Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DKNY_girl

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az anyák LifeTilt programja l. rész A Követendő Példák Miért van az, hogy némely babakocsit toló, pár hónapja szülő nő úgy néz ki, mint egy lenőtt hajú mocsári teknős ? A válasz egyszerű. Úgy gondolják megtehetik. Azt gondolják, hogy a szülés és a baba felmenti őket,…..
LifeTILT AlternaSlim Fruzsi 0. nap 2012.03.27 04:00:00
Fruzsi A legfontosabb amit rólam tudni kell: menyasszony vagyok! A száraz tények pedig: Fruzsi vagyok, 24 éves és 73kg. A fenti állapoton pedig sürgősen változtatni szeretnék.  Már 6 éve cipelem magammal a súlyfelesleget és itt most betelt a pohár. Jóformán már nem is…..
Örülnék, ha kicsit aktívabban kommenteznétek!!!DespotaTavaly szeptember óta vagyok munkanélküli. Pénzügyesként dolgoztam egy cégnél, amely bezárta kapuit. Német ffokú nyelvvizsgám van, melyet aktívan használok. 32 éves egyedülálló, átlagos testalkatú nő vagyok, és már…..
DKNY_girl 2009.10.02 14:41:40
@Balance Of Power: rendben, pszichoanalízis befejezve, úgysem ez a végzettségem. Igen fejvadász vagyok, és ha tudok segíteni, akkor privátban vegyünk fel a kapcsolatot.
DKNY_girl 2009.10.02 15:02:56
@Balance Of Power: nem a nick nevet írtam bele, hanem a rendes nevem sry. De kb egy 10 perce küldtem el neked. a tárgyból szerintem könnyen következtethetsz majd arra,hogy erről velem beszéltél.
DKNY_girl 2009.10.02 15:28:27
@Jihadgirl: ez tényleg tök jó meglátás, csak ezt nem tartja be mindenki. A kolleganőm ezzel idegesít halálra, hogy mindig mindenkinek elmond mindent, és mivel elég bonyolult a lány, ezért egy 2 mondatos lényegért 10 perces litániát kellene végighallgatnom :)
Misimókus nem nagyon válogatott sokáig a szavak között, amikor megírta nekünk levelét. Elege lett ugyanis abból, hogy a motorosok éjjel-nappal távolságit felkapcsolva közlekednek városban és autópályán egyaránt, ami a többi közlekedőnek nagyon zavaró tud lenni még tükörből…..
Történet egy álláshirdetés leleplezéséről, miss mazo jóvoltából. Továbbra is várom az ötleteket, javaslatokat az álláshirdetésekkel kapcsolatban Március környékén még bőven álláskereső voltam, marketing-PR területen végeztem egy éve, ezért próbáltam a…..
Munkahelyi (T)error Álláskeresők 2009.08.13 10:30:00
Arra gondoltam, hogy a jövőben ingyen és bérmentve lehetőséget biztosítanék az álláskeresőknek úgymond hirdetni a Munkahelyi Terror blogon. Létrehoznék egy új menüpontot, ahol az oldalunkat olvasó munkáltatók (vannak szép számmal) böngészhetnének és kiválaszthatnák a…..
DKNY_girl 2009.08.12 14:41:43
DKNY_girl 2009.08.12 14:58:24
@Strici: a vaterás azért jogos volt, mert tényleg felesleges hozzá :)
DKNY_girl 2009.08.12 15:17:12
@Strici: kár, hogy nem mentem el arra a blogtalira.
Olvasónk korábban fejvadászként dolgozott, de ahogy ő írja, megundorodott ettől a világtól és sajnos az országtól is.Kedves Pályázók! Régebben személyzeti tanácsadónál dolgoztam, ezért tudom az alábbiakat. Hamar megundorodtam ettől a világtól és országtól, most már…..
DKNY_girl 2009.07.28 17:18:46
@szelephézag: "Érdekes, azok, akik vigyáznak a szakmai becsületükre, azokkal szemben nincs sok panasz..."

