Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emene

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapanyél A madáretetésről 2012.01.06 08:30:00
Nyakunkon a tél. Bár még nem tombolnak a mínuszok, ebben az időszakban nagyon sok ember leli kedvét a madáretetésben. Erről, és ehhez kapcsolódóan az itatás és költőodú-készítés, -kihelyezés rejtelmeiről szólnék néhány szót.Magam is évek óta etetem a madarakat, itatásra…..
Kati és a Güzük Ezek mennek... 2010.10.14 11:06:00
Ez megint zagyva bejegyzés lesz, több téma kotyvaléka. Annyi minden van folyamatban és úgy lefoglalnak a gondolataim, a munka, a történések, hogy egyszerűen nincs se időm, se kedvem blogot írni.Most, hogy így megvolt az ilyenkor szokásos szabadkozás, leírom az eddig…..
Emene 2010.10.14 13:55:01
Na eljött ez a pillanat is, kaptam kritikát. Országos cimborám kifogásolta, hogy miért is nem az életemről írok. Nem tette hozzá, de értettem, hogy inkább, mint a görényekről.Nos, mivel a naccsas asszonyt legbecsesebb olvasómként tartom számon, majd igyekszem. Mentségemre legyen…..
Emene 2010.08.30 12:41:36
Kati és a Güzük Helyesbítek 2010.06.22 13:36:00
A minap a barátnőmmel beszélgettünk (végre!:-), és én mondtam neki valamit, amit így utólag átgondolva, már másként látok.A görények és az életemben játszott szerepük került szóba, igazából csak úgy mellékesen. Végül azzal zártuk le a témát, hogy Ők valószínűleg…..
Húsvéti Ünnepek pipálva. Grófuram tojást festett, neki van hozzá tehetsége. A csokicuccok elrejtésre kerültek a kertben by Nyuszi, majd megtalálásra a gyerekek által. Hagyományok is pipálva. :D Számomra az egyetlen említésre méltó dolog, hogy Mangó volt locsolkodni! :D Hülye…..
Emene 2010.04.09 18:43:31
@kativole: MI VAAAAAAN??? :DDDD
Kati és a Güzük So sexy 2010.03.04 12:00:00
Fruttikának szokása volt egy időben, hogy minden ruhát megrágott. Többször a gardróbban találtunk rá, nagyszabású akció közepette. Azt hittük, mindent időben mentettünk, ám ma reggel, mikor Grófuram felvette az alsónacit, olyan nevetőgörcs kapott el, hogy alig tudtam…..
Emene 2010.03.05 08:15:56
Gyerektrend Takarójeti 2010.02.26 09:47:00
Kicsit hezitáltam, hogy hova is rakjam ezt a képződményt, mert alapvetően takaróként van besorolva, de mégiscsak bele kell bújnia a kölöknek, úgyhogy ebből a szempontból meg itt a helye a ruhák között. Elég érdekes darab, de nem biztos, hogy felesleges. Illetve azt mondanám rá,…..
Gyerekszoba Alkot az Olvasó 29. 2010.02.23 14:24:00
Kicsit el vagyunk itt maradozva az olvasói levelekkel - mert ugye volt a Karácsony, meg az évvége, meg aztán már mindannyian kicsit szét vagyunk csúszva az egyelőre elérhetetlennek tűnő tavasz hiánya miatt -, ezért mindenkitől szeretnénk nagybetűs ELNÉZÉST kérni! De most sorra…..
Parázs vita alakult ki köztem és egyik ismerősöm között. Én határozottan azon a véleményen vagyok, hogy a Kinder Maxi King reklámjánál idegesítőbb szart per pillanat nem lehet látni a tévében. Ebben lehet, hogy az elfogultságom is benne van, mert mindenféle tejes édességet…..
Emene 2010.02.23 15:02:34
@Ez vagyok: Igen, nekem is a TOMI mosópor (ha jól tudom) reklámja csapja ki első körben a biztosítékot! Extra gáz!!!
