Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dmarci

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor elöszőr megláttam a 10M ERGY nadrágot valahogy a régi 65M jelent meg előttem. Bár a régi szabásból csak a két felső zseb és a belül végig futó szalag maradt. Két oldalt villámzáras egyszerű comb zsebek találhatók. A zsebek nem túl nagyok, a korábban már látott…..
Dmarci 2012.10.10 15:02:49
Tavaly találták ki ezt a baromságot, hogy rendőröknek, tűzoltóknak, BV-seknek egyforma gyakorló ruha kell, és ekkor kapott a rendőrségen MINDENKI, tehát még a szabálysértési előadók is, ilyen gyakorlóruhát. Lecserélték azokét is, akiknek egy évvel előtte osztották ki az egyel előtte lévő fajtájút, ami ránézésre 99 %-ban egyezik a mostanival. Azon kívül, hogy ezzel a ruhabeszerzéssel valaki gyaníthatóan nagyon jól járt, mi értelme volt az egésznek máig nem érem, hacsak ez nem...
Azt sem tudom, hogy mi értelme, hogy a tűzoltók és a BV-sek is ilyen ruhát hordjanak. Mindkét szervezet magában is elég nagy, hogy legyen értelme részükre külön ruhabeszerzést tartani, ráadásul gyökeresen eltérő feladatot is látnak el, nem baj, ha meg is lehet különböztetni őket egymástól.
Annak, hogy mostanában szinte csak kék gyakorlós rendőröket látni, nem valami központi döntés az oka, hanem a kényszerűség. Az újonnan felszerelt járőrök csak ilyen bevetési ruhával rendelkeznek, és úgy látom, nagyon akarat sincs rá, hogy másmilyen is legyen nekik. A járőrpároknak - elméletileg - egységesen kell öltözködniük, tehát ha az egyiknek nincs hagyományos egyenruhája, akkor a másiknak hiába van, nem tudja felvenni. És mivel általában a szolgálat kezdetén eligazításon derül ki, hogy ki kivel fog szolgálatba menni, hacsak nem akar az ember utána rögtön átöltözni bevetési ruhába, ha éppen olyan járőrtársat kap, egyszerűbb rögtön abban lenni.
Pedig amúgy szerintem a mostani egyenruha kinézet szempontjából jól eltalált darab, elegáns, és tekintélyt parancsoló (az egyes ruhadarabok minőségét most talán hagyjuk). Egy átlagos testalkatú rendőr (és a többség azért ilyen)szerintem sokkal "jobban" néz ki a hagyományos egyenruhában.

Off: Személy szerint nekem nagyon tetszik,hogy a blogod mostanában ilyen változatos témákat is feldolgoz, láttam, hogy volt, aki kifogásolta ezt, én biztatnálak, hogy a jövőben is folytasd ezt a gyakorlatot.
Angliába jöttem Jelentem élek! 2012.03.28 18:54:00
Igen, tudom eltűntem már egy jó ideje... De mostanában kicsit besűrűsödött az életem. Folyamatosan dolgozok hála istennek. Szombaton 12 órát, vasárnap mivel pihenőnap csak 8 at kell. Hétfőn aztán ismét elindult a hét. Igen csak kemény a munka, valóban fizikai és nagyon…..
← 1991. november A bejegyzést kommentelőink is szerkeszthetik! (szabályok) december 2. Az Európai Közösségek tagállamai üléseznek Brüsszelben. A Jugoszlávia ellen korábban hozott gazdasági embargók és egyéb szankciók alól Szerbia és Montenegró kivételével valamennyi egykori tagköztársaságot…..
Dmarci 2011.12.09 22:03:23
Szerintem Jugoszláviának nem lett volna érdeke megtámadni Magyarországot. Még ha a reguláris hadseregük adott esetben gyors győzelmet is aratott volna a magyar hadseregen, akkor sem. Azért gondolom így, mert a szerintem a neheze ezután következett volna. Izrael a 6 napos háborúban villámgyorsan tönkreverte a szomszédait, de a mai napig nem tudta pacifikálni az elfoglalt területeket. Magyarországgal ugyanez lett volna a gond, ráadásul itt hátországuk sem lett volna a szerbeknek, nem úgy, mint a Horvátországban élő szerb kisebbségek. Óriási embertartalékokat igényelt volna, hogy megszállva tartsanak egy olyan országot, amelynek népessége kb. azonos a szerbekével, úgy hogy közben a megszállt horvát és bosnyák területeken is aktívan jelen vannak. Megint Izraelt véve példaként, nekik ez a térség legmodernebb haderejével, kb. fele akkora megszállt lakossággal, sem megy zökkenőmentesen, vagy épp sehogy (lásd Gáza ővezet). A szerb reguláris csapatok morálja pedig fordítottan arányosan változott volna a magyarokével, amint megtámadnak minket. Míg Horvátországban motiválhatta őket a helyi szerbek védelme, addig Magyarország esetében ilyenről nem lehetett volna szó, viszont a magyar katonák jóval motiváltabbak lettek volna, amint saját hazájukat kell védeni (lásd pl 1848-ban, 1944-ben vagy 1956-ban is).
