Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lila Maminti

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha kosztümös brit sorozat, akkor BBC, mondja egy bölcselet, amit az ITV igyekszik folyamatosan cáfolni, hiszen feldolgozzák Jane Austen már eddigi is többször feldolgozott romantikus regényét, a Büszkeség és balítéletet. Az új sorozatot egy Nina Raines nevű drámaíró/rendező készíti majd, aki azt…..
Keserű évfordulónk van ebben a hónapban. 5 éve szeretnénk gyereket, de egyelőre sikertelenül. Borzalmasan hosszú időnek tűnik (valójában is az), és rengeteg dolog történt velünk közben. El is gondolkodtam azon, mit üzennék az öt évvel ezelőtti énemnek, hátha ezzel tudok segíteni másoknak is. 1.)…..
Hogy a házasság intézménye kiüresedőben van a nyugati civilizációban közhely. De mi van az esküvővel? Miért van az, hogy bár sok esküvőn és lakodalmon voltam, egyiken sem tudtam jól érezni magam? Az esküvői szertartás egyidős a házasság intézményével és bár eltérő kultúrák eltérő rítusokat írnak…..
Lila Maminti 2016.11.06 14:05:57
@legelső MortalWombat: Csak nem a mienken voltál? ;-) Pont olyan volt a mienk is :-) És még templomi esküvőnk sem volt!
Egyébként sok igazság van a posztoló szavaiban, de azért sajnálom, amiért ilyen sötéten látja a dolgokat.
Kutatók létrehoztak egy modellt, amely segítségével képet kaphatunk arról, hány éves korra érdemes tervezni első gyermekünket ahhoz, hogy pontosan annyi gyerekünk szülessen, ahányat szeretnénk...
Lila Maminti 2016.09.24 14:42:19
@karandash: Javaslom, hogy egyszer menj be egy meddősségi központba, vagy nézd meg a Sejtjeink c. dokumentum filmet! Majd utána beszélj arról, hogy a mai nők nem akarnak szülni. Tömegek (és nem csak 35-40 feletti "karriert már megépítők", hanem fiatlabbak is) várnak arra, hogy végre gyermekük legyen, függetlenül az anyagi helyzetüktől.
Nemrégiben, miközben kapcsolgattam a tévét, láttam, hogy az egyik csatornán ismétlik a Szex és New York négy, harmincon felüli szingli nőről szóló epizódjait. Mikor először láttam, még bőven a húszas éveim elején jártam, egyetemista voltam és egy percig sem gondolkoztam a…..
Lila Maminti 2015.02.28 09:02:39
Teljesen aterzem a blogiro helyzetet. Tobb mint negy ev meddisegi kezelest, 6 lombikbeultetest csinaltam ugy vegig, hogy csak a szuk csalad es egy-ket kozeli barat tudott arrol, ami tortenik velunk.
Szerintem teljesen ertheto, ha valaki nem akarja elmondani, hogy ilyen problemaval kuzkofik. Tudom, hogy az elejen nekem is irto nehez volt errol barkivel is (siras nelkul) beszelni. Emellett en a munkahelyen sem akartam reklamozni a dolgot (pedig az elso par evben meg vedett is voltam az IVF miatt). Egyaltalan nem tartom magam karrieristanak, de ugy voltam vele, hogy, ha esetleg nem jonne ossze a baba (de szerencsere nem igy lett :-) ), akkor emiatt ne szenvedjek esetleg hatranyt az elomenetelben. Ha a fonok tudja, hogy csladalapitasra gyursz, akkor a hosszabb tavu tervekben nem fog nagy szerepet adni neked.

Amugy meg manapsag kezd lassan nepbetegseg lenni a medoseg, mindenki tud az ismeretsegi korebol tobb peldat is mondani, ahol lombikbebi szuletett, igy az ilyen kerdeseket megfogalmazok igenis gondolhatnanak arra, hogy "ertekeny" temaba lepnek. Ha a no el akarja mondani, hogy mivel kuzd, azt ilyen kerdesek nelkul is meg figja tenni, ha meg nem, akkor azt tessek tiszteletben tartani. Ez tenyleg maganugy!

A blogironak uzenem, hogy nagyon drukkolok neki, es sok kitartast kivanok neki, mert ez egy nagyon nehez ut, es igazan becsulendo, hogy ezt vallja. (Az esetleges elirasokert elnezest kerek, de talan mentsegem, hogy az elmult fel evben, amiota megszuletett a kislanyom, nem sok ataludt ejszaka van mogottem)