Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frady Endre

669 bejegyzést írt és 6169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hete A leghosszabb naptári év majd A legrövidebb naptári év  bejegyzések után szóba került a 'kitalált középkor' elmélete, amelyről néhány szóban itt próbálok elmélkedni :) Heribert Illig 1998-ban megjelentetett egy "Kitalált középkor" című művet, amelyben egy rendhagyó történelmi hipotézist…..
1984-ben születtem. Jó ideje annak, hogy van választási jogom, mégsem voltam soha. Eleinte azért nem, mert nem éreztem azt, hogy tizenévesként tudok bármit is a politikáról olyan meggyőződéssel és magabiztossággal, hogy jó és racionális döntést hozhassak a családom és országom érdekében. 36 évesen…..
Frady Endre 2020.09.23 20:52:27
@budacsikattila: Úgy gondolom, hogy a legkisebb rossz az, aki a legnagyobb esélyt kínálja, hogy Orbán ne diktátorkodhasson. Azt hiszem, ha az a két-három millió ilyen-olyan okból otthon maradó venné a fáradságot, hogy egy esélyes ellenzéki jelöltre szavazzon, lenne sansz, hogy a jövőnk ne legyen visszafordíthatatlanul tönkretéve...
Ha csak annyi eredmény lenne, hogy nem lenne 2/3, amivel gyakorlatilag teljhatalmat lehet gyakorolni, már előbbre tartanánk.
Felőlem szavazhatsz a Kétfarkú Kutyákra, a Momentumra vagy a DéKára, de csinálj valamit és a fotelfanyalgásoddal ne támogasd az illiberális őrjöngést!
Frady Endre 2020.09.24 16:27:59
@0dzsud0: Nem, nekem az nem tetszik, hogy egy csomóan nem mennek el szavazni, utána meg fintorognak, hogy ez se tetszik, meg az se. Számomra érthetetlen, hogy van kb. hárommillió ember, akinek tök oké, hogy másik ötmillió dönti el, mi legyen az országban, az országgal.
Frady Endre Ha lenne... 2020.09.23 15:37:46
Ha lenne sok dollárom,Villát vennék Bogláron!Kertemben vón’ medenceS partján Billgécc kredence. Polcán állna pálinkaS inasom - szép szál inka,Előkelő idegen -Szolgálná fel hidegen. Zajlana e tópartiKastélyban sok jó party,S száz Audi új áraMenn’el hejehujára! Bömbölné a tucc-tucc-tucc:Eksztázisba…..
Frady Endre 2020.09.23 20:00:47
@CsipkeRózsa: Örök bánatom, hogy a botfülem miatt nem játszom semmilyen hangszeren, így másokra vagyok utalva, akik viszont az egyébként jó fülük botját sem mozgatják... Kegyetlen az élet, ugye? ;)
Mivel egész életemben az irodalom világával foglalkoztam, újra és újra elém került a nagy kérdés: vajon a kötelező olvasmányok jelenlegi listája hasznos vagy káros a diákokra nézve? Rengeteg véleményt hallottam ez ügyben, tanárokét, szülőkét, diákokét, írókét és átlagemberekét is, és az érveik,…..
Hősfélének könnyű hősnek lenni. De vele csak úgy tudunk azonosulni, hogy magunkat is olyannak képzeljük. De ha egy olyan kis hétköznapi, szürke szerencsétlenből lesz hős, amilyenek mi is vagyunk?! Vele már csak azért is tudunk azonosulni, mert mi is olyanok vagyunk. Olyan balsorstépték. A hőssé…..
Frady Endre 2020.09.18 22:55:53
@Alick: Nagymagyarként közismertény, hogy a zegész középejrópa tőlünk lett elcsatolva Triatlonba', azaz mindenki anyanyelvi szinten beszélni madzsar... :)
Frady Endre 2020.09.19 19:52:06
@nincs1agy: Na, ezt hogy sikerült kikövetkeztetned abból, amit írtam? És hogy jön ide a szocipárt? :)
Ha valaki befal tízGigagombócot, mi gríz,Valós veszély, hinnye, biz,Hogy hamarost nagyra híz’! Ámde hogyha sokat síz,S ömlik róla izzadt víz,Akkor abban joggal bíz’,Lefogy, mint egy parti csíz… … S divatfotós kéri: PleaseLook at me and say big CHEESE! „Ne pampogjál külföldiül, fényképészkém, mert…..
