Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kolo

9 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kedves lemezőrültek! Az idén, április 21.-én megrendezésre kerülő lemezboltok napja alkalmából a hivatalos amerikai oldalon keresgélhetnek az érdeklődők az erre a napra speciálisan megjelentetett kiadványok között:www.recordstoreday.com/NewsItem/2868 A Budapesten…..
Kedves Lemezrajongók! Idén is várjuk a független lemezboltok rajongóit!Jó tolongást! www.recordstoreday.com/NewsItem/2808  ..
Kedves játékosok, és lemezfetisiszták!Itt az ideje, hogy fény derüljön játékuk nyerteseinek nevére:az első díjat (David Bowie Box)Somogyi György nyerte 14 fotóval,a második helyet jelentő Flaming Lips lemezzel pedigFuntek Barbara kell hogy megelégedjen:) Köszönjük a…..
ROCKS:  WAVE:NEONMUSIC:  ..
                            …..
Kedves Lemezbarátok! 2011 Április 16-án ünnepelhetjük másodszorra itthon a Record Store Day néven indult kezdeményezést!www.recordstoreday.com/Homewww.recordstoreday.co.uk/Az erre a napra speciálisan kiadott cuccosok listája:www.recordstoreday.co.uk/exclusive-product.aspx A…..
Kedves lemezrajongók!Íme a neonmusic üzenete 2011 Április 16-ára!!http://neonmusic.pararadio.hu/nuke/catalog/rsd.php..
Mindenki ismeri az otthonszülés bírósági eljárás alatt álló pápanőjét, aki Birkenstock-szandálos szektája élén azt próbálja elfogadtatni a hatóságokkal, hogy a nők önrendelkezési jogának része életveszélynek kitenni a megszülető gyereküket. Gollam Ágnes - a név…..
Debbie Harry az amerikai rocktörténet egyik legellentmondásosabb karaktere: bár egyetlen gyermeknek sem adott életet, mégis megérdemelten hordozta évtizedeken át a MILF titulust. És bár hősnőnk az utóbbi időben jelentős mértékű Holle anyósodáson ment keresztül (melyet 65.…..
Lemezboltok Napja Itt az első!!! 2010.04.07 09:39:00
Kedves Lemezvásárló Tömeg! Itt az ideje, hogy az illegális letöltéssel teli winyók mellől felemelkedjen a testetek, és 2010 Április 16-án elinduljatok a hozzátok legközelebb eső lemezboltba. Hogy hova? Igen, igen, egy Lemezboltba.Vagy kettőbe.Vagy az…..
Nem lehet egy cikket annál kisebb közhellyel nyitni, minthogy Terry Gilliam a világ jelenlegi legszárnyalóbb vizuális fantáziával megáldott filmese, Tim Burtont is beleértve a vert mezőnybe. Mit tegyünk azonban, ha egyszer így van. Ebbe a hosszú című új filmjébe bele is pakolt…..
Ted Dansont a Cheers óta imádjuk, hiszen megvan benne minden, amitől lehet szeretni: jóképű, kedves fickó, akivel simán meg lehetne inni pár sört, és közben eldumálni a világ dolgairól. A közönségsikert hozó sitcom után Danson a Cheers-beli karakteréhez hasonló szerepeket…..
Nagyon sok szép emléket hozott fel az a videó, mely bemutatja azt a helyet, ahol a világ majdnem összes valaha megjelent legokészlete megtalálható. Sokan írtatok arról, hogy melyik volt a kedvenc készletetek. Ezen felbuzdulva én is megkerestem az én első készleteimet. Karácsonyra…..
Mutattunk már láthatatlan dobszerkót, légdobolást, jégből faragott dobcuccot, valamint hihetetlen tehetségű gyerekdobosokat, de a téma továbbra is kimeríthetetlen, melyet alátámaszt a tény: a női dobosokról még nem szóltunk. Szerintem írtó szexi, ha egy nő beül a dobok mögé…..