Megint játszunk, ezúttal az EzPontAz dizájntermékeket árusító bolttal. A feladat roppant egyszerű, nézegesd a bolt honlapját, válaszd ki a szerinted legviccesebb mondatot, és kommentezd ide, a linkkel együtt, hogy mi is megtalálhassuk.  A játék két hétig tart majd, az EzPontAz…..
retro gastro Téli fagyi 2010.02.19 06:23:00
A ’70-es évek szocialista édességiparának egyik remeke (mely a mai piacgazdaságban is velünk maradt): a téli fagyi. A közértekben és ABC-kben a pénztár melletti kis fehér rácsos polcokon lehetett fellelni, de kizárólag a téli hónapokban. Ha megpillantottam a pénztár…..
Gyerektrend Fürdésre fel! 2010.02.16 18:09:00
Említettem a minap, hogy egyik lányom idén fürdőkád szeretne lenni. Nos, a káddá válás tegnapra időzítve sikeres volt, a mi jelmezünkről azonban ezúttal elmaradtak a lufi-szappanbuborékok. Pedig mekkora ötlet! És lám-lám, meg voltam győződve arról, hogy  kádnak lenni…..
Emene 2010.02.17 15:11:40
@lunanyuszi: Mi hétvégén voltunk az óvodás farsangi bálban, és amit ott láttam, attól a hajam égnek állt. Már nem ezek a menők... az összes kislány Hannah Montananak volt öltözve (mini szoknya, szűk felső, szőke paróka, vastag smink). A fiúk még mindig konzervatívabbak, mert még pókember a nyerő, viszont láttam magyar gárdista kisfiút! Érdekes és tanulságos volt számomra!!!
Részeges játszóházakra bukkantam a minap, nem is akármilyenekre, kézzel készített-festett, egyedi darabokra. A gyártó honlapján rengeteg féle-fajta stílus, méret és szín található, csak győzze a gyerek nyálcsorgással, a szülő pedig pénztárcával.A használati útmutató…..
Emene 2010.02.16 14:42:01
Mikor megjelent ez a bejegyzésetek (gyermekszoba.blog.hu/2010/01/21/jegkunyhot_az_ikea_bol), alig vártam, hogy annyi hó essen, hogy ki lehessen próbálni, most viszont a tavaszt várom, hogy újra építkezhessünk. :) Apa kevésbé boldog ettől... :D
Gyerekszoba Gyurmázzunk kakival! 2010.02.16 09:21:00
Nem halad a gyerek a szobatisztasággal? Nem hajlandó a pelenkán kívül kakilni? Hiába olvastátok rongyosra a Kaki-könyvet? Már hónapok óta együtt alszik Kakival és Pisivel, és mégsincs eredmény?Itt az ideje, hogy beszerezzétek a Kaki-időt, azaz a Poopy-time-ot! Ez a…..
 "Megkértem Istent, hogy vegye el büszkeségemet, de Ö azt felelte: NEM. Azt mondta, hogy a büszkeséget Ő nem veszi el, hanem nekem kell feladnom azt.Kértem Istentől, hogy fogyatékos gyermekem legyen egészséges, de Ő azt felelte: NEM. Azt mondta, hogy a lelke egészséges, a…..
Kati és a Güzük Vigasz 2010.02.05 11:33:00
„Milyen jó végigsimítani a bundáját! Ez a testi kapcsolat, egy eleven, lélegző lény érintése az, ami kis kedvencét oly értékessé teszi a magányos ember számára.”És mennyire igaz. De nem „csak” ennyi. Az állatok rendelkeznek a legfejlettebb empatikus…..
Februárban elözönlik az ovikat a balerinák - a hercegnőkkel és a tündérekkel együtt -, a csajok csoportjaiban előreláthatólag lesz minimum tíz balerina. Nem gúnyosan írom ezt, mert az én nagyobbikom is akart balerina is lenni egy és háromnegyed napig, bár kisebbikem kategórikusan…..
