Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Okos mackó

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
László a levelében arról mesél, hogy a Budapest-Esztergom vonalon rendszeres az a jelenet, amikor egy csoport hangosan óbégatva letámadja a kalauzt, mire ő próbálván szabadulni tőlük, pár megállós jegyet ad nekik. Ezután persze vége a nyugodt utazásnak, jön a zene hangos…..
Okos mackó 2011.06.18 13:37:08
@Nagymoli: Mondjuk ki:
CI GÁNY
Új MÁV blog Pozitív élmény 2011.06.13 09:58:00
Géza nagy vasútrajongó, így amikor mellette cseréltek ki egy egész angol kitérőt, akkor belevetette magát a sűrűbe és lefotózott mindent. Nagy köszönet neki, remélhetőleg másnak is ennyire tetszeni fognak a képei. Géza nem mellesleg elmeséli azt is, hogy a pályamunkások…..
Okos mackó 2011.06.13 16:11:52
@VJV Man: Valóban helytelenül írtam le a szót. Elnézést, hogy szúrtam vele a szemét, de az utalószó helytelen ragozása viszont az enyémet szúrja. 1:1
Új MÁV blog Heti összesítő I. 2011.06.03 19:15:00
Szeretném ezentúl hetente egy posztban összefoglalni az előző héten itt, az Új MÁV Blogon megjelentetett bejegyzéseket, így akinek nincs kedve sokat visszaolvasni, az is megtalálja itt a híreket. A hét nem feltétlenül 7-7 napot takar majd, hanem ahogy ráérek éppen elkészíteni az…..
Na ezért jók az ilyen típusú blogok, hiszen Tibor levelét elolvasva itt, melyet a Tuti IC út nevű bejegyzésünkben jelenítettünk meg, György is megírta a válaszát. Ő is az említett meghibásodás áldozata lett, azzal a különbséggel, hogy a kalauzok beszélgetését hallva…..
Géza barátnője vidéken lakik, így neki nappalis diákként jobban megéri, ha bérletet vesz hozzájuk, így akárhányszor meglátogathatja, s gondolom olcsóbban is jön ki, mint a jegyvásárlással. Az egyik kalauz azonban felhívta a figyelmét, hogy kiegészítő igazolás is kell a…..
Pont tegnap írtam, hogy nem küldöm el a MÁV-Start Zrt. ügyfélszolgálatának a blogra érkező olvasói leveleket, erre ma jött a válaszuk egy korábbi levélre. A múltkori levélben éppen Orsi elmélkedett azon, vajon miért is nem lehet a vonatokon bankkártyával jegyet venni?…..
Új MÁV blog Kutyáztam a vonaton 2011.04.30 10:00:00
Ma, amikor ezt a posztot olvassátok, én éppen Szolnokon ballagtatom el barátnőm húgát. Utána kaja, pia, stb, de nem is ez az érdekes, a mai poszt rólam, és a kutyámról szól.Pénteken, a 14:15-ös zónázóval mentünk le Szolnokra, barátnőm, én és Lurdes, a kutyánk. Beültünk egy…..
Judit március 26-i (bocsi, lassan utolérem magunkat - Vittore) levelében arról panaszkodik, hogy már második alkalommal várt sokat ugyanarra a vonatra, közben pedig a MÁV csak egyre tolta arréb a várható érkezés idejét. Átadom a szót: Kedves Raáb Donát! A héten kétszer…..
Na, ez most keményebb lesz.Tisztelt Raáb Donát!Az alábbi levelet két példányban elküldtem a MÁV-START Zrt. illetékeseinek, ezért kérném, feléjük ezt ne továbbítsák, pusztán észrevételként közölje a blogján. Tisztelt Ügyfélszolgálat!Az 1997. évi CLV.…..
Okos mackó 2011.01.23 14:26:37
@walteristvan:
"A vonat rövid szakasz megtétele után megállt", tehát a rokonomnak nem volt szükséges a vonat után szaladni, egyszerűen pár lépéssel utánasétált.

"Ekkor a mozdonyvezető ... elindult hátra a mozdony irányába."
Kívül, méghozzá hulló hóban.

Rokonommal folytattam a beszélgetést, témája alapján megemlítettem, hogy nem először tapasztalok ilyet, tudtam, hogy mit rontott el a mozdonyvezető.
Mégpedig:
@pbence:
Amikor az ingavonat beér egy végállomásra, nem rakják át a másik végére a mozdony, hanem (mivel két irányba is tud menni), csak átkapcsolja ellenkező irányban A oldal menetszabályozóját középállásba helyezi, majd a kulcsát átrakja az A oldalra (villanyszedő csere). Ekkor a vezérlőkocsiból már az A oldalt előremenetbe irányítja.
Akkor van gond, ha ezt nem teszi meg, mert akkor B oldalt hátramenetben kéne irányítania, hogy előre menjen a vonat, ami viszont sebességkorlátos dolog, ha jól tudom, tehát ezért kapcsolt le a rendszer pár méter után.
Okos mackó 2011.02.06 13:48:57
@R7Bs7e:
Valóban nem értek a vonatokhoz, pusztán csak érdekel, hogy mi hogyan működik. Azt, amit leírtam, egy mozdonyvezető ismerősöm mesélte nekem, hogy én, mint laikus (amire a "ha jól tudom" kifejezés szerintem egyértelműen utal) egyszerűen megérthessem mi miért történik. Nyilvánvaló, hogy a szakkifejezésekben járatlan vagyok, ahogy ez a többi utasról is szerintem elmondható, márpedig ez a blog az utasok véleményét gyűjti össze, tehát szerintem a többség szemét nem fogja szúrni, ha valamit nem jól írok, mert nem ez a lényeg.