Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thunder_th

0 bejegyzést írt és 352 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hat év London után sok mindent másként lát az ember, hazaárulózástól kezdve egészen addig, hogy mitől lesz magyar valaki. Travis legfontosabb üzenete talán mégsem ez, hanem az, hogy merj élni!..
Thunder_th 2019.09.13 09:49:05
Kicsit túl érzelmes, de pontosan értem miről van szó, A helyzet az, hogy amit te érzel, látsz és tapasztalsz, az a minőség iránti igény. Sokan a posványban érzik jól magukat otthon. A langyos sáros pocsolyában elvegetálva akár egy életen keresztül. Nincs igényük fejlődésre, világot látni, érezni, érzékelni, tapasztalni és dolgokat megérteni. Ez egy mentális gát. Az emberek nagy része ezen nem tud felülemelkedni. Illetve nem is érti, hogy van ezen felül is. Ez roppant bosszantó, ha te pont nem ilyen vagy. Ha te inkább keresed a lehetőségeket, menni akarsz előre. Ha ilyen közegből jössz, még vissza is próbálnak húzni. "Jó az úgy, "mink is így csinájjuk" és a többi. Na pont az ilyen mentális gát miatt olyan trágya hely Magyarország. Ez magyarázza a fasisztoid rendszer bevezetésének a lehetőségét mindenféle komoly tiltakozás nélkül. Ezért mennek ilyen jól az óriásplakátos manipulációk, még annak ellenére is, hogy az óriásplakát az egyik legrosszabb módja ennek. Ez a mentalitás a rezsim betonbiztos eszköze. Nem csoda, hogy aki kicsit többre vágyik annál, hogy vegetáljon egy életen át, az menekül onnan. Egy megjegyzés. Érzelmileg nem szabad belelovallni magad ebbe ennyire. A változásra majd csak évtizedek múlva van esély, amikor már felnő az első két-három internet generáció és kihal a mostani 50+ korosztály. Bár a kórházak állapotát elnézve, akár gyorsabb is lehet a dolog.
A fiatalok jelentős része már nem saját lakásra vágyik, hanem utazna, élményeket szerezne? Vajon miért?..
Thunder_th 2019.09.06 11:32:21
@Andy73: A válások aránya Magyarországon 40-50% között mozog. Kis túlzással annyira stabil ma Magyarországon egy házasság, mintha bemennél egy kaszinóba és a fele vagyonod rátolnád a pirosra vagy a feketére a rulettasztalon.
Volt már, hogy bérletet nem nyomtatott a gép, a problémára 2016-ban válasz is született, de a probléma azóta is létezik. Fizettem, nem kaptam semmit, de én bizonyítsam, különben ennyi? Így. 2019. július 15-én Újpest Központban tömbjegyet kívántam vásárolni. Az automatában a szokásos a módon…..
Thunder_th 2019.08.23 09:52:09
@kalbász:

Ha nem a saját megtakarításunk volt, akkor miért kaptak érte reálhozamot olyanok, akik visszamentek az állami nyugdíjrendszerbe? Ha nem a saját megtakarításunk volt, akkor miért lehetett nyilatkozni arról, hogy inkább még sem mennék vissza? Úgyhogy le lehet állni az egybites hazudozással. Az jogilag magántulajdon volt. Amit államosítottak. Pont.
Augusztus 6-án láttam egy Forbes cikket, amiben egy közvéleménykutatás eredményét közölték. Ezen kutatás célja az volt, hogy megtudják, hogy a fiatalok hány %-a szeretne letelepedni, házat/lakást venni, gyermeket vállalni, utazni, mit gondolnak a bérekről. Érdekes volt a cikk, de még érdekesebbek…..
