Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pásztörperc

269 bejegyzést írt és 2669 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkezdődött a Kőris közösségi kert építése. (Józsefváros Újság)  A Józsefvárosi Önkormányzat a KÉK (Kortárs Építészeti Központ) szakmai irányításával új közösségi kertet hoz létre a Kőris utca és a Kálvária utca sarkán mára már üresen álló telken. A kert terveit a Rév8 Zrt. munkatársai készítették…..
Kicsivel 4 után lett hivatalos, hogy ma megtartják a pótünnepi, több mint 12 milliárd forintba* kerülő tűzijátékot. Az örömhírt Kovács Zoltán, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs főnöke jelentette be a Facebook-on. 20 órakor aztán ismét fontoskodott egyet, és…..
Hunvald-blog 727. Köztudottan 2022.08.21 20:55:00
Szalay-Bobrovniczky: A magyar nemzet köztudottan katonanemzet. (HVG)  Tegnap reggel az államalapítás ünnepén megtartott katonai tisztavatáson a huszárlovak nagy szakértője kiemelt feladatának nevezte, hogy a megújuló magyar haderő tisztikara visszakapja megbecsült státuszát, tekintélyét. Ezt…..
Hunvald-blog 719. Az út vége 2022.07.25 21:22:42
Orbán fajelméleti fejtegetésbe fogott, és megjósolta,hogy 2030-ra megbukik a nyugati civilizáció. (444.hu)  Magyarbasi Tusványoson nyíltan síkraszállt az európai és az Európán kívüli „emberfajok” keveredése stb. ellen. Hosszú út végére érkeztünk: most váltott át fasisztából nácivá. Nem kis…..
Pásztörperc 2022.07.29 23:39:25
@Rodney2:

Kedves Rodney2!

Köszönöm értékes illusztrációdat: rendkívül pontosan mutatod be a fragmentálás és tönkresilányítás eredményét. Hosszú és kalandos életemben a világ meglehetősen távoli országaiban sikerült dolgoznom meglehetősen különféle bőrszínű stb. emberekkel. Nem volt közöttük senki (ide értve Mike-ot, a koromfekete figuránsunkat, aki a a mérőszalag végét húzta), aki megközelítőleg ennyire elutasító és durva lett volna.

Tipikus képviselője vagy annak az embertípusnak, amely miatt a világ boldogabbik felén egyre inkább szégyen magyarnak lenni. Ez a fragmentálódás: te nem vállalsz közösséget velem (egy érvemre,gondolatmenetemre se reagáltál), én nem vállalok közösséget veled.

Tíz éve még beszélgettünk volna — de ez az ostoba és aljas senkiházi egymásnak uszít minket.

Fügedi Ubul, ny. geokémikus
Pásztörperc 2022.08.01 02:08:18
@Pásztörperc: Kedves Rodney2!

Nagyon helyes; én is 2 országban jártam összesen 3 egyetemre, ez oké. Viszont nem tudom, mire célozgatsz itt a bölcsészekkel: egyszerű mérnökember vagyok, tettestársaim többsége természettudós.

Fogalmam sincs, mire kellett volna válaszolnom ún. észrevételeidből. Ennek illusztrálására bepótlom tételesen:

1. mennyiben a... "tönkresilányítja nemzetünket" folyamat része az... ha nem akarunk nigger és muszlim gettókat minden kisebb-nagyobb magyar városban.

— Egyáltalán nem része. Az, hogy ti mit szeretnétek, az a ti (csoportos) magánügyetek, az pedig, amit Magyarbasi művel a kormány élén, a nettó nemzetrombolás. A kettőnek egymáshoz semmi köze.

2. milyen tudatmódosító szereket kell szedni ahhoz, hogy ha nyugati nagyvárosba[n] nem látsz fehérembert... akkor ennek örvendezzél.

— Nem kell hozzá tudatmódosító szereket szedni. Az, hogy én ennek a látványnak nem örvendezem, az az én magánügyem; annak a tudatmódosító szerekhez semmi köze. Nem élek ilyenekkel — de ha már gyanúsítgatunk, erősen olybá tűnik, hogy neked viszont lehetnek erről tapasztalataid.

3. Ti "ballibsik" a világ legelbaszottabb agymosott idiótái vagytok, akik személyesen vagytok felelősek a nyugati civilizáció pusztulásért.

