Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diewith

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2010-es szlovéniai rendezésű divízió 1-es világbajnokságra – a csoportban a magyar válogatott is érdekelt – az eredetileg tervezettnél várhatóan egy héttel korábban kerül sor. Ezen kívül is vannak izgalmas szlovén híreink, amelyeket állandó szemleírónk, U. N.…..
Diewith 2009.05.17 20:25:32
@defó: ez a papírforma, de ha mindig a papírforma érvényesülne, akkor egyik meccset se kellene lejátszani, mert nem lenne értelme, tavaly okoztunk meglepetést, jövőre miért ne sikerülhetne?
Újabb gyorshírt kaptunk Elekes Blanka Alba Volán-menedzsertől. A bécsi ligaülésen az EBEL-résztvevők úgy döntöttek, az előzőhöz hasonlóan a következő bajnoki szezonban is 54 meccses lesz az alapszakasz. A rájátszásban maximum 21 találkozót játszhatnak a csapatok. Mindez…..
Diewith 2009.05.16 13:25:14
@D. Gromov: én nem rég találtam rá erre az oldalra.
Egyébként semmi bajom Léderer Ákossal, én csak azt írtam, hogy jobban örülnék, ha közben Spiller Istvánék közvetítenének.
Kriszti tanácsot kér:Van egy probléma, amin most már napok óta töröm a fejem, utánanézni pedig lusta vagyok. Király Pista (mifelénk Stephen King) A fekete ház című remekművében (véres, gyerekeket evős dolog) van szó szerint a következő mondat:"A túlságosan beszédes…..
Hatalmas fölénnyel nyertek a fehéroroszok a 2014-es A csoportos világbajnokság rendezéséért folytatott harcban. Az IIHF-kongresszus küldöttei közül 75-en a szlávok pályázatára szavaztak, mi 24 voksot kaptunk, a lettek hármat, az ukránok kettőt. Az előzetes latolgatások is első…..
Diewith 2009.05.08 15:46:17
@advocatusdiaboli: azért ne hidd, hogy olyan könnyű lesz visszajutni, a szlovénok még erősebbek, mint mi, és ráadásul otthon játszanak majd. Ha feljutnánk, az nagyobb csoda volna, mint a tavaly Japánban.
Ha most feljutnánk, az majdnem olyan lenne, mintha A-csoportban maradtunk volna, vagy legalább is ott volna félúton a tavalyi győzelem és az A-csoportban maradás között.
Diewith 2009.05.08 16:29:20
@Skyblue: nem azt mondtam, hogy akkora csoda lenne szlovéniában feljutni, mint amekkora lett volna ha az A-csoportban maradunk.
Hanem nagyobb csoda a Szapporóinál, és egy kicsivel kisebb attól, mint ha A-csoportban maradtunk volna. Szóval a kettő között.
Kopitár meg egy ember, a jégkorongot meg kicsivel többen játszák, szóval, attól, hogy lehet, hogy nem lesz ott Kopitár az nem jelenti azt, hogy sokkal könnyebb dolgunk lehet.
Az IIHF minden vb elején közzéteszi előzetes világranglistáját. Ez a lista már nem tartalmazza azokat a pontokat, amelyeket a csapatok az adott évben elveszítenek, így a végleges sorrend az adott évi helyezésnek megfelelő pontszám hozzáadásával alakul ki. A…..
Diewith 2009.05.08 16:02:50
@geriszu: igen igazad van, nem figyeltem oda, nem az országokat olvastam, ha nem a zászlókat néztem, és a litván zászlóban a sárgát fehérnek néztem hirtelen.
Péntek délelőtt eldőlhet, ki rendezheti a 2014-es A csoportos világbajnokságot. Az IIHF kongresszusa már csütörtökön elkezdődött, a pályázatokat bemutatták. Kovács Zoltán MJSZ-főtitkár szerint nagyon jól sikerült a magyar prezentáció. A 2010-es divízió 1/B-s…..
Diewith 2009.05.07 15:23:06
@jágör68: és szerinted pár napja hol szerepelt a magyar válogatott, ha nem az A-csoportban???