Thunder_th 2019.08.08 14:10:26
No offense, de komolyan nincs benned 23 évesen egy olyan érzés, hogy jó lenne kicsit világot látni? Kicsit többet tapasztalni és később azt kamatoztatni? Megnézni mások, máshol milyen életet élnek és közben még pénzt is keresni? Csak mert olyan mereven elutasítasz mindenféle költözést. Én csak azt bánom, hogy annyi idősen mint te, nem indultam el azonnal. Lehúztam 5 évet egy pesti multinál mint szoftvefejlesztő, mielőtt családostul elindultunk volna. Kicsit ilyen szentimetális picsogásnak tűnik, hogy barátok meg család és itt akarunk lenni. Ha most azonnal megvehetnél egy családi házat hitel nélkül, nem éreznéd néhány év után unalmasnak és üresnek az életed? Kertészkednél, családot pátyolgatnál, de tényleg csak ennyi? Szerintem egy embernek ennél azért motiváltabb célokat kell kitűzni. Azt nagyon helyesen látod, hogy nem akarsz óriási hiteleket felvenni, de legyél kicsit nyitottabb a világra. Pár év alatt egy jó szakmával simán félre tudtok ketten rakni 100ezer EUR körüli összeget nyugat Európában. Én szoftverfejlesztőként, feleségem közgazdászként kezdtünk dolgozni és rövid időn belül simán elértük ezt a célt. Mire a kislányom megszületett, addigra ezt az összeget megtöbbszöröztük. Utána felmerült, hogy tényleg be akarjuk-e ezt az összeget tolni egy budapesti ingatlanba és a válasz az volt, hogy nem. De kiszállhattunk volna egy fullos ingatlannal és az sem lett volna szégyen. Csak akkor már más volt a motiváció. A kislányom kisiskolás korára 3 nyelven beszél folyékonyan. Eddig élt és tapasztalt két különböző földrészen és most készülünk Ázsiába. Minden csak motiváció és hozzáállás kérdése. Ha álmaid vannak, akkor tegyél érte, mert ez a barátok és család és csak Szeged és nincs kompromisszum, de van 40 évre hitel elég merev. De persze mindenki úgy él, ahogy jónak látja. Ennek ellenére sokkal felszabadítóbb érzés, ha van 40 millió forint tartalékod, ahelyett, hogy 40 évre van hiteled. Én mindig azt mondom, hogy ha van egy álmod, akkor ne azt célozd meg, hanem célozz egy szinttel magasabbra. Tegyél érte, dolgozz érte, harcolj érte és értékeld újra a célokat. Sok sikert neked az életben és őszintén kívánom, hogy érd el amit szeretnél. 23 éves vagy, légy nyitott, légy vállalkozó szellemű, keress utakat. Lehet, hogy most jól hangzik, hogy kertes ház és család és amerikai álom. De ha most ez mind az öledbe hullana a semmiből, akkor abból nagyon hamar dögunalom lenne, megszokás, elégedetlenség, nyűglődés folytonos társadalmi nyomás és a többi.
Vajon mi minden változik egy ember életében öt év alatt? A személyes sorson kívül például a gondolkodásmódja – nincs ez másként a határátkelők életében sem, miként ez kiderül Prevics Éva írásából, aki maga is kétszer vágott bele a határátkelésbe. Mint a képen is…..
Thunder_th 2019.06.14 14:42:05
Engem mondjuk érdekelne, hogy milyen a honvágy, de én úgy vagyok beállítva agyilag, hogy az ilyen dolgok soha nem hatottak meg. Nem szoktam nosztalgiázni, honvágyt érezni meg hasonló értelmetlen dolgokkal gyötörni magam. Ezért is lettem mérnök, mert inkább logikusan és metodikusan állok a dolgokhoz. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincsenek érzéseim, mert 6 éve, amikor kiköltöztünk külföldre, akkor nem egyedül jöttem. Hoztam azokat akik nekem igazán fontosak. A családot. Mert ha már belevágtunk, akkor csináljuk együtt. A közeli barátokkal tartjuk a kapcsolatot. A honvágy csak a fejedben létezik, elképzeled, hogy milyen jó otthon és te mennyire jobban érzed magad. Aztán belecsöppensz otthon a szürke hétköznapokba ls rájössz, hogy minden ugyanolyan mint külföldön. Csak két szinttel alacsonyabb színvonalon. Én is inkább azzal értek egyet, hogy vannak emberek akik alkalmasak külföldi életre és vannak akik nem. Nem siránkozni, vágyakozni kell, hanem felismerni a lehetőséget, tenni-venni, megismerni az új helyet, barátságokat, kapcsolatokat kialakítani, élni az életed. És már nem is lesz honvágyad. Ha nyaralásra vágysz, akkor sem célszerű rögtön hazarohanni szabadságra. Nézz körül az országban ahol élsz, vagy válassz egy másikat, utazz egy másik földrészre és máris másképp látod a dolgokat. Valakinek adott ez a mindset, valaki képes kialakítani valaki meg egyszerűen nem alkalmas erre a dologra. Ez ilyen.