3.1. Anyád a ballibsi, talán őt sértegesd. Én ún. baloldali konzervatív vagyok; egyúttal tisztességes anarcho-szinjdikalista. Nemes ember a XVI. század óta, úgynevezett fajmagyar. Hát te ki vagy, szarházi?
3.2. Az, hogy a nyugati civilizáció szerinted sem pusztul(t el), miből se látszik jobban, minthogy ott élsz. Miért? Mert ez számodra a legvonzóbb kulturális környezet. A többi ostobaságod primitív kísérlet az emiatt érzett kognitív disszonancia feloldására: úgy szar, ahogy van.

4. Azt értem, hogy egy csomó holokausztmániás zsidó gyűlöli az európai fehérembereket és a pusztulásukat akarja... de ennek hadd ne kelljen már örülni vagy állva tapsolni

— Nem kell. Miért kéne? Jelzem, durva tárgyi tévedés az askenázikat vagy akár a szabrékat kihagyni a fehéremberek közül, de ha elkezdeném a tárgyi tévedéseidet sorolni, nem érnék a végére.

5. "vagy térdelve leszopni az idepofátlankodott niggert" — olybá tűnik, elfelejtetted ennek az igének a jelentését. Te "pofátlankodtál" Nyugatra. A négereket (meg mostanság főleg az indiaiakat) kormányunk telepíti be Magyarországra, hogy úgy-ahogy pótoljon titeket, akik egyéni boldogulásotok reményében megdobbantatok innen (az elmúlt évtizedben 530 ezer munkavállaló plusz a család, összesen több mint egymillió ember). Szopási szokásaid nem tartoznak a tárgyhoz és nem is érdekelnek.

Próbáltam olyan stílusban fogalmazni, amelyet te is megértesz. (Amint előző szövegeimből kitűnik, nem szeretem én ezt, de az illendőség megkívánja, hogy megpróbáljam megértetni álláspontomat az azt vitatókkal.
Orbán Viktor kiosztotta a feladatokat magának és minisztereinek. (24.hu)  Gulyás Gergely (Budapest, 1981. szeptember 21. –) 2018 óta miniszterként vezeti a miniszterelnökséget. A befolyás-barométer szerint Magyarország 12. legbefolyásosabb embere. Ennek szép jeleként az új kormányban a kisvasutak…..
Pásztörperc 2022.06.14 00:23:15
@Androsz: Kösz, igazán kedves. Abban a hitben élek, hogy tudom, miről van szó — a külön hajtánypályák építését a gyermekkori álmok kártékony kiélésének tartom, úgyhogy inkább poénkodom rajta.
Pásztörperc 2022.06.14 00:27:54
@nemecsekerno_007: Miből gondolod? Ahogy én látom, az általad (átvett toposz gyanánt) ballibnek aposztrofált haladók inkább éppen hogy húznak ebből a rothadó korhadékból elfelé. Mi mással magyaráznád azt a durva különbségtételt, hogy kormányunk (amely a htm választójogának gyakorlását változatos módokon könnyíti) az ő választójogukat spéci szabályokkal korlátozza?
Tóth Bertalan távozik az MSZP éléről. (24.hu)  Pár napja jelentette be Facebook-oldalán Tóth Bertalan, hogy az MSZP őszi tisztújításán nem indul a társelnöki tisztségért. (Megj.: de majd az országgyűlési képviselőcsoport vezetőjeként, a „csapat tagjaként” segíteni kívánja a közös munkát…) Tóth…..
Pásztörperc 2022.04.27 23:27:48
A Retkes-hasonlat nagyon találó, csak a kifejtése sikeredett hiányosra. Retkesben és ekként Tóth B.-ban közös, hogy a párt leépülésének nem okai, hanem következményei voltak. Az SZDSZ azért épült le, mert nem volt hajlandó köztársasági elnökké választani az MSZP által már akkor is kevéssé érthető módon erőltetett Szily Katalint. Emiatt nemcsak a pártot "koalíciós szavazattal" listán rendszeresen bejuttató MSZP-szimpatizánsok fordultak el tőle, de saját bázisának maradéka is. Bármilyen álságosan tagadták is, mindenki számára egyértelmű volt, hogy a közt. elnök választását ők döntötték el úgy, hogy Szily helyett Sólyom László mellé álltak. Az ezt kísérő képmutatás pedig volt annyira gusztustalan, hogy erkölcsös ember többet arra a párta ne szavazzon. Ezek után választották a színtelen-szagtalan bürokrata Retkest a párt élére, és ő megtette az elvárhatót: rendberakta az egykori párt könyvelését

