Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pelinkovac

0 bejegyzést írt és 246 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bor meg én Bourbon pillanatok 2017.11.23 09:04:31
Az amerikai whiskey alapjait, nem meglepő módon, a skót és ír bevándorlók rakták le. Kezdetben szakaszos lepárlással készült a whiskey, majd az oszlopos lepárló terjedt el. A Bourbon további jellegzetessége, hogy minimum felerészt kukoricából kell készülnie és az érlelés nagyon intenzíven kiégett…..
Volt tegnap egy Demcsák-Szanyi beszélgetés az ATV reggeli műsorában, ez itt: Nehéz nem észrevenni, hogy a műsorvezető izé, nem túl összeszedett, összevissza beszél, a kérdéseket nem tudja feltenni, a súgógépről sem tud olvasni, a hangja galuskás, bizonytalan.  Az ATV vezetőségének sem tetszett,…..
Orbán Viktor kormánya még véletlenül sem képes igazat mondani a menekültekkel, az Unióval, a kvótaperrel és Soros Györggyel kapcsolatban. Igyekeztünk összeszedni minden kormányzati hazugságot - nem volt könnyű...
pelinkovac 2017.09.11 14:45:32
@chrisred:
Egyetértek. Nem lenne tisztességes határon túli magyarokat "elcsábítani". Mindenképpen szükségmegoldás lenne, amolyan kisebbik rossz (ez tényleg szarul hangzik, elismerem) és csak abban az esetben, ha az ottani boldogulás végképp nem előremozdítható.

UGYANAKKOR: Nem tartanék vissza senkit, aki jönni akar.

Sokszor hallottam erdélyi magyaroktól a viccet: "Mikor lesz az erdélyi magyarból román? Amikor Magyarországra megy." Jobb visszatartó erő nincs is, mint a viccben megfogalmazott rossz érzéseket erősíteni. Erre szolgát a 2004-es népszavazás határon túli magyarok elleni (mert lényegében az volt) kampánya is.
pelinkovac 2017.09.11 14:59:26
@a nagy hohoohooo:
Kedves Kommentelő társam! Úgy döntöttem, hogy itt hagyom ezt a bejegyzést és más, hasznosabb foglalatosságok után nézek. Miután elég időt hagytam egyértelmű válaszok megfogalmazására az általam feltett egyszerű kérdésekre, de a válaszok sajnos nem érkeztek meg, (eddigi aktivitásodat is figyelembe véve) arra a következtetésre jutottam, hogy kénytelen voltál meghátrálni és végleg feladni a vitát, ezzel elismerve az összes veled vitatkozó kétségtelen szellemi fölényét. Ma nem sikerült felülkerekedned, de más napokon még összejöhet. Ne csüggedj! Egy napon talán te is eléred azt a szellemi színvonalat, amivel vitába szállhatsz akár egy agyhalott Fidesz-bérenccel is, akinek leütésenként fizetik a díját. Addig marad a szorgos tanulás és tájékozódás, amihez ez úton is sok sikert kívánok.
pelinkovac 2017.09.11 15:06:00
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Már csak erre reagálnék:
"Azt mondod, a szomáliaiak genetikailag lusták?"
Hogy mernék ilyet mondani, vagy gondolni? Csak arra utaltam, hogy valamiért az ő integrációjuk döcög a legjobban. Hogy ennek genetikai okai vannak e, azt nem szeretném megítélni, mert annyira nem értek a genetikához. Azért érdekes, hogy benned kapásból ez merült fel. Nem vagy te igazából náci? Esetleg takonynáci, bár ezt a kifejezést még nem sikerült egyértelműen tisztázni.
Kemény munkahét van a TESCO-nál, és most mindenkinek hét napból áll a hét. Magyarországon nagyon ritka az ilyen átfogó, országos sztrájk. Kicsi a szakszervezetek érdekérvényesítő képessége, és mintha senki nem is tartaná fontosnak, hogy tért, képernyőt, súlyt kapjanak.   A TESCO-nál a sztrájk…..
pelinkovac 2017.09.11 12:31:33
@Csezarro: Nem arra gondoltam, hogy bevásárolni mész haza, hanem csak úgy... Nem szégyen néha hazamenni.

Biztos rettenetes az ízlésem, de én nem érzékeltem számottevő különbséget a 25 centes (az az egy konkrét) és az 1 eurós sörök között. Persze a téma sem ez volt, hanem a Tesco sztrájk és ott is a diákmunka. Az első bejegyzésem is arról szólt, de arra (persze) senki sem reagált. Érdekesebb a 25 centes sörön rugózni (Cezarro) és a német nagyszerűséget méltatni (Gyöngyi70).

Lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű, de engem továbbra is az érdekel, hogy egy 8 éve Németországban élő magyar, hogyan értékeli/érzékeli az árkülönbségeket. Ezt nem tudtam meg, csak annyit, hogy a 25 centes sör szar, a kommentelő a minőségre esküszik (hisz megteheti) és nem jár haza bevásárolni (az nem derült ki, hogy csak úgy hazajár e) és azt is megtudtam, hogy már 16 évesek is fogyaszthatnak sört Németországban. Hurrá! Ha újra feltenném a kérdést (lehet, hogy) kiderülne, hogy a kommentelő aki 8 éve Németországban (jól) él (hála Istennek) nem jár Lidlbe, de Aldiba sem nagyon, s ha mégis, nem nézi az árakat (mert megteheti) és egyébként is a felesége/barátnője vásárol. Magyarországon nem járt még élelmiszerüzletben és a 45 éves német hegesztőmunkások alanyi jogon kapnak naponta 2 üveg (szigorúan márkás) sört.
pelinkovac 2017.09.11 12:36:48
@EU zászlót mindenhova!: A "hülye magyarok"... Te mi vagy? Német? Bezzeg az okos németek milyen jól csinálják!
Vagy úgy értetted, hogy a magyar emberek közül a " hülye csoport". Te meg az "okos csoport" része vagy?
Kérlek pontosíts! Így soha nem tudjuk meg, hogy magadat is gyűlölöd e, ami az egészséged szempontjából egyáltalán nem közömbös.
pelinkovac 2017.09.11 13:07:06
@gyongyi70: Arról győztél meg, hogy nem érdemes vitatkoznunk, nem arról, hogy mindenben igazad van.
Van egy ember, aki ott volt az összes eddigi Szigeten. A legtöbben semmit sem tudunk róla, pedig ő az, aki reggel hatkor végigmegy a koncerthelyszíneken és lezárja őket, hogy aztán három-négy óra alvás után újra nekiálljon egy kétezer fős csapat irányításának. Ő Lasz György az In-Kaltól, aki…..
Szörnyű hír járja be a világhálót: meghalt egy fiatal férfi, mert párjával nagyobb nézettséget akartak elérni videóiknak...
pelinkovac 2017.06.30 12:23:44
via GIPHY Szakik jönnek, kopogtatnak, az ember jóhiszeműen beengedi őket, és hopp, máris egy orbitális rossz vircsaft közepére navigálta magát. Jól van ez így? Tisztelt Tékozló Homár! Mindent megengedhet magának az áramszolgáltató? Előre leszögezem, hogy bár sokak ebben nem fognak látni…..
pelinkovac 2017.03.03 15:11:26
@Karipapa01:
Eszembe sem jutott azzal jönni, hogy miért ment villanyszerelőnek. Nagyon szép szakma amúgy is. De a villanyszerelő munkájának az is része, hogy néha nem engedik be/nem tud bejutni. A fizetését azért ugyan úgy megkapja. Ha nem, akkor a munkáltatóval van a baj. És talán itt értünk el a lényeghez szerintem. Itt van a bajok forrása. Hogy pl. a munkáltató rákényszeríti a szerelőt, hogy minden áron be kell jutnia, vagy nem kapja meg a pénzét, holott nem rajta múlt és a munkájának nem része a fenyegetőzés és a TEK kihívása.
pelinkovac 2017.03.03 16:59:29
@Karipapa01:
A cikk alapvető kérdése pont az volt, hogy bárki köteles e beengedni a szerelőket, ha a szomszédjánál történik a villanyóra kikötése. A cikk szándékai szerint nemmel válaszolt, legalább is abból, amit írnak ez derül ki.
"Annak sem lehetett volna semmilyen szankciója, ha a szolgáltató munkatársait nem engedi be az épületbe."
Úgy tűnik, hogy te ennek az ellenkezőjét állítod.
Ha a jogszabály nem kötelez, én nem engedném be a szerelőket, ha kötelez akkor igen. Ez ilyen egyszerű. A jogszabályról viszont a kiérkező szerelőknek kell tájékoztatni, hisz az nekik is elemi érdekük, hogy szabályosan végezzék el a munkát. Ha nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani a kötelezettségemet, megint csak nem engedem be őket, mivel a jószomszédi viszony többet ér, mint hogy jó fej legyek idegenekkel. (Ha nem vagyok jóban a szomszédommal, akkor azért nem engedném be őket, hogy ne legyen még rosszabb a viszony.) A villanyszerelők biztos rendes emberek, a munkájukat végzik meg minden, én akkor is így döntenék.

