Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frady Endre

1044 bejegyzést írt és 6428 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frady Endre Mikor tévét nézek... 2024.04.17 16:15:51
Mikor tévét nézek, sej, én,Ajkam hagyja el sok sóhaj,Látva, tar celebnek fejénMűsor közben lifeg show-haj. Show-haj, ló-haj, ihaj, csuhaj,Énrám tukmált talmi álom…Birka néző vagyok, juh-hajBorít s tépem, huzigálom! Tévéfüggő, ó, ne lennék,Tudhatnám bár kapcsolni ki,Mint a szomszéd Odalennék,Hol a…..
Francihagyma, húsgaluskaLeveshez nem kell sok suska;Amennyi kell, annyit megér,Hacsak nem vagy templomegér. Rántottka a karfiolka,Energikus, mint a polka;Romano rizs, tartármártás,Tök mélyre el gyomorkárt ás. Mártás sertésszelet borsa,Mit víg vendégnek ad sors aMagyar cikkburgonya mellé,S e táp…..
Frady Endre Slendrián sofőr 2024.04.12 15:37:41
Két kezemben megkent kenyér,Ajjaj, jön egy éles kanyar!Na, ez engem mostan kinyír! Tört kaszniban vérben úszokMohás arccal - irány észak?!Csúszós utak eme őszik! - Idióta, ez most tavasz!Ezt se tudja agyad, te vész?!Blőd lázálmod ez a tév-ősz! - Gyűjtsünk testrészt! Hol az iszák? –- beszélnek a…..
Akváriumom-t, mely hal kád,Körbe zsongja macskafalkád.Bámulják az aranyhalat,Aki reménybeli falat. Falkavezér, Cirmos Iván,Három helyett egyet kíván:„Miau! Itt van e hal, ni!Szeretném már, hamm, befalni!” Ámde irigy rá a falka:„Nem elég nekünk egy halka!Akkor sem, ha dagadt hal kanLenne!” -…..
Frady Endre Sikertelen felvételi 2024.04.05 15:24:21
Fájó jajszavakat ont szám,Nem lett meg a kellő pontszám,S nem vettek fel Erő Szakra!Nem lehetek Jedi! Szakra- -mentumát a Sith tanárnak,Akit tárt karokkal várnakSötétek, mert nekem rontott,S direkt nem adott sok pontot! Hej, ha Erő lenne velem,Meg pár Mengyelejev elem,S bennük sok-sok bomba…..
Frady Endre Zöld erdőben... 2024 2024.03.31 19:58:14
00.,Zöld erdőben dupla nullaÁrnyában nyög Aranybulla,Feje veres, széke reked…Lögybölhetek kölnit neked? 01.,Zöld erdőben fut a Kolja,Hogy a lovát csutakolja,Mert a lószag nem hat okén.Krasznaja Moszkvázhatok én? 02.,Zöld erdőben jajszót ont szám,Nincsen meg a kellő pontszám,Nem leszek…..
Frady Endre Kólika, kólika... 2024.03.27 15:52:30
Kólika, kólika támad,Lóba nyilall be a görcse.Tű leve, mit bele lám adLondoni doktor, a Sir Cseh. Ló lika, ló lika zárul,Tömbös a székrekedése,Bömböl e ló dromedárul,Nem vita, széklete kés’-e? Pólika, Pólika PálkaLátva, marad meg a görcse,Farba döf ő, csupa szálka,S szörnyed a doktor, a Sir…..
„Megmérgezett szép almávalKínált meg a rossz mostoha,Mely gonoszság nagyon rávall.Meg kell mosnom, most vagy toha!” Mostoha: „Tohuvabohu!!!”Úgy tűnik, hogy jól bepöccent,Mint egy szúvas hintaló: „Hú,Kárba vész az ötvenöt cent! Ennyibe került a méreg,Plusz a negyed kiló alma!”Vasorrkapart…..