Én ezért is vagyok kiakadva mindig az itteni beszólásokra. Értem én h. mindenkinek rossz tapasztalatai vannak. Ha megnyugtat bárkit is, én is 4 hónapig nem dolgoztam 2 munkahelyem között (az előző megszűnt), míg megtaláltam a mostani helyem, így átérzem sokak helyzetét és aggályait. De ezeken túl kell lépni. Sajnos nem mindegyik cég ugyanolyan mentalitású és korrekt.
Nálunk azt látom, hogy minden jelölt kap visszajelzést, még az interjúk után is, ha nem megyünk vele tovább, indoklással együtt. Ez a legnagyobb sérelem általában.
Nincsenek kamuhirdetéseink, annak ellenére, hogy válság van, többet kell dolgoznom, mint válság előtt, mert annyi megbízásunk van.
És nem a diploma a legfontosabb, a személyes benyomás mérvadóbb, lehet bármilyen tökéletes is az önéletrajz első blikkre.
Vannak dolgok, amivel én nem szembesülök, bármennyire is általános probléma.
Sajnos jelen helyzetben tényleg sokkalta nehezebb elhelyezkedni, de semmi sem reménytelen. Csak kitartás kell hozzá, ugyan tudom, hogy a sok negatív inger demotiválttá teszi a jelölteket. De ezzel nem lehet mit kezdeni. Mindenkinek toleránsabbnak kellene talán lennie, de ez sem nyújtható a végtelenségig illetve az anyagi lehetőségeink is bekorlátoltak. (Ezért a kijelentésért tuti lincselést kapok)
És a korábbi posztokban én is láttam, hogy a panasz leginkább a kisemmizésre, semmibevételre és átvágásra irányul, ez nem is normális. A magyar cégek nem jelentenek be, mert nem tudják a nagy terheket viselni elmondásuk alapján, a multik meg gyapotszedő niggernek tekinti az alkalmazottakat és még sorolhatnám. De még ha ilyen lehetőségek is nyílnak, akkor is elvállalja az ember valamelyiket, sőt egy idő után, bármit, és örömmel, hiszen valamiből élni kell. Ez mondjuk már megint elkanyarodott a témától, remélem nem okozott problémát.
DKNY_girl 2009.07.28 17:26:16
@igaziatommaki: hát ilyen ez a sóbiznisz
DKNY_girl 2009.07.29 09:56:29
@tucka: öcsém, te egy igazi faparaszt vagy, de kár rád időt is pazarolni...vicc az egész
Rengeteg motoros sztorink volt már idén amióta kitavaszodott, a motorizálatlan kétkerekűekről viszont valahogy kevesebb szó esett, pedig Bandi is a megmondhatója, hogy velük kapcsolatban is történnek mindenféle kalandok. Azt tudjuk, hogy nagyon sok helyen nem túl jó minőségűek a…..
DKNY_girl 2009.07.25 20:18:08
@nanogyo: Indulsz kocsit mosni? A srácoknak, akik már lent vannak, vigyél le sört, biztos megszomjaztak már :)
DKNY_girl 2009.07.25 20:23:48
@pakesz: De tudod, amíg nincs biciklisáv, valahogy meg kell oldani a helyzetet, hogy mindenki jól járjon. De nem úgy, ahogy Bandi kezelte a helyzetet a posztban.
Kedves Mindenki! Holnap elutazom vidékre és vasárnapig magatokra hagylak benneteket, mert sajnos nem leszek internet közelben. Természetesen nem maradtok blog nélkül, előre beállítottam a posztokat, minden reggel 6-kor kerülnek majd ki az oldalra. Vigyázatok magatokra és jók legyetek!…..