Az MSZP összeomlásának oka a '18-as kampány pálfordulása volt: a párt fennállása óta először szakított azzal a gyakorlattal, hogy az örök veszteseket tolja a frontvonalba, és látszólag a párt két nyerőemberére: Botkára és Tóth Józsefre bízta a kampányt. Amikor pedig (micsoda meglepetés!) gyorsan-gyorsan kiderült, hogy ők mást és máshogy akarnak csinálni, mint az örök vesztesek, hát menesztették őket. A párt a már soxor bevált vesztesekkel ment neki a kampány végének, ők pedig hozták a tőlük elvárhatót az MSZP történetének addigi legnagyobb vereségével (azt csak most sikerült alulmúlni).

Ezután lett az MSZP elnöke a színtelen-szagtalan bürokrata Tóth B., és ő megtette az elvárhatót: rendberakta az egykori párt könyvelését. Így hát most lehet még négy éve frakcióvezetőként: annak sokat fizetnek.
Turisztikai látványosságként blamálja Magyarországot a biodóm.Továbbra is torzóként áll a budapesti Városligetben a biodóm, amelybe a Kárpát-medence biológiai sokszínűségét bemutató kiállítást terveztek. Évek óta folyik a Városliget pusztítása és rendezvényhelyszínné alakítása. Az egykori közparkot…..
Mi egy nagyon szép vallomást várunk magától, Pelikán elvtárs! Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet! (A tanú) Szemét, mocsok emberek zaklatják megint Iványit. Tegnap reggel a Népszava írta meg elsőként, hogy negyed tíz körül a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) váratlanul nagy létszámú, legalább 30…..
Hunvald-blog 669. A néni, aki üt 2022.02.04 21:18:00
Röviden a hír: Orosházán egy elektromos kerekesszékkel közlekedő, mozgássérült, idős nő káromkodások közepette megütötte Márki-Zay Pétert, aki egy ellenzéki jelölttel együtt épp utcafórumot tartott. Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava Itt tartunk: a naponta szított szottyos gyűlöletben egy…..
Pásztörperc 2022.02.05 00:30:04
Hunvald-blog 666. Harci Kürt 2022.01.21 23:38:00
Ellenőrök szálltak ki a nem állami fenntartású Kürt Alapítványi Gimnáziumhoz, ahol 160 gyerek írta volna a felvételijét. (HVG)  Az idén 30 éves Kürt Alapítványi Gimnázium 1991-ben alakult a létrehozó tanárok szabad kezdeményezéséből és dr. Kürti Sándor hathatós támogatásával. Az alapítványi iskolák…..
Pásztörperc 2022.02.01 01:26:55
@ez is egy vélemény: Az iskola egész egyszerűen hibázott, amint ezt el is ismerte. gyorsítani próbálták az ügymenetet. Egy ilyen ügyekben gyakorlott pedagógus hozzászólását idézem fb-on; a dolog lényege, hogy ha pontban 10-kor bontják fel és kezdik szortírozni a borítékokat, akkor a diákok a kiosztással 10–15 percet veszíthetnek; ezzel az idővel a rendszer nem számol. Ezért az iskolákban (a Kürt ebben nem egyedi eset) gyakorlat, hogy előre szétszedik annyi kupacba, ahány teremben megy a vizsga, és 10 órakor mintegy rajtjelre, egyszerre viszik ki a lapokat mindegyik terembe.

