Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frady Endre

656 bejegyzést írt és 6161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hunfield Road Hiányzik a foci.. 2020.05.28 07:34:00
Több, mint két hónapja nem láthattam, ahogy a srácok kivonulnak az Anfield gyepére. Nem hallhattam, ahogy vörös szurkolók tízezrei buzdítják a fiúkat, akik átszellemült tekintettel várják a kezdő sípszót. Nem figyelhettem, ahogy Jürgen Klopp a pálya mellett mosolyogva üdvözli a KOP-ot, hogy aztán…..
Emléke sír a lanton még... Ma találkozik egymással az idei évben először, a szezonban másodszor az Újpest és a Fradi. Először fordul elő, hogy nézők nélkül rendezik meg a legfontosabb magyar bajnoki mérkőzést, ha másért nem, hát emiatt biztosan különleges lesz a találkozó. Ami a várakozásaimat…..
A múlt heti képsorozat folytatása következik, újabb harminc kép New York elmúlt évszázadából a NY Times archívumából. Ígérem, hogy ezek még a múlt hetinél is érdekesebbek lesznek! 1961. Egy hirtelen zajtól megriadt és a vízbe esett rendőrló kiemelése az East Riverből..
Frady Endre 2020.05.25 12:37:29
@David Bowman: A fák gyökérzete nagyságrendileg olyan méretű, mint amekkora a fa a felszín fölött. Egy zsúfolt nagyváros közepén a felszín alatt zsúfolt közműhálózat található. Egy gigantikus fenyőfa csak valami külső zöldövezetben tudna természetesen létezni.
A hóhérok, különleges szakértelmüknek, és speciális társadalmi helyzetüknek köszönhetően, az állami vérhatalom nélkülözhetetlen demonstrátorai voltak évszázadokon át. Mivel kijelölt feladataik elvégzésének becstelenítő hatása volt, lehetetlen volt tisztességes polgárokkal helyettesíteni őket. És itt…..
Nyomozzák a haveromat;Kisül, nem is Téli Jenő,S nincsen rajta ujjlenyomat,Mivel sajnos alien ő! Barátkozni idegennel?!Szívemet a bánat nyűvi,Mert ő nem néz, csupán szkennel,S minden érzelme csak művi. Földönkívüli mindenit!Ver, mint partjelzőt a VAR át!Jobb a nadír, mint a zenit,Nem kell többé égi…..
  Vasvári Vivien - a Feleségek luxuskivitelben c valóságshow szereplője - a minap feljelentette Puzsér Róbertet becsületsértésre hivatkozva. A perpatvar a szőkeség egyik Facebook bejegyzésével vette kezdetét, mely a járvány kezdetén született: "Mindenki lehetőséget kap ebben a csendben önmagába…..
Frady Endre 2020.05.19 08:35:02
@MAXVAL bircaman közíró: Kár, hogy nem tudsz olvasni!
Frady Endre 2020.05.20 15:05:38
@aranyláz: Ha úgy érted Bircaman írni tudását, hogy képes egymás után leütögetni a klaviatúráján a billentyűket, akkor egyetértünk. Ha úgy, hogy képes-e a "ballibák gágogása" témakörben és azon túl bármi értelmes és önálló gondolat megfogalmazására és közlésére, akkor engedd meg, hogy kételkedjem! :)
Frady Endre 2020.05.20 18:30:40
@belagezapista: Igen-igen... Nyilvánvaló, hogy rendszeresen elveket cserélni ép elmével és lelkiismerettel nem lehet. Pál is csak egyet fordult és onnantól kezdve úgy maradt mindörökké... A non-stop pávatánc visszafordíthatatlan károsodásokat okoz. Lehetetlen naprakésznek lenni abban, hogy a vezér aznap épp milyen hitvallást fogad el magáénak... :)
Mivel biztosan akadnak olyan keresztények/keresztyének, akik álmukból felriadva sírva harapdálják a kispárnájuk szélét, mert nem tudnak rájönni az ökumenizmus alapegyenletére, így elhatároztam, hogy beavatom őket a titokba.   Íme: Háromság - kétség = egység Ha egyenlet, akkor…..
