Regisztráció Blogot indítok
Adatok
β@XY

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma megkaptuk a tájékoztatót a 98% különadó ellen folyó Strasbourgi per részletéről.Előadók voltak: Dr Karsai Dániel ügyvéd, alkotmányjogász                       Dr Soós…..
β@XY 2012.03.27 09:36:52
A különadó témában a következőket szeretném hozzáfűzni:
Végre valahára "vérprofi" jogászok kerültek az RMFSZ irodába!Két perc alatt kiderült számomra hogy amivel érkeztek,amit mondtak, ahogyan mondák, komoly szakmai tudás birtokában tették. A felmerült kérdésekre azonnal teljes körű válaszokat kaptunk. Egyenes beszéddel felvázolták a lehetőségeket. Szó szerinti idézetben "a siker teljes reményével" futhatnak a bátrabbak neki a pernek. Az ügyvédúrnak már van hasonló beadványa a strasbourgi bíróságon, aminek kapcsán már a bíróság kérdéseket intézett a Magyar Államhoz. Aki megbízást akar leadni a jogászok felé azonban gondolja át és fontolja meg bölcsen mit nyerhet illetve veszíthet rajta. Pusztán anyagilag azoknak éri meg akik a 3,5 millió felett kapnak jócskán. Nyertes per esetén a kártérítés összege remélhetőleg minimálisan az elvesztett adó mértéke körül lenne. Az ügyvéd úr nyilvánvalóan jól jár ha sok megbízást kap, ezt nem is titkolta. A kártérítés esetén azonban lehet ezt befektetésnek is venni, mivel a 100.000Ft + áfa kinek-kinek több milliót is jelenthet akár. Én bizakodóan várom a fejleményeket, főképpen arra hogy hogyan reagál a cég a sok aláíratlan megállapodás kapcsán. Nem csodálkoznék ha az egyösszegű végkielégítés helyett egyoldalúan és jogellenesen továbbra is 4 részletben fizetné azt meg.
Türelmetlenül várom Dr Soós Klára Andrea munkajogász MEGEGYEZÉS verzióját ami már nem tartalmaz jogi buktatókat!!!
Aki az aláírás mellett dönt mindenképpen ajánlom hogy ne csak egyedül tanulmányozza az ajánlatot!!!!!
Emlékezzünk Malév 2012.02.05 17:09:00
Tisztelt Munkatársaim! Tegnap még bíztunk abban, hogy a fejünk felett egyre gyorsabban gyülekező felhők eloszlanak. A Malév összes munkavállalója, köztük a menedzsment is reménykedett abban, hogy egy magánbefektető segítségével új lapot nyithatunk. Ma reggel sajnos azonban…..
β@XY 2012.02.10 00:24:53
Kedves Lóri!

Bár sosem találkoztunk csak azon a bizonyos 'bejelentéses' napon, akkor még mi ACE-sek még bizakodva folytattuk a munkánkat a tájékoztatód után. Bizakodva annál is inkább, hiszen Te magad közölted hogy a leány vállalatokkal semmi probléma,azok dolgozni fognak ezután is. Mostanra már ez is csak egy "falra hányt borsó" lett.....

Sok vezetőnk szájából hallottunk már különböző ígéreteket, kijelentéseket amik bizony hamar köddé váltak. Most meghalt a MALÉV. Morbid ezt így leírni de ez tény. Egy közeli barátom tegnap tért haza külföldi utazásáról és azzal fogadott, hogy a reptéren látta a nagy kihaltságot.Ha már egy repülőből kilépő utasnak is a halál szinonimája jut eszébe hát az bizony valószínűleg nem képzelgés...

A MALÉV csődje nem az első az országban. Sajnos nem is az utolsó valószínűleg. A NOKIA több mint 2000 dolgozót fog ez évben elbocsájtani Komáromban. Csupa-csupa tragédiák sorakoznak fel a családok életében ahol munkanélküliek lettek-lesznek. Rajtatok vezetőkön nagyon-nagyon nagy a felelősség. Egy rossz döntés, egy téves helyzetfelismerés hosszú távú kitörölhetetlen tragikus események láncolatát indíthatják el a magamfajta egyszerű munkásember életében. Nem ismerem eddigi munkádat a Malévnél. Nem tudom és nem is célom megítélni vezetői munkád. Megköszönni szeretném, hogy Te legalább vetted a fáradságot és voltál olyan bátor az I-es hangárba tájékoztatni a MALÉV dolgozóit a kialakult helyzetről. Elhangzottak persze egyből cinikus megjegyzések hogy nem halottunk semmi újat....ezekre már megtanultam nem odafigyelni. Remélem, hogy minden eszközzel és erőddel azon leszel hogy a legjobb tudásod szerint lásd el a rábízott feladatot. És csak reménykedni tudok abban, hogy ez a feladat nem a totális megsemmisítés...