Nagyon kemény hírek ezek!Mi lesz, hogyha megéhezekForradalom közepette?!Szedte-vette teremtette! Ha majd vendégségben eszek,Szállnak nyögve nyelés neszek,S rágódom a „szétfő” igén…Vajh kibírom hétfőig én?! Nem bírom ki, éhen döglök!Sírba be az éhség-dög lök,S hol zsírjaim homorulnak,Unoká’m le…..
Frady Endre költészeteSaját lábon járó csoda;Ki ne hagyjad sohase teHogyha költ ő, rohanj oda! Ily csodája nincsen Óznak,Költészet lehet rá csak ok:Bénák állva rángatóznak,S rémeket látnak a vakok! Mélyet költ, nem hetet-havat;Év dalnoka, minden évé;Pápa ily hőst szentté avat,Így válik ő Szent…..
Felnőve, ha elér gyom orrt,Bűzével irritál gyomort,S bélbolyhokból lesz sprőd sörte.Doktor erre felír sört-e? Felír, felír, mennyit, de még!Gyomtól nem csak orr, de szem ég!Kellenek ide az örökGyógymódok, a vényes sörök! Patikánál emberörvény,Mindenki kezében sör vény.Roger Moore és Tony…..
Frady Endre Télvég 2024.02.28 20:56:57
Véget ér a február mán,Búcsút inthetünk a télnek.Tódorog az öreg Kármán,Örvényei nagyon élnek. Ez az év egy kissé szökő,Plusz napja van februárnak,Mit huszonnyolc mögé lök ő,S népek tavaszt tovább várnak. Hej, e nép nagy tavaszváró!Ilyentájt van forradalom;Fut sok király, herceg, báró,S dalvirágba…..
Ha nagy tűz ég, jön a Tűzszent,Gigantikus nagyot tüsszent,S magasságos égnek hála,Lángnyelvet olt taknya-nyála. Szent Flórián bő orrlikaFröcsög, mint egy böhöm bika,S jobban bír hőt, mint egy teve;Jó Tűzszentnek híg a leve. Egészségedre! – szól zajosHangon tűzbrigadír Lajos.Gözönöm! – hörg’ Szent…..
Frady Endre Hét szesztestvezér 2024.02.13 17:18:41
Ásít álmos előd, mit Tasmegvetőn néz: Apám ittas,s rögvest ráborul a szesz éj;veszélyes e káros szeszély! Apja szerint (aki Huba,s Etelközön jött be HU-ba)fiacskája vádja koholt,nem isz…isó… sokal…koholt! Töhötöm érkezne mindjártonnan, hol közülük mind járt,ám egy rendőr szondát fúvat,és a szonda…..
Már-már arab derék csehreVár pár darab kerékcsere. „Děkuji mnohokrát, básníku, že jsi o mně napsal báseň! Jsem velmi šťastný! Napište další!” /Karel ibn Mustafedved, az arab ősökkel is rendelkező cseh pilóta/ „Mit hadoválsz össze, Karel?!Fordítsd le, vagy törik kar el!”/Dühönc Dönci, bőrfejű…..
Frady Endre Síveszély 2024.02.07 21:11:43
Mi a hegyen az etikett,Ha elütöm a jetiket?Tudom azt, hogy veszélyesek,Hiszen tyűha, de széjj’esek,Mert a jetik brutálisakS nem véd meg az utált sisak! Hogyha rám tör kőgörgeteg,Srég leszek, sőt jó görbeteg,Orvosnyelven: félkörbeteg.Ha ekkor jön jetihorda,S nincs szájukban Petiborda,Reptér-t vágyok…..
Frady Endre Retró kocsonya 2024.02.01 23:35:35
Retró házi kicsinyeRendelhető kocsonya,Ilyet választ Kecs anyó. Kecs anyó nagy örömeTápból szálló aroma,Boldog ő és ura má’. Ura má’ most falatoz’,Pedig még csak fél a tíz,S táltól el szebb felet űz. Felet űz, ki Kecs anyó;Lógó szeme kocsányi,S bömböl, mint egy kicsi nyű. Kicsi nyűként bömböl…..
