Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aner

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Titanic ez, bár nem az óceánt járta, csak a magyar folyamokat; nem halt meg miatta senki, csak maga a hajó lett az enyészeté; és nem jéghegynek ütközött, hanem csak a magyar valóságnak. A magyar technika- és hajózástörténet egyik különleges emléke, a Monarchia korának egyik…..
Aner 2012.07.20 12:21:24
Tegyük helyre a Szőke Tiszát!

Magyarország elsősszámú hajója a Zsófia a MFTR luxusyachtja volt.

A második számú zászlós hajó a Szent Imre volt a MFTR távolsági luxus gőzöse volt, mai nevén Szőke Tisza.

- A hajó az 1938-as bécsi döntést megelőző cseh-magyar tárgyalások vezérhajója.
muemlekek.info/dokumentum/mti-1938-10--9-13.php

- Az Eucharisztikus világkongresszushoz tartozó hajófelvonulás vezérhajója.

A dunai exodusban is fő szerepet játszott a hajó, több ezer németet mentett ki Besszaráliából, a hajópárja és kvázi testvérhajója az Erzsébet Királyné felvidéki zsidókat menekített ki.
www.danube-exodus.hu/hu/main.php3?topic=3

A hajó az 1947-es Linzi hajókitörés vezérhajója
muemlekek.info/dokumentum/mti-1947-majus-6-12_30-jelentes.php

A MESZHART a MAHART jogelődjének a hajókat a szovjetek szintén ezen a hajón adták át.
filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=6511

A Szőke Tisza megmentése vagy elpusztítása kollektív felelősségünk, ha tetszik, ha nem! Az utókor így fogja megítélni.
  Voltak már megverve? - kérdezte udvariasan az őr, mikor a Tüskecsarnok előtt, kerítésen kívül, közterületen akartunk forgatni az RTL-lel — Urbanista (@urbanistablog) March 7, 2012   - nagy hirtelen csak ennyit twiteltem ki a múlt heti forgatásról, amikor az RTL…..
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
Aner 2011.01.06 01:23:50
@bigapples:
Láttad Gábor linkjét?
www.youtube.com/user/HungarianDemocrat#p/u/11/KEoBtqXNWSc

Egy kis segítség:
www.origo.hu/itthon/20081017-tombor-andras-bepereli-david-ibolyat-ud-zrt-mdf-almassy.html

Remélem el tudod olvasni a beszélők nevét a youtube-on és leesik a tantusz vajon miről, illetve kiről beszélnek.

Persze jelek már eddig is voltak:
www.origo.hu/itthon/20100604-horvath-jozsef-az-ud-zrt-vezetoje-lehet-a-katonai-biztonsagi.html

- Rémlene mintha a "leszalámizás" -ról olvastam volna valahol.
- Hm. Kisgazda párt?
- Ők is, de mintha régebben is! ...
- Valamikor 40-es években?
- Hagyjuk!!! Lényeg az, hogy ne legyen pártálam, ne legyen államosítás, ne legyen "Aki nincs velünk az ellenünk van" ideológia, ne korlátozzák a médiát, ne korlátozzák az államiságot felügyelő szerveket, és ne legyen már felülről irányított paternalizmus!
- Na! Milyen év van? Hol is tartunk? ...
Aner 2011.01.06 01:43:47
@Aner: Fő, hogy legyen koncepciónk is:
www.davidibolya.hu/pdf/19P25460200814.pdf

Jó éjt! Megyek aludni.

Ébresszetek fel, ha kezdődik a Rajk Per!
Évösszefoglaló? – ezt a tömör, de kétségtelenül egyértelmű, mindössze egy szóból álló levelet kaptam a minap az egyik olvasótól. A blog műfaja szerintem nem alkalmas arra, hogy egy teljességre törekvő politikai elemzést adjon 2010-ről, ezért erre majd a hagyományos…..
Aner 2010.12.30 16:15:20
@Surko: Szerintem Kósát ne húzd ki túl gyorsan! Sőt senkit, aki elég közel áll most Orbánhoz. Van ezekben elég opportunizmus ahhoz, ha fordul a széljárás lépjenek.

Kérdés, hogy Orbán engedi elmenni annyira a hajót, hogy valamelyiknél elérje a kritikus tömeget, hogy szembeforduljon a vezérrel.
Ezen a blogon tudatosan nem írok olyan politikai eseményekről, amelyek ugyan érdekelnek, és szívesen is olvasok róluk, de nem tartoznak az oldal profilját jelentő magyar politika témakörébe. Ezért nem foglalkoztam az egyébként rettentően izgalmas brit választással, és nem…..
Aner 2010.06.13 17:37:01
@Diocles: Ha az "asszimilálódó" szlovákiai magyarságról, elvitatjuk magyarságát akkor nem asszimilálódik és magyar marad?

