Regisztráció Blogot indítok
Adatok
recruit

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
yossarian BÉKÁKÁ 2017.08.02 11:35:24
Másfél perc után már osztják, öt percen belül legalább tíz gúnymém születik belőle, fél óra múlva pedig százezrek szednek szét, és néznek hülyének, ha valóban úgy viselkedsz. Különösen igaz ez állami nagyvállalatok, önkormányzati cégek felelős vezetőjeként, hiszen miattuk amúgy is bedurrant…..
Múlt pénteken délután élesedett a hadvezéres szavazós vitaposzt és – az előzetes elvárásoknak megfelelően – elég szép statisztikákat tudhat a magáénak: a 36000+ kattintás és a 340+ komment azt mutatja, hogy a lemiles olvasótábor ismét hatékonyan mozgósította szellemi tartalékait. Köszönjük a…..
recruit 2017.02.08 17:14:50
"a leginkább otthagyták kézjegyüket a történelem alakulásán, akik komoly mértékben befolyásolták azt, hogy olyan világban élünk, amilyenben."

Ez volt az alap kiindulási pontom és egyáltalán nem vizsgáltam a hadvezér személyiségét, földrajzi hovatartozását, de még a stratégiai fenoménságot sem vettem nagy %-ban érdemi tényezőnek.

Kicsit össze is zavarodtam.

Mi az ami számít?
A "hadszíntéren" elért eredményeinek hatása?
A "hadművészetre" gyakorolt hatása?
Az "emberi civillizációra" gyakorolt hatása?
Vagy a "történelmi jelentősége"?

Szun-Ce a könyve miatt szerepel ugye és ennek a könyvnek a "hadművészet"-ben betöltött szerepe a mérvadó.
Xenophon-t mellé tenném. Ugyan olyan akadémiai anyag az ellenséges területen történő mozgásra, a szárnyak biztosítására, a magaslatok ellenőrzésére, a hadseregek fegyverzeti tagolására... stb..

***************************************************
Atatürk-el kapcsolatban is lenne azért egy meglátásom.

1. Ha a hadi sikereit nézzük a Gallipolinál véghezvitt sikere nagy történelmi befolyással bír.
Jelentősen meghosszabbítja a háború menetét, és akár az Osztrák-Magyar Monarchia történelmét is átírta volna, ha ő akkor ott elbukik.
2. Megnyeri a török polgárháborút és az új Törökország olyan mértékben változik meg általa, hogy elképzelhetetlen lenne nélküle a mai jelenünk. (Szekuláris és nem Szunnita állam "volt" az Atatürki világ.)
Vajon ha Törökország egy teokrácia-szultanátus marad milyen lett volna Izrael jelene és múltja?
Kedves olvasók! Ma az Europa Varietas Intézet kérésének teszünk eleget azzal, hogy felhívjuk az EU biztonságpolitikai kérdései iránt érdeklődő közönség figyelmét a HM Vezérkari Műhely kiadványára, amely nemrég jelent meg a Zrínyi Kiadó gondozásában, az előbb említett intézet hozzájárulásával,…..
recruit 2016.07.28 10:09:00
@Valandil:
Csendesen bólogatok minden tekintetben.

1. engem is érdekel a "török kérdés" évek óta (spec. épp Atatürk volt az MA választott témán) , de elég szűkmarkú a normális tartalom a neten.

2. sajnos én sem létezem és még a családi albumból is kivettem a fotóim. :)
Régen volt már egy jó kis csataleírás itt a blogon. A mai dátum ráadásul kifejezetten kedvez egy ilyen csataleírásnak, hiszen a most következő ütközet réges-régen volt, és igazán izgalmas és tanulságos események láncolata vezetett el a megvívásáig. A szemben álló felek…..
recruit 2014.04.19 13:16:30
kicsit elcsúsztam az időben és már nem aktuális a téma, de eszembe jutott pár apróság a hozzászólásokat végigolvasva és a cikket szakmailag elemezve...

Aszonygya:
A Birodalmi csapatok fő csapásmérő szárazföldi ereje az AT@AT a gyengébbek kedvéért "Minden terepviszony mellett működő ÉS páncélozott csapatszállító"
Bocsi, de nem GUNShip or GUNcarrier... nem löveg, vagy "fegyverhozdozó".. csapatszállító. A gyalogsági kíséretet nélkülözni tudó stratégiai helyszínre kiérkező cuccos, ami után jön a taktikai szint.
A felvonulás fedezetét és a szállított gyalogság (be)zártságát ellensúlyozó tényező az AT&ST a páncélozott felderítő egység.