Hidd el, hogy ki lehet alakítani olyan rendszert is, hogy hasonló súrlódások ne fordulhassanak elő! (Most nem szeretnék több tucat megoldást felvázolni, de 100%, hogy lenne működő. Leszámítva az extrém eseteket: élőlánc meg hasonlók.) Más kérdés, hogy erre nincs meg a szándék, mert a megosztott embereket könnyebb befolyásolni és irányítani.
pelinkovac 2017.03.03 17:37:07
@Karipapa01:
Sajnálom, hogy nem tudtam elég világosan fogalmazni. Ha neked van igazad és van ilyen törvényi kötelezettségem, akkor teljesítem. Ellenkező esetben a már leírtaknak megfelelően járok el.
Az állítólag "ellenzéki" LMP ma a Fidesszel közösen megszavazta a jobboldali-szélsőjobboldali alkotmánybírókat. Hiába óvta ettől a húzástól őket az ellenzék tisztességesebb része, hiába sorolták az ellenérveket: hogy az egyik jelölt a Fidesz-kormánynak dolgozott, hogy a másik a Morvai…..
Nem, ez a blog nem csak a késekkel tervezett foglalkozni anno. Már az alapító okiratban (amit pedig egy töpörtyűzsírtól foltos alig használt kocsmai szalvétára jegyeztek föl az alapító atyák) sem csak a késeket jelölték meg prioritásként, hanem minden témát, amit pengeélre lehet, és ami még…..
Nagysikerű multikulti sorozatunkat folytatjuk. Ezúttal Berlinbe tesszük át a metaforikus székhelyünket. De itt inkább a "németbe megyek" jelenségről fogunk beszélni és nem egy konkrét deutsche városról. Elterjedt a népvélekedés, hogy tényleg mindenhol jobb, mint itthon/idehaza/orbánisztánban. Nem…..
Nem kellett sokat várni, hogy a választás után újabb ellenségképeket találjon a kormány: Lázár János már a választások után pár nappal a Norvég Civil Alap forrásait elosztó alapítványoknak ment neki, és az alap által civileknek szánt pénzek leállítását kérte…..
pelinkovac 2014.05.14 12:55:02
@tobeor:
Egy idő után gondolom rohadtul unalmas követni. Ennyi erővel hallgathatod a közszolgálati TV és rádió műsorait is. :) Ma reggel is mondták a rádióban, hogy 2 Ft-tal olcsóbb lett a gázolaj. Azt hiszem nekünk ezeknek a híreknek kellene örülni és nem nagy tudású vezetőink bölcs döntéseit kritizálni. Végre mindenki megtalálhatná már a helyét. :):):)
pelinkovac 2014.05.14 12:58:39
@vadi3:
Egyetértek. Jó olvasni, hogy még vannak emberek, akik hajlandóak gondolkozni.
A röghöz kötés a piac szabad működését zavaró potyautas problémára adott hibás és működésképtelen válasz. A kérdés az, hogy található a valós problémára, valós válasz. A hallgatói szerződés „röghöz kötés” névvel elhíresült elemétől voltak az elmúlt…..
Zsolt környezetében többek feladott táskájából tűnt el pár doboz vagy akár fél karton cigi is a budapesti reptéren. Ha ez tényleg évek óta megy, valakinek csak feltűnt volna, nem? És most? Az alábbi levelet küldtem ma a Budapest Airportnak: "Tisztelt Budapest Airport! Egy olyan…..
Határátkelő Is real 2012.10.31 06:59:00
Mindenkinek van véleménye róla, de kevesen ismerik. Bár ezt elég sok mindenről elmondhatjuk, ebben az esetben Izraelről van szó. Éva posztjából (eddigi két írása itt és itt olvasható) kiderül, hogy egy átlaglakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges, a 3…..
pelinkovac 2012.10.31 15:50:28
@Plumper:
Nem tudom, hogy szerinted az Izrael-ellenességbe belefér e az, ha azt szeretném, ha Izrael állam kevésbé lenne meghatározója a világpolitikának. Ha pl. nem tudna háborút kirobbantani a Közel-Keleten, mondjuk Irán megtámadásával, amivel félelmeim szerint világméretű konfliktust generálna.

A Holokauszt témáról annyit, hogy úgy érzem ez a téma a mai napig nincs kibeszélve rendesen, ugyanakkor bármiféle kritikai megnyilvánulás a nem-zsidók részéről nagyon heves antiszemitázásba torkollana a zsidók oldaláról. Pedig kritizálni lenne mit. Például miért kellene egy mai németnek bűntudatot éreznie nagyapái tettei miatt, ami pedig szinte elvárás zsidó részről...
pelinkovac 2012.10.31 15:54:07
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Akkor most már lehet mondani 500ezret is? Nem 600ezer a hivatalos? Mert ugye az is Holokauszt-tagadónak számít bizonyos helyeken, aki a számokban kételkedik.