Énekelek Neked, Gyurka. Dühödten dalolom bele a képedbe, hogy: „A jövő előttünk romokban hever, és ha nem akarjuk, nem jön el…” De ez így túl egyszerű, túlontúl gyáva megoldás lenne. Nem sétálok bele egy kilátástalan pillanat hatása alatt a jéghideg Dunába, mint tette azt a férfi, aki képtelen volt…..
Hétfőn az MTA közgyűlése jelentős többséggel nemet mondott az orbáni rendszer akaratára, amellyel einstandolták volna az akadémiai kutatóhálózatot. Orbán Palkovics persze nem nyugszik, akkor majd törvénnyel államosítják a tudományt. Az akadémikusok és az akadémiai kutatóintézetek dolgozói próbálnak…..
Thunder_th 2019.05.07 06:57:24
@FILTOL: Azt hiszem Magyarország legjobb matematikusa épp az akadémia elnöke. És ő már több jelentős médiának is elmondta a véleményét. Ő sokkal hitelesebb mint a linkelt szenny blog.
A várva várt epizód sok szempontból zseniális, de néhány okból azonban végtelenül szomorú és csalódott vagyok. A nagy probléma, hogy kizárólag az igazán fontos szempontokban bukott meg a sorozat. A körítés szép és jó, a látvány általában fenomenális, de a setting mit sem ér, ha a történet nem…..
"Csak mert valaki magyarnak születik, még nem lesz rögtön keresztény is."..
Thunder_th 2019.04.23 16:29:42
@Comte de Gippaud: Azt jelenti, hogy a NER harcosok szellemi szintje még a pedofilok szellemi szintjét sem éri el.
A Homáron igazán hosszú az árnyéka az Intrum Justitiának, dehát milyen legyen egy követeléskezelő cégnek, ugye. A legismertebb behajtó cég kapcsán a mit, meddig és hogyanról is többször volt már szó, de  minden eset picit más, az ismétléses tanulás pedig igazán fontos módszer az ismeretek…..
Thunder_th 2019.03.28 12:28:07
@Xezs7:
"Engem az jobban érdekel, hogy ki kúrt félre."

Valahogy ez bennem nem merült fel mint kérdés, de most hogy rávilágítottál valóban Ez az egyedüli fontos és érdekes elem a történetben. Szerintem a poszter volt. :D
Thunder_th 2019.03.28 13:52:39
@Nemérdekes01: Akkor ki? :D
Tiszaföldvár-Martfű rémei   Hiába gyilkolt a "kis" kéjgyilkos több mint három és fél évtizeddel a "nagy" előtt, mégis simán túlélhette őt. Még nyugdíjas sem lehetett, amikor felkötötték a nagyot, akit tiszaföldvári rémként kezdte és martfűi rémként végezte...
Teljesen nyitott, hogy miként határoz a Fidesz tagsága ügyében az EPP ma délutáni elnökségi ülése. A konzervatívok vezetése szokásához híven se hideg, se meleg kompromisszumot szeretne, azaz egy időre felfüggesztené a magyar kormánypárt tagsági jogait. A Fidesz már európai szintre emelte az…..
Thunder_th 2019.03.20 13:35:15
@LIPPSIGEDDON 2019:

És ha felfüggesztik és a "geci" becenevű bálványod marad kussban, ahogy jó csicskához illik, akkor te nem szavazol többé rá? Fogadjunk, hogy de. Nem kell megideologizálni, hogy szerelmes vagy O1G-be. Nyugi, felesleges ezért ideológiát gyártani. Majd pont egy fideszparasztnak hisszük el, hogy értékrend alapon szavaz.
  A Fidesz megmondóembere, a mocskos szájú Lovagkereszt tulajdonos még a 49 áldozatot követelő christchurch-i merénylettel kapcsolatban is képes volt ontani magából az összeesküvés elméleteit. Vagy tán ezek nem is összeesküvés elméletek, hanem saját magából és a Fidesz módszereiből indul…..
A Magyar Nemzeti Bank, vagy inkább annak Fidesz-es elnöke, Matolcsy György vélhetően amnéziában szenved, és még mindig Nemzetgazdasági Miniszternek képzeli magát, holott már a Nemzeti Bank elnöke, és itt kicsit más feladatai lennének, mint volt gazdasági miniszterként. Legújabb elvetemült ötlete,…..