A hadvezetés elsődleges és egyik legnagyobb "földi" (land) hibája a a gyalogság kihajózásának indokolatlan késleltetése, a páncélos védelembe vetett veszteségcsökkentő hite.

Sem csatát, sem háborút nem lehet nyerni "ingyen".. a veszteségek egy támadás esetén a beásott ellenséggel szemben 1:4 minimum, de erődítés esetén 1:10.. erőfölény a támadás megindításakor.. ekkor számolok egy elfogadható 30%-os élőerő veszteséggel, amiből lejöhet az idővel újra hadra fogható sebesült állomány 10-20%-a (30%-ból számolva 3-6% teljes értsd szakmailag)
Amint az élőerő veszteséget technikával próbálom pótolni érdemes figyelembe venni, hogy az elvesztett technika mennyi resource(anyag) és idő igényt követel..

OPS.. abbahagyom.. szóljon, ha érti valaki rajtam kívül! :D
KatPol Blog [KNN] Szíriai keringő 2013.08.29 08:00:00
Miután az amerikaiak eltökélten hangoztatják, hogy az augusztus 21-én, al Ghouta ellen végrehajtott vegyi támadásért a szíriai hadsereg a felelős, a csapból is a hamarosan bekövetkező amerikai/NATO csapásról szóló híresztelések folynak. Mindenki elemez, a médiamunkások sorra…..
recruit 2013.09.05 16:53:56
@molnibalage:
Mond te olvasod is amire válaszolsz, vagy csak írsz?
"Eleve azt nem értem, hogy az amerikaiak mit tanultak...? Egy amerikai harckocsi sem járt ott...

Áh. tipikus kétbites vérisitvánka trollal állnuk szemben... "

Amire válaszoltál az Irak-ról szól. Ha ott nem járt amerikai harckocsi lehet más troll, de te értelmezési zavarban szendvedsz.

**************************

Kanyarodjunk már vissza a Cikkhez magához.
Ott szépen le van fektetve, hogy a korlátozott légicsapás, a kiszélesített légioffenzíva és a tényleges szárazföldi konfontráció elméletileg milyen következményekkel járhat.

A korlátozott légcsapás hatékonyságát én is és szerintem elég népesen "reklámfogásnak" tekintjük.
- Ezennel jól megtoroltuk a gonosz rezsim emberiség ellenes cselekedetét. Lebombáztunk XY gyárat-üzemet és 2-3 repteret..
Plebsznek bejöhet, de érdemben 0!

A kiszélesített légoffenzíva, mint céloztam rá sok segítséget nem nyújt. Jól le lehet nullázni vele az infrastruktúrát. (ami nem igazán a helyi nép örömét növeli)
Esetleg és csak esetleg ki lehet iktatni a telepített rendszereket, légierőt, netán megcsapni némi járműparkot, de tekintettel arra a tényre, hogy polgárháború zajlik, tehát nincsenek szép piros vonallal meghúzható frontok nem biztos, hogy kizárólag pozitív eredményt ér el és személy szerint nem hiszek abban a hihetetlen "precíziós" légicsapásban, mai nem visz magával néhány "járulékos" veszteséget is, ami nem biztos, hogy jó arculatot ad a hadműveletnek nemzetközi szinten, valamint nem biztosít megfelelő reklámanyagot az "ellenségnek".

ÉS elértünk ahhoz a részhez, amit elkezdtem volna fejtegetni, hogy mennyi esélye van a konkrét szárazföldi hadműveleteknek és a "fegyveres pacifikálásnak".
Főleg úgy, hogy nincsenek stabil szövetségek, politikai-etnikai-vallási ellentétek szabdalják darabokra az ország népességét.
Mindezek mellett még felvetettem, hogy egy közvetlen szárazföldi beavatkozás egy ilyen kaotikus rendszerben, kiemelten, hogy az összecsapások erősen a városi hadszinterkere öszpontosulnak jelentős előerő veszteségekkel járhatnak, amit nem szívesen vesz egy "nyugati" ország, vagy szövetségese sem.

A hírek szerint amerika erőlteti leginkább a fegyveres beavatkozást.
Az ő esetükben a léghadviselés rég bevett szokás, megvan a szokásos menetrendje, szót nem fecsérelnék rá.
A szárazföldi beavakozásnál pedig próbáltam rámutatni, hogy a fent már említett harctéri és geopolitikai körülményeket figyelembe véve nem biztos, hogy a "technikai fölény" megfelelően tud érvényesülni jelentősebb veszteségek nélkül.