Frady Endre Lenini út 2024.01.30 17:25:48
Padkán nézek le: Nini!Keskeny út e lenini!Felkaptat, mint sólet ár,S izzad rajt’ sok proletár. Verejtéktől mar a só,Ох, это не хорошо!Nyűtt lábakon már térdekRemegnek; ez pártérdek? Munka hada dübörög,Bősz burzsoá düh dörög,Dagadt tőkés bő kölkeHull – üti vas ökölke! Úttörők, csak zúzzátokCár…..
Frady Endre Retróhétfő 2024.01.28 19:20:38
Sárkányokon víg a hét fő,Retróban most sok új ét fő,S Tfőnek kiabálok: Hé, Tfő,Újra itt a Retróhétfő! Kisangyalom, ki ne nevess,Életem a kertészleves!Kinek kedvenc eledele,Ezzel lehet tele bele. Füstölt húsos ma a bablé,Ilyet enne Michael Bublé,Hogyha magyar lenne és itt,De egyik sem, a…..
Mikor mocskos Eső szitál,Háttérben pár setét Sith áll:Darth Anyan s Darth Vader… Hogy? TánEgyéb Darthok vannak fogytán?!?! Szutyok ömlik s attól tartok,Belül szénfekete DarthokTöbben vannak, mint csak ketten,S Esőn ázó lelkem retten! Retten bár, de reménykedik,Talán jőnek mentő Jedik,Eső után…..
Frady Endre Tejgyári capriccio 2024.01.17 16:25:59
„Ha tej tejcsokivá lészen,Étcsoki őse az éttej?Gyors igenre ne légy készen,Fogjon inkább el a kétely! Pormarhákból tejport fejnekRögvest, midőn szomjan halnak?”Hasznát veszem okos fejnek,Írván szövegét e dalnak: „Nagy nyomáson tartott tehén--tőgyből sűrített tej jön ki?”Tejgyár gondnok ordít: „Eh,…..
Frady Endre A gyógyulás útja 2024.01.15 15:47:51
Amikor én köhécselek,Jőnek népi gyógymód cselek: Sírról kell egy pókos háló,Éjfélkor vizeljen rá ló;Mikor a Nap égre éreFürdesse meg vadkan vére;Fröcsögtesse lúdnyál már aDéli harang hallatára,Pont annyi, hogy estefeléKellőn büdösítse e lé;Közben kilenc öreg néneŐzikeszín hordós kéneKékes lánggal…..
Frady Endre Király vagyok 2024.01.11 16:06:10
Jogosan jár nekem e trón,Merdzsón járok, nem a metrón;Pórnép közé nem vegyülök,S jöttöm jelzi gyémánt tülök! Utat nyit a nép, a póri:„Alleluja, glóri, glóri!”- Lelkes hangjuk engem éltet,Eme tök perfektnek véltet. Az is vagyok, tökély szinte,Ezért istenít itt kint eNyáj, míg szemem…..
Frady Endre Tavaszi szél... 2024.01.09 14:59:49
Tavaszi szél vizet áraszt?Nem bírom kivárni már azt!Amit teszek, csitt!, még titok,Utcán tűzcsapokat nyitok. Hinnye, lesz itt vizes csuda,Tóvá válik Pest és Buda!Vízszint magas lesz, mint Andok,S nyílhatnak a szabadstrandok! Lesz sok édesvízi rozmár,Turistákat s dollárt hoz már,S vadászhatunk…..
Frady Endre Száraz vörös 2024.01.08 13:40:07
Magyar ember ritkán sörös.Ide véled, száraz vörös!Az se baj, ha félig száraz,Poharamban engem vár az! Száraz bortól hős hadvezérLesz belőlem, talán ezér’Rohamozom meg az ivót,S elfeledem, tegnap mi vó’t! Az édes bor csalfa páva:Kellemkedik, én meg gyávaOroszlánná leszek tőle,S asztal alá terít ő…..