Nyilván mindenki a saját világnézete és vérmérséklete szerint válaszol a címben feltett kérdésre. A skandináv országban élő Bandirepublic azonban ennél kicsit továbbment és egy egészen érdekes megközelítéssel próbálkozott...
comment:com Oslo is magyar város! 2019.03.06 10:26:41
Origo, így szeretünk. Az ott fent egy címlapkép, amin Oslo látható. Ezzel a címmel viszont állati jó lett!..
Thunder_th 2019.03.07 13:38:31
  Amikor az ember belekezd egy olyan posztba, aminek az egyik főszereplője Huth Gergely, a másik Bede Zsolt, a harmadik meg Gulyás Márton, kicsit úgy érzi magát, mint amikor a hüvelygombáról kell reklámfilmet forgatnia. Mert hát fontos dolog ez, de korántsem biztos, hogy beszélni kéne róla, akit…..
Egyre több magyar gyerek születik külföldön, azaz egyre több magyar nő szül külföldi kórházban. Ez történt Vandával is, aki a németországi Baden-Württemberg tartomány egyik kórházában adott életet kisfiának. Sokat elárul a jelenlegi helyzetről, hogy ott is volt magyar doktornő... (A fotókat köszönöm…..
Köztudott, hogy ma Magyarországon nagyon kevés fiatal képes a szülei támogatása nélkül lakást, netán házat vásárolni. Ezért a saját egzisztencia megteremtése – joggal! - egy elérhetetlen, reménytelen homályként fogalmazódik meg a fejekben, amelyért évtizedekig kőkeményen kell dolgozni, spórolni.…..
Thunder_th 2019.03.05 15:21:05
Ha jó szakmád van és 5-6 év alatt félre tudod rakni az önrészt egy lakásra és ha ehhez max 10 év hitel kell, akkor az már jó kezdet egy gondolatkísérlethez. Viszont a hitel röghöz köt, a folyamatos spórolás sok lemondással is jár. A következő lépcső, hogy kiküszöbölöd a negatív tényezőket. Ezt a legegyszerűbben úgy tudod megtenni, hogy nem otthon dolgozol. Így kombinálhatod a dolgok előnyeit. Mi is hasonló szituból indultunk az asszonnyal (neki is jó szakmája van), hogy tegyünk össze önrészt egy lakásra. Szorgos munkával közösen összeraktunk 6 év alatt Budapesten bő 10 millát, aztán mikor odaértünk, hogy vegyünk-e fel hitelt egy lakásra, inkább kijöttünk külföldre, hogy összeszedjünk annyi pénzt, amivel sokkal kevesebb hitel kell majd ha hazamegyünk. Itt mindketten munkába álltunk, szépen fejlődött a karrierünk, egyre jobban kerestünk, jött a gyerek és most jópár év külföldi munka után az összegyűjtött kezdeti 35ezer Euro amivel kijöttünk totálisan nevetséges összegnek hangzik a mostani megtakarításunkhoz képest. És mindezt úgy, hogy sokat utaztunk a világban (már csak egy kontinens van, ahol nem jártunk. Ausztrália de tervben van az is.)

Viszont az eredeti célt elbuktuk. Azért jöttünk ki, hogy összeszedjük egy lakás árát. Viszont a cél már nem aktuális, ugyanis nem nagyon tervezünk visszaköltözni. Néhány éven belül lehet, hogy költözünk, de nem Magyarországra. Engem inkább Ázsia vonz, az asszony inkább északi irányba menne Dánia, Hollandia felé. Majd még eldöntjük. A szakmában már mindkettőnknek van neve, elhelyezkedni sima ügy. Ellenben nem mindenki olyan mint mi, simán meg lehet tenni, hogy célorientáltan összeszeded a pénzt pár év alatt és nyomás haza. Ez egy működő stratégia és a folyamatos spórolásra sem kell figyelni.
Van valami végzetszerű abban, ahogy Orbán Viktor igyekszik békülni az európai néppárti frakció tagjaival. Az őrületnek ugyanis olyan sokkoló felpörgése jellemzi a magyar miniszterelnök aktuális bejelentését, amit ha normális reakciónak tartanak a derék kereszténydemokraták, akkor meg is érdemlik…..