Hozzáteszem, hogy én nem. Törvénytisztelő polgár vagyok én nem kételkednék (nyilvánosan) a 10millióban sem, ha az a hivatalos adat.
pelinkovac 2012.10.31 16:04:10
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Akkor is mondja már meg valaki, hogy mit kell hinni!

És itt a kell-en van a hangsúly. Utálom, ha bármire is rákényszerítenek, és megmondják, hogy mit gondoljak, s ezt teszik a törvény erejét is kihasználva.

A Holokauszt körüli számháború pedig alapjában véve is teljesen méltatlan, és az a zsidó, aki ebbe belemegy (márpedig a törvényt nyilván az ő nyomásukra alkották) ugyan úgy meggyalázza a megöltek emlékét, mint aki az egészet tagadja.
Határátkelő Az utópia csapdája 2012.10.17 07:01:00
Nagyon izgalmas írás következik, hiszen Balázs segítségével megjárjuk benne Ausztráliát és Norvégiát (az út során lesz majd másfél méteres gyík és kedves biztonsági őr is), de engem nem ez fogott meg benne a legjobban, hanem az, ahonnan az egész kiindult. „Egyik délután…..
pelinkovac 2012.10.17 13:37:36
@venator:
Nagyrészt egyetértek a kommentárokkal, miután már én is 5 éve itt élek. Egyáltalán nem olyan szép és idilli a helyzet, ahogy Balázs leírja.
Még a gyermeknevelés terén sem. Az lehet, hogy a gyerekeknek spórolják a milliárdokat, de a hétköznapokon nem sokat törődnek velük. Legyen vagy 3 gyerek egy családban, akiket aztán majd jól beraknak az oviba 1 évesen reggel fél 8-tól délután fél 5-ig, az év szinte minden napján, legtöbbször betegen is. Az oviban persze megtiltják az óvónőknek, hogy a gyerek alhasson, aztán abban a pár órában, amíg otthon van nem is lesz a vele túl sok gond. Télen viszik síelni pár hónaposan is, mert ugye apuka és anyuka nem adhatja fel a sportos életét, aztán a baba vagy megfagy a szánkóban (volt rá példa több is) vagy túléli és megedződik. Szinte soha nem a gyerek érdeke az első. Nagyon gyakori a válás, nem ritkán olyankor, amikor a gyerek még épp hogy csak megszületett.

Az árak tényleg magasak, ezzel együtt az élelmiszerek minősége és a választék csapnivaló, a táplálkozási kultúra pedig egyenlő a nullával. Fagyasztott pizza és virsli...

A bevándorlással kapcsolatos problémákat pedig egész egyszerűen elhallgatta a kedves cikkíró. Osloban vannak olyan kerületek (pl. Grönland), melyek szinte várost alkotnak a városban, országot az országban. Ide a legtöbb norvég be sem teszi a lábát. Hiába a PC meg a multikulti, valahogy nem bírják azt a légkört. Amúgy persze mindenki egyelő, így a legtöbb bevándorló nem is töri a kezét-lábát, hogy beilleszkedjen. Persze kapnak hozzá jó sok támogatást. Ma reggel láttam mobilszolgáltató reklámot lengyelül. Vicces nem? Persze a bevándorlási hivatalnál már vagy 3 éve a lengyel a hivatalos nyelv a norvég és az angol után. Bár lehet, hogy csak én akadok fenn ezeken a dolgokon a "beteg magyar agyammal." :)

