Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hallari

0 bejegyzést írt és 1469 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természetesen nem lett könnyű. Csak másképp lett nehéz, és más pozícióból tudunk tárgyalni munkavállalóként. Partnerré váltunk a kiszolgáltatott lét helyett. Ez jónak tűnik, de értenünk kell, hogy a munkáltatók szempontjai is megváltoztak. Harsogja a HR-szakma, hogy most aztán koncentrálni kell a…..
hallari 2018.06.11 23:00:45
@Szaktanár: "hát ez inkább egyfajta mítosz, mint a valóság, egy takarító azért jellemzően nem keres kétezer eurót."
Legyen ezerötszáz. Hasonlítsuk már össze a hazai három-négyszázzal. Miközben a megélhetési költségek hasonlóak.

"ez tény. örülök, h én személy szerint a távozásommal hozzájárulhattam az otthoni bérek növekedéséhez. enjoy"
Na ja, úgymond ez örömhír, bár jobb lenne, ha az ország kihasználná a humánerőforrás-lehetőségeit. De azt hiszem, arra még bőven várni kell. :(
hallari 2018.06.11 23:10:24
@Szaktanár: külföldön élők blogjairól tájékozódom, ahol részletezik a költségeket. A megélhetést elsősorban a rezsi+kaja+ruha hármasra értettem. A lakásbérlés persze sokkal drágább, de ahogy nálunk is kreatívan oldják meg az albérletet (mert 400 euróból máshogy nem lehet), így külföldön is ez történik (pl. társbérlet, agglomerációba való kiköltözés stb.).
hallari 2018.06.11 23:17:31
@Szaktanár: most ezt miért kellett?
Nem éltem még külföldön, de kíváncsi vagyok az ott élő magyarok tapasztalataira, mert sosem lehet tudni.
Nyilván, aki évek óta Svájcban, Portugáliában, Németországban, Angliában stb. él, az pontosan tudja, mennyi idő, pénz, erőfeszítés kellett és kell ahhoz, hogy gyökeret verjen és megéljen. Nagyon hasznos, ha leírja a tapasztalatait és ezek után képet alkothatok arról, hol mi vár az emberre, ha esetleg el kell mennie itthonról.
Nem ez az első eset, hogy rácsodálkozok egy okosórára, és minden bizonnyal nem is az utolsó. Ami viszont biztos, hogy a FINOW X5 AIR-nél erősebb hardvert most nem ismerek, főleg nem ezért az árért!..
Sokan még a nevüket sem ismerik - nem sokáig marad ez így, azt hisszük -, mégis ők vannak perpillanat a toppon: Barcelonában a Huawei mutatta be a világ legizmosabb mobilcsaládját, tetején az 1,5 gigahertzes, négymagos processzorral (rajta pedig Android 4.0-val) hajtott Ascend D…..
hallari 2012.03.04 22:30:51
@erik ssonfan: így van, a megapixel nem sokat jelent. Az enyémen 5 Mpixeles van, de öcsém 2 Mpixelese ezelőtt 6-7 évvel sokszorta jobb képeket csinált. Jó minőségű lencse, jó fókuszálhatóság stb.
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
Nesze!szer Kérdezd (iPhone) Sirit! 2012.03.03 17:28:00
    Az iPhone tulajdonosok biztos ismerik a telefon hangfelismerő szolgáltatását, a Sirit. Ő tulajdonképpen egy személyi asszisztens, akinek a segítségével akár SMS-t is "írhatunk", anélkül, hogy hozzáérnénk a készülékhez - csak diktálni kell és…..
Már megszokhattuk, hogy Magyarország vagy listavezető, vagy az utolsó egy listán. Most mind a kettő kiderült. Összesített lista készült Németországban azokról az országokról, amelyek listákon szerepelnek. A lista elkészítésénél a fő szempont az volt, hogy melyik ország hány…..
hallari 2012.03.02 21:17:12
@driopios: és ne felejtsük, utolsókból lesznek az elsők.
Gaudi Nagy Tamás igazi emblematikus figurája lett a Jobbiknak. Ő képviseli a "miért ne szavazz ránk" vonalat a pártban, remélem a frakció és a szimpatizánsok maradéktalanul elégedettek. Tegnap a Corvinuson az ellenzéki politikusok létező összes hibáját elkövette, a…..
Extra adót vetnének ki a fényvisszaverő ruhadarabokra. A Levegő Munkacsoport tiltakozott, szerintük így nehezebb észlelni a gyalogosokat, kerékpárosokat. Az NGM sajtóügyelete csupán annyit válaszolt nekik: „tudjuk”. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Délután kettőkor szűk kompánia gyűlt össze a gödöllői Opel Gaál bemutatótermében, ahol egy öreg Chevrolet pickup és egy Opel Ascona raliautó közé állítva, néhány szalámis szendvics társaságában ott várakozott a legelső magyar Astra. A közlekedési múzeumban rendezett…..
hallari 2012.03.01 18:02:54
@rbalint88: ez nálunk sajnos népbetegség, elég ránézni a politikusokra...
hallari 2012.03.01 18:08:03
@papa33: "Amúgy a DKadett igen közeli rokona"
"E" Kadett. :)

