Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyaf-nyaf

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történelmi pillanat volt, amikor tegnap este elindult Magyarországon is az iTunes Music Store. Emlékszem, hogy az Apple még alig volt látható nálunk, és Emanuele Massimo vezette az akkor még HDSys néven futó Apcomot, amikor az újságírók már minden sajtóeseményen azt…..
nyaf-nyaf 2011.09.29 11:43:53
@norbi2k: Persze, teljesen igazad van. Viszont nekem mániám, hogy bizonyos dolgok kézzelfoghatóan meglegyenek. Pl: Fekete Vipera összes, Monty Phyton összes, stb. Most éppen a SW teljes kiadására vágyok.
A legtöbb zenei cd-m nekem is be van másolva a kis zenekütyümre. Mert hát úgy egyszerűbb hozzájuk férni.
A portörölgetésről meg: hehe, én nem szoktam :)
Tegnap este, amikor az oslói támadások elsői hírei után már folyamatosan a CNN breaking newst néztem, a műsorvezetőkkel és szakértő kommentátorokkal együtt egyre nőtt bennem is a meggyőződés: iszlám fundamentalisták voltak. Már megint ők. Hát persze. Nem akartam azt a hibát…..
nyaf-nyaf 2011.07.24 14:31:52
@Gábriel angyal: azt írod, hogy: "Nos, akkor nézzük: a merénylőről mostanra minden kétséget kizáróan kiderült, hogy Izrael-párti és fanatikusan iszlámellenes." (forrás: norvég állami tévé élő adásban néha mutat részleteket a könyből, az egyik részlet erről szól)

A helyzet enél sokkal bonyolultabb. A ma a média tudomására jutott 1500 oldalas "napló" egyik részén többek között elitéli a nyugati országok izrael-obesszióját (sic!) és az iszlámmal kötött szoros barátságot.

A csávó, ahogy a saját maga fogalmaz, "Marxist Hunter volt". A marxisták meg nem csak arabokat jelentenek, ezt gondolom mindenki belátja.

Valaki más írta még, hogy 1999 és 2007 között az kapitalistabarát-izraelbarát bevándorlásellenes (nagyon lesarkosítom itt a jelzőket) az FrP és az FrU tagja is volt, de mindkettőből kilépett. Azért mert nem voltak elég jók.

DE Mielőtt még én is túl sokat írnék:
Végső következtetés, hogy még nincs következetetés.
Nem érdemes semmi, de semmit se levonni a jelenlegi helyzetből. Várjuk meg, mi lesz az elkövetkezendő hetekben. Talán addigra magát a könyvet is el lehet olvasni és ki lehet találni a pontos indítékokat, vagy a norvég bíróságra/ügyészégre bízni az ügy felgöngyölítését. De feleslegesen zsidózni, arabozni, bevándorlózni, stb, teljesen felesleges.
Inkább gondoljunk azokra, akik egy beteg elme áldozataivá váltak. És gyászoljunk a gyászolókkal együtt. Ez bárhol megtörténhet, bárkivel.
Naiv világban élünk, s nem csak Magyarország naiv.

Ami miatt szomorú vagyok, hogy sokan itt élik ki a fóbiákjukat, vágyaikat. Emberek, meghalt több mint 90 ember, egyetlen kéz által, egyetlen nap alatt. Mutassatok legalább egy kis becsületet (keresztényt, vagy ateistát, vagy agnosztikust, vagy muszlimot, vagy hindut, vagy buddhistát, nekem mindegy). S ne csak fröcsögjetek. Kérlek titeket.
nyaf-nyaf 2011.07.24 14:33:04
@nyaf-nyaf: rossz helyre került ez a rész:(forrás: norvég állami tévé élő adásban néha mutat részleteket a könyből, az egyik részlet erről szól)