Egy dolog mellett azonban végképp nem tudok elmenni szó nélkül. KEDVES BALÁZS! NAGYON KÉRLEK NE NEVEZZ ELMEBETEGNEK EGY EGÉSZ ORSZÁGOT! Mindannyian ismerjük az elmúlt évek politikai rendszereit, a magyar emberek is elég sárosak abban, hogy idáig juthattak politikusaink, de ne terjesszük már ki ez az "elmebetegséget" minden magyarra! És főleg külföldön képviseljük büszkén magyarságunkat. A norvégok is rettenetesen büszkék, pedig nincs 1000 éves államuk, Budapestjük, komolyabb tradícióik... És nekik akkor is a norvég a legjobb, ha valójában az a legrosszabb. Inkább ezt a szemléletet kellene átvenni, mint bármi mást.
pelinkovac 2012.10.17 14:43:00
@szerengeti:
A vikingeknek annyi közük van a norvégokhoz, mint a magyaroknak a hunokhoz. Ennyi erővel magyarként is büszkén emlékezhetnénk vissza Attila nagy hun birodalmára. Maradjunk annyiban, hogy a norvég történelemkönyv bőven beleférne egy National Geographic havi kiadásba.
pelinkovac 2012.10.17 15:16:59
@venator:
"És persze a lány 16 éves és a szülőszoba előtt még elszív egy cigit..."
Inkább 36, ha már itt tartunk. Mert a szülés előtt még van egy csomó fontos dolog, mint tudjuk. Ez megint csak nem a gyerekközpontúságot támasztja alá...
A kormánypárti többség ma este megtette az első lépést a szavazói regisztráció felé, méghozzá nem a törvényben, hanem az alaptörvény módosításaként. Bár magát az alaptörvény-módosítást még nem fogadták el, arról a módosító javaslatról döntött a ház, amelynek…..
pelinkovac 2012.10.16 10:13:52
@Anteovin:
"A romániai magyarok tuti, hogy elmennek szavazni, annyira ki van nyalva a seggük." Kár volt ekkora baromságot leírni a "nemzeti széttartás" jegyében. Ha romániai magyarokat szidod, azzal csak a kormány politikáját támogatod, hisz addig is teljes nyugalommal hozzák a döntéseket, míg te épp a külföldön élő magyarokra acsarkodsz.
3 hónappal ezelőtt felvettem a kapcsolatot egy ismerősöm által ajánlott Külföldi Munkaerő közvetítő cég fejvadászával. Mint ahogy az ilyenkor szokott történni elküldtem neki az önéletrajzom a kért adatokat és az ehhez szükséges dolgokat. Napi kapcsolatba voltunk a…..
pelinkovac 2012.10.15 12:40:09
@Merész kőszáli kecske:
Németországban nem tudni angolul rosszabb, mint Svájcban nem tudni franciául. :)
A videón látható férfi jegy nélkül utazott a belgrádi városi buszon. Lebukott, ám nem akarta elhagyni a járművet, inkább erősen megkapaszkodott. Az ügyet a rendőrök vették át, akik nem túl finom módszert választottak a bliccelő megregulázására. Az ügy persze folytatódik,…..
Hartland Óvodai antiszemitizmus 2012.07.19 11:02:00
Tegnap nem más írt nekem, mint Ballibber Balambér, a neves falleológus és véleményformáló értelmiségi:Tisztelt Hartland!Másfél évembe került, mire kihevertem a Thai Tamás és Káromkodó Károly által ellenem intézett karaktergyilkos támadást. Összesen hatféle gyógyszert…..
Bár a kormánypártok (és a szélsőjobboldal) körében már többször is felmerült, csak most került rá sor: az Országgyűlés 2012. július 2-án úgy határozott, hogy megvonja a nyugdíjpótlékot azoktól, akiknek a rendszerváltozás előtti tevékenysége nem összeegyeztethető a…..
pelinkovac 2012.07.09 14:19:21
@Cerberus üvölt Viktor fülébe:
Gyorsabb fejlődés? El kellene már felejteni a Marxista esti iskolában tanultakat? :)
pelinkovac 2012.07.09 14:22:44
@Cerberus üvölt Viktor fülébe:
"nem jár nyugdíj-kiegészítés annak, aki 1945-49 között részt vett a demokratikus államrend lebontásában, az '56-os szabadságharc leverésében, ha a kommunista titkosszolgálat munkatársa vagy állami vezető volt. Megvonják az állampárt és a KISZ vezetőinek nyugdíj-kiegészítését is."

Bocsánat, én a cikkben idézett szöveg alapján tudom jelen helyzetben megítélni a törvényt, ami alapvetően nem is érdekel.
Elsősorban azért szóltam hozzá a vitához, mert egyszerűen irritál a Kádár-korszak ajnározása.
pelinkovac 2012.07.09 14:29:07
@Cerberus üvölt Viktor fülébe:
Nem hiszem, hogy a kapitalizmus sokkal jobb rendszer. De hiszem, hogy a kommunizmus nem volt jó rendszer és nem azért, mert a jó elvek rosszul vagy hibásan valósultak volna meg, hanem azért mert már az elvekkel is baj volt. Következésképpen azt mondom, hogy dobjuk ki a kukába az egészet és zárjunk már végre le egy korszakot, persze úgy, hogy nem felejtjük el annak hibáit és bűneit, esetleg néhány jó oldalát. Hisz a múltat nem lehet végképp eltörölni akkor sem, ha néhány idióta valamikor ezt gondolta is...