Létezik egy elképzelés, mégpedig az Egészséges utcák, amelynek célja, hogy az utcák, közterek kialakításánál az elsődleges szempont az emberek életminőségének és egészségének maximalizálása legyen. A Járókelő oldal 8 éve segít a városlakóknak abban, hogy jelezhessék a kátyúkat, letört szemeteseket,…..
Autósként, bicajosként, a HÉV-en zötykölődként egyaránt érthetetlen, hogy miért kell a főváros 3. kerületének egyik legparásabb szakaszán Tour de France-bajnokot imitálni vitatható tüdővel, egyensúlyérzékkel és combizommal. Mutatom a térképen, hol ne tekerj feleslegesen, mert veszélyes...
         Ez nem a politikáról szól, hanem a művészetről. Nem Orbánról, nem az ellenzékről, hanem Csehovról és a Tápszínházról, a Kaukázusi Krétakörről és a Portugálról,  ez a hét óra hét percről szól.        Ezeknek a srácoknak semmi esélye, ez nem 1968, ez nem Párizs, nem mintha de Gaulle-ék nem…..
Frady Endre 2020.09.01 19:10:20
@fuhur: Eperjes? Ő mindig minden szerepében ugyanaz volt. Egyszerűen önmagát játszotta.
Amúgy a tehetség igenis tud inflálódni. Ott van minden idők egyik legzseniálisabb dalszerzője, Paul McCartney, aki a Beatles feloszlása után, John Lennon hiányában többé már semmi jelentőset nem tudott alkotni.
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
Frady Endre 2020.08.31 20:15:50
@molnibalage: Természettudományos analfabetizmus? Mérnök vagyok és tisztában vagyok a mintavétel és a matematikai statisztika alapjaival.
Emellett azzal is, hogy nálunk még mindig szinte nulla a tesztelések mennyisége és hatékonysága.
Az egyetlen, amiről talán nem hazudnak nekünk, az a halálozások száma, bár ott is lehet variálni azzal, hogy pl. egy koronavírussal fertőzött ember infarktusos halála esetén mit neveznek meg a halál okaként.
Frady Endre 2020.08.31 20:45:44
@molnibalage: Akkor miért nincsenek cikkek a gyógyultakról? Eddig nem hallottam vagy olvastam semmi ilyesmit. Ezek valami titkos információk?
Frady Endre 2020.08.31 21:45:43
@molnibalage: Ha Pártunk és Kormányunk ennyire szeretné, hogy féljünk és vegyük komolyan a vírust, akkor
- egyrészt miért szabadítja rá az iskolásokat a javarészt veszélyeztetett korúakból álló pedagógusokra,
- másrészt miért rendez húszezer szurkoló (köztük háromezer beutazó spanyol és háromezer beutazó német) előtt nemzetközi focimeccset, miközben ez egész világon zárt kapuk előtt folyik ugyanez?
Ezek után miért is vegyem komolyan a mesterséges hisztériakeltést? ;-)
292 fertőzött egy nap alatt, ez a legfrissebb szám. Rekord. Messze az áprilisi csúcs felett. Európa legtisztább államából két-három hét alatt sikerült a közepesen fertőzöttek közé csúszni és a trend is ijesztő. De a legdurvább, hogy szinte csalogatta a vírust a kormány, hogy jöjjön vissza. Másfél…..
Tribün Hol folytatja Messi? 2020.08.26 17:25:57
Kedden robbant a bomba, a Barcelona illetékesei bejelentették, hogy legértékesebb játékosuk távozni akar. A hatszoros aranylabdás játékos csütörtökön ült le beszélgetni az új menedzserrel, Ronald Koemannal a folytatásról.A tárgyalás a maradásról szólt, ahol Koeman marasztalni próbálta a játékost,…..
Március elején a facebook felhasználók arra eszméltek, hogy totál megváltozott a közösségi oldal felülete. Más design új köntösben. A nagyobb gombok és az átrendeződött felület sokak számára volt zavaró. Ekkor még azt gondoltuk, hogy a változás egy gombnyomással visszaállítható a klasszikus…..