Ez azonban szabálytalan, és ezt senki se tagadja (legkevésbé az iskola). Egy percig se tagadták, hogy a szabálytalankodóknak kijár valamiféle ejnyebejnye. Pontosan ezért szól az egész írás az arányosságról. Arról, hogy szemét disznóság a tanárok eredményt nem befolyásoló szabálysértése miatt tömegesen a gyerekeket büntetni.
Kedves Mindenki! Még egy nap, és ez a kínkeserves esztendő is elmúlik. Itt a szilveszter meg az újév, és onnantól állítólag mindenkinek minden sokkal, de sokkal jobb, szebb meg boldogabb lesz. Készülődjünk hát az óév búcsúztatására, legyünk egészségesek, boldogok és nagyon…..
Az Index megszerezte a közvélemény-kutatás részleteit, amely felkavarta az ellenzéket. (Index)  Érdekes anyag, de nem tudom megmondani, mennyire hiteles, mert más a módszertana, mint amit eddig nálunk csináltak. Ha abból indulok ki, hogy az itthon már megszokott módszertan rendre nem találta el a…..
Pásztörperc 2021.12.28 23:34:56
@midnightcoder2: Én, mint afféle ellenzéki szavazó egy pillanatig se hiszem, hogy az Összefogás kormányképes lenne — mármint abban az értelemben, meg tudnának egyezni bármiben a pozíciók és a legális jövedelmek elosztásán kívül. Ez ennek a társaságnak a legfőbb vonzereje. Egy semmire sem képes kormány fényévekkel lenne jobb nekünk, mint a mostani, amely mindenre képes.

Sajnos, ezek többségét meg is csinálja.
 Totális megaláztatás lett a kormány vakcina-szabadságharcából. (Magyar Narancs)  A permanens, és persze mindig győztesen vívott szabadságharcunk közben valahogy nem verődött nagydobra, hogy Magyarország szép csendben visszakunyizta magát az uniós vakcina-beszerzésbe, hogy egyáltalán legyen mivel…..
Pásztörperc 2021.12.06 19:25:45
@11 Favágó: Az, hogy mi a logikus, attól függ, hogy mi a cél.

Ha a cél a lakosság gyors beoltása, a logikus az, ha megveszünk mindent, amit csak tudunk. Semminek a lemondása nem logikus. Ha a cél szabadságharcunk kommunikálása (belföldön), akkor a logikus a bűnös nyugati vakcinák lemondása és keletiek beszerzése (függetlenül attól, hogy hatásosak-e).

Hasonképpen ha a cél a lakosság gyors beoltása, akkor a logikus, ha a kommunikációt a tájékoztatásra és az ösztönzésre összpontosítjuk. Ha a cél szabadságharcunk kommunikálása (belföldön), akkor a logikus az információ visszatartása, hogy minél dúsabb táptalajon sarjadhassanak az oltásellenes mozgalmak, de még az úgymond normálisan gondolkodó emberekben is ott motoszkáljon a kétely, hogy ha minden rendben van ezekkel az oltásokkal, akkor mivégre ez a nagy titkolózás.

Hasonló módon fölteheted magadnak a kérdést, mire volt jó a nyugdíjasokat a kínai vakcinával oltani annak tudatában, hogy:
1. a készletből ez az egyetlen olyan oltóanyag, amelynek hatását ebben a korcsoportban nem mérték fel;
2. az összes, valamennyi korosztályban ismert hatásfokú oltóanyagról tudható, hogy minél idősebbeknek adják, annál gyengébb a hatás.

(Amint ez éppen a nagy magyar emberkísérletből kiderült, a Sinophaermnál ez a romlás lényegesen erősebb, mint a többi vakcinánál).

Érdekel, mit válaszolsz erre a harmadik kérdésre: miért volt jó pont az időseket Sinopharmmal oltani?
Pásztörperc 2021.12.06 21:44:41
@11 Favágó: természetesen nem tudom, hogy az EU miért nem engedélyezi a Szputnyikot. Hivatalosan a dokumentáció hiányosságai miatt — de amióta Irakot ezzel az ürüggyel rohanták le, ennek az indoklásnak a hitele igencsak megkopott.

Az ugyebár nem kérdéses, hogy amíg nem kaptuk meg a Sinopharmot, az időseket is mással oltották. De miután megjött, mi idősek csak azt kaptuk (leszámítva azokat, akik elutasították, ők viszont jóval később kerültek sorra). Eközben a mi korcsoportunkban jóval hatékonyabb vakcinákkal a jóval fiatalabbakat oltották. Tehát ez itt a kérdés, hogy miért. (Miért nem fordítva?)