Sunn O))), Eagle Twin @ A38, 2009.10.27. Az emberek a mai napig sokat vitatkoznak azon, hogy tulajdonképpen mi is az a zene. Vannak, akik el is filozofálnak rajta, de egy átlagos zenehallgató simán rámondja a véletlenül meghallott grindcore-ra, black metalra, death metalra hogy az nem az,…..
A napi sajtó évek óta közvetíti élő egyenesben a hanglemezkiadók haláltusáját. Ezekből a tudósításokból gyakran úgy tűnik fel, hogy valami nagyon jelentős, fontos iparág került veszélybe – más üzletekkel tizedennyit sem foglalkozunk. A lemezkiadókat a másik oldalról…..
Kolo 2009.09.14 14:03:31
@gitáros: Én jártam már rádióban.Nem egyben.
Te melyikről beszélsz?! Melyikben készítenek a Magyar Rádió 8-as stúdióján kívül bármit, ami zenefelvétel?
És mit keresnek ott vajon a digitális hangrögzítők?
Nem érted, hogyha ampexre dolgozom utána ígyis-úgyis bemegy az AD/DA konvertereken(vagy hangkártyákon a hangszerkesztő szofverekbe(pro tools, Logic Cubase, stb).
Utána ha kijátszom ismét szalagra-master előtt a mixet, akkor megjárta a digital domaint.
AAA felvétel NINCS, nem vágod?!
Kolo 2009.09.14 15:02:40
@Darázs Csaba: Ki a repedt répa mondta, hogy analóg eljárás a cd-re rögzítés?!Ki?
Digitális hangtechnika egyetlen valamirevaló véghordozójáról beszélünk, te okos.

Frauhofer technika pedig eldobja a hangfelvételem egy részét, mondván kiszámolja, "szerinte" mi azonos(amplitúdó, hangformáns, hangtranziens)te bájos.
Tényleg sokat láttam, de ilyet még nem! A Béla király úton nőttem fel, a miniszterelnöki rezidencia szomszédságában, és utcabéliként a többi gyerekkel együtt kedvenc szórakozásunk volt megszámolni az érkező delegációkban haladó autókat. A leghosszabb  konvoj Margaret…..
Oh la la, az uborkaszezonban hirtelen megnövekedett alkotási szabadság és szabadidő miatt kicsinyég háttérbe szorultak kedves olvasóink művei, de most elég volt belőlem egy pár napra, következzék hát Ernoke nagyrabecsült törzsrajongónk egy csodálatosan megkomponált…..
Megszülettek az aktuális PANKKK pályázatok hivatalos eredményei. A három témakörben összesen több mint 400 pályázat érkezett be, a legnépszerűbb támogatási forma idén is az első lemezes pályázat volt, de a korábbiaknál többen pályáztak a vidéki klubkoncert…..
A sportriporterekre már jó régen felfigyeltünk, és Joey Adonis figyelmét se kerülhette el a közvetítésekben használt klisék tömkelege.A modoros magyar sportközvetítés Kishazánkban az elmúlt években gombaszámra szaporodnak a különböző tematikus sportcsatornák, amivel persze…..
Mivel a hét közepén megelőztek az Alice in Chains új dalával, ami amúgy sokkal fontosabbnak tűnt az utóbbi időben, mint bármi más, így újra az amerikai rockzene felé kezdtem el keresgélni, a legutóbbi Black Stone Cherry-dal nyomán. A posztban említett Nickelback aktuális…..
Szerdán indult a fergeteges történet, ami már az elején földre vitt, pedig akkor nem is sejthettem, micsoda fordulat következik még. Az egész úgy indult, hogy a zene.hu oldal írt egy beharangozó cikket a Dream Theater koncertjéhez. A következő szenzációt a rövid írás közepébe…..
Kolo 2009.07.02 13:29:12
@lápi lidérc: Riders on the Storm.
Ez volt az Astbury-ciki Utó-Doors neve.
Bíró Zsolt meg pusztuljon el.
Beszédes partnerre leltem egészen összetett kérdések boncolgatásához: a pozsonyi Wilsonic fesztiválon adott koncertjük után beszélgettem Zságer Balázzsal a showcasingről, külföld kóstolgatásáról, a siker lépcsőiről, a különböző életkorok zeneiségéről, és arról,…..