A veszteség szótól meg szerintem a víz ver ki minden politikust.

***************************
Toljuk félre azt a vitát, hogy a HAMASZ-t Izrael ellenes nézetei okán támogatja Szíria. Toljuk félre, hogy a Hezbollah siíta vallási kötődésben van Szíriával, ami még jobban kiemeli a Hezbollah-Szíria-Irán tengely csendes szövetségét a hegemonikus Szunnita környezetben.
Maradjunk annál, hogy a fent említett két fegyverrel, fegyveressel és gerilla hadviselésben járatos csoport egyértelműen a szír kormányt támogatná egy esetleges külföldi intervenció esetén.

Ebben az esetben pedig eljutottunk oda, ahonnan indultam, hogy nem lenne egy olcsó mulatság sem haditechnikailag, sem emberi erőforrás tekintetében biztosítani a környéket.

Főleg nem úgy, hogy a fene nem tudja ma, hogy holnap ki fordul-ki ellen épp a már említett többszörösen megosztott környezet és politika miatt.

Kezd világosodni mit szeretnék mondani?
*****************************
Szeretném kiemelni, hogy fogalmam sincs jelenleg ki a "jó" és ki a "rossz" az adott konfliktusban!
Ha a vegyi fegyverek bevetésével kapcsolatos erkölcsi hadszintéren szeretnék konfontrálódni, nem találom azt a nemzetet, akinek patyolat fehér kesztyűs kezéhez ne tapadna valami hasonló.
Újabb igen hatásos performanszt adott elő tegnap a Vezér, le a kalappal a kommunikációs hazugsággyár működése előtt. A mindig erős, dinamikus, tévedhetetlenséget sugárzó ember bilin ücsörgő bölcsisként tűnt fel a brüsszeli sajtótájékoztatón és szinte összetörten…..
recruit 2012.10.21 10:18:00
@Ad Dio: SZép magyar nyelvünk pikírt szókincsének díszes felhasználásával lehet imígyen leírni a qrvanagy igazságot!

Mondhatnám, hogy fordítva ülünk a lovon, de rossz lenne a kép, amit vizionülsz, mert nem csak háttal vagyunk ezen dakota tenyészménen, hanem a hasán a nyereg. Ezen mód lehet az, hogy a szánkba lógó dolog az a bizonyos méretes szerszám mi a mének sajátsága.
A karóról foglalkozástól és élethelyzettől függően más-más juthat az ember eszébe, a diákok az egyesre, a borászok a tőketámasztékra, a bányászok pedig az ácsolat alkatrészére asszociálnak e szó hallatán, a Lemilt egyre gyakrabban látogató nőnemű, valamint a fiatalkorú…..
recruit 2012.07.27 00:34:27
Üdv!

Kapcsolódó érdekességként érdemes megkeresni a 2012-es roma'n történelem-érettségi feladatsort.

(közben megtalaltam)
mf.index.hu/docs/kulfold/roman_erettsegi_2012/BAC2012_Istorie_Model_Subiect_LMA.pdf

idézek:
"B. „Valóban, a II. Mohamed [szultán] által Havasalföld (Tara Românescă) ellen indított
óriási erő előtt, Vlad Tepeş nem adta meg magát, annak ellenére, hogy egyedül maradt viszonylag
kis seregével (30.000). Ahogyan azt az előbbi évben, az Anatólia elleni hadjárata során is tette, II. Mohamed a flotta segítségét is igénybe vette 1462-ben a Havasalföld (Tara Românească) elleni hadjáratban.
Katonai szempontból, (…) II. Mohamed nem ért el döntı győzelmet Vlad Tepeş ellen. (…)
Azonban, politikai szempontból, a szultán uralma a Dunánál (Dunărea) megszilárdult és a török
ellenőrzés Havasalföldön (Tara Românească) megerősödött.
(G. Tahsin, Románok és törökök a XIV.-XVI. században)
A szöveg alapján válaszoljanak az alábbi követelményekre:
1. Nevezzék meg az A forrásban említett középkori román ország fővárosát. 2 pont
2. Pontosítsák azt a századot, amelyben a B forrásban leírt események történtek. 2 pont
3. Nevezzék meg Havasalföld (Tara Românească) két uralkodóját, egyet az A forrás és egyet
a B forrás alapján. 6 pont
4. Írják le a vizsgalapra annak a forrásnak megfelelő betüt, mely szerint, a Török Birodalom
hadjáratának, politikai szempontból, a román állam számára kedvezőtlen következménye volt. 3 pont
5. Írjanak a vizsgalapra az A szövegből kiemelt két olyan információt, amelyek között okokozati összefüggés van. 7 pont
6. Mutassanak be két konfliktust a román térségből, amelyek a közékorban és az újkor
kezdetén történtek, a fenti forrásokban említetteken kívül. 6 pont
7. Említsenek meg egy hasonlóságot két olyan diplomáciai esemény között, amelyekben részt
vettek a románok a középkorban. 4 pont"

