Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antal Norbert

56 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Visszatekintve az elmúlt félévre, nem lenne túlzás azt állítani, hogy a drónok a legdivatosabb szállítási eszközzé léptek elő. Tavaly év vége óta nem múlik el hónap anélkül, hogy valami újat hallanánk használatukkal kapcsolatban. 2014. szeptemberében a DHL jelentette be…..
Milkrun-os cikksorozatunk utolsó részében egy esettanulmányt közlünk, melyben egy milkrun disztribúciós rendszer vizsgálatára kerül sor.   ÖsszefoglalóMára egyre több cég szervezi ki szállítási feladatait logisztikai szolgáltatóknak (3PL). A 3PL szolgáltatók saját…..
Az alábbiakban egy esettanulmány segítségével szemléltetjük a sikeres milkrun útvonal-választás kritériumait, a problémafelvetés után pedig a megoldásban számos azonnal alkalmazható tipp is olvasható: hogyan lehet annak hatékonyságát javítani. ProblémafelvetésEgy gyártó…..
Újabb cikksorozatunk fókuszában a milkrun áll, több részen keresztül fogjuk boncolgatni a rendszer működését, a benne rejlő lehetőségeket, és esettanulmányok segítségével szemléltetni is fogjuk a hatékonyságát. A milkrun kiváló példa az alkatrészek vagy alapanyagok…..
Cikksorozatunk utolsó részében az előző részben bemutatott esettanulmány (laptop gyártó cég) példáján vesszük sorra a vízipókok (Mizusumashi-k) modelljét, illetve a Kaizen modellt és annak szimulációját.   4. A vízipók és a Kaizen modell  Az alkatrész-ellátás…..
Egy laptop gyártó cég esettanulmánya     1. A cella rendszerű gyártás bevezetésének tulajdonságai és előnyei  Az esettanulmányban szereplő laptop gyártó cég üzemében a cella rendszerű gyártáson alapuló összeszerelési folyamat jellemzői a következők:…..
Folytatjuk cikksorozatunkat a mizusumashikról, azaz a vízipókokról – a mai cikkben részletesen körbejárjuk a vízipókok eszközeit és a vízipók rendszer fejlesztési lehetőségeit!A vízipókok eszközei 1. Kézikocsi Ha a kézikocsi manuális, akkor fél kézzel is könnyen…..
Folytatjuk cikksorozatunkat a mizusumashikról, azaz a vízipókokról - a mai cikkben körbejárjuk a vízipókok koncepcióját és az operátorokra gyakorolt hatásukat, jövő héten pedig bemutatjuk az eszközöket és a vízipók rendszer fejlesztési lehetőségeit!A kiinduló kaizen…..
A mizusumashi (ismertebb nevén waterspider) egy kevéssé ismert ám mind a termelésben, mind a logisztikában annál hasznosabb eszköz, amely lehetővé teszi a kiegyensúlyozott áru utánpótlást folyamataink között – négyrészes cikksorozatunkban bemutatjuk a mizusumashi eredetét,…..
Meghitt karácsonyi ünnepeket és sikeres, eredményekben gazdag, boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak és követőnknek!  ..
  A BME Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!       9. Kompetenciák által biztosított előnyök A tapasztalatok…..
  A BME Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!       8. "Zöld" erőfeszítések Nem szabad elhanyagolni a…..
  A BME Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!       7. Költségcsökkentés digitális megoldások használatával…..
  A BME Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!       6. Multifunkciós berendezések A keletkező hulladékok…..
  A BME Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!       5. Újrahasznosítás Tegyük az újrahasznosítást könnyebbé…..
  A BME Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!       4. Túltermelés Nagyon fontos a túltermelést okozó…..
  A BME Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!       3. Minőség-ellenőrzés II. Bár a gyártó cégek…..
 A BME Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!     2. Minőség-ellenőrzés I.  A vállalatok többsége…..
A BME Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után! A mai nappal induló tippsorozatunkban más megközelítésből mutatjuk be a lean filozófia…..
Ma a tökéletességről, a problémamegoldásról és a bizonytalanságokról olvasható egy-egy gondolatébresztő tipp!   Működésünk során a célunk ne a tökéletesség elérése, hanem inkább a tökéletességre való törekvés legyen A tökéletesség elérését megcélozni…..
Mai tippjeink az átállások sikerességéről, illetve az átállások során szóba jöhető problémákról szólnak!   Az átállási idő csökkentésekor a szükséges módosításokat csoportosítsuk három kategóriába Minden egyes módosítás alapos körültekintést igényel,…..
Mai tippjeink a mérési rendszerekről, illetve ezek kulcsfontosságú feltételeiről szólnak!   Új változtatások bevezetésénél elengedhetetlen egy hatékony mérési rendszer használata A mérések: 1. Rövid távú mutatókkal is szolgálnak az egyes problémákra. 2. A…..
Mai tippjeink a megfelelő vezetési képességről, illetve a jó vezetők kompetenciáiról és feladatairól szólnak!   A megfelelő vezetés képessége az egyéni készségeknek, a hozzáállásnak, az akaraterőnek és a motivációnak egy sajátos elegye Egy jó vezető: 1.…..
Mai tippjeink az alkalmazottak motiválásáról és a folyamatábrák hasznosíthatósági lehetőségeiről szólnak!  Hogy többet megtudjunk az alkalmazottak céljairól és értékeiről, derítsük ki, hogy mi a fontos számukraA célok és értékek az egyéni motiváció elsődleges…..
Mai tippjeink a problémamegoldásról és az alkalmazott sztenderdek korszerűsítéséről szólnak!  A problémamegoldás három egyszerű lépése1. Keressük fel fizikailag is a felmerült probléma forrását.2. A probléma elemzésekor ne támaszkodjunk kizárólag jelentésekre vagy…..