Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pásztörperc

269 bejegyzést írt és 2605 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geo Vincent, Henri és Gréta 2019.10.09 21:54:31
Több van Gogh poszter is lóg a szobám falán, tán ezért néztem meg egy közepes családi filmecskét, melyben 13 éves kamaszok Rousseau egyik képét használják fel egy előadásukban – melyben az őserdők pusztítása ellen tiltakoznak. Közel 30 éves a film, de ez ugrott be nekem:..
Pásztörperc 2019.10.15 09:39:32
@Geo_: Legelébb is el kéne vetni a totális hülyeségeket, mint pl. hogy a CO2 növeli az üvegházhatást meg hogy a glob. felmelegedésnek több a kára mint a haszna. Utána sokkal könnyebb.

Felfogod te azt, hogy ebből az iszonyatos pénzből, amit a "klímakatasztrófa" elhárítására költöttek, egyetlen fillért se adtak egy SWOT-analízisre?
Amikor a nácik elvitték a kommunistákat,csendben maradtam,hisz nem voltam kommunista. Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,csendben maradtam,hisz nem voltam szakszervezeti tag. Amikor a szocialistákat bezárták,csendben maradtam,hisz nem voltam szocialista. Amikor a zsidókat zárták…..
„Ha egy mondattal kellene jellemezni korunkat: Farkas Flórián szavazott az Magyar Tudományos Akadémia sorsáról.” (via tumblr)  A 444.hu vette észre, hogy miután az Országgyűlés megszavazta az MTA kutatóintéze- teinek kiszervezését, elsötétült a helyesiras.mta.hu. Ez az oldal ott van kedvenceim…..
Ki nem hagyható, mert annyira jellemző, annyira magyar, annyira kerületi: a napokban arról szóltak a hírek, hogy a pompázatos Heim Pál Gyermekkórház urológiai osztályának egyik hűtőszekrényéből titkos hentesboltot üzemeltettek valakik. Nem most, a történet két éves, de csak pár napja került elő a…..
Húsz, jelenleg rendeltetésszerű használatra alkalmatlan bérlakást hoznak lakható álla- potba, melyek fővárosi tulajdonban vannak, azért, hogy oda tartósan utcán élő hajléktalan emberek költözhessenek – erről döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. Összesen 35 millió forintot költenek a Kőbányai úti…..
Ez az év is jól indul, január 1-jén új irodát kapott Orbán Viktor a budai Várban. Tegnap meg – azaz vízkereszt napján – egy karmelita szerzetes fel is szentelte a kormányfői irodát, majd közös imádságban kértek áldást az épületre a miniszterelnök fb-oldalára feltöltött kép tanúsága szerint. Aztán az…..
Olvasom ezt a cikket a 24.hu-n, miszerint Orbán Viktor Prágában találkozott Andrej Babis cseh miniszterelnökkel, és beszélt neki mindenfélét. Első olvasatban, ha igaz, amit Orbán mond, akkor az azt jelenti, hogy az európai emberek értékszintjéhez képest mi a nean- dervölgyiek szintjén mozoghatunk.…..
Tizenöt ember kunyhóját semmisítették meg Kispesten. (Népszava)  Ahhoz, hogy letartóztathassák, előbb hajléktalanná kell tenni Az a hajléktalan, akinek nincs hajléka — még egy vacak kunyhója sincs. Ezért a nem kívá- natosnak tartott szegények kunyhóit lerombolják — nem hosszú évek óta és…..
Írtam már, hogy a kémiához egy kicsit jobban értek, mint az átlag. Tanár vagyok ugyanis. Egy ideje nem tanítok, de azért még mindig sokat álmodom arról, hogy ott állok megint a gyerekek előtt. Az egyik leggyakoribb mondat, ami akkoriban elhagyta a számat az "És most vegyétek elő a periódus…..
Pásztörperc 2018.10.24 11:18:20
Hunvald-blog 274. Széljegyzet (9) 2018.10.03 18:01:38
Csak röviden, mert nem kell hosszan, ezt még a nem olyan okos is megérti. A hétvégén Németh Angéla, az ellenzék közös jelöltje megnyerte a rákospalotai időközi polgármester választást. A posztért indult még.a fideszes László Tamás és Kerezsi László, a Munkáspárt jelöltje. A választásról az IDEA…..
Az Európai Unió nevében annak parlamentje minősített többséggel megállapította, hogy Magyarország sorozatosan megszegi a demokratikus közélet és a jogállamiság normáit, az ún. uniós alapértékeket. Azóta számos szájból és változatban halljuk, hogy ez a szégyenletes helyzet némely magyarok…..
Pásztörperc 2018.09.19 21:39:55
@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Érdekes meglepetések érhetnének, ha rákeresnél a "Fügedi Ubul" + Gyurcsány kombinációra — de hát az informálódás látnivalóan nem erősséged.