Az irreguláris csapatok pedig, a JNA támogatása, tehát légierő, tüzérség és páncélos egységek támogatása, nélkül okozhattak volna ugyan komolyabb magyar veszteségeket, elfoglalhattak volna ideiglenesen magyar területek, de pl. egy Pécs nagyságú város bevétele már meghaladta volna az erejüket és végül biztosan bukásra lettek volna ítélve.
Katonatörténetek 313. - Riadó 2011.11.07 08:00:00
A repülősök és a buffosok közötti antagonisztikus ellentét, a haderőnemek értékrendje közötti különbözőség, továbbá Szögyi bajtárs közismert stílusa garancia arra, hogy még egy ilyen rövid történet is, mint a mai, alkalmas arra, hogy a dicsőséges Október novemberi…..
Dmarci 2011.11.10 19:02:16
@Kelempájsz: Mindig irigykedve olvasom a határőr történeteidet. A kőszegi táj gyönyörű, a határ meg számomra mindig olyan misztikus dolog volt, egy ember által húzott vonal, amelynek a másik oldalán ugyanaz a táj folytatódik, mégis egy egész más világ. Nekem még mindig hatalmas élmény a schengeni határokon átsuhanni egy másik országba, remélem a gyermekem már úgy nő fel, hogy számára ez teljesen természetes lesz.
Azt szeretném Tőled kérdezni (illetve a többiekkel, akik arrafelé szolgáltak), hogy a szolgálatod alatt találkoztatok-e az "ellennel" vagyis osztrák határőrökkel, és ha igen, milyen volt a találkozás? Valamint azt, hogy volt-e olyan, hogy a határőrök közül valaki áttévedt, vagy kalandvágyból átugrott a szomszédba?
üdv: Dmarci
Már-már azt hinné az ember, hogy a vendégverő divat már leáldozóban van, de úgy látszik elő- előbukkan most is néhány biztonsági őrös horror történet.  A folytatás is szokásos, a rendőrség ímmel-ámmal nyomoz, nem ritkán össze is van fonódva a biztonsági céggel, a…..
Dmarci 2011.09.05 12:34:59
@KaPé: Igen, nekem is gyanúsak az ilyen "minden ok nélkül belém kötöttek a szekusok" sztorik. Elismerem, hogy van ilyen, hiszem sok szekus agyatlan barom, de azért 10 esetből 9-ben a sértett is tesz érte. A sztori ott is sántit, hogy a rendőrök ki sem jöttek, rácsapták a telefont, de másnapra azért beidézték.
Dmarci 2011.09.05 18:24:12
A Fidesz érthetetlen okból az MSZP-hez húzó nyugdíjasokat védi saját régi szavazói helyett. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A nyugdíjasokat sem lehet kihagyni a közös terhek viseléséből! (Fotó: Tuba Zoltán/origo) A tegnapi nap folyamán három olyan hír is érkezett, mely nagyon…..
Szekuriti blog 184. West Balkán 2011.01.16 10:10:00
Sajnálatos, hogy ezzel a bejegyzéssel kell kezdenem az új évet, de nem tudok elmenni szó nélkül az éjjeli, West Balkánban történt eset mellett. Ahogy az Index megírta, 3 lány halt meg a West Balkán nevű szórakozóhelyen szombat éjjel.Nem célom, hogy a West Balkánt, a…..
