Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mostly Harmless

0 bejegyzést írt és 658 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyári ismétlőválogatásunk újabb darabja, 9 éve bemutatott fotókból: 1966. Észak-dakotai hófúvás. A három nagy hófúvás egyike. 1888-ban 112-en, 1941-ben 34-en, míg a képen látható 1966-osba öten haltak bele..
Mostly Harmless 2023.08.09 14:21:49
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
Mostly Harmless 2021.09.05 08:19:46
@lollerkutya: az volt a franciáknak a 2CV, ami a németeknek a VW Bogár.
Decemberben három egymás utáni héten - a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből - kizárólag magyar fotókkal jelentkezett a Napi érdekes. Most egy újabb hasonló összeállítással búcsúzunk a rövid nyári szünet előtt. Néhány hétre elköszönünk Tőletek egy kicsit, mert szükség van a pihenésre, az erő gyűjtésre.…..
Mostly Harmless 2021.07.18 11:29:30
@Örömhernyó: "Az óriáskerekes bicikliket nem is tudom hogy gondolhatták komolyan. "

mivel még nem alkalmazták a láncáttételt, ezért a sebességet csak a kerékátmérő növelésével lehetett elérni.
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
Mostly Harmless 2021.04.12 18:48:01
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én se pipáltam be a fenti rubrikát, mégis, két héttel a regisztráció után már hívtak a háziorvostól és megkínáltak Szputnyikkal. (köszöntem, nem kértem.)
A villanykorszak hajnalán jött létre és tört föl a nemzetközi élvonalba a legjelentősebb magyarországi vállalkozások egyike, amely köré hatalmas nemzetközi hálózat épült, s amely vezető ereje volt a világot uraló izzólámpa-kartellnek. Az Újpest egész társadalmi és főleg sportéletét meghatározó…..
Egy rövid nyári szünet előtti utolsó bejegyzésünket olvashatjátok ma. Tényleg nem hagylak benneteket sokáig lógva, az "őszi" első bejegyzés augusztus 23-án fog megjelenni. Mielőtt bárkiben felmerülne, a szünetnek nincsen köze az index körüli "felhajtásnak". A blog addig marad itt ezen a felületen,…..
Elemezzük röviden a szimptómákat! "HA AZT GONDOLJÁK, HOGY TISZTA VÁLASZTÁSOK ZAJLOTTAK MAGYARORSZÁGON NÉHÁNY NAPPAL EZELŐTT, AKKOR TÉVEDNEK" Mert a Facebook letiltotta a kormánypropagandát, bezzeg nyomta az ellenzékit. Nonszensz, de nem baj. Én irtom a Fidesz-propagandát a saját oldalamon, de az…..
Az HBO nagysikerű minisorozata, a Csernobil megmutatta, milyen is a tökéletes atmoszférateremtés: a külső helyszínektől kezdve a korabeli ruhákon át a belső terek berendezéséig mindenből csak úgy árad a 80-as évek kelet-európai hangulata. A korhű díszletek között csupán egyvalami jelzi, hogy nem a…..
Mostly Harmless 2019.07.04 18:57:21
@steery: Greedo a kocsmában meg csehül, visszafelé...
1848. James K. Polk az Egyesült Államok 11. elnöke és felesége Sarah (a kép központjában állnak). Polk nagyon sikeres elnök volt (tegye fel a kezét aki tud mondani elnökségéről egy mondatot puskázás nélkül :)), ideje alatt mintegy 1,7 millió négyzetkilométerrel nőtt az ország területe..
Mostly Harmless 2019.07.01 21:42:22
@GrofZero: pont ezt akartam beírni én is. =}
(mellesleg Polk elnöksége alatt csatolták az USA-hoz Texast és Oregont, szóval volt ott némi területi növekedés is az idejében.)
Jó, lehetett sejteni, hogy sok már nincs a sorozatban, ami sztárt csinált Rami Malekből. A 2019-ben érkező záróévad a kasza miatt nem 12, hanem tízrészes lesz (az első és a harmadik 10-10 részt kapott a USA Networktől, a második 12-őt). A történet egy hackerről szól, aki civilben biztonsági…..
Mostly Harmless 2018.08.30 20:03:06
@Wod Meselo: ja, de ezt akkor még nem tudja. =}
A titkos műveletek világában egy jól elhelyezett, megtévesztő információ profi módon történő kiszivárogtatása gyakran eredményesebb, mint számos más erő, eszköz vagy módszer, arról nem is beszélve, hogy mennyivel olcsóbb és rizikómentesebb az összes többi, számba vehető lehetőségnél. 1947-ben a…..