ide akartam beollózni:
A helyzet ennél sokkal bonyolultabb. A ma a média tudomására jutott 1500 oldalas "napló" egyik részén többek között elitéli a nyugati országok izrael-obesszióját (sic!) és az iszlámmal kötött szoros barátságot.
Ebben az évezredben kevés jó paródia készült (talán egy sem?), ám ha visszatekintünk a 80-as évekre kapásból négyet is lehet mondani: Csupasz pisztoly, Airplane!, Top Secret és az Űrgolyhók. Utóbbi a Csillagok háborúját figurázta ki, Darth Vaderből Lord Helmet lett, Han…..
nyaf-nyaf 2011.05.31 09:28:56
@Logicka: @shitgun2: @al kotmány aláiro álamfö: @Nyomek:
Elnézem nektek, hogy talán egy párhuzamos világban léteztek, de a mi világunkban az általatok felsorolt filmek (The Fuzz 2007!!!, Shaun of the Dead 2004!!!, Scary Movie 2000-től!!!, Fuszeklik fejedelme 1993, Nagy durranás 1993, Haláli fegyver 1993) egyike sem 80-as évekbeli film. Ezért az összes érveléseteket innentől kezdve trollkodásnak nyilvánítom.
A blogbejegyzés neve is az, hogy A 80-AS ÉVEK.
Nőjetek már fel végre, ha már úgy döntöttetek, hogy írogattok össze-vissza. Vagy ott van az imdb.com, ahol utánanézhettek a filmeknek, vagy esetleg a google.com ha még nem hallottatok róla esetleg, mert mi a mi világunkban azt szoktuk használni a keresésre....
Bigyóblog Jön a BlackBerry tablet 2010.09.28 11:53:23
Hét inches lesz, BlackBerry Tablet OS fut rajta és persze az andoridos és az iOS-es tabletek riválisának szánják. Kijelzőjének a felbontása 1024x600 pixeles, 1 GHz dual-core processzorral és 1 GB RAM-mal van felszerelve. A tablet le tud játszani 1080p HD videókat, és felismeri a H.264,…..
Geekblog Ruszki Transformers 2010.09.20 16:26:00
Alexander Semenov orosz amatőrfilmes pár perces Transformers-fricskája (ami valószinűleg demóreelnek készült) szórakoztatóbb, mint az utolsó, istentelen, hat órás Michael Bay-szemét.    Transformers from repey815 on Vimeo...
nyaf-nyaf 2010.09.20 22:25:48
@Wostry Ferenc:

Állati videó!!!

/OFF
Ha valaki még egyszer leírja, hogy 50 év orosz megszállás, annak LETÉPEM AZ ARCÁT...