Akik most az utcára kerültek kemény napok elé néznek. A mínusz 20 fokos éjszakák átvészelése talán könnyebb feladat, mint ma Magyarországon a repülésben munkát találni. Lehet az akár magasan képzett pilóta, vagy rutinos repülőszerelő szakmunkás zárt kapukat döngetünk most megszerzett tudásunkkal. Persze az élet nem áll le. Az új nap új feladatokat teremt. Nagyon bízom abban hogy mindenki megkapja a reményt és erőt a továbblépés felé. Hiszen eltemetett halottainkat sem siratjuk egy életen át! Mi biztos hogy meg fogunk minden tenni a túlélés érdekében. Nekünk ez létkérdés! Remélem ez ragadós példa lesz és végre felelős vezetőink is csatlakoznak hozzánk. Mi a családunkat, szeretteinket próbáljuk meg kikormányozni a zátonyok közül. Sok lemondással építhetjük biztos jövőnket. Közhely, vagy lopott gondolat lenne ha azt mondanám hogy családom nagy repülős dinasztia múltra tekinthet.... Nem szeretek politikusokat idézni... Igaz ugyan hogy Ludvig Ede büszke ükunokája vagyok, de ha boldogulásom útja nem a repiparban fog vezetni, hát azt ne tessék felróni nekem...

De ha netán, talán, netalántátán egyszer csak alapítanál egy légitársaságot akkor nyugodtan odaírhatod a nevem a dolgozói listára.......... :-)

Ludvig Gábor alias rendelkezési állományos :-(
RMFSz hírek MAPLÉSZ közlemény 2012.02.04 14:49:46
 Szociális válsággal fenyeget a Malév csődje Tízezernyi család megélhetése került veszélybe a tél közepén A Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség közleménye – Budapest, 2012. február 3. Nem csak az utasok, a Malév és a többi repülőtéri cég…..
RMFSz hírek RMFSz horgászjegy 2011.04.08 15:01:00
Örömmel tájékoztatjuk az RMFSZ tagságát, hogy kettő darab éves horgász területi jeggyel rendelkezik a Malév horgásztóra.   Kizárólag RMFSZ tagok részére!   A horgászjegy igénylésének rendje - érvényes állami horgászjegy bemutatása - családtag részére is…..
RMFSz hírek ÜT választás 2009.05.05 10:45:19
George! és mindenki más!Jó, ha vannak függetlenek. Kérdés milyen az, ha az összes független jelölt a Repülőgép Szerelők Szakszervezetének a tagja?..
β@XY 2009.05.07 07:48:29
Függetlenek?
Nem ,ők nem függetlenek,hanem egyéni indulók.Mindannyian egyénileg összegyüjtötték a törvényben megszabott 50 aláírást.Ha függetlenek lennének,nem lakna mindegyik a "MAROS" utcában.Nem is értem miért kell eggyetlen munkaterületről kisértetiesen pont 5 ember az ÜT-be.Hiszen az üzemi tanács munkavállalói részvételének tükröznie kéne a vállalat minden területét.Csak nem azért kell a 9 fős ÜT-be az 5 egyéni jelölt,hogy az történjen amit ez az 5 ember akar......Mert nekem vannak ilyen sejtéseim.Különben az Aeroplexnél teljesen sulytalanná vált az üzemi tanács szerepe azóta,mióta egy árva fillérrel sem rendelkezik.

"Az üzemi tanács hármas szerepet tölt be:

- a munkáltató törvényben meghatározott döntései tekintetében együttdöntési jogkör illeti meg,

- véleményezi a munkáltató törvényben meghatározott döntéseit,

- a munkáltatói döntésekről tájékoztatja a munkavállalókat."

---Az a bizonyos eggyüttdöntési jogkör a nemlétező pénz elosztása terén van egyedül.(amikor még volt pénz,született olyan döntése az üzemi tanácsnak,hogy igazgatók is üdülhessenek féláron......Heves vitámba került,hogy legyen egy határozata az ÜT-nek a hasonló esetek megakadályozásában.)
---Véleményünk az lehet.Volt is,lesz is.Ne legyetek azonban olyan naívak,hogy lényeges döntéseiben befojásolhatnánk a céget véleményeinkkel.
---Az információ közlése nagyon fontos!!!Emkélkeztek hogy az elmult fél évben az üzemi tanács tablóján milyen információ jelent meg?(leszámítva az eladó autók és a rendelhető ételek lehetőségét) ????

Szóval megy a "választási kampány",jelennek meg A4-esek a falon,mindenki mondja a magáét.A párbeszéd az megint elmarad jó magyar szokás szerint.....
RMFSz hírek Történetek 2009.04.19 01:19:00
Egy újabb szösszenet a rémhír alkotóktól: külön megállapodás milánóról. Persze nincs ilyen. Álláspontunk a szokásos: KSz szerint.  ..
β@XY 2009.04.23 12:28:32