Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pepetron

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Sütő Péter vagyok, a Noctis zenekar dobosa, és HŰ (komoly!!!!) olvasótok! Korábban már írtatok egy albumunkról. A készülő új albumunk előfutáraként elkészítettük a zenekarunk első videoklipjét, talán még illik is a blog profijába. Átküldöm a klipet. Ha tetszik,…..
Pepetron 2015.01.13 11:00:52
Ja! Azért annyira nem vagyunk ám amatőrök, hogy csak úgy elküldöm egy klub honlapján található mailcímre, és várom a nagy ajánlatot, hogy főzenekar lehetünk a Stratovarius előtt... :)
Pl. konkrétan kétszer beszéltem egy klub főnökévelt aki egy nagy Székesfehérvári fesztivál szervezésében is érdekelt. Kétszer megígérte, hogy igen megnézi, és ő mondta, hogy mindenképpen válaszol (ő mondta magától, nem én kértem... :). Szerinted?:..
Tudom hogy mennek a dolgok, hiszen azért játszunk egy-két fesztiválon, és én magam hívom a fesztivál/ok szervezőit hetente kétszer, hogy mi van...
És nem kesergek, mert tudom, hogy több száz zenekar küzd ezekkel a problémákkal. És a dolog nagyon összetett. Csak azt nem értem (és nem a nagyképűség mondatja velem, elhiheted...) hogy azon kívül, hogy pl egy fesztiválra esélytelenül indul bármilyen zenekar akit nem AZOKNAK A ZENEKAROKNAK hívnak (és nem akarok zenekarokat megbántani, és azt az érzetet sem kelteni, hogy irigy lennék a sikerükre... mert én pl megnéztem fesztiválokon többször is a Tankcsapda, Road, vagy a Depresszió produkcióját, és azt kell mondjam (attól függetlenül, hogy nem hallgatom egyébként önszántamból őket), hogy amit láttam, és hallottam az kurva jó, és atom profi volt) és azt is tudom, hogy egy fesztivál és egy klub is üzleti alapokra épül, és ez akkor jó, ha sokan vannak- csak azt nem értem, ha pl fellép utánunk egy aránylag ismert punk zenekar és konkrétan nem tudnak zenélni még Nirvana szinten. És tudom, hogy punk meg minden, és nem arról szól, hogy ki tud jobban virgázni. És üzleti alapok, meg közönség, és őket mégis szeretik, és sok embert bevisznek, meg mittomén... És akkor mi ezzel a zenével (ami lehet akár még szar is egyesek szerint) lassan már falusi kocsmákban sem kellünk... Érted? És megnézem a klubok programját, és azt látom, hogy ugyanaz az X zenekar játszik mindenhol, és még csak annyi lehetőséget sem kapsz (pedig beszélsz a szervezővel, tulajjal, és tán még az is megbeszélitek, hogy: Gyerekek, bakker, az a zene fasza!), hogy előzenekarként fél órát valaki előtt. És tudom, hogy mindenki a falusi kocsmákban kezdi, majd hosszú évek alatt eljut mondjuk a Pecsába, ha jó a zene, és ügyesen tekeri a szálakat-hiszen végigcsináltam a Wihout Face-szel, és egyszer csak ott találtam magam pl Londonban, és együtt koncerteztem az Arch Enemy-vel, vagy az Opeth-tel.
Csak még mindig azt nem értem így 43 évesen, hogy egy állítólag egész jó zenét játszó zenekar (és ezt most mások után mondom, akik pl odajönnek koncertek után, és mondják hogy: Bakker! Ti honnan... és hol voltatok eddig... és miért nem hallottunk rólatok...???) évek alatt sok, igen ahogy mondod, néha megalázó beszélgetések után, amiket szervezőkkel, klubtulajokkal stb... folytat miért tart ott ahol... Hogy az ég világon senki nem ismeri őket, mert nem tud koncerteket lekötni, pedig amit csinálnak az jó (sőt esetleg jobb mint az átlag...)???
Lehet, hogy kicsit zagyva.. de remélem érted miről beszélek.
Mi kell??? 10.000 like, hogy komolyan vegyenek? Egy jó kis klip amin mondjuk seggbe "rakjuk" egymást egy liftben, mert azt kajálja a jónép? Külföldön miért tudnak a jó zenét játszó csapatok valamit elérni, még akkor is ha az csak a középszint, vagy az sem, de valamit...? Annélkül, hogy mondjuk seggbe durrantós klipet csinálnának.
