Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frady Endre

1073 bejegyzést írt és 6428 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frady Endre Nyárközép 2024.07.26 11:45:40
Itt van a nyár origója,Fiókázik Bori gólya.Izzad bár ő, s persze párja,Zokszózni nincs mersze már. Ja! Török gyerek meghallaná,S lábvágástól meghal, naná!Inkább rejti kint el fészek,S némák mind az interface-ek. Nem kell most a gilicénekSemmiféle igric ének,Hogy „penészes zsemlyén folt túr…”,Még…..
Imádkozunk Frau Kisch-ért,Aki trágyaszagtól kába,Ám a hitetlenség kísért,Mert behullt a latrinába. Esélyeit nagyon rontja,Hogy tök undor emelni ki.Nem látszik ki, csak a kontya,S trágyás hajat húzni ciki. Hej, Frau Kisch! Haj, Frau Kisch!Ajjaj, nem ad nékünk választ!Még ha szemet-szájat csuk…..
Nem mondható el a nyűről,Hogyha napos parton nyaral,Bíborbarna bőrszínt nyer el. Ám nyű alig nyaral, ritkán,Akkor is csak dzsuvás retken,Mígnem eltapossa rőt kan. Nyűre lépve böffen Tas úr:„Nyárhoz két dolog kell: tó, ser!Kinek ez sincs, annyit is ér!” Nyű élete csupa veszély,Emberekkel sok a…..
Frady Endre Nyári gitárgyúrás 2024.07.10 12:42:13
Amikor gitárra gyúrok,Pengenek a forró húrok,Amikor meg harsonára,Leomlik a Déva vára. Jaj, az Jerikó, nem Déva,S Kőművesné Malter ÉvaVolt, akit a KelemenjeBefalazott?! Ennye-bennye! Amit játszom, buta zene,Nem tudván, a Buddha zen-e?!Peng a gitár, gang a szitár,Ablakot KáGéBé kitár… Inkább…..
Szegény jávorszarvast, míg rén--szarvas volt, gyötörte migrén,Ám fajváltó műtét utánFejfájatlan néz, bár bután. Fáj a feje? Rossz a faja!Nem segít a reformkaja,Mert csak más salakot hajt át!Döntsön jól és váltson fajtát! Ne kösse eredet iga!Váltson gnúról sasverébre,Kenguruból legyen csiga! Aki…..
Frady Endre Toportyánféreg 2024.07.04 15:21:16
Ritka, hogy egy toportyánEléldegél töpörtyűn.Kell neki még pufi nyúl,Mit el szőrös pofa nyel. Vért vágyik e fogazat,Nem pediglen fű gőzét.Hentesboltban lógó lónVígabb, mint a legelőn. Szorult bele elég ész,Cukros löttyöt alig isz’,Mert ismer pár figurát,Kinek kólás foga rút. Mezőn, ha túr ekés…..
Frady Endre Földgömbölyde 2024.07.02 13:31:01
Endre Frady:An Australian poem about the roundness of the Earth Standing on Earth, under usAntonio Banderas.                   Frady Endre:Fordított vers a Föld gömbölyűségéről Én Banderas Földön állok,Talpam alatt ausztrálok.                     „Ööö… hmmm… Mit is mondhatnék?…..
Frady Endre Slotymadöbesztés 2024.07.01 09:59:23
„Mondások közt ez ma The Best:Aki magyar, slotymát döbeszt!” Népek nézik, olvasgatják,Átizzadnak ingek, gattyák,S rájuk törnek szörnyű vad Tyák! Timbel-tombol öt vagy hat Tya,Plusz egyikük rémes atyja,S lobog rajtuk véres gattya! - Slotymát döbeszt?!?! - atya sikolt,Eldörren pár tanyasi colt,S…..