(ezért hívják "F" Astrának, sőt, a betűjelölés a mai napig halad tovább, a mostani a "J" Astra)
hallari 2012.03.02 14:20:23
@klarky: valahol olvastam, hogy az "I" kimaradt, egyből a "J"-re váltottak.

Na meg is van a cikk: www.automotor.hu/teszt/csucsra-tor-345288
2012. június 8-án elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Új sorozatunkban szépen sorba vesszük a résztvevő országokat, és mindenfajta feltétel nélkül gyűlöljük őket. Mert mi ilyenek vagyunk, minden ország utálatunk tárgya, pláne, ha EB-n is szerepelnek a köcsögök! Mi a…..
Úgy látszik, egy BMW-től még mindig azt várja a nép, hogy a fémmunka legyen pazar, az elektronika csak a bónusz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
hallari 2012.03.01 18:47:05
@lac+: hmm. Tisztára, mintha a magyar politikai életről beszélnél. :D

X pártot utálja mindenki, nagy többséggel leváltják, majd az Y pártot mégjobban utálják és a másikat sírják vissza.
Úgy néz ki, a tavasz közeledtével egyre újabb kuponok érkeznek, a mostani egészen a Bartók Béla útról, a Nevada Pubból!Mostani ajánlatunk keretében két féle dupla hamburger közül választhatsz, annak megfelelően, hogy a csirke vagy a marha húsból készült esne jobban az adott…..
hallari 2012.02.29 16:11:12
@Birdemic: "Gójok is fogyaszthatják? "biztos... :D
Mondjuk a Gój Motorosokat lehet, hogy kicsit hűvösen fogadnák... :D
Oké, csak egy golfautó, de akkor is, mekkora királyság lehet úgy vezetni, hogy közben a Sega-féle OutRunnal játszik az ember. Vagy mekkora merészség, a lenti videóban látható barkácsautó készítője, az amerikai Garnet Hertz szerint ugyanis elég ijesztő élmény sofőrként csak…..
hallari 2012.02.28 12:41:55
@Neretil: na pontosan ezt kellene meglátni. Amíg a KRESZ tankönyvek a '80-as évek szintjén álltak meg a fejlődésben, egyes szám.tech. tanárok DOS-parancsokat oktatnak és még kb. 1000 helyen oktatnak RÉG elavult információkat (sőt, azért jár az előrelépés, ha valaki ezeket bebiflázza és nem a modern eszközök használatában jártas), addig ez az ország nem fog előrelépni.
hallari 2012.02.29 14:58:06
@TH: látom nagyon ráakadtál a témára. Nekem alapvetően nem a műholddal volt bajom, hanem Neretil kommentjének második felében a zsalus részen akadtam ki, mivel én is az építőiparban dolgoztam vagy 20 évet és láttam, hogy az alkalmazott gyakorlati tudása milyen alacsony szinten van a mérnököknek, és mennyire meg kellett válogatnunk, melyik tervezővel/statikussal dolgozzunk, mert kb. 10-ből 1-nek volt megfelelő a tudása/gyakorlata/szemlélete, akire egy épületet rá mertünk bízni úgy, hogy tudtuk: lelkiismeretes munkát fog végezni és ha mi is ezt tesszük, akkor 50 évig biztos nem lesz probléma.