Magyarország pont nélkül esett ki az A csoportból. Nem játszottunk igazán tempós és színvonalas meccset a németekkel, az ellenfél jobb volt, sokkal többet lőtt kapura, két emberelőnyös góllal győzött. 0-1 után volt erőnk egyenlíteni, 1-2 után nem. Az utolsó harmadban csak…..
Diewith 2009.05.04 14:46:30
@t81: jövőre Németország rendezi az A-csoportos vb-t, azután meg, ha minden igaz, akkor Szlovákia.
Diewith 2009.05.04 15:17:21
@Diewith: bocsánat, most olvastam, vissza, nem vettem észre, hogy a divízió 1-es vb-ről van szó.
A kiállításpercek meghatározták a mérkőzést. Ha ennyit játszunkhátrányban, nem lehet megúszni a vereséget, mondta Ladányi Balázs az 1-5-ös magyar-dán után. Kiderül az is, mi hiányzik ahhoz, hogy az A csoporthoz tartozónak mondhassuk magunkat. "Hülyék voltunk, mert adtunk…..
Diewith 2009.05.03 20:56:46
@Surdilovics: jégkorongba meg 70 évet vártunk rá.
Mondjuk én csak kb olyan 2003-tól nézem a meccseiket, vagy inkább a Debreceni vb-től rendszeresebben, és az azt megelőző kanada elleni barátságos meccstől.
Diewith 2009.05.03 21:12:19
@1116001: na azt mondom, hogy mindegy hol lesz, és mindegy ki ellen, nekünk nyernünk kell és ez a fő, ott ahol van és azok ellen akik ott vannak.
Magyarország kiesett az A csoportból. A dánok elleni meccsen egy jó, egy közepes és egy rossz harmadunk volt, sorsunkat Vas János ötperces kiállítása pecsételte meg. Jövőre a divízió 1-ben folytatjuk. Az utolsó helyen bukunk lejjebb, így a számítások szerint Szlovénia,…..
Diewith 2009.05.03 17:39:02
@bezso: tavaly előtt meg szlovéniában volt, úgyhogy talán ott sem lesz, brit és a horvát rendezés a valószínű.
A britek játékáról annyit, hogy néha jók, néha rosszak, nekünk általában nem fekszik a játékuk.
Jó volna egy horvát rendezés, mert akkor hazaipályát teremrenénk, de hát a szlovének is.
Talán koreában lenne a legjobb, emlékezzünk csak, hogy tavaly hol is vívtuk ki a feljutást.
Diewith 2009.05.03 18:13:29
@Boku:jaja, és ha most meg koreában rendeznék és sikerülne feljutni, akkor két éve rá lehetne kínában, de ahhoz nekik is vissza kellene jutni, meg nekünk kiesni.
A magyar válogatottnak le kell győznie Dániát, ha bent akar maradni az A csoportban, de ha megteszi, akkor sem biztos a sikere, sok minden függ az Ausztria–Németország mérkőzéstől és értelemszerűen a hétfői naptól is. Mai ellenfelünknek jobbak az esélyei. A dánok is…..
Nem tudtunk megbirkózni a győzelmi kényszerrel, mondta a magyar szövetségi kapitány az osztrákok elleni 0-6 után. Az ellenfél mestere szerint az első gól nagyon jókor jött. Lars Bergström osztrák szövetségi kapitány: "Ha egy csapat 3-szor veszít sorozatban, nem könnyű a…..
Ausztria rettenetesen megverte Magyarországot. Az első harmadban is halványabbak voltunk egy kicsit a vártnál, a közbülsőnél gyengébbet nagyon régóta nem láttunk. Az osztrákok többet lőttek a kapunkra – 60-28-ra nyertek ebben a mutatóban –, hatszor be is találtak.…..
Nagy nap a mai a magyar válogatott számára, sorsdöntő meccsünkkel szokás szerint számos más posztban foglalkozunk. Ebben viszont a középdöntősökre koncentrálunk, hiszen fent is roppant érdekesen alakulnak a dolgok. Egyelőre minden a kanadai–orosz finálé irányába mutat, de…..