A képen látható tisztes úriember Joseph Briggen, akit a kaliforniai Sierra Morenában roppant elismerően emlegettek és mindenki előre köszönt neki. A helyi gazda 1890 és 1901 között minden megyei háziállat-kiállításon aranyérmet nyert az általa tenyésztett sertésekkel. A Briggen-féle disznóhús…..
     Elöl, sálban, Oláh Gellért a 888.hu "újságírója", ő támadta meg Lovász Lászlót, mögötte a Mandineres keményfiúcska Szalma György. Balra pedig Rőhrig "Saul fia" Géza és Deák Andrea a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület ügyvezetője.   Ezen a képen talán nem véletlenül NEM látható a ciklonbéről…..
"Orbán Viktor rájött arra, hogy nemcsak nem elég erős a kádárizmus transzcendálásához, de érdemes ezt a tényt a maga javára fordítania, mivel – több alább érintendő okból is úgy tűnik – a kádárizmus bizonyos értelemben maga a jövőnk. Az Orbánt nagy rutinnal lepopulistázó pártadjunktusok ellenben mit…..
  Tudom, azon kellene nekem is fennakadnom, amin akadtak oly sokan fenn, hogy hát amit miniszterelnökünk Őcsényről mondott.  És persze akadnék is -- ha nem illeszkedne a róla alkotott képbe.  Így csak magamban megpödörve lelkemnek bajuszát megállapítottam, hogy újabb szintet…..
A News of the World album kerek évfordulója alkalmából egy igen masszív gyűjtői kiadással lepik meg a Queen rajongókat...
  A Sziget fesztivál idén ünnepli 25. évfordulóját. Egy biztos: Óriási fejlődési íven ment keresztül, hiszen az európai szinten is nagyra becsült fesztivál számos világsztárt hozott már el hozzánk. Ebben a cikkben összegyűjtöttem a Sziget történelmében a legmeghatározóbb sztárokat, akik tovább…..
Ember legyen a talpán, aki meg tudja számolni, hogy az elmúlt évszázadokban hány különleges zseb-, illetve karóra készült. Úgy gondoltuk, hogy a különlegességek bemutatása megér egy sorozatot, ezért időről időre különleges, az órák (és sok esetben a világ) szempontjából fontos darabokat mutatunk be…..
     " A liberálisok nem tudnak örülni a vizesvébének. Talán nem is akarnak! (Szirmay Eleonóra, Polgári Idők) "      1.  A vegyesúszás szót   2015 óta írjuk egybe. Az MTA Magyar Nyelvi  Osztályközi  Állandó Bizottsága 131 év után a nemzet akaratára hivatkozva döntött úgy, hogy a magyarságtól…..
Mostly Harmless 2017.07.18 00:59:57
Bár az infó az egyik narancsos propagandalapban jelent meg, kivételesen teljesen hihető: Botka László teljhatalmat akar a választási felkészülésben, a jelöltek kiválasztásában. Lehet erre legyinteni, de ez fontos dolog. Orbán leválthatósága szempontjából is. Nézzünk néhány…..
A mai nap a magyar költészet napja, ennek apropóján adjuk közre Kicsi Sándor András nyelvész írását a tíz legszebb magyar szóról. Kommentben várjuk kedves olvasóink véleményét: szerintetek melyek a legszebb magyar szavak? Korszerűtlen elmélkedésnek számíthat a tíz legszebb magyar szón töprengeni,…..
Régen volt ekkora kormányellenes tüntetést: tízezrek vonultak át a Lánchídon vasárnap a CEU-törvény ellen. tiltakozva, de egyértelműen többről volt szó. A tüntetésen részt vettek egészen kicsi gyerekek, és kerekesszékes idősek is. A legelszántabbak - több ezren - a Fidesz-székházhoz is elmentek, és…..
Mostly Harmless 2017.04.10 12:25:41
@Killary Fucking Clingon: látom, megjött a direktíva az agitprop szakosztálytól.
Mostly Harmless 2017.04.10 13:13:31
@Killary Fucking Clingon: igaz a faszt, úgy hazudsz, mint mindegyik fideszcsicska.
      1. Áder János aláírhatja és kihirdetheti a törvényt.     2. Áder János előzetes normakontrollra küldheti a törvényt az Alkotmánybíróságra. Ezzel explicit módon jelzi, hogy alaptörvénnyel ellentétesnek tartja a törvényt, vagy annak egy rendelkezését (lásd Alaptörvény: Az Országgyűlés 6. cikk…..