Frady Endre Sétafika 2024.06.27 17:20:20
Gyalogtakony megy az úton,Követi őt Isaac Newton,Ami nem egy túl nagy csoda,Hisz’ ő tüsszentette oda. Fentről rázuhanó almaSokkos náthát előcsal ma,S bőszen röppen, mint a bika,Út porába sétafika. Newtont s taknyát érjük tetten,Amint sétálgatnak ketten,S buzdítgatják egymást: Jer, ni,Frady Endrét…..
Frady Endre Völgyi kert 2024.06.24 15:50:24
Völgyben a kert nem kietlenHa van benne szép zöld fű rész.Fát is vághatsz, sok ilyet lenn,Ha van nálad szovjet fűrész. Ha nincs fűrész, jó a fejsze,Cak nyelvedje ne üssz pejsze!Jobb, ha félszes vagy, mint ijedt,Akkor nem is csinálsz ilyet! Borul ki nyár, borul ki nyír...Hogyha terád borul,…..
Frady Endre A Tűztér 2024.06.19 15:38:13
Hőguta, hőguta támad,Hólyagosodnak a zsírok,Foszlik a fejről a hám had,Nem jön a tél szele - sírok. Hőguta, hőguta megnő,S türbe babái a Gülnek- Sok fiatalka fi meg nő -Celziuszokba merülnek. Hőguta, hőguta tombol,Olvad a biztosíték el,Nem marad egy se az ohmból,S jajba a baj beveszékel. Hőguta,…..
Frady Endre Hő és eső ... 2024.06.17 13:30:30
Hő és eső elegyénekKöltő szerint kell egy ének,Megverselni kiállt párát,S Arktiszról „Jer!”-t kiált pár át. Míg főni vél Zorrót ÓcsaMellett, s üstje forró tócsa,Agyzagy „látja”, Éli bá’ botNélkül üt főtt délibábot… Költő agya szétfő, habos!Szörnyű, mint a hétfő, ha BoschSütőlapon heverészel,Míg…..
Féltve szemétdombtrónszékétKukorékol kígyót-békétÖreg harcikakas-pótló,S nyihaházva röhög jót ló. Bár, mit keres, gagyi bér ez,Hörgő tömeg együtt érez,S vérén provokátor lónakÚszik nemzetiszín csónak. Műkeresztyén kukurikúHatására pusztul IQ,S állatkert apraja nagyjaFaképnél e tré hont…..
Frady Endre Létvégi kipurcanás 2024.06.06 16:35:24
- Ki kételné, nincs senki tán,Felül is áll minden vitán,Nem vagyok már ifjú titán. Ennyit vetett rezgőn odaRiporternek az agg Yoda,Kinek hosszú léte csoda. Irigyek OKJ-s Jedik;Első is és az n-edikYoda ellen fenekedik: - Kilencszáz évesen merőPimaszság, hogy élni mer ő!Mért van soká vele…..
Frady Endre A házi koszt 2024.05.31 16:33:12
A házi koszt, a házi kosztSebbel-lobbal felseperem;Mosott padló kiázik, oszt’Tiszta lesz az életterem. A házba’ koszt, a házba’ kosztEgyáltalán nem bírom ám;Koszos lenne minden LacosteIzompólóm, bizony komám! A házból koszt, a házból kosztKiirtom én gyökerestül,S pókerzugban míg Sir Talk…..
Frady Endre Retrómagány 2024.05.29 21:46:05
Hómofista fiatalok!Aszittem, hogy éhen halok,Bárhogy szállt égre az ima,Nem volt olyan valaki ma,Aki délben velem együttEbédölni Retróbe gyütt! Szemből dőlt könny finoman ki,I feel King Kong – lonely monkey! -S bár az étvágyam volt farkas,Lelkem zümmögött, mint tar kas,Azaz kopasz méhek raja…Alig…..