De most azért talán elindul valami. Még a WF. időkből ismerek egy két embert, és talán kapunk némi esélyt. Hidd el, le sem állunk a szervezők telefonos és facebookon történő zaklatásával! :)
B-oldal Marionett bábú dobos 2010.06.12 08:25:00
Bár a napokban ez a videó bejárta az Internetet, aki nem látta, gondoltam annak jó lesz. Legtöbb felesleges mozdulat dobolás közben EVÖR, igazi lófaszjóska a csávó, mozdulataival el tudja irányítani a figyelmet a sárga zakókról és a lakodalmas körítésről is. Nem tudjuk, mit…..
Kiadó:Morton Studio Honlap:myspace.com/maxmorton Milyen jó volt eddig! A magyar heavy metal – mondjuk meg őszintén, a nemzetközi színvonaltól lemaradt – állapotát eddig nyugodtan ráfoghattuk olyan dolgokra, mint a zenei nevelés és támogatottság hiánya (bezzeg a…..
Pepetron 2011.09.23 11:25:48
Egy kicsit késve reagálok a cikkre (pedig régóta szeretnék...).
Kicsit szeretném kiköszörülni a magyar metal zenekarok nevén esett csorbát (vagy még nagyobbat ejtek rajta, és még a zenekaromat is leégetem... :( )
Egy ajkai zenekart szeretnék bemutatni, akik jó pár éve működnek teljes ismeretlenségben (mondhatjuk külföldiül underground), de talán írhatok többes szám első személyben, mivel én vagyok a zenekar dobosa két éve.
A Noctis névre hallgató ajkai zenekar már készített egy albumot szerzői kiadásban, majd azóta felvett még három számot, és idén tavasszal még kettőt. Igazából tényleg alig ismernek minket (köszönhetően a balf...sz PR tevékenységünknek, és a nem túl sok koncertünknek, de ez egy másik mese a magyar klubéletről, és arról, hogy sajnos ismeretlen zenekarként nagyon nehéz koncertet lekötni, még akkor is ha esetleg tetszik is a szervezőnek, mert fél hogy attól, hogy a 11 koncertlátogatótól nem lesz hosszú életű a klub)
Most az alábbiakban szeretném közzétenni a két legutóbb felvett számunk tecső linkjét, remélem sikerül, és azt is, hogy a blog olvasói között értő fülekre talál (akik aztán lehet, hogy porig aláznak minket... :)
Tehát a linkek:
www.youtube.com/watch?v=M2ifaR3XpP8
www.youtube.com/watch?v=afeEEE80DbY&feature=related
Ha közvetlen link-ként nem is működik, azért bízom benne, hogy sikerül meghallgatnotok!
Üdvözlettel:
Sütő Péter, hű olvasótok...
Meggyőződésem, melyet a mostani példám is alátámaszt, hogy a zenészek hiába dugják ezrével a nőket (illetve a férfiakat…) további önkielégítési eszközökre van szükségük. Ilyen például a korábban számos alkalommal bemutatott cin- és tamrengeteg (lásd: Terry…..
Pepetron 2011.07.20 14:37:24
Egy kicsit lehet, hogy késve reagálok, de sajna így alakult. Ha helytelen zeneelméleti dolgokat írnék, előre is elnézést kérek, de dobolok, azt sem nagyon tanultam soha, inkább csak "csinálom"...
Hogy a szóban forgó hangszer mennyire felesleges, vagy sem, szerintem az dönti el, hogy mit, és hogyan játszanak rajta. Ha jól látom, akkor a videóban látható hangszer egy tizenkéthúros, egy hagyományos hat húros, és egy hathúros (fretless), vagyis bund nélküli gitár egyben. Nem hiszem, hogy szimplán pózerkedésből készítette, és mindegyik nyakon, csak a "Felkelő nap házát" lenne képes eljátszani".
..."Ezek a shredderek a minél spécibb gitárok iránti látványos buzulás mellett a lejátszott felismerhető hangjegy/másodperc műfajban látják a zene egyetlen értelmét, ami tapasztalataim szerint a vájtfülűség érzetét magukénak gondoló játéktechnika fetisisztákon kívül - egy-egy, őrülteknek kijáró rácsodálkozást leszámítva - az emberiség zeneértő hányadának többségét teljesen hidegen hagyja, helyesen..." Köszönjük szépen az MR2- nek, hogy ilyen fantasztikus "zeneértő" társadalmat sikerült kinevelni, helytelenül.
..."Hendrix egyetlen gitárhangjában több érzés volt mint ezeknek bármelyik egész lemezében"... Ugye ezt azért te sem gondolod komolyan? Elnézést kérek, nincs veled semmi bajom, és Hendrix munkásságát sem vitatom... De ez számomra körülbelül az a kategória, mint amikor be akarják bizonyítani, hogy a Ladák mennyivel jobb autók voltak, mint ezek a mostani szarok. Én meg azt mondom, hogy ezek a "sredderek" cuccozás helyett, inkább gyakoroltak, és egyetlen kompozíciójukba több zeneiség, zsenialítás és ötlet szorult mint például Hendrix, vagy Jimmy Page összes művébe. Tisztában vagyok vele, hogy a zene nem sport..., de ez a fajta fikázás számomra inkább egyfajta irigység, mint "zeneértés". A "sredder-ség" inkább csak egyfajta eszköz, ha jó kezekben van, mint öncélú maszturbáció.
