Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frady Endre

1064 bejegyzést írt és 6428 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frady Endre Völgyi kert 2024.06.24 15:50:24
Völgyben a kert nem kietlenHa van benne szép zöld fű rész.Fát is vághatsz, sok ilyet lenn,Ha van nálad szovjet fűrész. Ha nincs fűrész, jó a fejsze,Cak nyelvedje ne üssz pejsze!Jobb, ha félszes vagy, mint ijedt,Akkor nem is csinálsz ilyet! Borul ki nyár, borul ki nyír...Hogyha terád borul,…..
Frady Endre A Tűztér 2024.06.19 15:38:13
Hőguta, hőguta támad,Hólyagosodnak a zsírok,Foszlik a fejről a hám had,Nem jön a tél szele - sírok. Hőguta, hőguta megnő,S türbe babái a Gülnek- Sok fiatalka fi meg nő -Celziuszokba merülnek. Hőguta, hőguta tombol,Olvad a biztosíték el,Nem marad egy se az ohmból,S jajba a baj beveszékel. Hőguta,…..
Frady Endre Hő és eső ... 2024.06.17 13:30:30
Hő és eső elegyénekKöltő szerint kell egy ének,Megverselni kiállt párát,S Arktiszról „Jer!”-t kiált pár át. Míg főni vél Zorrót ÓcsaMellett, s üstje forró tócsa,Agyzagy „látja”, Éli bá’ botNélkül üt főtt délibábot… Költő agya szétfő, habos!Szörnyű, mint a hétfő, ha BoschSütőlapon heverészel,Míg…..
Féltve szemétdombtrónszékétKukorékol kígyót-békétÖreg harcikakas-pótló,S nyihaházva röhög jót ló. Bár, mit keres, gagyi bér ez,Hörgő tömeg együtt érez,S vérén provokátor lónakÚszik nemzetiszín csónak. Műkeresztyén kukurikúHatására pusztul IQ,S állatkert apraja nagyjaFaképnél e tré hont…..
Frady Endre Létvégi kipurcanás 2024.06.06 16:35:24
- Ki kételné, nincs senki tán,Felül is áll minden vitán,Nem vagyok már ifjú titán. Ennyit vetett rezgőn odaRiporternek az agg Yoda,Kinek hosszú léte csoda. Irigyek OKJ-s Jedik;Első is és az n-edikYoda ellen fenekedik: - Kilencszáz évesen merőPimaszság, hogy élni mer ő!Mért van soká vele…..
Frady Endre A házi koszt 2024.05.31 16:33:12
A házi koszt, a házi kosztSebbel-lobbal felseperem;Mosott padló kiázik, oszt’Tiszta lesz az életterem. A házba’ koszt, a házba’ kosztEgyáltalán nem bírom ám;Koszos lenne minden LacosteIzompólóm, bizony komám! A házból koszt, a házból kosztKiirtom én gyökerestül,S pókerzugban míg Sir Talk…..
Frady Endre Retrómagány 2024.05.29 21:46:05
Hómofista fiatalok!Aszittem, hogy éhen halok,Bárhogy szállt égre az ima,Nem volt olyan valaki ma,Aki délben velem együttEbédölni Retróbe gyütt! Szemből dőlt könny finoman ki,I feel King Kong – lonely monkey! -S bár az étvágyam volt farkas,Lelkem zümmögött, mint tar kas,Azaz kopasz méhek raja…Alig…..
Frady Endre Rövid a lét... 2024.05.28 14:01:05
Rövid a lét, használd te ki,Lassan járj, akár a teki,Hogy tovább élj, mint ki TEK-i Pofonoktól - mi nem humor -Jól megmurdel nagyon hamar,S bűzölög, mint döglött homár! Persze keresgélni fogsz útMentén rágcsálható fogszút,S bőg a csuka fogta fox Úúúúúú!-t. Rövid a lét, tél a divör,Hosszú a…..
