Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stupidity

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Planéta nyugosztalja Baksa-Soós Jánost, avagy Január Herceg Továt, aki a kortárs magyar kultúra hatalmas egyénisége volt, igazi "pionír művész." Baksa-Soós János, a legendás Kex együttes énekese-frontembere a kommunista hatóságok folyamatos vegzálása, egyre eszkalálódó erőszaka miatt 1971-ben…..
Kedves Mindenki! A hvg.hu kegyelméből és az én döntésem alapján a blogom -- miután az index.hu szerkesztőségváltásával egy időben már korábban megszüntettem a NER reklámainak befogadását -- elköltözik a blog.hu-ról és a hvg bloguniverzumának részeként folytatja. Remélem, minél többen oda is…..
stupidity 2020.12.27 19:32:12
@ricardo: Töriből a hadászat érdekelt gyerekként, sokáig nem értettem, miért volt a maga idejében a leghatékonyabb csapat a Wehrmacht. Mert szkszvez.-ként (MN) szereltem le, érintett a megfejtés: szinte az utolsó emberrel is megértették hova-merre, ha kidőlt vmelyik pk. Miért itt az agyalás, ha csak az arisztokrácia lecserélése a cél, s nem az "alacsony tömeg" megemelése? Anno a Krassóhoz jártam szamizdatokért, s 1x megjelent a Demszky, Gyuri meg kiterelt bennünket, a pórnépet. Kb. ott sejtettem meg azt a jövőt, amit ma látok. Ahol jó érzékkel OV erre az "alacsony tömegre" támaszkodva tolja még lejjebb a szintet.Kamu profilom még nekem is van, noha nő miatt kellett...
stupidity 2020.12.27 21:25:27
@screpes: @Khonsu: Kisemberként a kisemberek jövője foglalkoztat valamennyire, az országé is csak úgy, mint a történelembe vetett kisember, aki akkor érezte magát aktív történelmi mellékszereplőnek, amikor az NDK-s migráncsoknak mutatott kivezető utat a határszéli városból, pedig tüntikre is eljárt(Duna-kör). Szerintem már van annyi pénz a közös(!) bugyellárisban, hogy név, (IP) cím szerint tudja a Kubatov(rólam pl. biztosan, bevallotta a kézbesítő), ki, hova, mit írkál. Csak még nem érzik ezeket annyira veszélyesnek, hisz kevesen mozognak e fórumokon, s mivel emelt a küszöb, kevesen is lépik át. Ha lesz olyan, aki lefordítja majd ezeket az eszmefuttatásokat "érthető, falusi kocsma /proli/ nyelvre" - akkor lépnek majd közbe. Popzenén felnőve sose értettem, miért lehet sláger egy-egy hibbant szó/dallam-füzérből, amikor a Soft Machine tizedszerre is érdekes lehet. Eltartott egy darabig, míg leesett: együgyű ember együgyű választ vár, ha érdekli is valami abból, ami történik körülötte és persze vele, ha egyáltalán tudatosul benne, hogy vele történik, amit a Parlamentben döntenek.
stupidity 2020.12.27 21:42:30
@Laptop7712: Tetszik ez a bábozás! Valahogy így... Sajnálom az elveszett generációkat, de ha a környezetemben forgó tanárokra tekintek... marad ez a spirál!
Kétmillió magyarnak ennyi jut: élelemre szűk 1,5 euró, ha éppen erős napja van a forintnak. (Már rég volt.) A KSH szerint havonta fejenként 27 100 forintot költöttek átlagosan a magyarok élelmiszerekre és nem alkoholos italokra -- ebből a kereseti statisztikákkal, termékenységi rátákkal, a…..
stupidity 2020.12.10 13:47:10
@Abba Abba: Fölvetnék egy másik kategorizálást: kívülről, belülről vagy vallások által irányított emberek, s ez nekem magyarázza is, miért sikeres a popzene. Vidékiként merem mondani, hogy olyan alapfokú tudatlanság van a fejekben, hogy pl. azt se tudják a 70 éve falun lakók, miből lesz a humusz, amiben a virágjaikat kapálgatják. A tv-ből áradó idiotizmus rendesen beleradírozott a fejekbe.