Dmarci 2011.01.16 12:30:20
@HúszTíz: Ráadásul gondolom a szűk lépcsőházban elkezdták egymást lökdösni, amitől sokan úgy érezhették, hogy ha leesnek a padlóra, akkor tuti agyonnyomja őket a tömeg, amitől halálfélelmük lett, és már nem is foglalkoztak semmivel. Én egyszer átéltem hasonlót, csak nem diszkóban, hanem strandon a hullámmedencében, rengetegen voltak körülöttem, úgy éreztem nem tudok rendesen egy helyben taposni, mert mindenhol testrészekbe ütköztem, úgy éreztem, hogy ha elsüllyednék, a kutya nem venné észre (ami valószínűleg igaz is volt), ki akartam menni a medencéből, de mindenhol emberek voltak körülöttem. Éreztem, ahogy villámgyorsan eluralkodik rajtam a pánik, és nagyon kellett uralkodnom magamon, hogy ne úgy menjek ki a medencéből, hogy közben másokat a víz alá nyomjak. De nem sok választott el ettől, mert úgy éreztem, veszélybe kerülhet az életem, és akkor csak ez számított. Ott a lépcsőházban, a nagy tömegben, és a menekülési lehetőség teljes hiányában ezt az érzést szerintem be lehet szorozni ezerrel.
Mindannyian ismerjük a jó öreg Murphy törvényeit. Előszeretettel szoktuk idézni is őket, hiszen számtalanszor bebizonyosodott, hogy legalább olyan szilárdan kiállták az idő próbáját, mint Newton kolléga dinamikai, avagy Pithagorász síkmértani meglátásai.Ma posztunk egy kis…..
Dmarci 2010.10.01 07:59:18
@Jockey11: Én azt bírom a CSI-os sztorikban, hogy az ottani helyszínelők mindenhez értenek, pl. találnak egy búzaszemet az áldozat ruhájában és már az egyik fejből mondja, hogy ez arkansasi búza, és 5 napja szedték le, az áldozatot pedig Kaliforniában találták meg, úgyhogy a gyilkosság biztos nem ott történt. De ugyanez a helyzet az iguánaszarral, és a különleges (csak a hadiiparban használt, és szupertitkos) műanyagok egyes összetevőivel is. Bezzeg nálunk, a főnököm ragaszkodott hozzá, hogy szakértőztessek meg egy dns mintát egy 300.000 Ft-os lopási ügyben, erre fél millióért megállapították, hogy férfitől származik. Nos így a potenciális gyanúsítottak száma már csak kb. 3 milliárd.
Olvasók tucatjai kérték (mit kérték: követelték!), hogy a konteóblog biztosítson soronkívüliséget és számoljon be a szűk két hónappal ezelőtt Szmolenszknél bekövetkezett légikatasztrófáról, amelyben életét vesztette a lengyel államigazgatás csúcsvezetőinek jelentős…..
Dmarci 2010.05.28 19:40:40
@tiboru: Erre gondoltam én is, amikor kérdezték, hogy miért utazott ennyi fejes egy gépen. Mert ez nem csak egy szimpla utazás volt, hanem egyben politikai kinyilatkoztatás is, akik a miniszterelnökkel szimpatizáltak, azok vele utaztak, akik az elnökkel, azok meg vele. Szerintem ezek közül sokan egyszerűen nem engedhették meg maguknak, hogy NE az elnökkel egy gépen utazzanak.
dmarci barátunk, aki olvasónak lelkes, ám kommentelésben egyébként nem valami szószátyár keresett meg ezzel a cikkel, amely jónéhány feldolgozást megélt már. Hogy mennyit? Megnéztem például, hogy az Amazon hány találatot ad Entebbé-re. Százötvenhármat... csak könyvből, meg…..
Dmarci 2010.03.05 15:33:18
@Zig Zag: van egyszer egy "szabadon elengedték" az Afrika térké melletti szövegben, kb. Csád magasságában :)
"A Herkules nyitott ajtóval szálltak le," a repülési útvonal képe melletti szövegben. Most hirtelen ezt a kettőt talátam. Ha ki tudod javítani, azt megköszönöm!
Dmarci 2010.03.09 19:22:08
@Sztag: "Nem azt mondom, hogy Uganda nem hibás ebben, de eltörpül tette Izraeléhez képest."
Nem értem, mi a kérdés. Uganda és a terroristák "belekötöttek" Izraelbe. Uganda nem csak szolidaritást vállalt a terroristákkal, de támogatta is őket. A játszótéri hasonlattal élve ez olyan, mint ha fellökte volna az egyik srác a másikat, majd utána sírva szaladna az anyukájához, mert a fellökött srác jól elverte. Azt mondod, nem volt arányos Izrael fellépése. Mit vártál, hogy számolgatja majd, ha nekünk egy katonánkat lőtték le, akkor mi is egy ugandait lövünk le? Akkor nem lett volna arányos a válaszcsapás, ha porig bombázzák Kempalát, de ők mindösszesen annyit tettek, hogy nem hagyták, hogy egy kannibál és pár fanatikus kedvükre zsarolja őket.