Engedelmeddel a "magyar statisztikák" nem statisztikák. Szívesen olvasnám egy gyakorlott egészségügyi statisztikus (az egy elég húzós szakma) véleményét a vakcinák relatív hatékonyságáról. Ehelyett csak panaszokat olvasok tőlük, hogy az alapadatokat visszatartják, és a kiadottakból nem lehet a szakmai minimumnak eleget tevő elemzést összehozni.
Pásztörperc 2021.12.12 00:48:32
@11 Favágó: A jobbik eset, ha ők sem tudják, minek alapján osztották be a vakcinákat. Ezt támasztja alá, hogy a szavatosságot egészen biztosan nem vették figyelembe; így rohadt ránk egy rakás Szputnyik.

A rosszabb eset, ha a nyugdíjasokat tudatosan használták kísérleti alanynak annak kipróbálására, mennyire romlik a hatékonyság ebben a korosztályban (legyen a Sinopharmnak referenciacsoportja). Elképzelhető még a két tényező (emberkísérlet + ostobaság) kombinációja — szerintem ez a papírforma.
Ítélet született a józsefvárosi közétkeztetési ügyben. (Index)  Előző közétkeztetős posztunk óta – amikor is kiderült, hogy a Fővárosi Bíróság ítéletével megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság jogtalanul bírságoló döntését – most a Klassz Menza Kft. vesztett pert Pikó András ellen. A…..
Pásztörperc 2021.12.07 09:35:28
Mire jó az Európai Unió, ha pár ezer menedékkérőt sem tud megmenteni? Bernard Guetta fél mondatának (…amikor nyomorból menekülő, Lukasenka által csapdába csalt szerencsétlenek haldokolnak hidegben és éhségben, és nem tudjuk megmenteni őket anélkül, hogy engednénk a provokációnak) margójára.  Nincs…..
Pásztörperc 2021.12.03 10:23:13
Tudod, bátya, illegális bevándorló az, aki nem tudja a kérelmét elbíráltatni. A háborús övezetekből menekülőknek, akiket éppen ezért magyarul (ahogy Orbán meg te nem tudtok) menekülteknek és nem "migránsoknak"hívunk, nincs lehetőségük efféle kérelmek beadására. Tehát minden menekült illegális ki-, illetve bevándorló.

Legálissá úgy válhatnak, hogy az EU határához érve regisztráltatják magukat és beadják, elbíráltatják kérelmüket. Embertelen, durván keresztényietlen dolog ehelyett koncentrációs táborokba zárni és ott éheztetni őket — hátha legyengülnek annyira, hogy visszavonják a kérelmüket, és visszamenjeneXerbiába ebédelni.

Egy pillanatig se gondold, hogy bármi értelme lenne kiragadott, minősítő jellegű szavakat érvek helyett használni — a hangulatkeltő kifejezések arra nem alkalmasak. Ennek bemutatására visszakérdezek:

Mióta jó a közbeszerzéseket LEGÁLISAN megbundázni, hogy a pénz 5/6-a haveroknak jusson (lélegeztetőgép, déli vasút meg amit akarsz)? Mióta jó a közvagyont — tehát a tiédet meg az enyémet LEGÁLISAN magánalapítványokba kiszervezni? Mióta jó LEGÁLISAN negyvenféle adót meg járulékot bevezetni és eközben az SZJA csökkentésére hivatkozni?

Ezeket a legális dolgokat sorolhatnám még vagy két oldalon (csak a kirívó eseteket, amiket bizonyára te is ismersz). Európa második legkorruptabb országában a probléma nem a jelzővel (a legálissal, illetve illegálissal) van, hanem a lopással, csalással, hazugsággal — illetve a bevándorlókra visszatérve az aljas és eközben képmutató kegyetlenkedéssel, embertelenséggel.