Piaci kofa: szembejön veled egy ügy és rászállsz. Elmegy, rászállsz a következőre. Eladnád magad és az ócska portékádat, de csak nem megy. Nem akartam durvábbat írni, pl. a légy meg az anyag kapcsán, mert nem. Az az olcsó örömködés, ami nemcsak a FB-társadalomban, hanem az ország vezetésére magukat…..
stupidity 2020.12.03 19:42:06
@tatárfejű kutya: Ez a botrány szerintem csak a Párt egyik vezetőjének hitelességét kérdőjelezi - így is fogják majd a Mari néniéknek beadni. Akik el is fogják hinni, mert a híveknek nem a hír tartalma az érdekes, hanem a csomagolás, mert azt értik! Ahogy Rajk L.-t vagy Várhegyi Attilát etc.) és másokat is sikerült lekapcsolni a Pártról... Hogy TGM mennyire úriember, meg nem ítélhetem, hisz én sem vagyok az mindig. De a Fidesz eltakarításához élezem, egyenesítem a kaszámat, hisz sokkal szofisztikáltabb banda, mint a MSZMP volt. S mert nekem tényleg kevés vesztenivalóm van, nem lennék "langyos" se!
A miniszterelnök arra a kérdésre kereste a választ a Magyar Nemzetben minap megjelent esszéjében, hogy mit tehet Magyarország a nemzetek feletti globalizmus fenyegetésével szemben, amelynek az ideológiája a nemzeti-vallási és családi közösség állítólagos felbomlasztására szolgáló liberalizmus? A…..
stupidity 2020.09.22 13:21:05
@MAXVAL bircaman közíró: Tetszik ez a többes szám! Kijön belőle a vezénylő tábornok királyi többese, meg a Fidelitas -felszopók önhittsége. Mintha az MSZMP Központi Bizottságának 1984-es rövid összefoglalóját olvasnám az akkori Népszabiban! Kivéve az ateista tételt, hisz az eddigre('84) már megvalósult, köszönhetően pártunk és kormányunk állhatatos, verejtékes munkájának. Csodálkozom a blog szerzőjén, hogy egy ilyen 1értelmű agitprop faszságot még megtűr itt!
Van az a realista, ámde egyre népszerűbb nézet, miszerint minden nép megérdemli a kormányát (vegyük itt az "érdemnek" abszolút értékmentes felfogását, kb. mint a "képesség" következményét, ebben az esetben közösségi méretekben). Aztán van az a lelkesült, "nemzeti" álláspont, miszerint (esetünkben) a…..
stupidity 2020.05.28 15:47:29
@Főnix Oszlár Gazdag: Azért érteni vélem ám ezeket a "parancsokat", de nehogy már elismerjek magam fölé bármilyen uraságot! Ezzel megkezdeném hanyatlásom bármilyen parancsokat osztogató senkiházi szolgahadába. Elég nekem, ha a munkaadóm, meg a Természet parancsait kell figyelembe vennem! "Az meglett ember, akinek
szívében nincs se anyja, apja,
ki tudja, hogy az életet
halálra ráadásul kapja
s mint talált tárgyat visszaadja
bármikor - ezért őrzi meg,
ki nem istene és nem papja
se magának, sem senkinek."JA.
stupidity 2020.05.29 09:52:58
@birkamenet: Én ugyan csak magyarul tudok gondolkodni, de mosolygásra késztetett kirohanásod. Nem hiszek semmiféle nemzeti genetikában, inkább eltérő természeti-társadalmi környezethez való alkalmazkodásban, s ebben - meglátásom szerint - lemaradunk folyamatosan. Sokféle okot összegereblyézhetünk itt, de mindez zárványként marad. Amíg a modern oltárokból (tv) nem ilyen diskurzusok áradnak a "nép" arcába, nem lesz tömeges az önreflexióra való hajlam, lemaradásunk megmarad, ami szolgaságba, alávetettségbe taszít.