Emene 2010.02.01 13:24:10
@lunanyuszi: Mik ki nem derülnek rólad... :D
Gyerektrend Telőke 2010.02.01 09:47:00
Egyértelműen a címben olvasható nevet kellett kapja ez a - szerintem kissé agyament - előke, ami egyben abrosz is, merthogy terítő és előke, tehát telőke, éééértitek. Azért agyament, mert akinek van kicsi gyereke, annak gondolom nyilvánvaló, hogy az a tányér, ami ezen a…..
Annak idején, emlékszem, még általános iskolában, játékbabákon okították nekünk a babaetetés, pelenkázás, büfiztetés csínját-bínját. Jó előre felkészítettek, az igaz, a nagy vigyorgások emléke még élénk bennem, a pelenkázást azonban már kénytelen voltam újra…..
Emene 2010.02.01 13:15:02
@mabapi: Teljesen egyetértek veled, ez elkeserítő és visszataszító! :S
Itt már megint esik a hó - egyébként ezen a télen igazán nem panaszkodhatunk csapadékügyben -, ráadásul az a fajta, amit muszáj közelebbről megszemlélni pelyhenként, mert csodaszép formákat láthat az ember. És ha már esik, nincs az a gyerek, akit le lehetne ilyenkor beszélni egy…..
1. Pakolj el az asztalról, hogy legyen helyed a csomagoláshoz. 2. Menj oda a beépített szekrényhez és vedd ki a csomagot, amiben az ajándék van és csukd be az ajtót. 3. Nyisd ki az ajtót és vedd ki a görényed a szekrényből. 4. Menj el a konyhaszekrényhez és vedd ki a…..
Emene 2009.12.25 10:18:41
Ez volt a második szerszámgépem, az új házba költözéskor, kutyaház-gyártáshoz szereztem be, ha jól emlékszem, kemény 7000, akkor még valamivel többet érő forintért. Utóbb azt gondolom, nem volt jó ötlet - egy körfűrész sokkal használhatóbb lett volna nút-féderes vékony…..
Emene 2009.12.18 11:59:52
@Sardaukar: Legjobban talán a filagóriához tudnám hasonlítani, csak kicsiben.
Emene 2009.12.18 12:58:25
@Sardaukar: Bocs, de csak most vettem észre, hogy írtál bővebben is. Igazából így, hogy már tudom, milyen lehetőségeim vannak, talán nehezebb lesz választani. Úgy gondolom, hogy ha nagyon mellényúlok, akkor elmondjuk majd, hogy van ilyenünk is, legfeljebb kitesszük a vitrinbe. :D Délután nyakamba veszem a várost és megpróbálok választani. Azt hiszem izgalmas túra elé nézek... :) Mégegyszer köszönöm a segítséget!!!
Emene 2009.12.18 13:36:26
@Sardaukar: Ennek szívből örülök! :D

Már régóta tudom, hogy kinek mit szeretnék venni, csak időm nem volt vásárolni! Nekem azért könnyű dolgom volt, ugyanis mindenki óvatosan, burkoltan jelezte, hogy mit is szeretne valójában, csak műszaki dolgokban nagyon nem vagyok otthon.
Pénteken voltunk Pesten, hogy Frutti megkapja az idei utolsó oltását. Találkoztunk a tenyésztőjével, aki nem győzött ámulni, hogy Frutti milyen kedves. Vettünk tőle függőágyat, bevásároltunk a Fressnapfban ( kaptak babapúder illatú almot :) Vasárnap újra csak Pesten voltunk.…..
Igen, hamarosan itt van, nemsokára megérkezik. Fények, illatok, család, jó ételek, jó esetben nyugalom, de mindenképp belassult időszak. Ez a Karácsony nekünk. A gyerekeknek pedig varázslat, izgalom, ajándékhegyek.Ezért is fontos, hogy készüljünk, napról-napra hangolódjunk az…..