Kiemelten ajanlom mindenki figyelmébe a
középkori "román ország" szóhasznalatot. :)
Valamint a forrasban feltüntetett kb. 30.000-res seregméretet a fenti cikk 250.000-hez képest. :P
A kormány, mint más kormányok általában, pénzhez akar jutni - rengeteg vicc utal arra, micsoda kreativitás van egyre újabb adónemek kieszelésére az illetékes tárcánál.  Erre az adóellenes populáris közhangulatra épül rá egy gondosan hangszerelt világméretű…..
recruit 2012.04.12 18:24:21
@troll ellenpólus: te tényleg ennyire hülye vagy, avagy fizetnek napidíjat?
" elmúlt nyolc év gazdasági garázdálkodásából "
" hanem a nemzet, az emberek, a hazánk érdekét szem előtt tartva alakítja a politikáját."

Olvasni tudsz?
Értelmezni?

A tranzakciós díj nincs jól, illetve sehogy nemzetvédő módon kidolgozva.
TE, TE IDIÓTA fogod a fizetésedből és a szamlaid mellett megfizetni.
CN & Rammjaeger83 & SchA Népszerű műsoroknak számítanak manapság a kereskedelmi tévécsatornákon futó, úgynevezett "valóságshow-k". Habár a szerkesztőség úgy gondolja, hogy valóban hasznos időnként szembesíteni az egységsugarú átlagpolgárt a rögvalósággal, a fullextrás villában/trópusi…..
Publius Vérciki 2012.03.06 16:20:00
Orbán Viktor interjút adott a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung nevű német konzervatív lapnak - adták hírül a hétfői lapok. Amikor elolvastam, hogy mit is mondott a miniszterelnök úr, teljesen elállt a szavam. Nem baj, reménykedtem, biztos csak a szociálliberális sajtó…..
recruit 2012.03.07 11:57:32
NO aszongya hivatkozva Carl Joachim Freiedrich és Zbigniew Brzezniski értekezéseire "A totalitarizmus jellemző jegyei":
1. karizmatikus, imperialis ideológia
2. egyedüli tömegpart
3. terrorista titkosrendőrség
4 hírközlési, illetve propagandamonopólium
5. fegyvezeti monopólium
6. központilag iranyított gazdasag.

1A. Magyar nemzet újre felemelkedése, különutas programok, szomszédos SZUVERÉN orszagok lakóinak sajat nemzethez való kettős kötése, lokalis imperialista terjeszkedés.
2A. 2/3-os tömegpart, felszalamizott ellenzék, csonkítasra előjegyzett parlament, atszabott valasztókörzetek, külföldi valasztójogbővítés.
3A. TEK, AVH, NAVH,NBSZ, RSZVSZ, stb. és a legújabb belügyi felügyelő szerv felallítasa mely minden adatbazisban engedély nélkül kutathat. (ez utóbbi nem kapta még meg a "belbiztonsagi" statuszt, de a kezdeményezés feltalalható, aki nem hallott még róla keressen ra. 2 perc alatt előkerül a hivatkozas)
4A. Hírközlési monopolizalast ugye nem kell ragoznom a felügyelet és a radiós polémiak bizonyítéka utan?
5A. fegyverzeti monopólium, "Új Győri program" kinek "új?" hír? A haditermelés emelése, mint gazdasagi motor 1-2 hetes hír. A Hír Tv-n külön müsor a Botond katonai terepjaró előnyeiról, a régi hadigépek előnyeiről stb... A felújított tartalékosi rendszer, a katonasag újbóli bővítése... Van kérdés?
6A. A központilag iranyitott gazdasag, tervgazdalkodas. Most nem a 3-5 éves tervek, hanem az összes dualista miniszter nevével fémjelzett "Végbél-Szél terv", az új "nevenincs nagyszakallu" elrugaszkodasi terv...

Ez az év az elrugaszkodas éve... első lépésben a valósagtól!