Szerintem a szülőföld, a nemzet fogalma államhatárok feletti, lehet, hogy ő ott akar magyarként élni, ahol megszületett, ott akar boldogulni.
Aner 2010.06.13 20:33:44
@kvivor: Elméletileg ez a szlovák statisztikai hivatal bontása. Én tegnap illetve ma éjjel ezen követtem az eseményeket.

A nevek feloldásához használd a google translate, vagy más egyéb webfordító szolgáltatást. :-) Én a városokat tegnap a wikipedia segítségével azonosítottam. Sajnos nem tudok szlovákul én sem, így csak google-szagú fordítást tudnék produkálni.

Viszont "jó szórakozás" volt követni az eseményeket, a magyar lakta vidékek feldolgozása lassabb volt, 70% elindult az MKP felfele az SNS lefele. Sajnos nem lett HAPPY-END.

Ugyanakkor rossz érzés volt látni, hogy Kassa már mennyire nem magyar vagy sorolhatnám a többi várost is, ami jórészt magyarnak gondolnád.
Ilyenre még nem volt példa: a Népszabadság szerint a Fidesz-KDNP – ahogy erről Orbán Viktor már korábban is beszélt - mindössze a határidő lejárta előtt pár nappal kívánja megnevezni jelöltjét a köztársasági elnöki posztra. Miközben korábban – emlékezzünk csak…..
Aner 2010.06.03 22:52:09
@bariga: Kósával szerintem elszaladt a ló - nem az amelyikkel lefestették - Varga szerintem sokkal komolyabb személyiség. De mivel két forrásunk van feltehető, hogy a fentiek a FIDESZ álláspontja, amelyekből valami olyan szcenáriót vélek felfedezni, hogy a gaz tőkéseknek és a hülye Uniónak keményen beszólunk, de fizetünk mint a katonatiszt, ugyanakkor 'Hőseink' a polgárok előtt a nép érdekében az Unióval dacoló igaz hazafiaknak fognak látszani, akik a komcsik után kihúzták a szarból az országot újabb megszorításokkal.
Aner 2010.06.03 23:35:12
@Videofon: A forint hűtése gazdaságélénkítő hatású, a probléma a devizahitelesekkel van.

Igazából ebből az ellentétből nagy probléma lehet, ha a FIDESZ suttyomban hűteni akarja Simor meg védeni.

Persze az is lehet, hogy Orbánék többet vártak az EU-tól, gondolván jó a pozíciójuk a Nép-pártnál, miután csalatkoztak a keserűség beszél belőlük és ezért a kirohanások.

Ezt Kósából simán kinézem, de Vargától nem várnék ilyet.
Aner 2010.06.03 23:45:44
@bariga: Trianon kérdése összetett probléma, a Szlovákok is rendesen benne vannak az ügybe, és van vaj a fejükön rendesen. Persze az vitatható, hogy megfelelő politikai érzékkel jár el FIDESZ.

A hevült duma kell a népnek sajnos.

Nem hiszem, hogy irányt váltanak és abbahagyják a csontvázozást, bár igazad lenne ebben!
Már többször ajánlottam az olvasók figyelmébe ezt a szép elemzést, amely az 1990 és 2006 közötti választási előrejelzéseket vizsgálta. Az írásból több minden kiderül, de leginkább az, hogy az egyébként jelentősnek érzékelt tévedések összességében nem is voltak olyan…..
Aner 2010.04.09 11:36:01
Csak, hogy árnyaljam a képet a 2006. évi választások és közvéleménykutatok eredménye.

index.hu/belfold/kvk060410/

Az előző nem kerestem, de tudjuk, hogy akkor katasztrofális volt a közvéleménykutatok eredménye.
Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a…..
Aner 2010.04.08 15:00:25
@bence87: A közvélemény-kutatók 1000 fős mintán dolgoznak, tehát a választók (1 000 / 8 069 970) * 100 = 0.0123916198% kérdezik meg ebből próbálnak le következtetéseket levonni.