Elég szomorú, hogy a médiának, az idióta zeneoktatásnak (pl. miért nem "oktatják" az értékes könnyűzenét az iskolákban, és ahelyett, hogy szolmizálni tanítanák a gyerekeket inkább "zenét hallgatni" tanítanák meg őket... Aki aztán komolyabban gondolja a zenélést, úgy is meg fogja tanulni, ha szükségét érzi).
Én csak azt tudom javasolni, hogy ki kell állni a színpadra, oszt meg kell mutatni... mert nehogy már kiderüljön, hogy végül is Curt Cobain (érdemeinek elismerése mellett... hazavágott egy csomó nagyszerű zenekart... igen a Europot is) volt a világ legjobb gitárosa, mert egyetlen akkordjában (amit még lefogni sem tudott rendesen, mert ő MŰVÉSZ volt...) több érzés volt, mint Steve Vai összes lemezében...
Pár nevet összegyűjtöttük, akik akár esélyel léphetnének Mike Portnoy helyére. Akinek van jobb ötlete, vagy szokott módon szeretne fikázni, nyugodtan kommenteljen, kibírjuk. Mivel a Poll-r nálam nem érhető el, ettől függetlenül egy másik szavazó dobozt kitettünk, és ha jön…..
Zsémoll I'm still alive 2009.04.23 11:27:00
Hejj, de régen koptattam billentyűt azért, hogy tartalmat adjak virtuális naplómnak! Az igazat megvallva, se kedvem, se időm, se ihletem nem volt rá. Ez van. Ha szépen végigveszem, hogy mit is akarok ezzel az egésszel, rájövök, hogy sok értelme nincs, bár magamat remekül…..
Pepetron 2009.04.24 12:35:22
Hi!
Régóta olvasója vagyok a blognak. Nem is igazán emlékszem, hogyan keveredtem ide, de tény, hogy néhány videó megnézegetése, és a hozzá tartozó írás elolvasása után, azon kaptam magam, hogy a végétől az elejéig megnéztem és elolvastam az egészet. Tettem ezt azért, mert kurvára szeretem ezeket a zenéket, és baromi jó volt gondolatban visszamenni azokba az időkbe amikor ezek születtek. Igazándiból nem is lehet szavakkal leírni azt a hangulatot, ami azokat az időket körüllengte. Amikor lefostuk a bokánkat egy külföldi újságban látott képtől, meg sky cahanel-en elcsípett vikeókliptől, hogy milyen kibaszott állatul néznek ki ezek a fickók. Meg azok a hajak. Beszarás. Asszem ennek emlékére nem vagyok hajlandó levágatni a hajamat a mai napig sem. Legalább ennyi maradjon abból az időből, amikor nem volt szégyen, ha egy zenekarban kibaszott lóhajú állatok zenéltek. Igen, zenéltek. Mert nincs mese, akkor mindenki profi volt a hangszerén, nem volt szégyen igazán megtanulni gitározni, és kurva jó, technikás, baszott dallamos szólókat játszani. Nem volt elég térdig lógó, lehangolt húrokon kvinteket tologatni, és kiabálni, hogy majd az agyon dögölt hangzás úgyis elviszi a produkciót (persze azért ebben a stilusban is születnek jó zenék mind a mai napig, csak nagyon hiányolom a mostani zenékből ezt a fajta muzikalítást).
Ha jól emlékszem te is zenéltél a The Dethroners-ben, vagy az előd, The Art of Dethronement-ben. Akkor talán még közös deszkákon is álltunk, és közös korongba is égették a bitjeinket, ugyanis 10 évig doboltam a tavaly kimúlt Without Face-ban.
Szóval a lényeg, hogy nagyon nem szeretném, ha megszűnne a blog. Minden nap megnézem, van-e új bejegyzés.
Én elég sok embernek ajánlottam a blogot, de lehet, hogy egy körlevél erejéig ismét "felszólítom" azokat az ismerőseimet, akiket szerintem érdekelne a blog, hogy olvassák. Igen olvassák is, mert szerintem tök olvasmányosan írsz!
Azon is gondolkodtam, hogy lehet, hogy sokan olvassák, csak hozzám hasonlóan basznak kommentelni.
Szóval ne add még fel!
Egy hű olvasód: Sütő Péter