Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rinna

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akik az elejétől követik a blogot, minden bizonnyal emlékeznek még Lobelt Ledfoldra, aki az első időszakban több nagyon jó és szórakoztató posztot is küldött (aki nem emlékszik, az itt, valamint itt és még itt is felfrissítheti emlékezetét - érdemes el- vagy újraolvasni!). Nos,…..
Volt egyszer egy fiatal pár, akik a középiskolában jöttek össze, a szerelem aztán annak ellenére folytatódott, hogy más-más egyetemre jártak. A kapcsolatból házasság lett, majd jött egy váratlan finnországi állásajánlat. KaMon története meseszerű, de messze nem…..
Rinna 2014.05.19 08:17:42
@Morgo1229: Köszi :) Ha a poszter erre jár, kiváncsi lennék hol élnek most és mit csinálnak, nem éreztem a történetben sok koncepciót.
Nem is olyan régen írt Klappol arról, milyen is a munka (és az élet) egy németországi raktárban dolgozva. A múlt heti poszt után elég sok hozzászólás és érdeklődés érkezett, ennek eredménye a mai írás, amely kissé részletesebben veszi végig, milyenek is voltak a…..
Igazi különlegesség a mai történet, hiszen mi másnak is lehetne nevezni azt, amikor egy fiatal lány elmegy Belfastba önkéntesnek, hogy varrógépeket és más gépeket javítson, amiket aztán Afrikába küldenek a rászorulóknak? Márpedig BeBoval éppen ez történt. Belfast „Immár…..
Rinna 2014.04.16 10:41:25
@klappol: Tudom, nem úgy gondoltam :) Hanem hogy annyira megszereti a szerelést, kütyülgetést, hogy beindítja az ipart :D :D :D
Rinna 2014.04.16 10:45:34
@Pink Petsch: Ne haragudj, de mit teszel TE, az afrikaiakért ;)

Egyébként tudod 'hálót kell adni, nem (csak) halat.
Ma folytatom a gasztrosorozatot, péntek lévén hátha valakinek még segíteni is sikerül a hétvégi főzőcskézés előtt. A mai két történetet egy komoly alapprobléma köti össze: hogyan találjunk nem sós túrót (ez elvezet egészen a Túró Rudi kérdéshez, de ezt most nem…..
Rinna 2014.04.04 09:12:48
@Pink Petsch: Jójó, tudom hogy én vagyok az "ünneprontó" :)

De aaaaaaaanyira unom már, hogy mindenki azon nyavajog (persze szíve joga), hogy jaaaaaaaaj a túrórudi, meg a tejföl hüpphüpp...

Katell ma troll :D de már abba is hagyta
Rinna 2014.04.04 09:27:06
@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Igen, én is így gondolom, hogy inkább azt szeretem enni, amit ott lehet, és mindent kipróbálni,
mint kínnal keservvel tök más alapanyagokból összehegeszteni valamit, ami olyan, mintha....
Rinna 2014.04.04 12:27:17
@adg [Au, Darwin]: Tapioca angolul is, a maniókaliszt gyökeréből csinálják.

