Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kocsor Blokk

215 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem nagy élmény, ha régi kollégák találkozását figyelheti az elvetélt szociológus. Sokat nem ígérnek ezek a párbeszédek, az érintettek számára is unalmas panelek sorjáznak csupán. A legritkább esetben születik poszt az ilyenből.Persze, ha egy bombasztikus felütéssel indít az…..
  Nemrég hosszasan vacillált azon Kocsor, hogy beválassza-e Gianni Morandit irányadó, személyes slágerlistáján a legjobbak közé. Végül úgy döntött a hatvanas évek olasz sztárja nagyszerű a maga nemében, de a Kocsor-imázs megjelenítésére nem igazán alkalmas. Most…..
Ismerik azt az érzést, amikor az ember hónapokkal egy szakítás után egyszer csak felébred reggel, és rádöbben, hogy már nem hiányzik a másik? Múlt szombaton, Németh András távozása óta először érezte úgy Kocsor, hogy a Ferencváros kézilabdacsapata akkor se játszhatna…..
Kocsor Blokk A ceremóniamester 2012.03.11 10:26:00
Kicsit kiakadt Kocsor minap a gazdákra. Amiatt a 20 centiméter miatt, amivel meg kéne növelni a ketreceket. Bement a múltkor az egyik hangadó a rádióba, és eleresztette azt a pazar poént, hogy miért nem szereltetnek be mindjárt LCD tévét a tyúkoknak. Nem mintha meggyőződéses…..
Kocsor Blokk Balos 2012.03.10 00:22:00
„Miért ne zárhatnám be bal kézzel a lakásajtót?” Gondolta egyik reggel Kocsor, midőn elhagyni készült szerény hajlékát. És bezárta… Csont nélkül… Nem karistolt a zár körül, nem vonaglott törvénytelen pózokban, viszonylag lazán, mintha a jobbik kezével tette…..
Kocsor Blokk In ginocchio da te 2012.03.02 09:12:00
Ment a lány. Ment az utcán. Szőke haja omlott, és ilyen kis lifegő volt a csizmán neki. Három vékonyra hasított bőrcsík röpködött csomóba fűzve a sípcsont és a vádli körül. Szálltak ide-oda, bele a reggelbe. Szabadon, mégis kötötten. Nem is nagyon kellett volna már az…..
Még ősszel, egy kora reggeli németórán hagyta el Kocsort az alábbi mondat, midőn éppen korrigált.. Az a szép benne, hogy anélkül is elgondolkodtat, hogy bármi kommentárt fűzne hozzá. Csak meg kellett várni vele a nemzetközi nőnapot. „Jó, amit mondtál, csak a nőket birtokos…..
Eleinte mind megválogatjuk szavainkat. Később, ha már sör a has, és gyerek az ülés, megelégszünk annyival, hogy az alapkifejezéseket kiszuszogjuk testünkből, de abban a korban, amikor az osztály legjobb csajait kell lájkolni a facebookon, még muszáj virítani. Mindig, mindenhol,…..
Kocsor Blokk Pék? F...a! 2012.01.30 11:42:00
Az Öreg Kocsor a világ végére is el tudott menni a jó kenyérért. Gyakran a fél szabadnapja ráment egy beszerző körútra, miközben a család korgó gyomorral és pattanásig feszült idegekkel várta otthon a reggelit. El kellett telnie több mint negyven évnek, hogy megértse őt a…..
Ha elmúlik karácsony, a szeretet lángja halványabban ég. Kiváló Neoton óta tudja már ezt e lángoktól ölelt kis ország. Eric Cartman is megkapta a felfújható Antonio Banderas babát, Kocsor is túlesett decemberben születésnapon, névnapon, mindenen. Egy darabig most nem remélhetne…..
Kocsor Blokk Sótájm 2012.01.13 22:55:00
„Hülyék a szaunában” címmel, úgy érzi, könyvet tudna írni sokéves tapasztalataiból Kocsor. A szilveszteri pezsgőzéstől a verejték kövekre rázásán keresztül az előző esti erotikus élmények kitárgyalásáig széles a tárház, így aztán izgalommal vegyes szorongás fogja…..
Elment Kocsor a koncertre, és nem tetszett neki. Megelőzte a híre a zenekart, és úgy érezte, Balkán-rajongóként ezt nem hagyhatja ki. Gyenge közepesnek indult a fellépés, de a végén jöttek a slágerek, és fölhozták erős közepesre. A Blokkernél azonban ez kevés, hisz ő könnyen…..
Kocsor Blokk Forever young 2012.01.01 00:55:00
Gyorsan lezavart egy regenerációs projektet Kocsor, kihasználva az ünnepek kínálta szabadidőt. Úgy érezte, kicsit megfogta az idő, tenni kellett hát valamit ellene. Két hét alatt háromszor volt uszodában. Tudja már a baráti körben mindenki, hogy a pillangóúszás a legjobb body…..
Kocsor Blokk Arany gondolatok 2011.12.28 12:12:00
Egyszer a Fidesz propagandacsapata elkapta Cseh Tamást a párt egyik tüntetésén. Lihegve tolták a mikrofont a zenész orra alá, hisz nagy szükségük volt a baloldali értelmiség ikonjára a választási anyagukban. Aki számít a magyar kulturális életben, előbb-utóbb szembesül ezzel a…..
Egyszer egész délután ska-koncerten volt Kocsor a közeli Bókay Kertben. Fiatal honi tehetségek léptek fel, és az első fél óra kifejezetten élvezhető volt. Aztán, mint egy jól sikerült hollywoodi film esetében szokott, észrevétlenül elmúlt az érdeklődés, pedig mogyorót evett,…..
Kocsor Blokk Magam magam 2011.12.27 09:51:00
Tombolt a szocialista munkamorál a Havanna lakótelepen. Lapátjukra támaszkodva álltak a munkások. Valami csövet fektettek, de őket is megviselte a kánikula. A nap nem volt tekintettel senkire. Az már negyed tízkor is égetett, és közben legelésztek a tikkadt szöcskenyájak Ilyen…..
Kocsor Blokk Ahol áll az idő 2011.12.26 11:11:00
Ki korán kel, korán is érkezik. Ráérősen villamosozott elő Kocsor a dunai ködből. Legeltette szemét a reggelen, tetszett neki a piszkosszürke óbudai tej. Na igen, Lőrincen ilyet ritkán lát. Nem véletlenül keletkezett az a húsz perc, amit eltölteni kívánt, nem a semmiből jött…..
Tűzfal2008-05-01Téglaszínű klinkerek ékesítik a József Attila telepi futballterem falát, aminek nekimentem egy nappal Szilveszter előtt. Ha nem is feltétlenül téglavörös, de a mindennapokon megszokottól eltérő, hígabb, haloványabb az a vér, ami a fülből folyik egy koponyaalapi…..
Kocsor Blokk A Fidesz 2011.12.25 13:04:00
Elmúlt már egy éve, hogy meghalt Mama. 94 éves korában. Betegsége, halála nagyon megviselte a családot. Annyira, hogy Kocsor mostanáig nem volt képes írni róla, pedig rengeteg élményt raktározott el az Egyszer ezt még majd megírom részletesebben mappába. Nem volt ő beteg…..
Kedves Viktor! Én írok magának levelet megint. Akartam én a Szájer Jóskának is egész sorozatot, amikor az alkotmányt tárgyaltátok a konzultációban - merthogy őt nem csak rendszerváltó bulikról ismerem, de a Hajós Alfréd uszodából, meg a Paris Texasból is – de valahogy…..
Marek Heinz, a 2004-es Európa-bajnok bronzérmes cseh válogatott, Magyarországon játszott a 2009/2010-es szezonban a Ferencváros színeiben. A játékos akkor úgy nyilatkozott, hogy a magyar stadionok és a pálya állapota nagy hátrányt jelent a játék szempontjából. A magát…..
Kocsor Blokk 2011.12.19 15:44:24
Mint a blog szimpatizánsa szeretném megjegyezni, hogy néha hajlamos vagy ám elszállni. Aprókat csúsztatsz. Mindig cseh oldalra, és így idealizált kép alakul ki.

