Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tronguy

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt pucér strandolásra adod a fejed, nem árt megismerkedni a naturista illemszabályokkal, mert bármilyen furcsa is, ez a közösség messze nem arról szól, hogy mutasd mid van és ettől majd mindenki boldog lesz. Van néhány nagyon egyszerű szabály amit mindenhol be kell tartani, és…..
tronguy 2014.04.06 12:11:26
@efi: Te milyen helyszínt javasolnál egy olyan embernek, aki meztelenül szeretne strandolni, napozni? Lehet, hogy most újat fogok neked mondani, de aki naturista strandra jár, az nem azért teszi ezt mert allergiás a textilre. Ez nem fóbia, tehát egy naturista sem szorong ha ruhát kell felvennie :)
Hiába, a mai nap ilyen, minden az Apple új pengéjéről szól, Magyarország alkotmányozó eszközéről, az Engadget pedig készített egy összehasonlító táblázatot, amin a 2011-es tabletek mellett láthatjuk a specifikációkat. Ami ugye egész addig mutat egyenlőséget vagy hátrányt,…..
Amikor vasárnap belefutottam a Gyalogoshíd épül a Dunán című hírbe, hatos fokozatú izgalmi állapotba kerültem: az elmúlt hetekben sokat tanulmányoztam Budapest városfejlesztési koncepcióit, és szinte mindegyiknek hangsúlyos eleme volt valamilyen belvárosi gyalogoshíd. A…..
tronguy 2011.01.17 09:33:49
@Magyarósi Csaba: abba viszont nem gondolsz bele, hogy egy ilyen több szintes komplexum a Lánc híd bármelyik oldalán, alapvetően változtatná meg a látképet. pl. most a Szabadság hídról látszódik a Lánc híd, ha ezt oda építik, akkor nem fog. Én a belváros környékén max. egy egyszerűbb kizárólag gyalogos hidat tudok elképzelni, ami nem takar el semmit
      Lehet kommentelni!..
tronguy 2011.01.07 11:05:36
Napi Budapest 1 éves a blog 2010.11.26 14:17:00
Az induláskor voltak kétségeim, hogy tudom-e tartósan, megszakítások nélkül csinálni. Most viszont remélem, hogy még sok-sok szülinapja lesz a blognak. Az évforduló örömére holnaptól elindul egy régóta tervezgetett szekció. Mostantól minden szombaton egy-egy budapesti…..
tronguy 2010.11.26 23:52:36
Mindhárom jelöltünk második fordulós!!! Köszönjük Terézváros!Köszönjük Erzsébetváros!Köszönjük Józsefváros! Az eredmények: Budapest 8. számú egyéni - VI.ker. Feldolgozottság: 100.00%, részvételi arány: 65.63% A választókerületben a…..
A múltkori rövid kis így készült jellegű betekintés után megérkezett Antal Nimród legújabb, utómunkálatoknál tartó filmjének, a Predatorsnak az előzetese is. A magyar rendező eddig legnagyobb költségvetésű filmjét forgathatta,méghozzá úgy, hogy a produceri munkákat Robert…..
tronguy 2010.04.10 13:43:56
@ZF2: Szóval te egy filmet a trailer alapján nézel meg vagy hagysz ki? Most soroljam azokat a filmeket amiknek az előzetese lenyűgözött, de a vetítésről majdnem kijöttem? És fordítva is történt nem egy ilyen, amikor jó filmek maradtak ki majdnem az életemből mert az előzetes alapján nem érdekelt, de aztán ismerős is ajánlotta és hálás voltam neki.
Az előzetesről persze lehet vitatkozni, hogy mennyire tartalmas vagy jó, de ez alapján meg/el ítélni a filmet szerintem marhaság.
Kaszics Bálint túl a 760 db kopicetlin!!!Lesz választható LMP jelöltje Terézvárosnak! Kaszics Bálint a mai nap lépte át a hivatalos jelöltállításhoz szükséges 750 db-ot! Egy kevés biztonsági gyűjtés és a kopogtatócédula gyűjtés végéig befolyó ajánlószelvényekkel…..
tronguy 2010.03.10 18:02:48
HeStyle Velour lookbook - 2010 ősz 2010.03.06 11:30:00
Az interneten böngészve találtam rá a Velour 2010-es őszi/téli kollekciójára. Bevallom, eddig még nem hallottam erről a svéd márkáról, de ezek a lookbook képek nekem nagyon megtetszettek. Nem igazán designer darabok, nem is túl nagy számok, de divatos, hétköznapi, hordható…..
Többen is jeleztétek már, hogy már csak arra vagytok kiváncsiak az iPaddel kapcsolatban, hogy lehet-e iPhone-nal összekapcsolva tetheringezni, vagyis a már meglévő mobilnetes előfizetésünkkel netezni bárhol. Steve Jobs válasza erre az, hogy nem.A válasz Jobs szokásos email-címéről…..
