Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mVik

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár az ITEAD a Sonoff Wifis okos-eszközeivel robbant be a köztudatba, nyilvánvalóan ők is rájöttek arra, hogy az akkumulátoros/elemes használatra nem ez a jó megoldás. Tavaly már piacra dobtak egy Sonoff Zigbee relét, idén nyáron pedig egy teljes zigbee termékkörrel jelentek meg, úgy mint: nyitás-,…..
mVik 2020.09.08 22:19:53
@eNeS: látni kéne mit ad vissza a Tasmota bejövő Zigbee esetén.
Az RF Bridge-en Portisch firmware generálta RfRaw üzeneteket így küldöm át Domoticz-ba:

on RfRaw#Data do publish domoticz/in {"idx":35,"svalue":"%value%"} endon

Ezt arra tervezem használni, hogy a virtuális redőnykapcsolók állapotát frissítsem Domoticz-ban, ha távirányítóról lettek kapcsolva.
(Ahogy fogalmaztál az Rf Bridge cikk végén, megnéztem milyen mély a nyúl ürege, Domoticzból http-n keresztül vezérlem a Tasmotát, így bármennyi kódot tárolhatok)

Zigbee esetén vhogy azonosítani kéne a bejövő üzenetekből, hogy milyen szenzorhoz tartoznak, és az alapján más-más idx-re küldeni.
Ahogy a Vezérlő/feldolgozó hardvereknél már írtam, a Raspberry PI család legkisebb tagja a Zero, és annak a beépített WiFi-vel rendelkező testvére a Zero W. Rövid ismerkedés a kinézettel, balról jobbra haladva: bal oldalt található a microSD kártya foglalata (max 128GB méretig), alatta a miniHDMI…..
Bár már korábban gyártottam magamnak egyirányú RF-WiFi átjárót ESP alapon - és köszöni szépen azóta is teljesen jól működik - de szembejött egy visszautasíthatatlan akció, melynek keretén belül 8 dollárért juthattam egy Sonoff RF Bridge-hez. Eddig nem igazán volt okom ilyet beszerezni, ám ezek a…..
 - SPOILERMENTES - John McClane Moszkvába utazik, mert a fia bajba került. De nem úgy van az, Jack (Jai Courtney) ugyanis a CIA-nek dolgozik, és nem különösebben örül annak, hogy a fater ott sündörög körülötte, mikor épp egy nemzetközi balhé kulcsfiguráját próbálja kimenteni…..
mVik 2013.02.18 09:45:36
@Zalaba_Ferenc:
Na végre, hogy nem csak nekem tűnt fel, hogy kivágták a vetkőzős jelenetet, a trailer óta kíváncsi voltam, hogyan indokolják.
De amin eldurrant az agyam, hogy a szinkronos trailerben szereplő taxis párbeszédből is kivágták azt a rész amikor megjegyzi a sofőr, hogy hát nem úgy néz ki mint egy ügyvéd. Az ilyet meg mi a f*szért kell???
A páncélautós üldözős jelenet szerintem nagyon odatette, amúgy tényleg baromi röhejes volt a sztori helyenként:

SPOILER következik!!!