Természetesen maradéktalanul igazad van abban, hogy "nem nehéz megmondani, hogy jól döntött". Sőt, ahogy gyakorlod, egyre könnyebb lesz. Igazzá ugyan nem válik ettől, de a sulykolás a kognitív disszonancia feloldásának fontos eszköze.

Az efféle döntések akkor ítélhetők meg reálisan, ha összehasonlítjuk kis hazánk fejlődését olyan, a tárgyidőszak kezdetén hasonló helyzetű országokéval, amelyek más gazdasági stratégiát követtek. Szinte kínálkozik efféle összevetésre a V4 többi országa — ezek jóval gyorsabban fejlődtek, mint mi. Ennek megfelelően dolgozóik jobban keresnek, mint mi. Sőt, már Romániában is... Felzárkózik Albánia.
Pásztörperc 2018.09.19 22:46:24
@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Ha nem mondod tízezredszer ugyanazt a hülyeséget, nem hallod meg tízezredszer, hogy mekkora hülyeség is az. A gazdasági fejődésnek egy jó mérőszáma a GDP, az életszínvonal alakulásának egyik, jól mérhető mérőszáma a medián jövedelem. Ezek függetlenek attól, hogy miket bloggerkedsz róluk.

Abban egyetértünk, hogy Orbán sorozatos győzelmeinek egyetlen oka a silány választék. Abban nem értünk egyet, hogy a választók a kormányfő (ellenzékeinél jobb) teljesítményét a választók négyévente igazolnák vissza. Folyamatos visszacsatolásként a piacképes munkaerő elhagyja ezt a nem hagyományos módszerekkel vezetett országot: az emberek a lábukkal szavaznak.

Szépen mutatja ez, hogy bár "nem nehéz megmondani, hogy jól döntött" — de elhinni, azt nagyon nehéz.
Pásztörperc 2018.09.20 13:53:35
@BillEvans: Köszönöm az összes tárgyszerű hozzászólást. Ha még akad ilyen, a fb-on megtaláltok.
Nemcsak a genderszakokat, a szabad oktatáshoz való alkotmányos jogot is veszélyezteti a magyar kormány terve (Qubit) margójára.  A "burzsoá áltudományok" kifejezést J. V. Sztálin vezette be azon tanulmányokra, amelyek az ő (nem túl tág) látókörébe nem fértek bele. Gondolatmenete egyszerű volt, mint…..
Pásztörperc 2018.09.09 22:50:14
@for: Egész egyszerűen rákerestem a "burzsoá áltudomány"+Sztálin kombinációra. Az átnézett találatokban a dolgot sajnos, mindenki olyan evidenciának kezelte, hogy nem találtam semmit, ami elsődleges hivatkozásra utalt volna.

A különböző szerzők más-más tudományokat soroltak fel; azokat vettem a listába, amelyek a kb. két tucat átnézett írásból legalább kettőben szerepeltek. Így pl. a "pedológia" kimondottan megdöbbentett — talán érezhető, hogy eddig a keresgélésig én ezt csak talajtan értelemben ismertem, és a "reformpedagógia" jelentés nagyon váratlanul ért.

