Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kököjszi

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JóVáros Blog Hegymenet 2013.12.31 11:41:29
Olyan szívesen írnék végre valami biztatót. Valami olyasmit, hogy gyerünk és elsöpörjük Orbánékat negyedéven belül. De nem így gondolom, nem ezt érzem, és az utóbbi az, amire hagyatkozni szoktam, mert be szokott jönni. Tudnék írni persze különböző elméleti…..
Kököjszi 2014.01.01 13:32:45
Kicsit ingerülten viselik a technikai nehézségeket egy debreceni Shell-kútnál. Naiv ügyfél alig 10 perce még hibátlanul működő kártyvájával sokadjára sem tudott, készpénz viszont nem volt nála. A személyzet erre előbb rendőrt akart hívni, aztán hagyták, hogy egy közeli…..
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
Kököjszi 2011.02.02 08:01:23
@mukki.schmiede: Az igaz, hogy a törvényeket áthágva lopták az ország vagyonát. Viszont a Te általad favorizált PÁRT, a törvények módosításával "jogszerűen" veszi el a kis ember által gyűjtögetett "vagyont(?)".
Nyugodtan beülhetnél tapsoló embernek közéjük, sűrűn csapkodhatnál a tenyereddel, mint anno az 50-es években tették a tapsoló emberek. Csak akkor kötelező volt, Te meg önkéntes vagy! A kettő között nagy a különbség! Ki kéne nyitni a szemed végre!!!
Gratula a blogírónak!
Kököjszi 2011.02.02 08:05:52
@Legelő Őse: Igazad van! Én éltem már a hatvanas években, de akkoriban sem volt ennnyire...........
Teljesen igazad van, jogos a felhádorodásod!!!
Gábor egy örök igazságra szeretné felhívni az olvasók figyelmét, vagyishogy használaton kívüli taximegállóban is megbüntetik az embert:A Fővárosi Vidámpark előtt van egy taxi stand, ami használaton kívül van ősztől tavaszig, mivel a Vidámpark zárva tart, ezért a taxik…..
Kököjszi 2011.01.18 06:43:07
@ujpestimami: Nem kell mérőszalag....pusztán annyi, hogy az öt méter az kb. 1 autónyi hely, tehát a 15 m, az három autónyi hely. Ez a gyakorlatban az elfogadott. Egyébként a KRESZ nem teszi kötelezővé az útburkolati jel felfestését. De pl. havazáskor befedi a hó, de a tábla akkor is érvényben van.
Kököjszi 2011.01.18 06:46:58
@micu: Így van. Neked a közigbírság be kell mutatni a közterületeseknek, és ott törölni kell a büntetést. A yard a magasabb szerv ilyen esetben, és tényleg nem lehet egy szabálysértés miatt 2x büntetni. Igaz, a közigbírság magasabb összegű, mert a közterületes csak 3-20 ezerig büntethet, a közigbírság meg valszeg 30-ról szól.
Elkezdtek áramlani a levelek a Homár postaládájába, és úgy tűnik, az internetező fogyasztók újabb tömeges csalást gyanítanak. A séma nem bonyolult: a Genertel biztosító egyes források szerint akár ezres nagyságrendben küldött ki leveleket arról az alacsony díjakkal megfogott…..
Általános alapalállás a hazai kiskereskedelemben, hogy a vevő definíció szerint csaló féreg, akit úgy is kell kezelni, lehetőleg olyan modorban, hogy máskor eszébe se jusson pofázni. Zsuzsanna lejjebb azt fogja elpanaszolni, hogyan kezelték hazug alakként egy nagykörúti Sparban,…..
Egy osztálynyi gyereket éjszakáztatott a MÁV Mezőtúron. Ha van hely, ahol az "elképesztő" jelző igazán el lett koptatva, akkor az a Homár, de mit tegyünk. A folyamatosan korszerűsödő, utasbarát vasúttársaság egyszerűen ott hagyott egy vonatrakomány embert - köztük a…..
Kököjszi 2009.09.25 08:49:48
@Dr.Traktor: "Nem értek a dologhoz nagyon, de nekem több megoldás is felrémlett, pld, hogy ha mondjuk a mi sínpárunk fölött történt a para, akkor esetleg kapcsoljunk hátramenetbe és a legközelebbi váltónál mondjuk menjünk egy másik sínre fel azt usgyi tovább." Ezzel kapcsolatban tennék megjegyzést. Évekkel ezelőtt ez az attrakció, amit leírtál, olyan jól sikerült a MÁV-nak, hogy leírom. A 120A vonalon (Szolnok-Újszász-Keleti) vezeték szakadás Sülysáp közelében. Vonat Szecsőn áll 05-kor 1/2 órája. MÁV über okos kitalálja menjen körbe. 06-kor elindul a vonat vissza, Nagykáta-Újszász-Cegléd-Monor-Rákos-Keleti(Bermuda háromstög vonalon), És láss csodát 12.30-ra be is ért a Keletibe. Ugyanakkor a 08-kor Szecsőre érkező vonat, 10.30-ra beért a Keletibe! Ezek után kérdem én: Minek gondolkodtak?