Frady Endre Rövid a lét... 2024.05.28 14:01:05
Rövid a lét, használd te ki,Lassan járj, akár a teki,Hogy tovább élj, mint ki TEK-i Pofonoktól - mi nem humor -Jól megmurdel nagyon hamar,S bűzölög, mint döglött homár! Persze keresgélni fogsz útMentén rágcsálható fogszút,S bőg a csuka fogta fox Úúúúúú!-t. Rövid a lét, tél a divör,Hosszú a…..
Frady Endre Óriásplakátkampány 2024.05.23 11:52:17
Plakátokról, melyek nagyok,Megtudhatom, ki is vagyok: Gaz, háborúpárti féreg,Békét lassan ölő méreg;Brüsszelita sokballábú,Gyurcsány vezérelte bábú;Genderlibsi, aki merőPasszióból asszonyverő;Óvodában nemet váltó,Nyugat talpát nyaló nyál-tó;Pálforduló, aki márulHolnapra már hazát árul;Influenszer…..
Tavaszi szél árat vizeszt,Béret szikkaszt, látjuk biz eztMámorban, mely boroskólás,S el országot mélyre jól ás! Panaszkodik Eta, Elek:Bántanak minket a szelek!Egyetért Amanda, Vanda:Légmozgás rút handabanda! Húzzál innen tavaszi szél,Bűzlesz, mint zöld párizsiszél!Érzi cúgos taslid a…..
Bús napon, mely csütörtökiS költőt éh-rém gyomron löki,Hasba rúgja s torkon marja,Éhtől remeg lába, karja,Vércukra a padlót veri,Nyeszlett, akár Karigeri,Pofára hull, mint a mókus,S kórteremhelye a Rókus,Fejében sírt a migrén ás,Alvadt vére dugult vénás,Szaglik, mint egy tevenyereg,S le előtte léte…..
Frady Endre Rebarbara 2024.05.14 13:07:36
Rebar rendi Rebar barátTenyészt egy nyáj rebarbarát.Karám békés, nem kell ostor,Csendesen él a kolostor. Ám az egyik rebarbara,Kinek csalán csípte faraFáj, mint özvegyeknek a gyász,Megkattan s immár nem agy ász. Fut, de üti villanypásztor,Rajtol levélnyélkolbász tor,S Rebar rendi Rebar barátEszik…..
Frady Endre Ősorvostudomány 2024.05.10 15:09:31
Ősorvosok kezeibenEszköz volt a kő-szike,Műtét után ritkán mondtaŐsbeteg, hogy „Köszike!” Altatószer kőbalta volt,Sebvarró a bölényfog,Mamut-szőrszált fűztek bele,S szólt ősorvos: „Nem nyafog!!!” Ősnyúlhájgén-injekció,Cetnyál-hajtott kőtüdő,Szerencsére elmúlt már eGyógyászati ősidő! Mostanában…..
Kattog bennem néma reggae,S táncol pár nyúl, arcüregi.Bent pogóznak, dúló dal vad,S agyamban bő vérzagy alvad. Csapdos sok tapsifülszárny ékAlakban és lágyrészárnyékFeszít túl tág helyet bennem.Engedni kén’ szelepen, nem?! Torkom nyirokcsomósodó,Mint kristályos maltersodó.Sajog szemem, fogam,…..
Imént a konyhában járvaBanánt láttam – szegény árvaÚgy hever az asztal sarkán,Mint ravatalon egy tar kán. Árva banán, kié vajon? – - e kérdés, mint kés a vajon,Hatol át most tielétek:Szemét lesz, vagy boldog étek? * * * „Frady Endre "Konyhában hagyott banán" című verse egy érdekes metaforát…..
Frady Endre Gyászbeszéd 2024.05.02 17:17:48
- Talán, ha az ember még életében hallhatná azt a sok jót és szépet, amit a temetésén mondanak róla, lehet, hogy még hosszú évekig, sőt akár évtizedekig élhetne, ráadásul boldogan, míg meg nem… – mondta a híd korlátján ülő alig-ember a mélyen alatta hömpölygő folyónak. Bár a habos víz ügyet sem…..