(Elnézést a késésért, de nyaralni voltunk, utána pedig vmiért nem sikerült ide belépnem (azóta se tudom, hogy miért).
Nyikita Szergejevics Hruscsov 1971. szeptember 11-én reggel halt meg abban a moszkvai kórházban, ahová infarktusa után szállították. Szeptember 13-án délben már el is temették — de nem a Kreml, hanem a novogyevicsi temető fala mellé. A temetésen főleg rokonai és barátai vettek részt — mintegy 2–300…..
Pásztörperc 2018.09.02 19:56:57
@czerka: Ha elolvasod a belinkelt írást, abban Ungárnak egy nagy rakás állítását találod. Ezek egyik nagy csoportja igaz, találó és frappáns, a másik nagy csoport bődületes hülyeség.

Ha még ezek után se látsz hasonlóságot, magyarázhatom tovább is...
"… feladatuk a csapatszállítás, polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás.” (Simicskó István)  Az előző, Mondom, csapatszállító! című poszt margójára: Németh Szilárd honvédelmi államtitkárrá növekedett birkózóbajnok ismét elemében volt, és fokozta, egyre fokozta. Őeszessége szerint sincs és…..
Nem tudok aludni. Azt álmodtam, hogy míg alszom, addig kiderül, hogy a Fidesz csak 99 mandátumot tudott megszerezni április 8-án, és a levélszavazatok és határon túli szavazatok is csak rontanak ezen. Azt álmodtam, hogy Szél Bernadett helyi győzelme mellett előkerül még egy LMP-s zöld a narancssárga…..
— Melyik az három kitüntetés, amelyeket Brezsnyev nem kapott meg? — A Haza Anyja, a Hős Város és a Kiváló Áruk Fóruma. (Vidám történetek a régi, jó kis átkosból - Pártállami viccek)  A Győzelem-rend («Победа»)* a Szovjetunió legmagasabb katonai elismeréseként a világ egyik legritkább kitüntetése…..
Az élénk érdeklődésre való tekintettel, maradjunk még a Ligetnél… Az elmúlt rendszerben kötelezték a legkülönfélébb vállalkozókat arra, hogy az építő munkálataik során nyert földtani adatokat osszák meg az erre szakosodott kutatóintézetekkel. Az 1993-ban elfogadott bányatv.-be már csak egy olyan…..
Pásztörperc 2018.02.08 20:12:32
@VT Man: Légyszí, áruld el nekem, hogyan tehetnék keresztbe a gödör mexemlélésével az építkezésnek? Egyéb jó ötleteidet is hálásan fogadom.
Pásztörperc 2018.02.09 17:49:13
@aszfaltparaszt: Nem régész: geológus. Itt olyan kérdések vannak, hogy az a homok mennyiben folyóvízi és mennyire szélhordta (ezt az ún. keresztrétegzésből és egyéb dolgokból elég jól ki lehet következtetni), vannak-e benne fosszilis talajszintek és ha igen, kiékelődnek-e (ez egy aktuálisan elég fontos kérdés), látszanak-e olyan, hosszabb időszakok nyomai, amikor a felszín viszonylag stabil volt és kialakultak-e alattuk mészakkumulációs szintek stb.