Ezen tézisek koronaja a 2012 év legendaja mely szerint a 2 hammer Tihanyba indult a jégen a koronaval aldasért, hogy a fagyott dunan anép újra koronazhassa minden magyarok olah kiralyat.
Jogszerűnek tartja a megyei rendőr-főkapitányság, hogy négy sajókazai tizenévest közvetlenül a tanításról kihívva, megbilincselve vittek el kihallgatásra egy iskolai inzultálásba torkolló féltékenységi ügy miatt. Az intézkedést rögzítő biztonsági kamera felvételein…..
Végre egy őszinte képviselő, aki vagyonbevallásában nem hagyja üresen az ajándékozási rovatot. (A 386 országgyűlési képviselőből jó ha tíz követője van.) A bonyhádi fideszes Potápi Árpád bevallja, hogy kapott 5 üveg bort 10 ezer forint értékben, 3 üveg pálinkát 2 ezer…..
KatPol Blog Tank porn 2011.12.03 14:00:00
A második világháború utolsó lövései több mint 65 éve dördültek el, és a fokozatosan napvilágra kerülő archív dokumentumok az elkötelezett történészek számára új megvilágításba helyezhetik ugyan a konfliktust, azt nagy bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a…..
recruit 2012.01.05 01:08:06
@J.László:
Elnézést kérek, hogy kiigazítalak, de az Észak-Dél polgárháború volt az első "modern" háború.
Úgy az alkalmazott fegyverek, totális háború doktrina, illetve K/D arány szempontjából.

(vitázhatunk erről, de inkább hidd el) :)
Ma Gyurcsány Ferenc az ügyészség előtt, az Index szerint azt mondta:  „rá kellett jönnünk, hogy évek óta más zajlik, nevezetesen az, hogy a jobboldal, annak a radikális szárnya rátört a hazára”. És akkor lehet sajnálni, szeretni, utálni, szopni, nyalni, ütni,…..
Öt darab kétjegyű nyerőszámot húznának, ebből raknák össze a húzás sorrendjében a szerencsés vesztes adószámát. A lottózás magyarországi hagyományait igyekszik meglovagolni a kormány legújabb akciója, jelentette be hétfő reggel Matolcsy György. Ezentúl minden héten 400…..
recruit 2011.10.04 12:50:29
@baliquez: Teljesen megértelek! A te beleérző képességeddel és valószínüsíthető intelligenciaddal nem is kell megszólalnod, hogy ranézésre kiderüljön. :P

Mellesleg vannak paran, akik értik mit szeretett volna mondani a rend botor őre. (HU2-re mar nem tenné ezt azért fel. :D)
„Nem tudjuk, hogy az a példátlan jogi pr rally, amivel a vádlott és védője az elmúlt három hónapban körbeszáguldotta az országot, megtette-e a hatását, és érdemben befolyásolta-e a bíróságot, hogy enyhébb ítélet szülessen.” Ezt írtuk 10 héttel ezelőtt Stohl…..
Akik próbálták, kivétel nélkül azt mondják, hogy a börtönvilágot csak az ismerheti igazán, aki eltöltött odabenn egy kis időt. Szerzőktől nem szoktunk priuszt kérni (még erkölcsit se nagyon), úgyhogy maradjon Iustizmord kolléga titka, honnan ez a tárgyi tudás, amely a most következő poszt mindegyik…..
Brutálisan számító, kegyetlen és skrupulusok nélküli emberek tekintetében a szovjet/orosz történelem tényleg nem szorul importra; a Rogyina históriájának évszázadai során a Nagy Földön bőven termettek olyanok, akik – mindössze egy emberi élet időtartama alatt –…..
recruit 2011.02.02 13:14:59
üdv!

(előre elnézést kérek, de egyik shift-em rossz)

Berija letartóztatásának körülményeit egy egész érdekes előadásban hallgattam meg annó az iskolámban.