Levél egy munkahelyről, ahol felügyelők állnak a dolgozók háta mögött, ahol a hasmenésért büntetés jár, ahol a legapróbb hibákat is megtorolják.Sziasztok! Én nem a saját sztorimat szeretném nektek lenyomni, hanem az egyik barátnőmét, aki megkért, hogy írjam le helyette.…..
DKNY_girl 2009.05.29 11:37:29
@Yodz: műszakpótlék ide, vagy oda 70-80-nál nem kap többet, aki szalagon dolgozik. Még talán szerencséje is van a posztban szóló hölgynek h. nem kell hétvégén dolgoznia, mert ott ugyan 50%- os túlórát kell fizetni, de ezzel az összeggel pont annyira van csak beljebb h. magasabb adósávba kerül, ergo kevesebbet visz haza.

És a pótlék nem minimálbérfüggő, hanem műszaktól függően alakul. ld:
A többműszakos munkaidő-beosztásban [117. § (1) bekezdés e) pont], illetve a megszakítás nélküli munkarendben [118. § (2) bekezdés] foglalkoztatott munkavállalónak - a (3) bekezdésben meghatározottak szerint - délutáni, illetőleg éjszakai műszakpótlék jár.
(3) A délutáni műszakban történő munkavégzés [117. § (1) bekezdés f) pont] esetén a műszakpótlék mértéke tizenöt százalék, az éjszakai műszakban történő munkavégzés [117. § (1) bekezdés g) pont] esetén a műszakpótlék mértéke harminc százalék. A megszakítás nélküli munkarendben foglalkoztatott munkavállalót a délutáni műszak után további öt, az éjszakai műszak után további tíz százalék műszakpótlék illeti meg. A műszakpótlék mértékének meghatározásakor a 145. § rendelkezése megfelelően irányadó..."
DKNY_girl 2009.05.29 11:42:58
@falatkenyér: könnyen jártatod a szád, valószínűleg azért dolgozik ott, MERT NINCS MÁS LEHETŐSÉG SE KÖZEL, SE TÁVOL. Aztán ő nem hobbiból nem keres, hanem valamiből el kell tartania magát, és vállalja ezt a megoldást, amíg talán adódik jobb. Nem egy leányálom ezt a munkát végezni, de ha az irodisták legalább egy nyarat végigdolgoznának egy szalagon, akkor talán empatikusabbak lennének, egy csomó problémára megoldást találnának, amivel hatékonyságot is lehetne növelni blablabla.
DKNY_girl 2009.05.29 12:23:55
@Pszt!: erre nálunk otthon volt egy jó megoldás. Apum szintén egy termelőcégnél dolgozik, vezetőként (most jön a lincselés...ugyan szigorú vezető, de jogos esetekben mindig kiáll a beosztottjaiért), ezért középsuli alatt minden nyáron 2 hónapot szalag mellett dolgoztam. Volt is pénzem, meg ezzel azt is el akarták érni h. döntsem el, ezt akarom csinálni életem végéig, vagy a továbbtanulást választom :)
De mivel lehet, h. ő nem így nőtt fel, hanem a szülei is szalag mellett dolgoznak, vagy nem is akart kitörni ebből a közegből, vagy lehetősége sem volt rá, nem tudhatod meg.
Attila reggel 8-kor kezdett volna új munkahelyén, de 7 óra 50-kor felhívták telefonon és közölték vele, már betöltötték az állást.Üdvözlöm a kedves olvasókat! A minap esett meg velem az alábbi kis történet. Mivel aktív munkakereső vagyok (gondolom nem vagyok egyedül..)…..
Bocsánat, hogy ilyen későn kerül ki az aktuális poszt, de eddig nem voltam gép közelben. Nem is szaporítom tovább a szzót, következzen Lakle levele. Kedves Munkahelyi Terror olvasók! Én nem a történetemet szeretném megosztani, hanem a tanácsotokat várom. Pályakezdő vagyok,…..