Frady Endre Gorillajaj 2020.05.19 20:15:17
(versjáték: eretnek, hűség, kompót,kong, mandula, pattanás, repedés) Kompon agg pléh viking kong,S kompót faló víg King KongKicsi csöndért eped ésTorkán nő egy repedés. Mandulája csattan: ásRajta kürtőt pattanás,E hűséges eretnek,Kit kinyomni szeretnek. (toccstánc!) „Oszlasd el a kételyeidet!…..
A XX. század első felének ünnepelt dívája anyagi szempontok szerint, többször házasodott, végül mégis az utolsó férje gyilkolta meg. Bajor Gizi és férje, Dr. Germán  Tibor..
Frady Endre Őőőőő... 2020.05.14 22:17:19
Frady Endre Giccs 2020.05.11 20:26:50
Mályvaszínű koboldsikolyLilára keni az eget,S deres gomolyfelhősík olyMély, hogy bőven elfér megett’. Veres a kelő Nap alma,Zölden ásít álmos zsálya,Sáfránysárgul kerti alma,S legel bárányfelhők nyája… Lektor bődül: „Ó, jaj, sok szín!Nem tetszik ez úgy se, így se!Ez a vers egy kultúrtoxin,Világ…..
Frady Endre ONLINE ISTENTISZTELET 2020.05.08 16:23:07
A költő beszélgetése Bill Gates úrral. /NASA felvétele/ Úgy lesz boldog szegény lelked,Ha hétvégéd térdre-imás!Amivel ezt elérheted: Net Istentisztelet, mi más? Oldaladat kérdés fúrja:E remekség merre lészen? Nem tudom , de súg az Úr... Ja, Persze,  hogy a book-os Face-en!(szent tánc!)Minden…..
Frady Endre 2020.05.11 16:05:50
@CsipkeRózsa: Igen, én vagyok piros pólóban. Közvetlenül mellettem-mögöttem kicsit tarkában a feleségem (Emese), és fölöttünk egymás mögött fehérben (Kincső) és pirosban (Fanni) a két lányunk. Egy fogyó holdsarló alakot írunk le mi négyen. :)
Gróf Almásy Miklós és Déry Sári színésznő tragikus szerelme, amely XX. századnak esett áldozatul. Forrás: Fortepan - középen, szemüveggel Eisemann Mihály zeneszerző, balról Rökk Marika, szőkén Déry Sári, Kiss Manyi, Gombaszögi Ella színművésznők..
Frady Endre Idegenek Ünnepe 2020.05.01 13:00:21
Frady Endre 2020.05.04 09:49:36
@CsipkeRózsa: Odaátról... Miután megették Pataky Attila agyát... :)
1978-ban a Mikroszkóp Színpadnál dolgoztam. Május elsején a munkatársaknak – élükön a rettenthetetlen Komlós elvtárssal – kötelező volt felvonulniuk. Persze Hofi Géza felmentést kapott, de ezt mindenki természetesnek tartotta. Komlós elvtárs ment legelöl, és vezette a színészekből, valamint…..
Amikor több mint öt évvel ezelőtt Hakapeszi kolléga védelmébe vette Vitézy Dávidot, nem csak a kommentelők küldték el a vérbe, én se értettem a dolgot. Volt is egy szavazás a poszt végén, hogy Vitézy tényleg közlekedési szakember-e, vagy ócska fideszes mutyis karrierpolitikus. A többség az utóbbit…..
A napokban cikkek jelentek meg meghatározó szakmai portálokon, melyek a Budai Várban felépült Villamos Teherelosztó Központ épület megtartása mellett érvelnek, az épület szakmai értékeire hivatkozva. Az épület valóban értékes, ennek ellenére valószínűleg mégis el fogják bontani, bármit mond is a…..