Dmarci 2010.03.10 20:16:43
@Sztag: Akkor ha jól értem, a terroristáknak és az ugandaiaknak joguk volt fogva tartani embereket, és azt tervezni, hogy megölik őket, hiszen a liberalizmus azt jelenti, hogy mindenki azt csinál, amit akar (mellesleg nem), azonban Izraelnek ugyen ezen elv alapján már nem volt joga megakadályozni őket ebben, mert milyen fasiszta dolog már, hogy korlátozzuk szegény terroristákat azon vele született jogukban, hogy szabadon és kedvükre öldössenek más embereket. Szerintem ne erőltesd a logikát, mondd meg nyugodtan, hogy utálod a zsidókat, abba nem tudunk belekötni.
Nem szokásunk napi aktualitású hírekre reagálni, de engedtessék meg nekem egy szubjektív kivétel: most olvastam, hogy Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornokot egy óra leforgása alatt kétszer is ittas vezetésen kapták Budapesten. Erre a hírre szeretnék reflektálni pár mondatot...
8ker Rendőrök 2010.01.29 01:58:00
 Éppen egy belvárosi kocsmában ücsörögtünk a szomszéd blogerrel és a Kétfarkú Kutya Párttal, amikor csörgött a telefonom. A rendőrség keresett, pontosabban a józsefvárosi kapitányság - gondolom - ügyeletese. Atyavilág, ez volt az első gondolatom, most aztán vége,…..
Minden önérzetes városnak megvan a maga építészeti szimbóluma, s Baku ilyen szempontból sem kivétel. Rómának a Colosseum, Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak az Ikertornyok (bocs, ez már sajnos nem aktuális), az azeri fővárosnak a Szűzgarázs, akarom mondani a Szűztorony a…..
Valljuk be, hogy a földrajzot – mint tantárgyat – nem mindenki szerette az iskolában. Az a rengeteg elnevezés ugye: minden rohadt legelőnek, szemétdombnak és pocsolyának külön neve van (a gombamód burjánzó országokról és ezek városairól nem is beszélve), ráadásul…..
Dmarci 2010.01.19 08:03:25
@sandinista: "Ez esetben szegény Carolyn-rol feltételeznünk kell, h kvázi öngyilkossági szándékkal szállt a kis Cessnájába (akkor viszont kár volt olyan sokat röpködni feleslegesen) + előtte még az utasával is lenyalatott egy bélyeget."
Azért szerintem az nem olyan elképzelhetetlen szcenárió, hogy Carolyn és utasa totál betépve beül a kis gépébe repkedni. Nálunk is megtörténik nap mint nap, hogy totál részeg v. bedrogozott fiatalok beülnek a kocsijukba, hogy egyik településről átkocsikázzanak egy másikra, mert ott finomabb a pizza, szebbek a lányok, vagy mert kocsikázni jó. Csak ha ezek a fiatalok fának mennek, akkor az "csak" tragikus, de semmi misztikus nincs benne. Én simán elképzelhetőnek tartom, hogy kocsi helyett repülőbe pattanva történjen meg ugyanez, mert pl. Carolyn haverjai azon a szigeten éltek, és tuti jamaikai cuccuk volt. Nem kell ehhez öngyilkossági szándék, csak jó adag tudatmódosító szer és felelőtlenség. 100 repült órával a háta mögött Carolynban dolgozhattak annyira a beleégett reflexek, hogy úgy is el tudta vinni a repülőgépét a másik szigetig, hogy gyalog 5 métert nem tudott volna megtenni egyenesen. Ismerek olyan embert, akinél az autóvezetés működik ugyanígy, és bár a dolog rejtélyes, de azért egy konteóhoz kevés :)
Belsőség Üssek, vagy fussak? 2010.01.15 07:29:00
  Na, gyere csak ki! Szelíd emberek sanszot szereznek forró helyzetek kezelésére. A Suzuki, mint vagyontárgy és fegyver. Bónusz: verik Angélát, de tetszik neki. Vélemények azonos című írásunkról...