A Blaha Lujza téri aluljáró egy igazi szociológiai terepmunka. Napi rendszerességgel megjelenik az összes kötelező üvegtigris elem. Node nem a nagy magyar valóságról szeretnék írni, hanem a csodákról.A minap egy idősebb néni jött oda hozzánk, azzal, hogy még nem ismeri,…..
tronguy 2010.03.01 17:13:43
@CsibaKata: De ebben a változásban több mint jelentős szerepet kell hogy vállaljon a cigányság. Mert a felelőssége is jelentős abban, hogy ma olyan a megítélésük amilyen. És itt most nem a jobbik féle megítélésről beszélek, mert az egy egészen más kategória. Hanem pl. az enyémről. Pesti vagyok 22 éves egyetemi hallgató, és inkább liberálisnak vallom magam mint bármi másnak. Belvárosban élek, még csak nem is egy elszigetelt kis faluban, és még itt is képesek minden egyes előítéletet alátámasztani nap mint nap. Tudom, hogy megoldást kell találni, tudom, hogy el kell fogadnunk egymást stb., de mindez egyszerűen szerte foszlik amikor pl csak pár ember van a buszon és felszáll mondjuk 3 roma, minél fiatalabb annál rosszabb. Automatikusan átnézem a zsebeimet, úgy helyezkedem, hogy még véletlenül se legyen semmim veszélyben, fülhallgató be, ablakon kinéz. És ezzel sajnos nem tudok mit csinálni. Anyukám tanító, szintén a belvárosban, rendszeresen mesél baromi okos tehetséges kis cigány gyerekekről (kb 7 és 10 évesekről), de a történet végén mindig szomorú is egy kicsit mert tudja tapasztalatból, hogy az otthona (szülők, család) kikoptatja majd belőle a tehetséget és a tudást és utána örülhet ha az általános meg lesz, nem hogy viszi is valamire. Pedig az alapanyag meg lenne hozzá. Szóval nem könnyű, de én a helyzet rendezésében a cigányság szerepét sokkal fontosabbnak tartom annál mint amennyire eddig bármelyik párttól hallottam. Igenis ki kell mondani, hogy miben kell változtatniuk, nem csak mindig azzal elintézni, hogy a gonoszok szegregálják őket. Fel kell tenni a kérdést, hogy ezt miért tehetik. Mert nem tiltakozik senki, és nem azért mert mindenki cigány gyűlölő (én sem vagyok), hanem azért mert még aki nagyjából középen helyezkedik is el még ő sem fogja sajnálni őket.
Ma reggeltől a Hunyadi téren Kaszics Bálint jelölt társammal vártuk az ajánló szelvényeket a piac bejáratánál. Hátunk mögött az LMP vidéki kollegái által összeállított "Vidéken akarunk élni!" programjára sokan voltak kíváncsiak. A legelső és…..
Bécsi Lét Nyilvános könyvespolc 2010.02.09 15:07:20
Franz Gassner úr megelégelte, hogy Bécs nyilvános terein (szerinte) a kommersz uralkodik, és saját pénzéből 1700 eurót áldozva, február 5-én megnyitotta a Nyilvános Könyvespolcot. A direkt kicsit ferdére épített, hárompolcos szekrény a hetedik kerületben, a Westbahnstrasse és a…..
Kedves BKV-figyelő! Tegnap (01. 28.) dél körül haladtam a Keresztúri úton a 97E járaton, amikor a busz nyeklett egyet, kicsit megdőlt majd félreállt. A sofőr egy mondattal zárta az esetet: "Ennek kampó." Aztán kicsit odébb gurult a felnin, hogy ne zavarja a forgalmat. Az…..
Appleblog Jó nekünk az iPad? 2010.01.28 09:12:00
Tegnap Steve Jobs személyesen mutatta be azt a terméket, amire állítólag eddig a legbüszkébb. Megpróbálok fogást találni rajta, kitalálni, hogyan viszonyuljunk ehhez a 24-szer 19 centis, 1,3 centi vastag valamihez, ami nagyjából olyan, mintha a MacBook Air billyentyűzetét és…..
Biztosan mindenki ismeri már ezt a kampányt itt: Az vitathatatlan, hogy elképesztően rossz és vállalhatatlan az egész, de szeretném a témán dolgozó ügynökségek munkatársait kicsit megvédeni.Az eredményen ugyanis egyértelműen látszik, hogy a megrendelő már kész koncepcióval…..
És tényleg készül! Napvilágra került néhány fénykép a Movieweb jóvoltából a Predators forgatásáról, melyet Antal Nimród rendez, és például Adrien Brody, vagy Danny Trejo szerepel benne. Sajnos a szimpatikus mexikóiról nem készült fénykép, de az előbbi, ismertebb (és…..
tronguy 2010.01.18 14:23:39
  Tyű még csak január közepe és nálunk már egymást érik a kampánytémák. A hétvégén megjelent a Jobbik programja (pdf), amit azonmód szét is szedett a Mandiner közönsége. Ezúttal csak az urbanistás dolgokkal foglalkozunk - vigyázat kegyetlenül szenzációhajhász módon.…..
Ez Magyarország: ha egyszer (végre) egy keményebb és elég sok embert érintő sztrájk kezdődik, akkor még az is fintorog és a buszosokat szidja, aki elvileg polgárinak, jobboldalinak, mifenének mondja magát. Én a legjobban Rajcsányi Gellért (ergé) posztján döbbentem meg; ő a…..
tronguy 2010.01.14 21:52:18
@borsikm: Teljesen egyet értek veled. Ma a XXI. században, amikor kb 3 kattintás egy blogot létrehozni ingyen, miért nem jelennek meg a neten? Akár a blog.hu - n. Lenne nézettségük. Valóban az az ember érzése és a máv esetében is ez volt, hogy rendben a felső vezetők szarnak az átlag emberre, na de a szakszervezetek is, pedig ilyen esetekben amikor ennyi ember életére vannak ilyen vagy olyan hatással, létfontosságú lenne ezekhez az emberekhez eljutni.
Nem vagyok budapesti, úgyhogy innen vidékről könnyebben fújom a passzátszelet, mintha a saját bőrömön tapasztalnám a fővárosi tömegközlekedés anomáliáit, de már nekem is felháborító ami a BKV körül történik.Az idei télen már ez a harmadik sztrájk, csak ezt most be is…..