Tessék már megnézni, elővenni a történelemkönyveket, hogy a kutyamindenit neki!!!
1944. szeptember 23 és 1991. június 19 tessék már nekem elmagyarázni, hogy a rákba lehet ötven év?? De ha esetleg nem is ezeket a dátumokat szeretitek, akkor sem jön össze sehogy sem az az ötven év...
Jön az év vége, elárasztanak minket a különféle Apple-termékek, eladók és vásárlók keresik egymást rajtunk keresztül, úgyhogy komoly döntést hoztunk: mostantól év végéig kéthetente írunk valamilyen kiegészítőről, kütyüről, és megpróbáljuk eldönteni, hogy érdemes-e…..
nyaf-nyaf 2010.09.11 00:38:07
@nyaf-nyaf: ja, és ha akarod, akkor meg is tervezheted...
Korábban írtam arról, hogy a Google készül valamire. Nos, meg is mutatták, hogy nem csak a levegőbe beszélnek. Nyilván mindenki ábrándozott már arról, hogy de jó lenne az sms szövegét csak úgy felmondani a készülékre, ami ezek után magától beírja és el is küldi a kívánt…..
nyaf-nyaf 2010.08.14 09:07:55
Az igazán nagyok az ilyen győzelmet is szerényen tudják viselni. Szerencsére mi nem akarunk nagyok lenni, muhaha.7-szer csaptunk oda a demokratikus/piacgazdaságra építő/szabad világ nevében az elvtársaknak! 7-szer! (ismételten kifejezzük aggodalmunkat atekintetben, hogy a vert sereg…..
Slima több fotóval is illusztrálja a blogján, hogy szerinte jó régóta le nem takarított vér borzasztja el a belvárosi metrózókat. Én nem vagyok ennyire biztos benne, hogy tényleg vérről van szó, inkább úgy néz ki, mintha valaki festékkel akarta volna megbombázni Mesterházy…..
nyaf-nyaf 2010.04.13 00:55:48
MrMojónak igen vicces levelet kézbesített a posta, a feladó ugyanis bundameccseket árul. Olvasónk az nso.hu spanyolfoci-fórumában kapta az alanti üzenetet, ami vagy így, vagy úgy, de mindenképpen kapitális átverés. Kedden majd megpróbálom csekkolni, mi lehet az átverés lényege.…..
Az alábbiakban Kacsinecz Krisztián posztját olvashatjátok: Samo romantikus ábrázolásaA legelfogadottabb nézet szerint a szlávok őshazája valahol a Dnyeper és a Visztula folyók között terült el. Innen vándoroltak a különböző szláv törzsek…..
Nagyon szimpatikus tud lenni, ha valaki nem idétlen sajtóközleményben ordibálja, hogy megint tervez valamit webkettes értelemben, hanem szerényen és csendben megcsinálja. Az ELTE BTK Művészettörténeti Intézetének online mozgolódása ez utóbbi kategóriába esik, és…..
Néhány nap különbséggel két andoridos Motorola mobilt is teszteltünk, a Dextet és a Milestone-t. Közös tesztet írunk, egyben össze is hasonlítjuk egymással a két mobilt. Még egyiket sem kapni itthon szolgáltatónál, de a Milestone állítólag hamarosan lesz majd. Az még nem…..
Nem is értem, hogy eddig a kalóz, mint sablonkarakter miért nem jutott eszembe! Pedig a filmek egyik legtipikusabb alakja, akinek minden cselekedete szinte előre kiszámítható! Kezdjük a legfontosabbal: a megjelenésével. A kalóz kapitány általában félszemű és falábú, nagy boglya…..
Bosszantó és zavarbaejtő dologra hívja fel Salix a figyelmünket. A tanító néni néha helyesírási és szövegalkotási problémákkal kűzd, levélírónk pedig tanácstalan a megoldást illetően.Kedves Ellenőrző, Apró ügy nagyon, lehet az is, hogy túldimenzionálom - akkor majd jól…..
A címbeli kérdés megfejtését Brigi adja: A héten volt szerencsém megnézni a District 9 c. filmet feliratozva, angol nyelven. Párommal nagyot röhögtünk az egyik jelenetnél. Szitu: kommandósok kifelé készülődnek a páncélozott járműből, parancsnok utolsó mondata az aláírás…..
nyaf-nyaf 2010.02.02 09:58:24
@Leiter Jakab:
Szerintem fogós kérdés ez. Többféle nézőpontból vizsgálhatjuk meg az esetet:

1. Az ember megszokta a feliratot, bár a sub- előtag ugye éppen, hogy a fel- ellentéte.

2. Úgy gondolom, hogy a kialakult filmes technika miatt a felirat filmszalagra felvitele által lett a magyar megfelelés a felirat.
A szöveg fel van írva a filmszalagra. Hehe.

3. Ugyanakkor, amit látunk az egy aláírás, olyan értelemben, hogy az általunk látott képkockák alsó részén helyezkedik el.

4. Ezt a gondolatot továbbvezetve eljuthatunk a könyvekben, újságokban megtalálható képaláíráshoz, azaz a képekhez tartozó magyarázó szöveghez. Egy moziban nehéz lenne megoldani, hogy a vászon alatt lenne egy pár sor a képaláírásokhoz.

