mégsem megy, irány a szerviz. Juditék így is tettek, újra és újra, pontosan háromszor. A visszaérkező rossz…..
    Amikor vízszerelő, hidegburkoló, vagy asztalos dolgozik a lakásunkban, egy percig sem bánjuk, ha nem tudunk vele Nietzsche műveiről diskurálni, s azt sem gondoljuk, hogy fürdőszobánk leendő, pazar eleganciája bármiféle összefüggést mutatna a szakember általános műveltségével. Autószerelőnktől,…..
encir 2020.03.31 21:12:48
@G. Nagy László: A tudós, intelligens férfiaktól csak az intelligens nők ájuldoznak - azaz nem ájuldoznak, mert egy intelligens nő ilyet nem tesz. Előbbiből és utóbbiból is kevés van.
via GIPHY Olvasónk még azelőtt elindította a hitelkérelmét, hogy kiderült, december 31--ig nem kell fizetni a lakossági fogyasztási hitelek törlesztőrészleteit. Nem erre alapozott akkor, amikor a felvette a kapcsolatot a Cetelemmel és úgy tűnt, hogy nem is lesz gond a folyósítással. Jó adós, jó…..
encir 2020.03.24 15:49:52
@WatchFun: az emberek nagyon egyszerűek pénzügyekben...vagy nyakló nélkül vesznek fel mindenfélét vagy ördögtől valónak kiáltják ki (tisztelet a kivételnek).
Itt az utóbbiak vannak nagy többségben, és ördögűző buzgalmukban valóban el sem olvassák, nemhogy megérteni próbálják.
encir 2020.03.24 17:52:04
@WatchFun: nem korrekt.
László nem most kezdte: már hat éve fizet a saját bankszámlájáról egy olyan villanyszámlát, ami nem az ő nevén van. Ez eddig nem is okozott gondot, ám most az Elmű rosszul állított ki egy számlát, ezért vissza kéne utalnia a befizetett pénzt. És mint kiderült, ez nem megy egyszerűen, ráadásul a…..
encir 2020.03.13 08:50:19
@ebella: biztos volt korrektor is hozzá :) Bocs. nem bántás, de az a hsz hemzseg a hibáktól.
András előrelátó, márkahű és van hite, így a Huawei telefonjához gyári Huawei búvártokot vásárolt, mielőtt búvárkodni indult. Első körben működött is minden, mint a karikacsapás, a telefon nem lett vizes, a halak le lettek fényképezve, mindenki boldog volt. Ám a következő nyaraláson beütött az,…..
encir 2020.03.10 12:54:00
@Terézágyú: "akkor nem csak a saját de az érdekeltségi körömbe tartozók Huawei eszközei is hamarosan le fognak cserélődni."
Vagyis rokonai, barátai és üzletfelei cuccai is "le fognak cserélődni" azaz nem ők cserélik le (miért is tennék, ha nekik megfelel), hanem a posztoló vesz nekik új garnitúrát :D
Hű mennyi Dagályos posztunk volt már! A nőket videózó kabinos, a szarszippantással súlyosbított fürdőzés, na meg a megzavarodott pénztárosok után most olvasónk szerint egy jól ismert, aktuális probléma került elő: az öltözőszekrények hibája. Rita szekrénye nem nyílt, mivel a rendszerben másik két…..
Több barátnőm, ismerősöm is van, aki 35 fölött sürgősen szeretne olyan pasit találni, akivel érdemes családot alapítani. Van köztük, aki már talált magának alkalmasnak tűnő jelöltet, és van, aki még mindig csak randizgat, de valahogy egyik férfi mellett se sikerül lehorgonyoznia...
encir 2020.02.08 14:36:01
@errrrrrrrrr: 35+os egyedulallo no, macskas no messzire kerulendo, persze csak azutan, hogy megdugtad. Konnyu predak, szanalmas ahogy dugas utan azt hiszik maradsz reggelig es sipakolnak amikor raebrednek, bizony csak egy menetre voltak jok. Vagy arra sem.

Nézzük csak a másik oldalt: Hú, randim van......ó, hát a múltkor leveleztem valakivel, hogy megismerjem, meg különben sem szeretek rögtön ágyba ugrani, de azt mondta, hogy neki nincs ideje erre, mit kényeskedek, hát egye fene, most nem leszek mimóza.......na jó, reggel kiugrott az ágyból, azóta sem hív..... hívott....egy menetre jó voltam... vagy arra se...nem szereti azt, aki első találkozásnál hanyatt dönti magát.

1x, 2x, 3x

Na elég volt belőletek, inkább maradok a macskáimnál.
Ha vállalkozó vagy és az egyetlen laptopod a munkaeszközöd, akkor nem csak bosszantó az az időhúzás, amit az iSTYLE csinál Fannival, de bevételkiesést is jelent. Az egy hetesre ígért szervizelés egy hónapja húzódik, pedig a fogyasztóvédelmi törvény elég egyértelműen leírja, hogy: "A jogszabály…..
encir 2020.02.07 12:44:55
@Eugene Horse: ha nem írta volna szerencsétlen, hogy nem tud dolgozni, akkor most nem pörögnétek a pótgép hiányán. Különben akár tud dolgozni, akár csak játékra kellene, ez irreleváns a dologban. Max, ha majd kártérítést fognak megállapítani, akkor fog számítani a bevétel kiesése.
encir 2020.02.07 15:48:22
@a fekete krindusz: ácsi, itt valami bibit érzek: "károsult az adott helyzetben elvárható módon köteles eljárni a kár megelőrzése, elkerülése vagy csökkentése érdekében."
Például, hogy vesz egy másik gépet...no de miért kellett volna új gépet vennie? Mert a szerviz nem javította meg az övét. Azaz az új gép árát is bevasalhatná a szervizen?
encir 2020.02.07 16:29:27
@a fekete krindusz: és eljárt? Nem.
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
Remek hírünk van: idén újabb szakértő erővel gazdagodott a Homár! Új partnerünknek, a Pénzügyi Navigátornak köszönhetően mostantól a bank- vagy biztosító ügyben hozzánk forduló kedves és naiv ügyfelek pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsot is kapnak. A Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat díjmentes…..