Innentől vicc az egész, a Gallup +-4.4% hibahatárt ír, tehát csak az állítható biztosan kvázi, hogy a Fidesz győz, amit mindenki tud.
Aner 2010.04.08 15:03:55
@Zoltchy: És honnét tudja, hogy melyik párt áll a közvélemény kutatás mögött? És még számos kérdés feltehető.
Ma este Szegeden vettem részt egy gazdasági döntéshozókkal folytatott beszélgetésen. A város a mostani választás egyik legérdekesebb pontja, különösen a harmadik választókerület, ahol az elmúlt két választáson győztes Botka László fideszes ellenfele ezúttal a korábbi kenus…..
Aner 2010.04.01 22:23:03
@Ordnassac: Bokros szerintem hozta a formáját, kellő erőt tanúsított irányította a beszélgetést. Néha már kicsit sok is volt! Nem csodalom, hogy nem akarnak kiállni ellene. A Jobbikhoz, az LMP-hez és a Civilekhez, képes sokkal átütőbb. A FIDESZ és az MSZP-t nem láttam, most pótlom.

Gazdaságpolitikába azt kaptuk, amit tőle vártunk, kicsit idegesített a neolib gazdaságpolitikába vetett túlzott hit, bár a többi etatista, paternalista demagógiát folytató még jobban idegesít.
Aner 2010.04.01 22:31:07
@Idet: Az új elkészült autópályák, mindig ideiglenes használatba vételi engedélyt kapnak! Az már más tészta, hogy ezt nem hangoztatják, és nem tesznek hangsúlyt, ha politikai uborkaszezon van.
Az imént sikerült megnéznem ennek a kampánynak az első hatpárti vitáját, a Duna Televízión az országos listát állító pártok képviselői beszéltek nemzetpolitikai kérdésekről. Bár a vita B kategóriás volt, mind a témák szűkössége, mind a szereplők politikai súlya okán…..
A tegnap délutánt és estét Röjtökmuzsajon töltöttem, ahol egy gazdasági vezetőknek szóló konferencián vettem részt. Kicsit én is beszéltem a választás tétjéről, illetve volt szerencsém meghallgatni Navracsics Tibor és Oszkó Péter előadását, akikről, ha nem…..
Aner 2010.03.25 23:02:06
@6.Lenin: A polgárok annak adnak igazat, aki nyalókát ígér nekik, ha meg nem kapják meg akkor elkönyvelik, hogy ezek már csak ilyenek.

Szerintem az ellenzéknek, konstruktívan kellene viszonyulni dolgokhoz, mert, amit most csinálnak azt egy robot is tudná.

Az ellenzéknek nem az a feladata, hogy a másikat ellehetetlenítse, hanem, hogy szolgálja a szavazóit.

Ébredjünk már fel ne mi legyünk a Pártokért, hanem ők értünk!
Aner 2010.03.25 23:34:13
@6.Lenin: Gondolom akkor MSZP FIDESZ váltakozást, Te kánnának élted meg. De jó is 4 évenként újrakezdeni, + bürokrata csere. Gratulálok! Mit mondjak megérdemled az MSZP-t is és a Fideszt is!
Aner 2010.03.26 00:19:43
@6.Lenin: Az előzményekben ott van, hogy jutottunk ki ide.

Én azt próbáltam kifejteni anno, hogy egy helyzetért nem csak mindig az aktuális kormányzópárt a hibás, hanem az ellenzék is. Mert, ha a hatalmon levő sikeres, akkor az ellenzéknek romlanak a választási esélyei. Ez jellemzi, jellemezte hazánkat. Ezért mondtam, hogy nem vagyunk kisegítve azzal, ha az egyik 4 évig romból a másik pedig 4 évig kormányoz majd váltják egymást.
Ezért én az ellenzéktől is normális konstruktív megoldásokat várok és ha nem teszik tőlem mehetnek a levesbe.

Mitől változnának meg,miért csinálnák másként?
Nem szavazunk rájuk. Nem dőlünk be az ígérteiknek. Nem hagyjuk magunkat megosztani.