Az, hogy a Plzen Prágában játszotta a BL-meccseit, mindent elmond a csehországi stadionhelyzetről, ami kétségtelenül jobb, mint a magyarországi (nem nehéz), de azért nehezen lehetne példaértékűnek nevezni.

Az összeállításból nekem az tűnik ki, Csehország küszködik, hogy tartani tudjon egy minimumot. Inkább csak az álmodozás megy, és hülyeségért ott se mennek a szomszédba.

A jihlavai stadion például komoly emlékműve lehet a középe-európai abszurdnak. Ha arra járok, biztos megnézem, mint ahogy a strahovi stadionba is elmentem. Óriási élmény volt, és ugye sz se Budapesten van.

A legfontosabb: az összegekkel több helyen sem stimmel valami. De nagyon nem! Építész ismerőseim szerint a magyarországi összegek szűkösen (lennének) elegendőek a tervezett stadionokra. Ha azt a jihlavai látványtervet meg lehetett volna építeni 2,1 milliárdból, valószínűleg nem csődölt volna be a projekt.

Az én számomra az se kiemelendő erény, hogy nincs nemzeti stadion. Főleg, ha figyelembe vesszük a cseh futball erejét.

Összegezve: Tanulságos az összehasonlítás, sokat lehet belőle tanulni. A magyar futballnál nem nehéz jobbnak lenni, de fölösleges még külön rátenni egy lapáttal.

Ha szabad javaslatot tenni, foglalkozhatnál a pozsonyi stadionhelyzettel is. Elvesztettem a fonalat. Meglepve láttam a múltkor, hogy a Slovan az Inter stadionjában játszik. Siránkoztak a kommentátorok a helyzeten, de a lényeget persze nem értettem.

Ezen kívül a strahovi stadion(ok) is megérne egy misét. Mi a helyzet most? Mi lett a "Rosicky" stadionnal, most, hogy a Slavia kiköltözött onnan?
2011. Október 16-23. Idén kilencedszerre rendezik meg az európai színtűnek számító Zágrábi Filmfesztivált, melyen több mint 90 filmet mutatnak be. Ezek közül a filmek közül sok már sikerrel megjárt más fesztiválokat is, például a bosznia-hercegovinai Szarajevói…..
Kocsor Blokk Tanévnyitó 2011.09.08 21:46:00
Legónak a gengből olyan csomagja van a telefontársaságnál, hogy az első 10 000 SMS ingyenes minden hónapban, ezért jobbára rövidüzenetek útján érintkezik a külvilággal. Számos konfliktusa volt már emiatt Kocsorral.Azt tessék elképzelni, hogy megérkezik a meccsre (koncertre)…..
 ez a post amolyan vegyesfelvágott lesz, ami persze képzavar, ha már anzix, akkor talán úgy volna helyes fogalmazni, hogy olyan lesz, mint azok a városi nevezetességeket mutató, kis képeket tartalmazó képeslapok, balatonszemesről például obligátan a postamúzeum, kikötő sok…..