Frady Endre Ibolya bolya 2020.08.08 00:08:52
Hangyáit szerette Ibolya,Legelni vele járt ki bolya.Amikor dombon kelt e boly át,Boldognak láthattuk Ibolyát. Fiúja Béla, hű „Bé Boy”-a;Szerinte Ibolya tébolyaNem volt az, csupán csak furi tánAnnak, ki túltoltan puritán. Réten a meztéláb talp alattHangyafúrt alagút-fal haladt.Abban járt örömmel a…..
A rövid válasz az, hogy semmi, hiszen a Biblia nem említi a pulykát. Nem is említheti, hiszen a pulyka nem volt ismert madár a bibliai időkben a biblia helyszínein. És ez maga a probléma. Ugyanis amikor a pulyka megjelent Európában a 16. században, amikor is spanyol gyarmatosítók behozták az…..
      "  I used to think that young Americans began whatever education they wereto get at the age of eighteen, that their early lives were spiritually emptyand that they arrived at the university clean slates unaware of their deeperselves and the world beyond their superficial experience "     …..
Frady Endre Keddi aggó líra 2020.08.04 15:06:15
Nem is szív ok, se nem máj okMiatt elgyötört a testem,Mégis egész kedden fájok,Pedig még csak el sem estem. Nem is szívok cigarettát,És a vénámat se szúrom,Agg fázisba nem ez tett át,Nem ezért mondják rám: Hú, rom! Túltolt műfű futball miánKezdek aggni hétfő este.Izomláz mar, mint gnút cián,S…..
       Értem, hogy most nem erről kellene írni, mert helyzet van. Namost a helyzet az, hogy a Zsámbéki elmegy a Színművészeti Egyetemről, mert jön a Vidnyánszky.      Zsámbéki Gábor az egyik legnagyobb magyar rendező, valamikor írtam egy posztot arról, ahogyan Jordán Adélt és Stohl Bucit…..
A technológia a 21. században olyan gyorsan fejlődik, hogy el sem tudjuk képzelni, milyen lesz a világ pár évtized múlva. Ric Edelman, az Edelman Financial Services, az Egyesült Államok egyik vezető pénzügyi tanácsadó cégének alapító-elnöke szerint a mesterséges intelligenciának, a machine…..
Ugyan a Fidesz egyre nagyobb szeletet hasít ki a magyar médiapiacból, a pártpreferenciák változását vizsgálva nem tűnik igazolhatónak az a feltételezés, hogy ez népszerűségnövekedést is hoz a kormánypártnak. Ha ez így van, akkor a kormány feleslegesen vállal belföldi konfliktusokat és kínos…..
Gondolatkísérlet következik. Az előző írásokban kicsit sem kíméltem a Fideszt és az Orbán-kormányt, amire, persze, bőségesen szolgáltattak indokot. A világ azonban, bármit is igyekeznek a politikusok velünk elhitetni, nem fekete és fehér, nem a gonosz és a jó erők küzdelme. Ebből következően az…..
Meglepve tapasztalom az internetes felületeken, más csapatok szurkolói (de még magukat szakértőnek nevező személyek is) mennyire vitatják, hogy Fradi a legnagyobb magyar csapat. Valószínűleg ez lesz az eddigi legmegosztóbb posztom, hiszen ők ezúttal vitatni fogják a tényt. Én mindenesetre…..
      Caveat:   "Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus."      Ez a poszt nem a Nagytutiról szól. Mivel, you know the drill, nem vagyok politikafilozófus.  Bevallom, az volt a tervem, hogy Lánczi András: Political Realism and Wisdom című opus…..
Frady Endre 2020.07.14 08:59:18
@látjátok feleim szümtükkel: Talán azért nem látom, mert az orrom előtt van. Sajnos csak távolba látok jól. Pár száz méterről elolvasom egy kocsi rendszámát, pár centiről nem... ;)
Egy olyan lábszagú országban, ahol a stand-up ficsúrok trágárságokkal nevettetnek, ahol elég annyit böffenteni, hogy migráncs és rezsicsökkentés, oszt' máris megvan a kétharmad, ott ez a holt nyelvei szójátékokkal operáló elefántcsonttornyos entellektüel cizella ritkán okoz metamorfózisos katarzist. :)
Frady Endre 2020.07.14 09:00:51
@Rodney_2: Ja, akkor mi csak lelátói megfigyelők vagyunk? Betanítandó pszichiáter gyakornokok? Biodíszletmunkásosztály? :)