Jól letakarított falon ezek viszonylag jól látszanak — minden nappal egyre kevésbé.
Itt van nektek egy szép reklámszöveg, hogy örüljetek. Utána azért gondolkodjunk el néhány dolgon... Kezdjük azzal, hogy hol van ezen a látványterven a "barokk kert"? Hát sehol. Hogy hogyan nézhet(ne) ki valójában, azt a Magyar Építők honlapjáról tudhatjuk meg (2 kép). Nos, aki szerint ez barokk, az…..
Pásztörperc 2018.02.06 08:32:34
@Európai téridő: Azt próbálja neked magyarázni, hogy múzeum =/= kiállítótér. Nemcsak nem hatékony, de veszélyes is, ha pl. a sérülékeny tárgyakat rendszeresen utaztatni kell, hogy vmit meg tudjanak vizsgálni rajtuk. Ennél azonban "fontosabbak" a konferenciatermek meg a vendéglátó helyek. No, ez az az értékrend, amivel többen nem értünk egyet. Ha meg te igen, az igen szépen jellemez téged, másnak ezzel már nem is kell fáradnia.
Pásztörperc 2018.02.06 11:52:44
@Európai téridő: Köszönöm szíves tájékoztatásodat. Mindig öröm olyan emberrel társalogni, akinek érvek és tények összevetésén alapul a jól artikulált véleménye.
Pásztörperc 2018.02.06 15:49:46
@Európai téridő: Igen, pont ez vele a nyilvánvaló baj.
Ezerkilencszáznegyvenkettő tavaszán a mérhetetlenül magabiztos és legyőzhetetlennek hitt japán haderő – Indokína, Thaiföld, Szingapúr, az Indonéz-szigetek, Guam, Wake és a Salamon-szigetek elfoglalása után – Midway-t szemelte ki, amely Isoroku Yamamoto admirális szerint ideális bázis lenne a…..
Ki a "migráns"? Ki a menekült?  A "klasszikus" demokrácia rendszere napjainkban válság felé sodródik (nem először; eddig még mindből jól jött ki). A választásokon a politikai érdekek képviseletének csökkenésével nő a marketing szakemberek, az ún. választási tanácsadók szerepe, a politikai…..
Pásztörperc 2017.09.29 18:30:06
@John Nethem: Igen, persze, hogy meggondolandó. Pontosan ezért van, hogy a kvóta nem 1294 ember letelepítésére kötelez minket, hanem arra, hogy ezek ügyét mi gondoljuk meg.
Pásztörperc 2017.09.29 18:35:51
@John Nethem: Nagyon nem ide való dolgot keversz itt most ebbe a beszélgetésbe. Abban, hogy az Unió menekültügyi rendszere a velejéig rossz, az első pillanattól egyetértünk, de most nem erről van szó, hanem mirólunk, akik ehelyett a rossz rendszer helyett egy sokkal rosszabbat alakítunk ki. Olyant, aminek vezérfonala a gyűlölet. Ez nem annak az 1294 embernek lesz rossz, mert velük az Unió úgyis eltöketlenkedik valahogy a maga módján. Nekünk lesz rossz, mert a gyűlölet megmarad.

A gazdasági bevándorlásról most nem, arról lesz külön posztom ebben a sorozatban.
Pásztörperc 2017.09.29 18:41:16
@John Nethem: Demagógia a bevándorlókat vendégmunkásoknak nevezni. Orbán ezeket az embereket le akarja telepíteni (családostól).

Fogolytáborok ügyében alighanem elég szelektíven informálódsz. Más országokban ezek a táborok megtekinthetők és ellenőrizhetők. A foglyokat nem költöztetik a hidegben sátrakba pusztán azért, hogy rossz legyen nekik stb. stb. — igazán mondhatnál egy olyan paramétert, amelyben a magyar táborok elérik bármely más uniós tagállam színvonalát.

Ez az állításod is csak úgy lóg a levegőben, ami eléggé megnehezíti az érvelő vitát.
Totális ökológiai katasztrófa egyetlen emberöltő alatt Egyszer volt, hol nem volt, volt valaha egy meseszép tó Kazahsztán, Üzbegisztán és Türkmenisztán határvidékén. A tavat két bővízű folyam táplálta, az Amu Darja délről és a Szir Darja keletről. Területe 68 000 négyzetkilométer volt, és ezzel a…..
MAL Október 4-én átszakadt az ajkai (kolontári) vörösiszap-tározó 10. kazettájának északnyugati sarka. A következmények ismertek, az okokról majd legközelebb. Szóval, nagy volt a baj. "A teljes kárfelszámolás meghaladhatja a tízmilliárd forintot" — nyilatkozta még aznap…..
Pásztörperc 2016.01.28 18:40:02
A veszprémi bíróság 1. fokon az összes vádlottat felmentette:

444.hu/2016/01/28/mindenkit-felmentettek-a-vorosiszapperben

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint ez elfogadhatatlan, mert ki van csukva, hogy az ilyen típusú ügyeknek ne legyen felelőse:

444.hu/2016/01/28/a-fidesz-elfogadhatatlannak-tartja-a-vorosiszapper-iteletet

"Igenis meghatározható a felelősi kör" - közölte.

Történelmi pillanat: van egyszer olyan ügy, amiben egyetértekXilárddal. Sőt: nem csak meghatározható, hogy kik a felelősök, de gyakorlatilag tudjuk is (bár a konkrét neveket persze nem ismerem). A probléma az, hogy a NeNyI közülük (mármint a felelősök közül) senkit nem állított a bíróság elé. Ezek után a bíróság nem tehetett egyebet, minthogy fölmentette a "vádlottakat" — az idézőjel a vád totális hülyesége miatt.

Természetesen eszem ágában sincs olyasmiket írni, hogy a mostani vádlottak "ártatlanok" lennének. Fogalmam sincs, hogy azok-e — a tényleges bűncselekményekben, tehát nem azokban, amikért a vádat emelték, illetve amikre azt módosították.

A gát bűvös mulasztások egész sora miatt szakadt át; ezeket a mulasztásokat azonban NEM az építő és üzemeltető követte el, hanem az engedélyező és ellenőrző hatóságok. Helyes vádemelés után a bíróságnak mindössze két dolgot kellett volna megállapítania:

1. Az illetékes hatóságoknál konkrétan kik voltak azok, akik e szörnyűséges és összehangolatlan engedélyeket, minősítéseket kiadták; kik voltak, akik a rendszeresen ellenőrizendő paramétereket meghatározták?

2. Ezek a felelősök maguktól voltak ilyen hülyék (szakmailag alkalmatlanok), vagy a MAL-tól "segítették" őket ebbe az állapotba?

Annak megállapításához, hogy megvesztegették-e ezeket az embereket, persze valóban nagy segítség lehetett volna a NeNyi meg az ő nyomozása — ezzel azonban egyáltalán nem foglalkoztak. A kormányzat prejudikálta, hogy kiket kell a bíróság elé állítani, és a NeNyi végrehajtotta a parancsot. A bíróság nem tehette mást, mint hogy fölmentette a konkrét vádpontokban tökéletesen ártalmatlan vádlottakat (mivel én nem prejudikálok, fogalmam sincs róla, hogy vesztegettek-e, de arról ugyebár nem volt szó).

No, hát ezek után forrón remélem, hogy az immár hivatalosan is ártatlan vádlottak tényleg leperelik ingét-gatyáját az őket meghurcoló, a ragyogóan prosperáló vállalatot csődbe vivő politikusoknak. Nem azért, mintha nekem ettől jobb lenne — éppen ellenkezőleg, a leendő vádlottaknak jelentősen fokozniuk kell majd a közvagyon hazalopásának ütemét ahhoz, hogy a várható kártérítést és bírságot ki tudják fizetni (bizony, ez egy nagy vállalat volt).

Régi tézisem, hogy Magyarország nem jogállam. De hátha tévedek?
Pásztörperc 2016.01.28 18:43:08
@Pásztörperc: A tömeges elütésekért elnézést — értsétek jól!
A Dob utca ki tudja hanyadik foltozgatása után most kis időre térjünk át egy csöppet nagyobb léptékű témára. Például, hogy lesz-e Pakson újabb atomerőmű? Olvastam, hogy a napokban új törvénytervezetet nyújtottak be, ami gyakorlatilag minden információt titkossá tenne Paks…..