A modern állam, a piacról élő polgárság érdekeinek megfelelően, arra törekszik, hogy kiszámítható, pártatlan és szakszerű legyen. Amiként a nemzetközi üzleti kapcsolatok egységes mértékrendszert, egységes elszámolási módot igényeltek oly módon felmerült az igény a biztonságot nyújtó jogi…..
stupidity 2020.02.13 12:59:13
@MAXVAL bircaman közíró: Liber (latin, mint a Mo.-on is 1844-ig használt hivatali nyelv) - jelentése : szabad, független. Akkor a populizmus a szabad gondolat ellen küzd?! Egy másik bejegyzésben a kisember önzése még felmagasztosult, ill. természetes állapota volt (ami szerintem is valós), mert csak élni akar az izmusok háborúskodása között. De azt is vizsgálni kéne, a keresztény vagy iszlám vallás nem alapja-e mindenféle populizmusnak. Hiszen ők is csak a "népek lelkét" akarják megmenteni a pokol kénköves nyilaitól. Számomra ezek egy rugóra járnak: ki uralja a nőket? Az a férfiúi lustaság, ernyedtség, ahogy ilyen hókuszpókuszokkal próbáltok úrrá lenni a női szexualitáson - vergődés. A szellem kiszabadult a palackból, és neki kell állni főzni, mosogatni stb., amiként egy igazi Férfinak is el kell tudni látni magát, mert megmarad örök gyereknek, akinek anyuci szeli a kenyeret is. Különben csak egy üres hólyag lesz a szabad Nők és szabad Férfiak ( és talán a gyerekek) szemében is.
stupidity 2020.02.13 13:11:25
@MAXVAL bircaman közíró: Eszerint ma is ősidőket élünk?! Hahaha! A vallásokhoz nem kell tudni, mikor kel a nap, mikor jön az áradás (migráns!) . A római katolikusok évszázadokon át latinul miséztek az utolsó zsákfaluban is, szerinted, mit értett belőle az akkori (a mainál is butább, sötétebb, önzőbb - lásd Mohács!) jobbágy?! A mai napig tapasztalom, milyen nehéz dolog a gondolkodás, ha odébb kell tenni valamit. Inkább megszakadnak, mint hogy használnák a felhalmozódott tudást (Nyugat!!!). Mert nincsenek ismereteik, mert az iskolában a lányok haját húzogatták, amikor a nyitva-zárvatermőkről volt szó. A tudatlanságra lehet alapozni! Csak nem tart sokáig. Lásd. Szu. birodalma. Az iszlám is ezzel küzd, nem is tud mit kezdeni a nettel, amit mi is használunk itt! Mivel a popkultúrán nőttem föl, tudom mit jelent egy slágerlista: "kék az ég és zöld a fű" - ez látszott nektek a világból. Máig ez fut.
A magyar tudomány (és erkölcs, aminek Széchenyi részben szánta) fellegvárának nyilatkozata a NAT kapcsán több mint tíz nappal a nyilvánosságra kerülését követően: "A Magyar Tudományos Akadémia tudós testülete továbbra is kész szellemi erőforrásainak a korábbiakhoz hasonló mozgósításával szakmai…..
stupidity 2020.02.11 22:46:16
Újsághír: „Szakács Árpád szerint ma is egy 1911-es szabadkőműves dokumentum alapján zajlik a történelem- és irodalomoktatás” /444/ A Szabadkőművesség valóban a haladás-ellenes konzervativizmus ellen vette fel a küzdelmet; pont az ilyen Raffay-Harrach-Kásler-Orbán-félékkel szemben a…..
stupidity 2020.02.11 15:51:13
@MAXVAL bircaman közíró: Jaaa! Hogy azért istenítik Horthy-t!? Kiváló példát mutatott! Mo. még rövidebb lett, mint Trianonban megírták... Fasza! Jó az irány! Most az oroszok ígérték be a Székelyföldet? HAHAHAHHHAHAAAAAAHHHHAAAAAAA
stupidity 2020.02.11 15:57:13
@MAXVAL bircaman közíró: Bizonyítékom ugyan nincs rá, de 2004-ben mondtam a köröttem állóknak: megszívjuk még, hogy nem Orbán vitt be az Eu.-ba bennünket. Íme!