2013-ban egy széfbe rejtett fájl után rohangálnak, de most komolyan??? Nyilvánvalóan elbaszták a fordítást inkább aktáról volt szó. A többi idiótaságot a film második feléből meg sem említem...
Bármilyen alkalmat megragadok, hogy újra megnézhessem a Menyus videót!   ..
Kikerült a netre az a 12 perces kisfilm, amit a Lost hatodik évados DVD-jére forgattak külön, és állítólag válaszokat ad néhány kínzó kérdésre. Csak szólok.   ..
A Magyar Kerékpárosklub tavasszal kezdett gyűjteni, péntekig 1103827 forint jött össze, amiből fel tudták állítani Budapest első kerékpáros forgalomszámlálóját a Múzeum körúti kerékpársávon. A számlálót pénteken adták át, a forgalom alakulása a helyszínen és…..
Ezt nevezem rejtett üzenetnek. A játékot készítő Digital Illusion elvileg svéd cég, de nyilván dolgozott ott egy vicces kedvű magyar is ;) Köszönöm a képet Attila. Kattinstatok a képra a legnagyobb méretért Küldök egy képet, amit szerintem nem mindennap látni a játékokban.…..
mVik 2009.07.21 00:10:55
@Sobri: Szegény Felföldi Zoltán nevét kétszer, és különböző módokon írták el a stáblistában...zseniális:)
iwiw-en megtalálható elég könnyen, szóval jobban a sztori végére járhatna a szerző!
A leleményesek még Jutikát is megismerhetik:)

Egyébként grat neki!;)
Most sem marad el az éjszakai tekerés, de máshol találkozunk a tüntetés miatt!Szombat este újra NightRide!TALÁLKOZÁS: 20:30-kor a bejelentett demonstráció miatt NEM a Szabadság téren, hanem a FELVONULÁSI TÉRen ott, ahol az új 56-os emlékmű van (szép bringaháttér…..
hahó, ez mostan überfontos. te hallottál vmit arról,h. újbuda rendeletet hozott,h.május végétől minden (!) nem melegkonyhás kocsmának és minden (!) élelmiszerboltnak 10-kor be kell zárnia?! baszki, világvárost építünk, mi?! de tényleg: épeszű helyeken nyáron tízkor kezdődik…..
mVik 2009.05.18 17:12:20
Sziasztok!

BME-s diák vagyok 6 éve, most végzem, és a XI. kerben lakom.

Mondhatni rajongásig szeretem ezt a környéket, a kis kocsmáival, az egyetemi klubokkal, a kari rendezvényekkel, a rengeteg-rengeteg bulis emlékkel amit az itt töltött idő alatt összegyűjtöttem, ebbe a ZP is beletartozik a jó koncertekkel.

Kocsma pfúj, mondhatják akiket éjjelente zavar. De azt is muszáj látni: a kocsma a hazai, és főként az egyetemistáknak a közösségi élet színtere! Az egyetemi klubok, kari rendezvények, ahová suli, tanulás, vizsga után lemennek, iszogatnak és lazulnak. Az egyetemistáknak erre szükségük van (eddig volt) minden hétköznap is.
Nem lenne logikusabb, és igazságosabb panasz esetén csak a zajongó kocsmákat sújtani valahogy? Érdekes, idén a Vásárhelyi Napokon meg lehetett oldani, hogy az utcán néhány biztonsági ember csitította a hőbörgőket, nem is volt gáz belőle. A HaBár, vagy a Drönk pedig annyira a föld alatt van, hogy sohasem zavarták a környékbeli lakókat!

Mi fog most történni? Mindenki majd az utcákon, és a koliszobákba, otthon fog piálni? Onnan részegen körbejárja Újbudát a felkelt minden lakót! Ellepik a köztereket a részeg diákok, majd csak elgondolkodik valaki, hogy azért mégsem lehet bevinni 3000 embert hangoskodásért. Felteszem a kérdést, mi lesz itt, ha szeptemberben bezár a ZP?

És sajnálom azokat az eljövendő generációkat, akik már sohasem tudják meg milyen volt reggel hatkor még egy gyros elfogyasztása után hazamenni egy egyetemi buliból. Sajnálom azokat akik már sohasem tudják meg milyen is volt az igazi:

Martos, AP, Drönk, Vásárhelyi Klub, Whitefül, Habár, Old's, Roller, Gödör Klub, Újvári Jazzklub, Banális Közhely, Karinapok, Vegyésznapok, Vásárhelyi Napok, Slip, Qpa, Kolimpia, stb amit kifelejtettem.

