Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Overlord

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban már írtam egy könyvről, melynek tárgya az OpenOffice.org Base, azaz az OpenOffice adatbáziskezelője.Az informatika érettségire készülők nagyobb örömére megjelent egy, a táblázatkezelést tárgyaló könyv online és letölthető formában is. Pallay Ferenc: Az…..
Szóval, az úgy volt, hogy ha már a múltkor megírtam, hogy mégis maradni látszik a Free Pascal, mint az informatika érettségin választható programozási nyelv, akkor akiknek még nincs otthon a gépükön, és szeretnék, ha lenne - mert mondjuk ezt tanulják a suliban, vagy épp nem…..
A 2009. májusi középszintű érettségin a feladatírók szakítottak a régi jó hagyománnyal, miszerint a betűtípus Times New Roman (vagy Nimbus Roman), illetve Arial (vagy Nimbus Sans), esetleg "alapértelmezett", "jól olvasható", vagy "kézírást utánzó"…..
Chaplin egyik filmje ihlette a 2008. októberi középszintű informatika érettségi prezentációs feladatát. A feladatról készült megoldásvideó utolsó részfeladatát nem eszi sem a jut(y)úb, sem a bliptévé - node jártunk már így a napokban.Remélem, hogy Ti, kedves virtuális…..
(Ha az oktatóvideóknál komolyabb, elmélyülősebb tananyagra vágysz, sok megszívlelendő jótanáccssal, akkor nagyon ajánlom figyelmedbe egy kollégám Érettségi feladatok analízise tanároknak adatbázis-kezelésből című írását. Nem csak tanároknak!) 2005. május (a feladat…..
Sajna csak mostanra lett időm gatyába rázni az eddigi középszintű informatika érettségi feladatsorok közül az utolsóban, a 2008. októberi vizsgaidőszakban szereplő szövegszerkesztési feladatot. Örömömre szolgált, hogy kíváncsi emberkék öntevékenyen megtalálták a már…..