Mi vagy ki kényszeríti jelenleg őket arra,hogy megváltozzanak?
Jelenleg semmi. E tekintetben pesszimista vagyok.
Az hogy idáig jutottunk az a mi hibánk is. Amilyen a Nép olyan a kormánya.
Az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert sérelmezi, hogy az MTV döntése értelmében a Fidesz és a KDNP egyaránt saját időt kap a választás előtti „bemutatkozó” műsorban. Amikor először meghallottam a televízió döntését, magam is hajlottam arra,…..
Aner 2010.03.24 23:48:33
@namitirok: A fejekben is volt rendszerváltás?
Aner 2010.03.25 00:01:46
@pad78: Nem nyitok parttalan vitát. Ha úgy gondolod, hogy Spirált nem próbáltad lebeszélni, hogy az MDF-re szavazzon, és ezáltal befolyásolni, hogy szavazzon másra, akkor bocsánatot kérek.
Aner 2010.03.25 00:14:30
Az országos listák benyújtásával ma végre lezárul a jelöltállítási szakasz, érdemes tehát egy gyors összegzésben megnézni, az egyes pártok mennyire voltak sikeresek a nulladik fordulóban, illetve mekkora támogatottságra lenne szükségük ahhoz, hogy április 11-én listás…..
Aner 2010.03.23 23:14:49
@jjulie: Óhhh én botor! Azt hittem azok Viki király április 11. koronázásához vannak. Hiába mindig tanul az ember.
Aner 2010.03.23 23:31:41
@Ordnassac: - Belenéztem a programjukba, szerintem gazdaságilag kivitelezhetetlen pl: 19% áfa vs. A költségvetések deficitjét alkotmányban tiltják meg
Aner 2010.03.24 02:08:30
@eloi: Gyurcsány Ferencnek is megadnád ezt a felhatalmazást?
Én neki se, de másnak se!

Kéznél volt a kifogás is
Szerintem jogod van nem ő rá szavazni, ha nem tartja be az ígéretét. Ha nem tudod, hogy mit vállalnak, akkor el se kell számolniuk. Szerinted normális dolog valakinek hatalmat adni a kezébe, úgy hogy nem tudod mit akar vele? Sőt normális dolog egy nemzetnek teljhatalmat adni valakinek, úgy, hogy meg se mondja pontosan mit akar vele?

A csontvázak nem esnek ki a szekrényből! A csontvázakat előássák!

A felügyelő bizottságokban ellenzékiek is jelen vannak, mert elfordítják a fejüket és nem látnak, vagy nem akarnak látni azért nem én vagy te vagy a hibás. A FIDESZ pontosan jól tudja, milyen helyzetbe van az ország, hiszen az idevezető utat végig statisztálta, sőt - bár nem fog neked tetszeni - véleményem szerint tevékenyen részt is vett benne, bár az tény, hogy nem olyan arányban mint a szocik.

"nem tudtuk mi a valós helyzet, most már látjuk a csontvázakat, és hát ezért mégsem tudjuk az ígéreteinket beváltani".
Úgy tudom, hogy ez egy Kósa idézet. Tehát, amit a kedvenc politikusaid mondanak, azt te szócső gyanánt visszamondod!?

Erre mit mondjak?
Tudod mit, álljon itt a politikai vakhit mementójaként három szó. ARGINUSAI CSATA HADVEZÉREI.
A magyar politika egyik leglátványosabb, a látszatra is alig valamit adó nyilvános átverése zajlott az elmúlt napokban; érdekes módon mégis alig érdekelt már valakit. Amikor az SZDSZ megállapodott az MDF-fel arról, hogy a szebb napokat látott párt nem indul önállóan a…..
Aner 2010.03.22 22:41:05
@Janovszki Zsolt: Skaliczky Andrea bejuthat, 2006-ban az SZDSZ Bp területi listán 3 mandátumot kapott.
Aner 2010.03.22 22:58:46
@török gábor: Rendben. De az SZDSZ segítség sem volt lehengerlő. Másrészt az SZDZS nem az a párt, amelyik csak úgy hagyja magát kisemmizni. Láttuk már az MSZP-vel kapcsolatban, hogy csóválja a farok a kutyát. Ha az SZDSZ, hozza a 2006 formáját akkor, meg van 3. hely, ha Bokros netán nem marad és visszamegy Brüsszelbe, akkor két helyük van a Budapesti listáról. Így legalább az SZDSZ-t is motiválni lehet.
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
Aner 2010.03.21 19:50:30
@Fandorin: A MIÉP bejutott a parlamentbe. Az LMP sokaknak lehet szimpatikus, míg nem tudják mi rejtőzik mögötte. Eleinte nekem is szimpik voltak.
Aner 2010.03.21 20:01:28
@szobatars: Nem biztos, hogy a csalódott MDF szimpatizánsok, az LMP-re szavaznak.
Aner 2010.03.21 21:17:24
@Diocles: Hogy, kapjanak valamit, baromi gyorsan rendezni kéne a soraikat.
De van ráció abban, amit mondasz, a semmiből induló Kupa Mihályra épülő Centrum 2002-ben országosan 3,90 % kapott.
Ma délután 4 órakor lejárt az ajánlószelvények leadási határideje. A hivatalos honlap szerint az MDF és az LMP az előzményekhez, a jelölési folyamat nehézségeihez képest komoly bravúrt hajtott végre: mindkét párt esélyes arra, hogy az ország minden pontján ott legyen a…..
Aner 2010.03.19 22:57:18
@Lucilius: Érdekes John Emese státusza: Döntésre vár Nem indulhat.