Mondhatod persze azt, hogy te egy szadista vagy és ez neked tetszik — ez egy legális és méltányolható, bár nekem ellenszenves álláspont. De ha nem tartod magad annak, ne mondd azt, hogy a menekülteket "haza kell zavarni". A menekülteket meg kell etetni, adni kell nekik valami meleg holmit, és helyet kell adni nekik, hogy beilleszkedhessenek. Bővebben olvashatod ezt Szent István Intelmeiben.
200 millió forintért semmisít meg 5 milliárd forint értékű, lejárt PCR-tesztet a kormány. (444.hu)  No, még egyszer: Magyarország elsősorban oltással védekezik. Másodsorban katonákkal és harmadsorban imádsággal. Ebben a rendszerben a vírustesztnek nincs helye: egész egyszerűen nem fér bele. Idegen…..
Az Összefogás nevű alkalmi szövetség félrevezető módon és konzekvensen közös miniszterelnök-jelöltnek nevezi a közös listavezetőt. Ezzel egyúttal azt a látszatot is keltik, mintha valamiféle közös kormányzást is terveztek volna, pedig nem. A dokumentumok szigorúan választási együttműködésről…..
Pásztörperc 2021.10.26 20:12:33
@HunvaldBlog: A fb-on hozzámszóló DK-s politikusoxerint Gyurcsány "visszakozott" eredeti, pontatlanul fogalmazott szövegétől. Ugyancsaxerintük "valójában" ezt akar(hat)ta mondani. (Fele)barátaimról lévén szó inkább nem firtatom ezt a dolgot...
Pásztörperc 2021.11.06 10:01:34
@Rodney_2: Attól, hogy nekünk nem tetszik, még nem katasztrófa: túlélt ez az ország ennél rosszabbakat is. Unokáink is fizetni fogják...
Toka Gábor elismerten Magyarország egyik legjobb (ha nem a legjobb) választási szakértője. Kiváltképp a közvélemény-kutatásokhoz ért piszkosul. Melegen ajánlom mindegyik elemzését, így a mostanit is. Billentyűt azonban azért ragadtam, mert miközben végső javaslataival (most is) maradéktalanul…..
Pásztörperc 2021.10.18 02:55:21
@midnight coder: A dolog gazdasági részében akár igazad is lehet; én magam is sokáig így gondoltam. De durva tévedés volt azt gondolnom, hogy ez a legfontosabb: amint háború utáni újjáépítési periódusok oly szépen mutatják, a gazdaság helyreállítható. Ami csak nagyon lassan állítható helyre, az a közgondolkodás, a közérzet.

Ezer éves történelmünkben — szent István Intelmeinek szellemében — mi voltunk az egyik leginkább befogadó nemzet Európában. Most mi vagyunk a harmadik leggyűlölködőbb, idegenellenesebb.

Rendszeresen neveztük magunkat "a tudás népének", és büszkék voltunk arra, hány kimagasló tehetséget, "marslakót" adtunk a világnak. Lezüllöttünk egy nagy összeszerelő üzemmé; soha nem látott mélységbe taszajtottuk köz- és felsőoktatásunkat egyaránt. (Ebben az összeszerelő üzemben titkos "stratégiai megállapodásokkal megfosztottuk maradék csekély jogaiktól is a dolgozókat.)

Szakmunkástól "fölfelé" tömegesen hagyják el a magyarok országunkat: az OECD adatai szerint 2010 és 2020 között kivándorolt egymillió(!) ember. Többségük nem jön vissza, legföljebb nyugdíjasnak. Helyettük telepített be ez a kormány félmillió betanított munkást nagyobbrészt Ukrajnából, valamivel kevesebbet Lengyelországból. Velük persze nincs baj; ezek a gazdasági bevándorlók éppen hogy nem illegálisak.