Természetesen folytatom a már néhány hete elkezdett sorozatot, amiben a 60-as, 70-es és 80-as évek gyerekeknek készült műsorait veszem sorba.Voltak már a visszaemlékezésben oktató és ismeretterjesztő műsorok, fiataloknak szóló magazin műsorok, vetélkedők és néhány külföldi filmsorozatot is…..
A zombifilmekben - hála Romeronak - soha nem a zombik az érdekesek, hanem a túlélők közti konfliktusok, interakciók. Mániákusan az a vizsgálat tárgya, hogy mi tesz minket emberré a krízishelyzetben. Amikor majd megindul a mostani események szépirodalmi, filmes feldolgozása, akkor bizonyára az…..
Frady Endre 2020.04.27 17:24:17
Frady Endre Hétfői szonett 2020.04.27 08:45:23
Újra itt a dolgos hétfő,Sárkányon a vidám hét főFeléd vígan tüzet okád,S nevetéstől reng a tokád.Lángnyelv csillogtatta szemekJelzik, tűzben élni remek.Zsírt magadról égetheted,S jól kezdődik ez a heted!Karcsú, ki fogy, mint kis herceg,Boldog hájú, aki serceg,S szomját oltja szponzor sörcég.Bogrács…..
A korona krízis kezdete óta már az óvodások is tudják a jelszót: laposítani kell a görbét! Eleinte látványos ábrákkal mutatta be a média, hogy mi ennek a célja. Ha valaki lemaradt volna, akkor gyorsan ismételjük át: a járvány lassításának célja, hogy az esetszámok ne hirtelen és gyorsan ugorjanak…..
Frady Endre 2020.04.26 20:31:41
@Szabo T: A válaszodból úgy tűnik, te is egészségügyi dolgozó vagy.
Így ismeretlenül is hadd köszönjem meg neked azt az emberfelettit, amit te és társaid tesztek ebben a helyzetben! Kérlek, add át a köszönetemet a kollégáidnak is!
Szerintem nem a parlamenti képviselők fizetését kellett volna megemelni (sőt!!!), hanem a tiéteket!
Hajrá és kitartást! :)
Hogy milyen mély nyomot hagyott a szarajevóiakban egy Videoton elleni mérkőzés, azt magam is megtapasztaltam. Amikor Juszuf, a helyi fodrászom megtudta, hogy magyar vagyok, azonnal elmesélte, hogy soha nem fogja elfelejteni, ahogy a Videoton elütötte a továbbjutástól a Željezničart. Őszintén szólva,…..
Frady Endre Mantis religiosa 2020.04.24 16:22:43
Láttam lusta folyó stégénImádkozó sáska fiút,Ki a nászéjszaka végénRájött, nincs számára kiút. Gyilkos étvágyú volt neje,Ez a gyors hímhalál titka,S le lett nyelve férje feje.Túlélés így igen ritka. Jó ájtatos manó fiúk,Sose nősüljetek hamar,Ne legyetek ilyen hiúk!Veszélyes az ara, ha mar! „Ne…..
Frady Endre 2020.04.24 21:10:01
@CsipkeRózsa: Köszi! :)
Amúgy úgy keletkezett, hogy a Facebookon valaki megemlítette, hogy tőle félnek a férfiak, mire visszakérdeztem, hogy nem imádkozó sáska-e. Erre megkért, hogy írjak erről verset. Megtörtént... :)
Egyébként tényleg ronda állatok. Mondjuk én eleve utálom a hangyánál nagyobb rovarokat.
Oszi és Dezső trükkjei a bennmaradásért valamint az újságíró aki másként értékelte a sorozatot a rendszerváltás előtt és után. A Magyar Televízió az első munkásmozgalmi témájú sorozatában fölfedezte az örök fiatalság titkát. Bors Máté, valamint az ő társai és ellenségei 1918 és 1944 között mit sem…..