Haza szaladt a többiért? :-)
Aner 2010.03.19 23:19:40
@Lucilius: Lehet. Szerintem mára már vége. Jó éjt!
Aner 2010.03.21 14:42:17
@Spirál: Tudsz erről valami bővebbet?
AZ OVB-n én látom Eötvös Mihály korábbi indulását törölték, márpedig meglevő indulás törlése eddig nem volt divat.
Tegnap délután óta tudni lehet, hogy hat pártnak (Fidesz, MSZP, Jobbik, MDF, LMP, Civil Mozgalom) lehet idén országos listája. Seres Mária pártja ugyan még nem rendelkezik hét elfogadott területi listával, de annyi jelöltje adta le az ajánlószelvényt, hogy akár kilenc megyében is…..
Aner 2010.03.20 20:20:53
@kalapácstollú: Szerintem is Ő. Ezért utaltam rá, hogy ez az Origo hibája
Aner 2010.03.20 20:50:53
@panelburzsuj: Egy szél erőmű áramot termel. A nagy teljesítményű szél erőmű egy inverteren keresztül kapcsolódnak megfelelő frekvencia fázisszög szinkronizálással a területi és közvetve a hazai alaphálózathoz és MAVIR által a Nemzetközi hálózathoz.

A rendszer egy egyenlethez hasonló, amelynek lényege hogy a termelés és a felhasználás egyenlő legyen. Ha a rendszerünk sok kis időjárási tényezőtől függő paramétertől, függ nem lehet üzembiztos rendszert építeni. Akár tetszik akár nem kellenek a nagy konstans teljesítményű hő, atom stb. erőművek. A szél erőművek ezeket nem tudják leváltani.
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
Aner 2010.03.16 23:39:00
@ddance: A MSZP szerintem elég balos és ha tehetnék a föld alá dugnák őket és nem a sajtóba.

Az LMP nem fog a jobboldalról senkit elszívni, a MSZP-t azonban gyöngíti.

Az MDF is az MSZP gyengíti inkább és nem a Fideszt.

A Jobbiknak az a legjobb, ha kiverik egymást és közben gyengítik az MSZP-t.

A FIDESZ már érdekesebb, neki legjobb, ha az LMP bejut, mert gyengíti az MSZP-t úgy, hogy a Jobbik nem nyer rajta. Az MDF már kicsit másabb, ők szerintem valamennyire őket is gyengíthetik.

Az MSZP-nek az a legjobb, ha el tudja hitetni, hogy a 2 kis pártra nem érdemes szavazni, mert úgy is elveszik az a szavazat.
Aner 2010.03.17 00:08:13
@Cada: Fejérben MDF,SZDSZ jelölt van, csak Gábor a tisztán MDF-s listát rakja ki, mert ezeknek a pártoknak először az 5% kell venniük.
Aner 2010.03.17 09:40:21
@drótostót: Nincs, annyi aktivistájuk, de a tv-ben elhangzott felhívások segítik valamennyire.
Számháború nélkül is kijelenthető, hogy valódi tömegek egyértelműen a Fidesz és a Jobbik rendezvényére voltak kíváncsiak. Már az „előénekesek” jelezték, hogy a mai nap a szemet szúró különbségekről fog szólni az azonos időben ünneplő két pártnál - annál…..
Tegnap este nem hittem a szememnek. Bokros Lajos, a magát gyakran konzervatívnak definiáló MDF miniszterelnök-jelöltje – a földönkívüliekkel rendszeresen randevúzó Pataky Attilát követően - a TV2 Frizbi című műsorának vendége volt. A korábbi szocialista…..
Novemberben elején, amikor a második bejegyzésben a Fidesz kétharmados győzelmének esélyeiről írtam, azzal számoltam, hogy ehhez az ellenzéki pártnak szinte minden egyéni választókerületben győznie kellene. Ha a Fidesz hozza mind a 176 egyénit, már csak 82 listás helyre van…..