Ezzel kapcsolatban írtam, hogyha már az oktatásnál elrontják a dolgokat, akkor mit lehet utána várni? Lásd az eklatáns példa, a Fidesz, akik az iskolapadból ültek át a parlamentbe és hova vezették ezt az országot. És az oktatás irányultsága miatt AFFINITÁSUK SINCS ARRA, hogy gyakorlati szakembereket keressenek a megfelelő pozíciókba, hanem erőltetik a helytelen, kipróbálatlan elméleteket, és arra sem hajlandók, hogy a kudarcokat beismerjék. A magyar társadalom egy jelentős részénél pedig MÉG MINDIG ők vezetnek a népszerűségi listán! Felfoghatatlan.
56 milliárd forintnyi támogatás befagyasztása mellett egyéb súlyos szankciókkal is fenyeget Brüsszel. Az Európai Unió több szankciót is kilátásba helyezett Magyarország ellen, amelyek közül csak az egyik a több mint 50 milliárd forintos büntetés. Az olaszok például azt…..
hallari 2012.02.28 23:39:54
@dr. Aszongyaja Prof. Zanyósom: sőt, a gyorsnaszádnak EGY kereke sincs... Ezért is nem haladunk előre, nagy ötlet volt tenger nélkül hajóra szállni. Valakik már megint nagyot álmodtak, csak elfelejtettek fölkelni. Az EU-ra meg dühösek, mert folyamatosan azt kiabálják: "Emberek, ébresztő!!!"
Meglepő eredményt hozott a veszprémi bankrablásról készült biztonsági felvételek vizsgálata. „Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy meg lehet belőle élni. Nem én vagyok a felvételen, és ha kiderülne, hogy én vagyok, akkor is csak elkísértem a barátomat pénzt kivenni. Épp…..
hallari 2012.02.28 23:21:22
@kittrabi: בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הָאָרֶץ
A tüntetések és petícióírások annyira lekötik a vezető értelmiség nagy részét, hogy már nincs idejük érdemi munkával foglalkozni. „Egész nap csak frissítek a fácsén, nehogy lecsússzak valami petíció aláírásról, vagy ne lájkoljak egy sokatmondó képet.…..
hallari 2012.02.28 23:14:18
@kittrabi: s'il vous plait
A brüsszeli Atomium tövében rendezett szabadtéri, hamisított-ikon kiállításon alakult ki a verekedés az éppen arra sétáló unortodox közgazdászok és a helyszínen tartózkodó pópák között. „Hogy ki kezdte, azt még mindig nem lehet tudni” - mondta Ricky Vermaalen…..
hallari 2012.02.28 23:08:02
@daemonwhisper: ez erős volt... :D
Nem ma volt, amikor nem Mick Jagger és Keith Richards voltak a Rolling Stones legnagyobb sztárjai, hanem az eredetileg Lewis Brian Hopkins Jones néven született Brian Jones, pedig voltak ilyen idők. A tinédzser korában főként a jazzért rajongó, szaxofonozni és klarinétozni tanuló,…..
hallari 2012.02.28 22:47:57
@- Rendi -: kieg.: a vadabb elméletek gyártói pedig gyilkosságra gyanakodtak.
A népszerű tévés, Jimmy Kimmel leforgatta a világ legjobb filmjének az előzetesét. A film címe összefoglalja azt a roppant igyekezetet, hogy mostantól a világon mindössze egyetlen egy filmet kelljen már csak legyártani: Movie - The movie. Csak az előzetesnek, ha a színészek nem…..