Repes a kitinpáncélunk: a magyar fogyasztók veszélyeztetett kisebbségi csoportjai közül a városi gyalogosok végre abbhagyták a punnyadást, és akcióba lépnek. Pompás nevű szervezetük, a Radikális Zebrahasználók Országos Akciócsoportja szerdán délután hatkor a Budaörsi úton…..
Kököjszi 2009.09.10 07:28:36
@taxi33: Teljesen igazat adok Neked! Szerintem először a gyalogosoknak kéne tudatosítani:
ha átkelsz az úttesten, akkor a legrövidebb úton, és a lehető leggyorsabban tedd meg!
Elismerem, hogy a zebrán elsőbbségük van, sőt amikor lehet meg is adom, de ha piros van nekik a zebrán, és ott sétálgatnak az felháborít! Jah! és akkor még nekik áll feljebb, ha dudálni mersz! Ez az akció a gyalogosok jogaiért megy, de azt tudják a tisztelt gyalogosok, hogy a zebrán még kötelezettségeik is vannak? Mindig a jogairól beszél mindenki, de a kötelezettségeit elfelejti!!!
Sajátos örökösödési adót vetett ki az OTP Centire, aki egy éve próbálja befizetni elhunyt édesanyja 220000 forint tartozását. A bank nem hajlandó tudomásul venni, hogy a hitelkártya tulajdonos meghalt, így mára 330 ezer forintot követelnek az elvileg 1 éve zárolt számla…..
Amikor Magpet épp nem GPS-t árul, hogy el ne tévedjünk, vagy épp nem maga is a természetben vadászik koordinátákra (kényelmesebb pillanataiban másokkal vadásztat rájuk), akkor néha ráül a billentyűzetére és nem tud róla leszállni. Személy szerint ezt csöppet sem bánom,…..
Kököjszi 2009.04.25 18:42:34
@TH: Kedves TH! Csak annyit jegyeznék meg a Városligeti körúttal és a kerékbilinccsel kapcsolatban, hogy ezen a helyen nem létezik enyhe és súlyos szabálysértés, csak szabálysértés. Vagy behajtottál, vagy nem! Súlyosabb szabálysértés ennél a gyorshajtás, piros lámpán áthaladás. És ami a "legszebb" a 14400,- Ft csak egy kezelési költség, ezen felül a feljelentés eredményeként a rendőrhatóság még egy 50000,- Ft-os közigazgatási bírságot is ki fog küldeni. De hozzáteszem, ha a kerékbilincs időben kevés autónál kerül fel, akkor a többiek nem hajtanak be. Tudod az okos az más kárán tanul.
Megkérdezném Tőled, ha valamilyen okból a sérelmedre elkövetnek egy lopást, rablást, akkor nem azt szeretnéd, hogy a törvény a teljes szigorával sújtson le az ellened vétővel szemben? Na tehát, aki itt jogszabályt (KRESZ) sért, a törvény a lehetőségeit kihasználva lesújt.
Tudod én napi 100-200 km-t autózom naponta, és a KRESZ-t be nem tartók miatt, csak a saját rutinomon múlik, hogy sem én, sem az autóm nincs még a roncstelepen. Hozzáteszem, nem vagyok egy mániákus KRESZ-t betartó, de nem vagyok eszetlen, mint oly sokan az utakon, de gondolom ezt Te is tapasztalod.
Kököjszi 2009.04.25 18:51:11
@icsi: Szia! Ha ez vigasztal, nem sokára az ilyen helyekről el fogják szállítani az autót, de az nem egy bilincs ára lesz! Akkor, hogy mi lesz? A bilincselt autót a tolvajok sem viszik el, sőt!!! történt olyan, hogy egy hete ellopott autó lett megkötve, és a tulaj boldogan fizette ki a pénzt!
Kököjszi 2009.04.25 19:30:49
@Secnir: Olvastam a hozzászólásod! Az egyik tényleg felügyelő (közteres), a másik egy biztonsági cég alkalmazottja, hivatalos személy segítője! Tudod így nevezik! A másik! A 3 órát felejtsd el, az a fizető parkolóhelyre vonatkozik. Szabálysértés esetén, a jelenleg hatályos jogszabályok szerint kerékbilincs alkalmazható, a szabálysértő kilétének a megállapítására! ÉS EZ NEM ALKOTMÁNY-ba ütköző!!!!
Kérlek frissítsd az ismereteid, ugyanis a jogszabályok nem ismerete, nem menetesít a felelőségre vonás alól!