DKNY_girl 2009.05.21 16:48:05
@Strici: öööö...a kerdés nehéz, jogos, kötözködő, de tetszik :) ja és a választ nem tudom. Ma élvezet olvasni a hozzászólásaitokat
DKNY_girl 2009.05.21 16:49:44
@Strici: látom megy az elméleti és gyakorlati túráztatás is :) Ilyennel még nem találkoztak szerintem, de egy jó - ugye ez relatív - HR-esnek ezt a szitut is megfelelően kellene tudni kezelni.
DKNY_girl 2009.05.21 17:06:44
@nyíregyházi betti: nem a beilleszkedésről van itt szó, hiszen a nem a munkatársaid vannak ott veled az AC-n, hanem jobb esetben a közvetlen vezetőd. De nézzünk egy jó példát. A General Electric elég nagy cég, és oda mindig csak úgy neveztük h. GE face embereket továbbítottunk. Ez milyen is? Dinamikus, pörgős, a jég hátán is megél, mert az óriási szervezetben sajnos szarják le h. becsületesen dolgozol, nem probléma ha túlórázni kell, az angolja jó. Viszon aki ott eltölt néhány évet, azután kapkodnak a piacon.
    MUNKAHELYI TERROR BLOGTALÁLKOZÓ  Olvasónk levele következik álláskeresésről, beváltatlan ígéretekről, csalódásokról. Mit tehet a munkaadó? Tapasztalatom szerint mindent, (hiszen ők is ismerik a mondást az erősebb kutya szexuális szokásairól) de leginkább…..
DKNY_girl 2009.04.30 12:12:50
@Mylady: A táncolós bank vicces módon a munkaerő közvetítőkkel is ugyanúgy packázik, mint a jelöltekkel. Anno dolgoztam nekik, minden jelöltre volt egy "kedves" szavuk, természetesen mindenkiben találtak hibát...csak sosem értettük. Valakiről azt hallották h. inni szokott. Na hát ez pont nem egy tipikus interjú kérdés...úgyhogy erre nehezen kérdezhetek rá, ha nem látszik rajta. Ez mondjuk a durvább eset volt. Számtalan esetben tényleg maradt a sablonszöveg, mert nekünk sem volt halvány fogalmunk sem, miért utasították el a jelöltet. Szerintem még maguk sem tudták. Szóval a vállalati oldal sem egyszerű móka. Bankok és pénzügyi szolgáltatók majdnem mind ilyenek. Sajnos.
DKNY_girl 2009.04.30 12:19:22
@netuddggi: érdekes a nézőpont, én interjú előtt sosem nézem meg az illetőt iwiwen, de ha már neveket kell gyűjteni bizonyos pozíciókra, előszeretettel használjuk. És találtam is onnan jó jelölteket, akik ugyan meglepődtek, de készségesek voltak, szóval az iwiw egy kétélű fegyver.
Olvasónk, forallmankind álláskereső története következik, amely kommentben lett elküldve, ezért nincsenek nagy kezdőbetűk és rendes központozás! érdekes dolgokat lehet itt olvasni... január óta munkanélküli vagyok én is, állami cég privatizáció előtt és sajnos belestem a…..
DKNY_girl 2009.04.23 10:41:01
@Strici: olvass figyelmesen...kérdezd meg mniden egyes pályázatod elküldésekor h. kamu-e, szeretni fognak. "Nem fogom szolga módon játszani az ostobát." Nem is kell. Senki sem ezt várja el tőled. Szólásszabadság van, csak a tálalás nem mindegy.
DKNY_girl 2009.04.23 11:02:41
@testdrive: igen, kicsit agresszióba és vádaskodásba megy itt el minden. Mindenki a saját igazát hajtja és nem veszi be az infot, amit a másik mond, még akkor sem ha jó szándékú. felesleges is meggyőzni bárkit is az igazról mert mindenki mást tart annak, hiszen mindenkit más ingerek érnek.
DKNY_girl 2009.04.23 11:16:10
@Strici: elolvasom, kíváncsi vagyok rá.