stupidity 2020.02.11 22:37:19
@MAXVAL bircaman közíró: Arra gondolok, már 98-02 között látszott az, hogy OV 3x6-ot szeretne dobni, bekerülni az utcanévadók közé, azzal pl. hogy vezetésével léptünk az unióba. Én is csalódtam, amikor Horn visszatért a pástra, viszont nem szavaztam rá! Akkor kik? Hát nyilvánvalóan azok, akiket meg lehet venni süket dumákkal. Amiként aztán a Gazda is rájött, mivel nyerhet. Pitiáner bosszúálló természete nem újkeletű. Most azon dolgozik, hogy kifaroljunk, miután a zsetont fölmarkolták - ahogy írod te is. Ott tartunk, hogy falubéli szeretett, 1ügyü szomszédom - aki anno disszidált is rövid időre -,már szereti is az erős, elpusztíthatatlan, szintén 1ügyü oroszokat... Brávó! Sikerült a trükk!
"Nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide” — volt képes nyilatkozni egy a magyar parlamentben dolgozó szakértő hölgy, aki a kormánypárti #metoo vonatra is felkéredzkedett...
stupidity 2019.12.16 16:11:23
@teéjesenmindegy: Akár volt, akár nem: azt látom a környezetemben, hogy azok az ismerőseim, akiket rabul ejtett a múlt, normális párkapcsi hiányban is szenvednek. Mert nézeteik olyan avíttak, hogy a csárázást pl. nem művelik szívesen. Meg mosogatni se akarnak., meg sorolhatnám!
stupidity 2019.12.16 16:20:10
@teéjesenmindegy: Ezért voltam - vagyok - leszek szabad akkor is, ha bármilyen rabmunkát kell végeznem. Amit nyilván nem is érthetsz, mert alapból szolgalélek vagy. Istené vagy emberé, az már nem is érdekes. Mivel sok krimit is olvastam, minden tételnél azt kérdem: kinek áll érdekében?! Istent kitalálni pl.
stupidity 2019.12.16 23:30:14
@teéjesenmindegy: Azért találtalak meg kiscserkész, mert azt tanultam mesteremtől (Krassó Gy.), hogy a lábközi dolgok legyenek rendben. A demokrácia a családokban kezdődik (akinek jut ilyen manapság...), ahol a gyerek vagy a nő épp annyit ér, mint Apu nagyokossága. Ha nem bánsz rendesen a nőddel, el fogják venni tőled. Ha cselédnek, szobadísznek, matracnak használod embertársadat - mire számíthat tőled a szomszédod? A kocsmai legendáriumok világából nehéz a Légióba kerülni. De csak osszátok azt észt csemeték! Eljő tán az idő, amikor a román-szerb-szlovák hasonszőrűekkel csaptok össze, majd viszek friss lócitromot az Ismeretlen Nemzethy Katonáitok sírjára. Meg kezelem az özvegyeiteket, lányaitokat is. Szívesen!
Esterházy Pétert manapság nem sokat emlegetik a hivatalos kultúrpolitikában, nem véletlenül. EP ugyanis nem volt jobb oldali, igaz nem volt baloldali sem. Ellenben megmaradt magyarnak mindig. Nobel-díjasan* is, akkor is, amikor Németországban is sikeres írónak számított, amikor szembe nézett a…..
stupidity 2019.12.11 10:30:03
@nemecsekerno_007: Inkább adjuk az izomagyúaknak? Vagy építsünk űrállomást? De erről szólna a politika, mire is költsük a közöst. Nem kell támogatni a kultúrát, de akkor majd ne verd a melled, ha Oscar-Nobel-etc. -díjat kap vmelyik honfitársad. Szempontomból totál mindegy, ki kapja, ha nem én - de másként él a közös emlékezetben pl. egy sportteljesítmény, mint a kulturális kiemelkedés. Ki tudja, hogy 8888-ban ki nyerte a sílesiklást bárhol?