Az a kormány, amely alatt az emberek betelepülnek az országba, és asszimilálódnak, egy nemzetépítő, országgyarapító kormány. Az a kormány, amely alatt kivándorolnak (kiviszik az itthon kapott tudást), egy országromboló, nemzetvesztő kormány. Ez van most. Bárki jön helyette, ilyen kártékony nem lesz. Ha nem csinál semmit, már az óriási nyereség.
Hunvald-blog 635. Modern mítoszok 2021.10.16 22:44:00
 "Előrejelzéseim legfőbb erénye nem az, hogy bejönnek, hanem hogy tételesen számonkérhetők."  A mítosz eredetileg olyan, természetfölötti elemekkel átszőtt történet volt, amellyel a pallérozatlan elmék töltötték ki ismereteik hézagait. Nem tudjuk, mi az elektromosság, a villámokat tehát az istenek…..
Egy ingatlanos cég kérte, a Miniszterelnökség pedig azonnal jóváhagyta egy Király utcai műemlékház eladását. (24.hu )  A kérelem beadásának napján, augusztus 31-én már jóvá is hagyta a Miniszterelnökség, hogy a Sunbelt Property Ingatlanforgalmazó Kft. megvehesse a Király utca 27. sz. alatti, védett…..
Böjte Csaba: nem álltam ki a heterók mellett, a melegek mellett sem kell (Transindex)  Amikor az Emberfia eljő, így szól: - Menjetek előlem, átkozottak! Mert éheztem és nem adtatok ennem, szomjaztam és nem adtatok innom, jövevény voltam és nem fogadtatok be, mezítelen voltam és nem ruháztatok fel,…..
Pásztörperc 2021.09.02 12:13:21
@alöksz róz: Hibátlan logikával. "Nem álltam ki a vadászokért. A szarvasokért se fogok kiállni."
Pásztörperc 2021.09.02 12:15:08
@Lesz még Magyar Köztársaság: Jók ezek a minősítések. Mindössze annyi félreértés van bennük, hogy nem azt minősítik, akire mondod, hanem téged, akitől ennyire futja.
Pár megjegyzés a de facto melegellenes törvényhez.  Szóval nálam jobban talán senki sem gyűlöli azt a tényt, hogy a Jobbik benne van az ellenzéki együttműködésben. A Jobbik szinte minden kérdésben a szöges ellentétét képviseli mindannak, amit én a világról gondolok. És kevesebben utálják nálam…..
Pásztörperc 2021.06.21 22:34:37
Induljunk ki abból, hogy a jobbikosok nem hülyék. Ez sokkal reálisabb, mint az a koncepció, hogy utáljuk őket, tehát hülyék. Tehát semmiképp se ugranak ki a választás előtt az Összefogásból, mert akkor 3-nál több egyéni mandátumuk nemigen lesz, a Fidesz pedig az újabb 2/3 birtokában le se szarja őket. Ahhoz, hogy tényezők legyenek, bent kell maradniuk, és a baloldali szavazatokkal minél több képviselőt kell bejuttatniuk.

Ezután feltéve (de el nem fogadva), hogy az Összefogás a választáson több mandátumot kap, mint Magyarbasi:

1. A Fidesz egy pillanatig sem lesz ellenzékben. Az új kormány megalakulásáig ügyvezető kormány viszi az ügyeket, és annak feje az addigi kormányfő.

2. Magyarbasinak nincs szüksége arra, hogy maga mellé állítsa a Jobbikot — sőt, igénye sincs rá. Ha így tesz, a Jobbik, az Összefogás (egyik) zászlóshajója hiteltelenné válik, a választók ujjal mutogatnak rá, amiért becsapta szövetségeseit, és soha többé nem kerül a parlamentbe. Vezetői nagyobb stigmát viselnek életük végéig, mint Gyurcsány Ferenc. Köszönik, de nem olyan hülyék, hogy egy ilyenbe belemenjenek. (Ráadásul — éppen, mert tudnák, hogy ezzel a négy évvel politikai pályájuknak vége — egészségtelenül nagy árat kérnének a leválásért.)

Magyarbasinak nem a pártra van szüksége, hanem elegendő képviselő egyenként átállítására. Ebben az esetben a párt arcvesztés nélkül maradhat az ún. ellenzék tagja, kizárhatja soraiból az "árulókat", és szentül megfogadhatja, hogy soha többé nem indít kétes alakokat. Magyarbasi pedig simán kormányt alakít az átállókkal (akik fél évig egyéni képvisellők lesznek, majd átülnek a Fidesz frakciójába).

3. Magyarbasinak nem kell se pozíciókat ígérgetnie, se zsarolnia ahhoz, hogy elegen átmenjenek hozzá. A Jobbik nyilas szellemiségű magjából azok, akik nem léptek át a Mi Hazánkba, erősen felülreprezentáltak a jelöltek s így a majdani képviselők között. Nekik hányingerük van pártjuk "néppárti fordulatától", és eleve kizárólag azért vesznek részt az általuk "moslékkoalíciónak" nevezett Összefogásban, hogy az ott szerzett mandátumaikat felajánlhassák Magyarbasinak.

4. Nincs remény; ez a hajó elment.