Frady Endre Óriásplakátkampány 2024.05.23 11:52:17
Plakátokról, melyek nagyok,Megtudhatom, ki is vagyok: Gaz, háborúpárti féreg,Békét lassan ölő méreg;Brüsszelita sokballábú,Gyurcsány vezérelte bábú;Genderlibsi, aki merőPasszióból asszonyverő;Óvodában nemet váltó,Nyugat talpát nyaló nyál-tó;Pálforduló, aki márulHolnapra már hazát árul;Influenszer…..
Tavaszi szél árat vizeszt,Béret szikkaszt, látjuk biz eztMámorban, mely boroskólás,S el országot mélyre jól ás! Panaszkodik Eta, Elek:Bántanak minket a szelek!Egyetért Amanda, Vanda:Légmozgás rút handabanda! Húzzál innen tavaszi szél,Bűzlesz, mint zöld párizsiszél!Érzi cúgos taslid a…..
Bús napon, mely csütörtökiS költőt éh-rém gyomron löki,Hasba rúgja s torkon marja,Éhtől remeg lába, karja,Vércukra a padlót veri,Nyeszlett, akár Karigeri,Pofára hull, mint a mókus,S kórteremhelye a Rókus,Fejében sírt a migrén ás,Alvadt vére dugult vénás,Szaglik, mint egy tevenyereg,S le előtte léte…..
Frady Endre Rebarbara 2024.05.14 13:07:36
Rebar rendi Rebar barátTenyészt egy nyáj rebarbarát.Karám békés, nem kell ostor,Csendesen él a kolostor. Ám az egyik rebarbara,Kinek csalán csípte faraFáj, mint özvegyeknek a gyász,Megkattan s immár nem agy ász. Fut, de üti villanypásztor,Rajtol levélnyélkolbász tor,S Rebar rendi Rebar barátEszik…..
Frady Endre Ősorvostudomány 2024.05.10 15:09:31
Ősorvosok kezeibenEszköz volt a kő-szike,Műtét után ritkán mondtaŐsbeteg, hogy „Köszike!” Altatószer kőbalta volt,Sebvarró a bölényfog,Mamut-szőrszált fűztek bele,S szólt ősorvos: „Nem nyafog!!!” Ősnyúlhájgén-injekció,Cetnyál-hajtott kőtüdő,Szerencsére elmúlt már eGyógyászati ősidő! Mostanában…..
Kattog bennem néma reggae,S táncol pár nyúl, arcüregi.Bent pogóznak, dúló dal vad,S agyamban bő vérzagy alvad. Csapdos sok tapsifülszárny ékAlakban és lágyrészárnyékFeszít túl tág helyet bennem.Engedni kén’ szelepen, nem?! Torkom nyirokcsomósodó,Mint kristályos maltersodó.Sajog szemem, fogam,…..
Imént a konyhában járvaBanánt láttam – szegény árvaÚgy hever az asztal sarkán,Mint ravatalon egy tar kán. Árva banán, kié vajon? – - e kérdés, mint kés a vajon,Hatol át most tielétek:Szemét lesz, vagy boldog étek? * * * „Frady Endre "Konyhában hagyott banán" című verse egy érdekes metaforát…..
Frady Endre Gyászbeszéd 2024.05.02 17:17:48
- Talán, ha az ember még életében hallhatná azt a sok jót és szépet, amit a temetésén mondanak róla, lehet, hogy még hosszú évekig, sőt akár évtizedekig élhetne, ráadásul boldogan, míg meg nem… – mondta a híd korlátján ülő alig-ember a mélyen alatta hömpölygő folyónak. Bár a habos víz ügyet sem…..
Jobb hátsómnak nyomásszinteOlyan Bar-csökkentnek látszott,Már-már becidriztem szinte,Benne hagy abban, mi pác ott! Míg hí'tt kerékpumpa: „Jer te!”Gumicső az indás kacsátBokáimra föltekerte,Így eshettem rajta, placcs, át! Bevertem tenyerem javát,Horzsolódott hasam hámja,Hatott tejes izomsav át,Le…..