Megértem, hogy főleg családdal, igyekeztek a megszokott dolgokat csinálni, abszolút :) Ráadásul az ázsiai konyha nagyon más is, mint amihez az európai gyomor szokott
Nemrégiben arra kértelek titeket itt és a Facebookon is, hogy írjátok meg, mi a kedvenc ételetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell, és ha…..
Rinna 2014.03.28 13:28:16
@Rinna: Illetve egy PP Whippet és egy keverék Whippet-tacskó. Ő volt előbb neki vettük játszótársnak a fajtatiszta kisegeret
Rinna 2014.03.28 13:42:20
@zöldeketbeszélek: Imádom őket :) Ezután csak különféle agaraink lesznek, jó sok :) Jah és ők is mindig utaznak velünk :D
Rinna 2014.03.28 19:48:38
@zöldeketbeszélek: A whipim mindenre megy ami mozog :D :D madár, lepke, cica :D
Elképesztő utazásra indulunk ma, melynek két fő állomása Luxemburg és Új-Kaledónia. Hogy a kettőt mi köti össze, az kiderül Ferenc történetéből, aki szerencsére képeket is küldött. Új-Kaledónia „2012 augusztusában járunk, ekkor hagytam el Magyarországot. Egész…..
Sziasztok!   Olvastam a „Nyugdíjas nem is ember” című cikketeket, ennek kapcsán gondoltam rá, hogy én is írok nektek. A posztoló arról panaszkodik, hogy nyugdíjasként, tapasztalattal, szakmával nem alkalmazzák. Nos, ha a kedves posztoló azt hiszi, hogy a fiatalok helyzete…..
Előrebocsátom, a cím az én szüleményem, de úgy éreztem, Katell története olyan szép ívet fog át és sok tapasztalattal is szolgál, hogy ezt érdemes így érzékeltetni. A történet éppen 10 évvel ezelőtt kezdődik, amikor egy elszánt Párizs-rajongó francia szakos au-pairként…..
Rinna 2014.03.14 07:53:32
@Rinna: Ott csücsülök a virágos polóba
Rinna 2014.03.14 08:29:09
@Chang Yai: Oké, bocsi, ez csak az én véleményem akkor. :)
Szép napot
Rinna 2014.03.14 10:04:56
@Mirjam2:
VAlószínüleg extrém szerencsés esetben vagyok, mert mindkettőnknek a nyelvtudása és a szakmái miatt könnyű elhelyezkedni ezért nem mozgat egyenlőre a téma. Van Mo-n egy picike lakásunk vidéken, és egy 10 éves kocsink, szóval mindig van hova hazajönni. Drága cuccaink nincsenek, és drága igényeink se.
De azt bevallom mostmár azért többet "agyalok" én is mint anno mondjuk 10 éve. De eddig pozitív a mérleg, erősen.
Mai szerzőnk, Zsófi tavaly május óta él Svédországban, úgyhogy már elég jó rálátása van a sundsvalli életre. Két dolog segített sokat a beilleszkedésében: a szerelem és hogy előtte már hobbiból tanult svédül, így nem okozott neki gondot a nyelvtudás hiánya. A svédekről…..
Mai szerzőnk, Zoltán hosszú utat járt be, a magyarországi mérnöki munkától a londoni mosogatáson és raktári munkán keresztül az építkezésekig. Ami nekem kifejezetten tetszik a történetében az az, hogy folyamatosan előre tekint és próbál tanulni, fejleszteni…..
Ritka az olyan levél, melynek szerzője nyugat felől kelet felé költözne, így aztán úgy gondoltam, érdekes lehet a mai poszt, még akkor is, ha inkább tanácsot kérő, mintsem „tipikus határátkelős” (már ha egyáltalán van olyan…). Szóval a nagy kérdés: érdemes-e…..
Rinna 2014.03.10 06:32:00
Katell váratlanul találkozott a MetLife termékeivel: addig nem kapták meg a fogászati leleteiket, amíg végig nem hallgatták a kihagyhatatlan üzleti ajánlatot. Sok éve járok Székesfehérvárra fogászati panorámaröntgenre a kórház melletti egyik magáncéghez. Mindig gyors,…..
Rinna 2014.02.25 06:09:55
@igi1: Ez egy amerikai biztosító, nem kell venni semmit.De látom senkinek nem jött át a lényeg. Ha valaki fehérvári, és tudja kié a cég, értesítsen. köszönöm
Rinna 2014.02.25 06:13:39
@AtiSnatch: Neeeeeeem. Soha nem vennék igénybe kuponnal fogászati szolgáltatást. 10 éve járok oda. A történet lényege az, hogy keresem a tulajt, hogy szóljak neki, az alkalmazottja rontja az üzletét és zaklatja a betegeket
Rinna 2014.02.25 14:25:45
@Kellemes Zérókomponista: Csinálok etessük az éhező trollokat kupont? :) Esetleg alapítványt? Ide az 1%-ot emberek
Aki gyerekkel vág neki a határátkelésnek, annak az egyik legfontosabb kérdés a beiskolázás. Ez nem mindig egyszerű kérdés, különösen érdekes kihívásokat tartogat egy, a magyartól annyira eltérő rendszer, mint az angol. Ebben vág rendet Judit mai, szerintem rengeteg hasznos…..
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!Teljes elkeseredésemben írok önöknek. 27 éves vagyok.Nem dohányzok/iszok/bulizok.Nincsen gyerekem.Van érettségi + angol,német nyelvtudás + takarító/pénztáros/bolti eladó szakma.Régen diákmunkáim is voltak.3 év takarítóként dolgoztam meg 3 év…..
Rinna 2014.02.06 06:33:07
@Kovács Ferenc 14: Budaörs azért nem a világ váge :)

14 perc alatt van itt a busz a Móriczról...
Tisztelt Munkahelyi Terror (szerkesztőség)!A napokban találtam rá az Önök blogjára, s felkeltette az érdeklődésemet, hiszen magam is munkahelyi problémákkal küzdök. Élnék eme lehetőséggel, kérem ne publikálják az itt leírtakat, mivel lehet hogy a főnököm, netán a…..
Rinna 2014.01.28 08:16:51
@Dr_utcai_arcos: Igen, igazad van, hogy ki kéne állnia magáért, de az írása alapján nem fog... De ne legyen igazam ;)
Kedves Munkahelyi Terror Blog!    Nagyon szeretem olvasni ezt a blogot már évek óta, jó együtt elmélkedni egymás problémáin, hasznos, mert sokat lehet tanulni más történeteiből és a hozzászólásokból is. Jómagam írtam is már ide, és kommenteltem is sokat. Most megint…..
Rinna 2014.01.20 09:44:21
@gályarab: Ha tanulmányival végezted a Kormámyablakos képzést, akkor hogy a rákba nem volt rá tanulmányi szabid? :)
Rinna 2014.01.20 09:59:47
@Hajszás Láncos: Köszi az infót, azért ezt furcsálom :)
Mctanulok Can I help you? 2009.05.20 10:43:00
Szinte az agyam legmélyebb zugába vésődött ez a kérdés, ha valami szerencsétlen oknál fogva amnéziám lenne, biztos vagyok benne, hogy ez lenne az első kérdésem, amit feltennék álmomból felébredve: Can I help you? Az emberek legnagyobb része, akik beszélik valamelyest az angol…..