stupidity 2019.12.11 10:37:23
@MAXVAL bircaman közíró: Az a törpe kisebbség, amiről félrebeszélsz, az a jobboldali turulhívő, táltosmentalitású, falusi írni-olvasni azért tudó, de csökkent látóképességű tahó, akik azért arra rájöttek, hogy sajnos a magyar vidék zöme hozzájuk nagyon hasonló. Azért tudom ezt biztosan, mert én köztük élek, ellentétben veled, aki ráérsz arra, hogy a fűtött foteledből zavart kelts, ezzel az átlátszó együgyű propagandával.
stupidity 2019.12.11 21:56:14
@nemecsekerno_007: Az átlagnál azért szélesebb látószöggel pásztázom a világot, leállhatunk ezen végigmenni, de nem itt és most. Éltem kis- és nagyvárosban, meg aprófalvakban is: ennélfogva nem nézek le senkit, mert mindenkitől lehet tanulni. Csak sokan vannak, akiktől nagyon rövid idő alatt nagyon keveset. A politika sztem a polisz ügyeiről szól, aminek lakói azért eldönthessék már, merre akarja vezetni őket az a Vének Tanácsa, amiben impotens, emiatt gonosszá vált vén dögök hujjognak változatos fantomokat a határba. Csodálkozva tapasztalom a XXI. században, hogy még mindig akadnak 7köznapi (?) emberek, akik bármilyen hatalommal vagy pénzzel kitömött hólyagok mellé állnak, védeni azokat, akik lábtörlőnek használnak közösségeket. Mint írtam: nem zavarna a sport és a stadion, ha nem az én pénzemet látnám ott semmivé válni! Nekem a könyvtár a templom, de épült-e az utóbbi 10 évben ilyesmi itt?
Élőben közvetíti a média, ahogy elpusztítjuk a saját élőhelyünket. De nem lenne egyszerűbb változtatni, mint az egész bolygó kihalását (beleértve az emberiséget is) kockáztatjuk?..
stupidity 2018.11.26 15:06:55
blog.hu/user/1382665 A te környezeted - ami sejtésem szerint igen kicsike, ahogy több alkatrészed is - bizonyára kiváló állapotban látszik abból a gödörből, ahonnan vaksi tekinteteddel matatsz rajta. Akinek ennél több jutott, messzebbre jutott a szoba falánál, horizontálisan is, meg vertikálisan is, mást lát. Szívesen megmutatom neked egészen közelről a patakot, ami itt folyik a kunyhóm előtt, ihatsz is belőle! Amennyit csak én akarok!
Minden történeti tanulság dacára tartja magát a sajátos pozitív előítélet önmagunkkal szemben, miszerint képesek vagyunk többre, mint amit egy Horthy-, egy Kádár- vagy egy Orbán-rendszer (nem nagyon különböző) egyensúlyi pontjai jelentenek. A progresszívok és a nacionalisták között csak a rezsimek…..
stupidity 2018.06.14 16:26:43
@444: Valszeg a szabadságról fingod nincs, úgyhogy elő se jövök a vallások vegzálásával, mert tudom, azzal sok tyúkszemre rálépnék. Legyen elég annyi: az én szememben az nem Férfi, aki térden csúszkál valaki előtt...
stupidity 2018.06.14 16:32:56
@maxval balcán bircaman: A pénz említése már piac, turulul is. Az extraprofitot pedig épp olyanok nyúlják le, mint azok az oligarchák,kiknek nevében ömlik belőled a genny. Fertőzöl és ezt tudod is, ezért nyugodtan gondolhatom: gazember vagy. És ha megfoghatnálak, nyilvánosan vágnám le a kezed, tépném ki a nyelved.
stupidity 2018.06.14 16:43:05
@zord íjász: Engem nem foglalkoztat már a vérvonal, egyszerű parasztgyerekként az érdekel, miért nem lesz soha itt olyan életszínvonal, mint innét 15 km-re? Miért szarták/ják le sorban ebben az országban az alávetetteket? Miért talál itt mindenféle húgyagyú hatalmasság janicsárokat ehhez az alávetéshez? Nem is kell ehhez 2-3 ezer könyv! Elég számomra, kimenni egy focimeccsre... Uff, megyek kaszáni, mer sok az eső idén.