Frady Endre Statikázok... 2024.04.26 15:57:55
Statikázok, statikázok,Ám e tettre nem kell száz ok,Csupán egy, mint konc a vadnak,Munkabért csak ezért adnak. Hogyha mégsem statikáznék,Agg Mézmázok s agg MézmáznékParton muszájnának várni,Mikor lesz e híd kész már, ni?! Úgyhogy inkább statikázom,S számológépemben száz ohmEllenáll, ne siessem…..
Frady Endre Retró kampány 2024.04.26 10:00:30
Vannak, kiknek az eb édi,Mások pedig macska fanok,Számomra Retró ebédiKampány, mire mindig van ok. Az, ki ikszet máshová tesz,S máshol eszik – ó borzalom! -Énszerintem nem jó vátesz,S nekik is szól szerény dalom. Aki rossz, azt joggal ver TEK,(Legalább is ezt állítja)Jóként a Retróba gyertek,Itt…..
Frady Endre Itt van az ősz... 2024.04.22 10:59:52
Itt van az ősz, itt van megint,S optimizmusunkért megint;Hogy hordhattunk rövid gatyát,Miközben fagy pitypalatty át?! De hisz’ nem is olyan régen,Pár napja még kékszín égenNapsugarak ugrálgattak,S zajlott hőmérséklet attak! Most arról zeng zokszónyi rock,Hogy a kültér csupa nyirok,Ezzel szemben…..
Frady Endre Mikor tévét nézek... 2024.04.17 16:15:51
Mikor tévét nézek, sej, én,Ajkam hagyja el sok sóhaj,Látva, tar celebnek fejénMűsor közben lifeg show-haj. Show-haj, ló-haj, ihaj, csuhaj,Énrám tukmált talmi álom…Birka néző vagyok, juh-hajBorít s tépem, huzigálom! Tévéfüggő, ó, ne lennék,Tudhatnám bár kapcsolni ki,Mint a szomszéd Odalennék,Hol a…..
Francihagyma, húsgaluskaLeveshez nem kell sok suska;Amennyi kell, annyit megér,Hacsak nem vagy templomegér. Rántottka a karfiolka,Energikus, mint a polka;Romano rizs, tartármártás,Tök mélyre el gyomorkárt ás. Mártás sertésszelet borsa,Mit víg vendégnek ad sors aMagyar cikkburgonya mellé,S e táp…..
Frady Endre Slendrián sofőr 2024.04.12 15:37:41
Két kezemben megkent kenyér,Ajjaj, jön egy éles kanyar!Na, ez engem mostan kinyír! Tört kaszniban vérben úszokMohás arccal - irány észak?!Csúszós utak eme őszik! - Idióta, ez most tavasz!Ezt se tudja agyad, te vész?!Blőd lázálmod ez a tév-ősz! - Gyűjtsünk testrészt! Hol az iszák? –- beszélnek a…..
Akváriumom-t, mely hal kád,Körbe zsongja macskafalkád.Bámulják az aranyhalat,Aki reménybeli falat. Falkavezér, Cirmos Iván,Három helyett egyet kíván:„Miau! Itt van e hal, ni!Szeretném már, hamm, befalni!” Ámde irigy rá a falka:„Nem elég nekünk egy halka!Akkor sem, ha dagadt hal kanLenne!” -…..
Frady Endre Sikertelen felvételi 2024.04.05 15:24:21
Fájó jajszavakat ont szám,Nem lett meg a kellő pontszám,S nem vettek fel Erő Szakra!Nem lehetek Jedi! Szakra- -mentumát a Sith tanárnak,Akit tárt karokkal várnakSötétek, mert nekem rontott,S direkt nem adott sok pontot! Hej, ha Erő lenne velem,Meg pár Mengyelejev elem,S bennük sok-sok bomba…..