5. Az aláírás-felirat problémát még tovább lehet boncolni. Hiszen mi van, ha a "felirat" tényleg a filmszalag felső részére van elhelyezve. Akkor az már szó szerint is feliratnak számít?
Tehát akkor felirat - felül, aláírás - alul?

6. Megoldás lehet még a következő is:
"Jó kis filmet láttunk angol nyelven, magyar felirattal. De az az aláírás abban a JELENETBEN, hát az valami botrányos volt."

6. Vagy egyszerűen visszatérhetünk a jól bevált gyakorlathoz: használjuk a feliratot.

7. Én arra gyanakszom, hogy a mostani és az előző beküldő túl jól ismeri az angol nyelvet, és egyszerűen -nem találva hirtelen a megfelelő magyar kifejezést, nyersen átfordította az angol subtitle-t aláírásnak. Bár, akkor mért nem inkább alácímnek, alátitulusnak :D.

8. A hetes pontot csak viccnek szántam :)

Üdv.

UI: Mellesleg engem még a "szinkron" eredeti jelentése is érdekelne. Miért pont ez a szó lett a magyarban?
2003-ban vagyunk, az ABC a nézettségi versenyben nincs sehol, a Nagy Ő az egyetlen műsoruk, ami befér az első húszba, amit a CBS és az NBC dominál. Lloyd Braun, az ABC akkori feje minden bizonnyal szomorúan nézegette a nézettségi listát, melynek élmezőnyében két olyan műsor is ott…..
Az autópályákat ugye az állam kezeli és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. segítségével beszedi tőlünk az autópálya használati díjakat. Berzenkedés nélkül fizetünk azért is, amit egyszer már kifizettünk (pl. az M7-es döcögős szakasza), meg azért, hogy díjszedő kapukat építettek, meg azért, hogy…..
nyaf-nyaf 2010.01.14 18:40:11
www.ppo.hu/usr_site.php?site=aak_kezdlap_en.htm&session=MjQwODc3MDQ=&nyelv=en&keret=keret_aak.htm

ÁÁÁ!!! Ezt ki a rákom fordította le magyarról angolra?
Mert én a helyében behúznám fülem-farkam!
Főleg ez a rész csap agyon engem:

IMPORTANT CHANGE - NEW SERVICE!

For your comfort and safety on PPO.hu we introduce Bankcard registration. After Bankcard registration you will be pay for services with your password.
We inform our clients that the registration process of the PPO site in English, the Terms and Conditions in Hungarian language.
The electronic contracts language Hungarian. The difficulties arising from language difficulties do not assume any responsibility for our company.
From incorrect purchases, orders from our company assumes no refund. Damage resulting from incorrect PPO members to bear their own.
Egyelőre még csak terv, illetve egy bemutató darab el is készült ebből a furcsa laptopból, amit a CES-en lehet közelebbről megnézni. A lényeg, hogy áttetsző a kijelzője. Ez elég vad ötletnek tűnik elsőre, hiszen figyelni kell majd arra, hogy mi van a háttérben, ha dolgozni…..
Alap bölcsesség, hogy egy kis Benny Hill zenével minden sokkal jobb. Végre valaki el is készítette a világ leghasznosabb applikációját, a BENNYHILLEZŐT! Bármilyen videót meg lehet vele Bennyhillezni, és érdemes is. Micsoda nap!ViaSajnos a videó gyorsító funkció most nem működik,…..
A 1933-ban elharapóztak Magyarországon a kerékpárlopások. A magyar feltalálók azonnal reagáltak a bűnügyi statisztikák változására, és olyan leleményes konstrukcióval álltak elő, amely „úgyszólván lehetetlenné teszi” a lopást.   A felhajtható üléssel…..
nyaf-nyaf 2009.11.05 17:56:26
Kb egy éve lehetett, hogy mentem be a belvárosba. Megérkeztem az Örs vezér térrea busszal, majd mentem a metró felé. Az aluljáró melletti korlátnak egy bicikli volt támasztva és odalakatolva. Mellette egy helyi hajléktalan vasfűrésszel épp vágta a lakatot. Mondtam magamban ez nem szép dolog. Lent a lépcső alján az aluljáróban találkoztam két ott szolgálatot teljesítő rendőrrel.