Ezek csak egyetemi helyek, rendezvények, amiknek csakis hétköznap van értelmük, és nem csak az ivásról szóltak! Hanem a közösségi szórakozásról is!
Ezen kívül aminek vége:

Trefort, Szonáta, Oportó, Lépcsős, Ponyvaregény, Szocreál, Szavanna, Pikk Dáma, ICSA, Egyetem Kávézó, Excelsior, Black Dog, Pop-Corner, Libella, Aranykorsó, stb.
Ezek mind csak a BME campus közelében.

Remélem a Wikinger azért megmaradhat valahogy...

Aki pedig azt hiszi, hogy minden egyetemista alkoholista, és ezért van a balhé, csak sajnálni tudom.
Megyünk majd más kerületbe piálni, és mély megvetéssel gondolunk a képviselő testületre, aki ezt az értelmetlen, igazságtalan, és ártó rendeletet elfogadta.

Vagy lehet összefogást építeni, blogot létrehozni, mozgalmat indítani, az egyetemi polgárokat megmozgatni, demonstrálni, tiltakozni, nyomást gyakorolni!
Többezer egyetemistával már lehet mit kezdeni!

Addig is, ma este utolsó hajnalig tartó buli a HaBárban!
Aki szeretne még egy utolsót ott, úgy, és addig, annak ott a helye.

Sziasztok,

Vik
mVik 2009.05.20 05:03:02
@elmoro:
Ha elolvasod a első hsz-omat, akkor láthatod, nem támadtam a zp-t.
Csak nagyon felháborít, hogy az elegáns éttermekre szabott kivétel alapján tovább működhet egy olyan hely (mint a zp), amikor a kedves kis kocsmákat, egyetemi klubokat bezáratják!
Mert hiába kapod a szeparéban üvegpohárba a bort, ha a külső részen hánynak a tinik. Ezt tartom k.va inkorrektnek! És ha olvastad a rendeletet, tudhatod, hogy nem csak az üvegpohár hibádzik...erről ennyit.
Tudod miről szólnak ezek az egyetemi helyek? Nem a hőbörgésről, zúzásról. Azt a zp-be menet csinálják a gimisek, kimehetsz a meki elé a móriczra, minden este ott gyűlnek, kemény látvány. Igen mert kint isznak, igen mert a boltosok eladják nekik. Az egyetemi helyeken nem kapnak sört sem, az tuti. Ezek után logikus: be kell zárni a kocsmákat, tényleg. Na ezen vagyunk igazából kiakadva, nem pont a zp-re.
Ezért pont nem hibás, de elég jó bűnbak, mert rosszabb bármelyik kocsmánál, mégis működhet! Ez valahogy senkinek sem stimmel.

Érdekes, az egyetemi rendezvényekre intéznek rendőrt, hogy rend legyen, és ne érkezhessen panasz...saját érdek! Mert az inkálos nem vághatja szájon a zp előtt randalírozókat, de a rendőr szétcsaphatna közöttük, de nyilván nincs sehol egy se. Ha lenne néhány csak a Bartók, rakpart-Karinthy-Irinyi blokkban, nem lenne hangoskodás az utcán, ennyi. Amúgy is tudod, hogy a rendőr csak azt teszi meg amiért megfizetik, az utcán piálókat stb pont leszarja!
Amúgy nézd meg a zp honlapján: zp Újbudáért! Ezek szerint az embereik járőröznek az utcákban...na majd megnézem, mert tavaly ilyen nem volt.

És kérlek fejezd be a hülyézést, baz+olást, mert nem illik! Tudhatnád, főleg ha a szeparéba jársz borozni!
Jeszenszky Zsolt, a  Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) munkatársa és a Magyar Lemezlovas-egyesület elnöke is kifejtette véleményét a Pirate Bay-per kapcsán.  De mint kiderült, a cikket szó szerint a Wired.com-ról lopta.  Uramatyám, de kínos. Aztán…..