Dmarci 2010.01.15 08:23:38
@chopper: a krav-magát tényleg elég gyorsan el lehet sajátítani, intenzitástól, tehetségtől, szorgalomtól függően akár egy fél év alatt is. A futás jó dolog, és egészséges, de nem mindig van rá lehetőség, és van olyan is, hogy a másik gyorsabban fut, mint Te, és a végén még jól meg is ver, amiért elfutottál. Nem árt, ha van kéznél erre az esetre egy B terv is.
Folytatjuk a huszadik század (egyik) legnagyobb kalandorának élettörténetét, de hadd fejezzük ki itt is álmélkodásunkat, hogy erre a CV-re még nem bukott rá egyetlen halivúdi rendező vagy producer sem. A mai poszt végigolvasása után gondolom, mindenki egyet fog érteni abban, hogy…..
Katonatörténetek 113. - Dínó 2010.01.06 08:00:00
Új szerző kopogtat, a szépnevű Anus Pannonius személyében. Első posztjából máris megtudjuk, hogy egyes elöljárók a Flottillánál sem örvendtek túl nagy népszerűségnek, valamint egy újabb verzióban visszaköszön a vv-cuccos katona esete az anyagcserével.  Az alábbi…..
Dmarci 2010.01.07 11:13:40
Pajeszos katonát én sem találtam, de az alábbi kép alapján ott sem az alaki szabályzattal kellnek és fekszenek a srácok:
pajamasmedia.com/upload/2006/08/israelisoldier.jpg

Alakiassághoz kapcsolódva még az új-zélandi hadseregről hallottam egy vicces története a II. vh-ban. Az új-zélandiak voltak állítólag a brit nemzetközösség legkevésbé alakias katonái. Egyszer Monti az El Alameini csata előtt csapatszemlét tartott a századoknak. Mindenki áll vigyázban, Monti pedig megáll a csapatok előtt, és int nekik. Erra az új-zélandiak elkezdtek lelkesen visszaintegetni. Talán megbocsájtották nekik, mivel a kiwik híresen jó katonák voltak.
A Földnek azon a részein, ahol hisznek az ilyesmiben és nem bolondultak bele a vásárlásba, Karácsonykor megünneplik, hogy a Seregek Ura a Béke Hercegét küldte el teremtményeinek, hogy… de ez nem szentbeszéd, hanem egy hadászati-rendvédelmi blog karácsonyi bejegyzése. Sajnos…..
Dmarci 2009.12.24 20:31:28
@Carmesina: A Duna tévén adtak pár éve egy filmet, többször is lejátszották, jellemzően későn éjszaka. Arról szólt, hogy a II. vh-ban a finn fronton egy finn és egy orosz katona is elszakad (disszidál ?) az egységétől a tél közepén, és végül egy lapp asszony házában kötnek ki mind a ketten. A helyzet pikantériája, hogy mindenki csak és kizárólag a saját nyelvén beszél. Az orosz és a finn persze nem nagyon bízik egymásban, a végén valami félreértés miatt rá is lő az oroszra, aztán ráeszmél, hogy mit tett, és a lapp asszonnyal közösen megmentik az orosz életét. Utána már békésen élnek hármasban tavaszig, amikor is mindenki hazamegy. Az asszony meg 9 hónap múlva szül egy gyereket :) A vége kicsit szentimentális, de pont karácsonyra való. A film címét sajnos nem tudom, de ha valamelyik kommentelő tudja, és megint adják, merem ajánlani. Boldog karácsonyt mindenkinek!
Dmarci 2009.12.25 13:35:19
@vészmerülés: én is feliratozva láttam, de szerintem így volt az igazi :)
@tiboru: köszi!

off: a Duna tévén időnként ki lehet fogni nagyon jó filmeket. Egyszer láttam egyet a '89-es román forradalomról az abban részt vevő kiskatonák szemszögéből. Szerintem ez volt az eddigi legreálisabb forradalom ábrázolásé, amit valaha láttam. A kiskatonák azt sem tudták, hogy ki kivel van, egymásnak homlokegyenest ellentmondó utasításokat kaptak, a forradalmárok azt akarták, hogy álljanak át hozzájuk / vagy lőttek rájuk, miközben őket leginkább az foglalkoztatta, hogy vajon ez a felfordulás érinti-e a szilveszteri eltávjaikat. Senki nem akart hős lenni, csak épségben hazamenni. Fasza film volt.