Lényegében a következő a történet:
mikor '53-ban az NDK-ban kitör a megemelt normák és egyéb megszorítások miatt a népmozgás személyesen Berija utazik a baráti-testvéri országba. Még távol van hívják össze a KB ülését, ahová elfelejtik meghívni Berija elvtársat, de annyira nem titkolják a dolgot, hogy ne szivárogjon ki a dolog.
Berija csapot-papot hátrahagyva rohan haza és toppan be az ülésre. Itt éri az az ominózus meglepetés, hogy őrizetbe veszik.
Igen ám, de az épületet a belbiztonsági alakulatok vigyázzák és Berija embereivel van tele a környék ezért kell egy terv...
Mint a fenti történet is írja legnagyobb ellenségek között ott van Zsukov és néhány kiérdemesült tábornok. ők az azok a személyek, akik egyáltalán képesek fegyvert bevinni az épületbe feltűnés nélkül. A történet szerint azt találták mondani, hogy a marsali egyenruházat része a szolgálati fegyver és az őrség gyámoltalanul ezért engedte át őket.
Berija betoppan és méltatlankodik, ekkor hívják át a szomszéd szobában várakozó összeesküvők fegyveres részét élükön Zsukovval, és zsuppolják Beriját kocsiba. No nem az ülésre, hanem a csomagtartóba, tartva az őrség esetleges reakciójától. A gk.-ban Zsukov és 2 társa, a csomagtartóban meg Berija. Az őrség tiszteleg és kinn is vannak... irány a "biztonságos" fogda.

Ha komolyan érdekel valakit a pontos story felkeres a kedves prof. urat és jegyzetelem a szavait. Lehet legenda a dolog, de elég sok értékelhető adattal tudta alátámasztani anno az előadó.

by rec
recruit 2011.02.08 22:51:08
@F_Jikov: Oszt mik vónának azok a tárgyi tévedések itten?
Egyrészt talán kijavítanák őket az írók, másrészt meg tanúnánk belőle mink eccerű júzerek is.

Osztd az eszet, had fetrengjünk áhítattal önön szellemi mocskunkban! :P
Nem tudom, hányan olvastátok ezt a cikket és láttátok már ezt a videót; én négyszer is megnéztem és még mindig nem hiszek a fülemnek/szememnek. Kérdések tucatjai tolulnak fel bennem, de végül korrekt módon visszafojtottam őket, mert nem szeretnék egykori fészkembe piszkítani.…..
Autófília Egy Benz kálváriája 2010.09.28 10:10:00
Sokak életében eljön a pillanat, amikor úgy dönt, kell egy Mercedes. Kinek hamarabb, kinek később, de eljön. Ha gazdag az illető, akkor viszonylag könnyű helyzetben van, elmegy egy kereskedőhöz, és megrendeli álmai autóját 20-30-40 millióért, megvárja amíg megérkezik, majd…..
recruit 2010.09.28 11:57:25
@anyádbogár:
Erre a reakcióra mondják, hogy "írni szeret, gondolkodni nem".
Mit értesz pl. ez alatt:
"ilyenkor talán nekik kellene (értsd:rendőrség) kártérítést fizetni, elvégre nem elég szoros a szűrőjük..."

Nincs a cikkben egy sor sem írva a körülményekről. Miska bácsi Bambulafalván hétvégi autózik a mellékúton oszt egyszeriben kitéved a valódi forgalomba.
Hány ilyen van szerinted?
Már csak azért mert én is tudok vagy tucat olyan embert, aki a "szőlőbemenetre" használja a szir-szar autóját és szarik a szabályokra.
Tudom álljon minden sarkon egy rendőr minden nap és állítson meg minden embert!
Persze, utána meg sír mindenki, hogy zaklatja a zsandár, pedig nem is csinált semmit.

az én ötletem az, hogy fizettessék ki a kárt azokkal, akiknek nem éri el az IQ-ja a 70-et és jogosítványt kapnak.
Holtversenyben. Kár volt elindulni. Egy blog, amit a szerzőn kívül naponta átlag 10 ember olvas (ebből kettő a szülei) ne számítson semmire. Ha meg számít, vessen magára.Hamarosan, ha lesz időm megírni leírom nektek, hogy urtalják a svábok a világot és dalba öntöm az ifjú…..
A tegnap egy elég érdekes hír jelent meg az Indexen, amelyből a nagyérdemű arról értesülhetett, hogy kemény idők jönnek ám a magyar katonatisztképzés fellegvárának számító Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóira.Foglaljuk tehát össze röviden, miről is beszélt az…..
A szerkesztőségben úgy gondoltuk, hogy lassan itt az ideje a szomszéd blogok - a Lemil és a Töriblog - mintájára egy blogtalálkozó, avagy blogbuli megszervezésének. Ezért a KatPol fennállásának 3. évfordulója alkalmából egy könnyed összejövetelre invitáljuk…..
recruit 2010.09.10 08:55:50
@Herbert_West: Nem hiszem, hogy meg kell majd erőltetned magad a bizonyítással. :D
azt megígérhetem, hogy ha kiváló műsort produkálsz neked adom a Main Kampf 1954-es dedikált kiadását! :P