Odamentem hozzájuk, felvázoltam az esetet. Elmondtam nekik, hogy merre van a fickó és hogy éppen mit csinál. Mivel siettem, így nem vettem részt személyesen az akcióban, csak azt láttam hogy a két zsaru felmegy a lépcsőn és odamennek a fazonhoz és igazoltatják.

Aztán mire a metró oldalán feljöttem a lépcsőn, a rendőrök már sehol se voltak és derék emberünk folytatta a megkezdett munkáját.

Két gondolat fordul meg a fejemben, miközben a metrón ültem.

1. A pozitív gondolat: Emberünk elhagyta a kulcsát és fűrésszel tért vissza, hogy kiszabadítsa a biciklijét. Ezt el is mondta a rendőröknek.

2. A negatív gondolat: Emberünk hazudott a rendőröknek (ő se hülye, hogy elismerné, a bicikli az övé), azok meg igazából nem is tartották fontosnak, hogy bármit is tegyenek. Elvégre ez csak egy bringa. Csak hogy "ez" a bringa bizony lehet, hogy éppen valakié, és nem a fűrészes emberé.

Az eset amúgy 11 óra körül történt, ha jól emlékszem. Tehát nem az éjszaka közepén. Annyi emberből miért csak nekem jutott az eszembe szólni a rendőröknek? A többi ember miért nem tett legalább ennyitÜ Vagy szólt volna emberünknek, hogy ez most itten meg micsoda?
Hol marad a kollektív felelősségtudat? Ha látok valami szabálytalanságot, akkor azt miért nézem el? Miért nem teszek valamit ellene?
nyaf-nyaf 2009.11.05 18:05:53
Amúgy még egy dolog jutott az eszembe. Pár éve amikor kint voltam Norvégiában, egy hatalmas biciklilopást göngyölített fel a rendőrség. Egy iskola teljes bicikliparkját lovasították meg ismeretlenek. Majd rá három hónapra, a rendőrségi nyomozások és kutakodások után megtalálták az összes ellopott biciklit a tetthelytől kb.50 km-re egy raktárban. Valószínűleg arra kellettek, hogy a kelet-európai feketepiacokon, vagy éppen a márkakereskedésekben eladják a szétszerelt bringákat alkatrészként. A norvégok általában nem vesznek olcsó bicikliket, az alapár kb4-5000 krona (1NOK/32HUF), és persze az árak hamar mennek felfelé.

Ezenkívül Norvégiában, főleg a megszaporodott lopások miatt az emberek biztosítást kötnek a biciklijükre. Minden biciklinek van "alvázszáma" és biztosítási száma, mely a bickilire van ragasztva. Lopás esetére a biztosító téríti a kárt.

A rendőrség sokszor talál ellopott bicikliket, melyekről már nem lehet megállapítani, hogy ki a tulajdonosa (pl megrongálodott "alvázszám"). Illetve a nagyobb városokban a gazdátlan bicikliket begyűjtik a közterületesek. Ezeket a gazdátlan, begyűjtött bicikliket aztán minden év áprilisában-májusában aukcióra bocsátják. A bejött összeget a rendőrség a további felderítési akciókra költi, illetve néha a bevételt valamilyen nemes célra adományozzák. Ilyenkor jó minőségű bringákra lehet szert tenni, viszonylag olcsó áron.

Hát, csak ennyit akartam mondani. Kérem kapcsolja ki! :-)