Thunder_th 2019.03.05 10:20:12
@gono: Ne hülyéskedj már. Európai populisták vezére? És mit fog ehhez szólni LePen és Salvini? Nyilván hagyják, hogy egy köpcös pávatáncos mitugrász a senki földjéről vezesse őket? Ott még súlytalanabb lenne mint a néppártban. A néppártban eddig elnéztek neki sok mindent, ott még játszhatta a pávatáncát, de ha LePen és Salvini mellé kerül, ott nincs pávatánc. Ott már tényleg nyíltan fel kell vállalni a széljobber ideológiát. Ott már nem hivatkozhat arra, hogy én vagyok a keresztény jótétlélek.
Thunder_th 2019.03.05 10:50:52
@gono: Egy széljobber hogyan hirdethetné magát úgy mint keresztény konzervatív? Sehogy, Magyarországon lehet, hogy nem probléma, mert a propagandagépezet szépen mossa az egyszerűbbek agyát és ők tényleg elhiszik, hogy Soros meg Junker meg Timmermans, habár ezen neveket néhány éve még csak nem is ismerték. A lényeg, hogy hiába Putyin jelöli ki a széljobber élcsapatot, azért mégis az unió erősebb fele irányít. Például a híresen populista Salvini is rögötön vigyázzba állt, amikor az EU megmondta, hogy nem fogadja el az olasz költségvetést. Vonyított egy sort az EU ellen, aztán szépen megváltoztatta. Na a mi kis köpcös vezetőnk nála sokkal súlytalanabb. Ott már nem tud kitűnni a nézeteivel, mert ott nála sokkal radikálisabbak vannak. Ott nem tud radikalizmusban náluk nagyobbat mondani. Semmi hangja nem lesz, nem veszik majd komolyan azon a térfélen. Ezért is parázik, hogy kizárják a néppártból. Nem véletlenül a két legkonszolidáltabb emberét küldte Berlinbe megnyugtatni a németeket és nem pedig Német Sziszit.
Thunder_th 2019.03.05 10:51:29
@Minden ballib bérretteg: Hogyne persze, bohóc.
Mit is mondhatnánk az alábbi sztori elolvasása után azon kívül, hogy mint a szeme világára, úgy vigyázzon a Szépkártyájára, akinek van, mert ha egyszer elveszik, olyan ügyintézést kap a nyakába, amilyet mondjuk a Milos Forman-Örkény István páros talált volna ki, azt meg csak ovlasni vagy nézni jó,…..
Thunder_th 2019.02.28 14:02:12
Mikor még otthon dolgoztam, még volt SZÉP kártyám. MKB-s. Aztán már jó sok éve nem dolgozom Magyarországon szerencsére. Pénz nem volt rajta és el is felejtettem, hogy nekem ilyenem is van. Múlt év végén kaptam egy mailt az MKB banktól, hogy nézzem meg a banki oldalon lévő szerződéstervezetet és fogadjam el. Mert január 6-tól jön a csúnya nagy változás és nekem feltétlenül el kell fogadnom. Le sem szartam, nem néztem meg és nem fogadtam el. Jött egy levél később, hogy ha nem nézem meg és nem fogadom el, akkor az automatikusan elfogadottnak minősül, kivéve, ha explicit nyilatkozom róla, hogy nem fogadom el. Mi a fene? Na ez jól felbaszott. Ilyet lehet ma Magyarországon? Eldöntöttem, hogy akkor öntudatosan nyilatkozom róla, hogy nem fogadom el. Karácsony tájékán bementem egy budapesti MKB bankba. Közölték, hogy ők nem foglalkoznak SZÉP kártya ügyintézéssel, ilyennel menjek a Déva utca 23-ba, mert ott tudni fogják mit kell csinálni. Öntudatos állampolgárként folytattam utam a Déva utca 23 felé, de mikor odaértem, tudatosult bennem, hogy fogalmuk sem volt mit kell csinálni. Többször próbáltak lerázni volt, hogy kedvesebben, de volt hogy kevésbé kedvesen, viszont addig ületem ott és addig harcoltam az ügyintéző hölggyel, amíg kinyomtatott egy nyilatkozatot (Nem volt formanyomtatvány erre az esetre) és letanúzta ő és a kolléganője, hogy nem fogadom el a szerződésmódosítást. Mi az eset tanulsága? Semmi.
Mit nyertem az öntudatossággommal? Végre megszabadultam egy fos kártyától és nincs semmi közöm olyan dologhoz, amit Mészáros Lölö tulajdonol. Sok idő ment rá, de felszabadító érzés. Azóta nem is kapok levelet az MKB banktól szerencsére.