Utoljára a Gagarin-kupa átadásakor foglalkoztunk a KHL-lel, így két hét után előállunk az ez idő alatt összegyűlt hírekkel. Megalapították az MHL-t, kitűzték a draft időpontját, és véget ért az orosz másodosztályú bajnokság is, de átigazolások is vannak már.A…..
Diewith 2009.04.29 17:53:01
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: nahát, egy barcikai, üdv
A kedd számunka legfontosabb mérkőzése – mármint a magyar–fehérorosz mellett – nem a két csoportrangadó volt, hanem a német–francia a B-ben. Ma sem a cseh–finnre és az amerikai–svédre fogunk figyelni elsősorban, hanem a dán–norvégra és az…..
Magyarország harmadjára is óriásit játszott, az utolsó percekig harcban voltunk a középdöntőért a világranglista-kilencedikkel. Az első harmadot elvesztettük, a másikat fantasztikus teljesítménnyel nyertük. Rengeteg helyzetünk volt, de csak egyből lett gól. Az ellenfél…..
A csehek éppúgy öt gólt ütöttek másodjára, mint elsőre a dánoknak, annyi a különbség, hogy most kaptak is kettőt. Jagrék az első harmadban odatették magukat, összehozták a biztonságos előnyt, aztán a másodikat meglepetésre elvesztették. A harmadikban Klepis gondoskodott a…..
A Kanada–Magyarország 23. percében Scottie Upshall rárontott Benk Andrásra a félpálya közelében. Az ütközés következtében a csatár kulcscsontja három részre tört. A sérült hokis szerint balesetről volt szó, nem haragszik ellenfelére. Két hónap alatt…..
Diewith 2009.04.27 19:59:41
@ifjvit: akkor nem úsztuk volna meg 10 alatt
Kanada nem sok esélyt adott nekünk, már az elején elrendezték a dolgokat. Az első harmad felétől már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e megúsznunk a két számjegyet, és hogy be tudjuk-e ütni a becsületgólt. Az egyik összejött, a másik nem. Szuper Levente hat gólt kapott,…..
Azt már tudjuk, hogy Szuper Levente kezd a magyar kapuban ma este is, és azt is, hogy Vas János a harmadik sorból fellép az elsőbe, Palkovics és Fekete mellé, Kovács Csaba pedig Jánosival és Vaszjunyinnal támadja a kanadaiakat. Lesz hosszabb beharangozónk is, de amíg elkészül, addig…..
Az esélyesek simábbnál simább győzelmeit hozta az A csoportos vb második játéknapja, csak a lettek ijesztették meg kicsit az amerikaiakat, de az ő tündöklésük sem tartott tovább másfél harmadnál. Ma már igazi rangadók jönnek az A és a B csoportban. A C csoportban fél…..
Diewith 2009.04.26 11:00:49
@scip_: azt az egy-két rést Szuper simán levédi
Diewith 2009.04.26 11:39:16
@bruins: a csapat viselkedését????
Mért mit csinált a csapat, azt tudom hogy volt néhány köcsög paraszt "szurkoló", de csapat mit csinált, azon kívül, hogy szopatta egy kicsit a szlovák csapatot?
Jégkorong Csehország–Dánia 5-0 2009.04.25 23:54:00
Túl nagy ellenállást nem bírtak kifejteni a dánok a szerintünk a világbajnokság fő esélyesei közé tartozó csehek ellen. A klasszis csatárok közül pontosan öt mutatta meg magát góllal, Hlinka kezdte, Marek folytatta, aztán jött Cajanek, Hemsky, végül Jaromir Jagr. Félelmetes…..
Büszkék lehetünk magunkra és a teljesítményünkre, szégyenkeznünk abszolút nem kell, vágott bele Énekes Lajos a magyar–szlovák meccs értékelésébe. Az is kiderül, hogy egy helyen változhat a sorok összeállítása a Kanada elleni vasárnapi mérkőzésre. "Idegesítő,…..