Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kader

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Disclaimer: Ez egy szupport-cikk, ami elítéli a felvonulás betiltását. Kissé hirtelen, de azért várható lépés volt. Az utóbbi években a melegfelvonulás az egyik olyan kiemelkedő identitáspolitikai eseménnyé nőtte ki magát (nem csak…..
Kader 2011.02.15 12:27:23
Kedves honfitársaim, magyarul olvasók,
nagyon nem értitek, miről szól a felvonulás, ezért leírok egy példát:
gyereked másik szülője meghal, egyedül neveled tovább, összejössz valakivel, aki örökbe fogadhatja a gyerekedet, és nem viszi el az állam, ha éppen te is meghalsz. De csak akkor, ha ellentétes neműt szedsz össze. Ha azonos neműt, akkor az állam el fogja venni a mostohájától a gyivibe, pusztán azért, mert mertél úgy dönteni, hogy nem azt csinálod, mint a többség. Ha csak azt lehet csinálni, amit a többség csinál, és ezt gondoljátok demokráciának, akkor bevehetnétek a piros pirulát, és rájöhetnétek, hogy valójában embergyárban léteztek, s nem társadalomban.
Nem a provokációról, vagy reklámról szól a felvonulás (akinek nem inge, ugye nem veszi magára) hanem arról, hogy a fönt említett joghézagok kitöltésére nincs egyéb nyomást gyakorló esemény, egész évben kussolás van buziügyben. Nagyon is érthető, hogy milyen sokan szeretnék, ha ezt az egyetlen eseményt is ki lehetne iktatni a közbeszédből, hiszen az arachnofóbiások is szeretnék kiirtani a pókokat a föld színéről, pusztán azért, mert olyan hatással vannak rájuk.
Ez a fölvonulás irracionális félelmeket és elfojtott vágyakat piszkál föl bennünk: van olyan azok közt, akik fölhorgadnak rá, akik csak szeretnének tényleg azzal kefélni, aki szembe jön, mert noha életében nem beszélt még buzival ilyenekről, de azt képzelte el valamikor (mert hallotta) hogy azok azzal kefélnek, aki szembe jön (a statisztikák szerint a félrelépés hetero körökben pontosan ugyanolyan elterjedt) hogy a normaszegésnek csak ezt a bárkit érintő esetét említsem. De ez egy más ügy, hogy miért is éljük meg provokációként sokan a felvonulást; a szervezői oldalról ez nem szerepel a célok közt, hanem a fönt leírt példához hasonló szemétkedések megszüntetése az egyetlen. Örökölni már lehet, tehát nem tud a párod unokahúga kirakatni az utcára húsz év együttélés után a (másik nevén lévő) lakásotokból, ha a párod meghalt, és ez is a felvonulások körül generált közbeszéd eredménye.
Tehát a haszna a társadalomra, a nemzetre az, hogy védi az állampolgárait. Aki pedig a felvonulástól akarja védeni az állampolgárokat, az evvel az erővel tiltsa be az internetet úgy ahogy van, tiltsa be a démonoktól hemzsegő rajzfilmeket, tiltsa be a lottót és játéktermeket, a cigit, a piát, a cukrászdákat, hogy még édesebbé és vonzóvá tegye a fiatalok körében azt, amit ki sem próbálhatnak, hogy önálló véleményük legyen róla. Szerintetek önálló vélemény nélkül újra nagy lesz a nemzet, vagy mi? A tiltások, „egyes kategóriájú jövő(nemcigány)generáció-termelő alanyok” és „kettes kategóriájú nemjövőgeneráció-termelő alanyok” konkrét jogi megkülönböztetése – ami valójában a család értékeinek megerősítése mögött kimondatlanul húzódik – volna a jövő záloga? Ezt is el lehet képzelni, de ezzel a gondolattal az embert az állathoz és a növényhez hasonítjuk, és emberként Istent játszunk, az élet fölötti uralmat eltulajdonítva tőle.
Nem itt tartana ez az ország, ha egy picit is ilyen szinten nem a bulvármédia által sulykolt, készen kapott képek (akár a bőrtangás buzi, akár a cionista plutokrata háttérhatalom kész képei) mentén lehetne manipulálni a jónépet, hanem vennétek a fáradságot, hogy belegondoltok a dolgok miértjeibe magatok, és mindeközben az egyetlen törvényt tartjátok szem előtt: szeresd felebarátodat, mint tenmagadat.
Bizonyára a kedves olvasó is érezte már úgy egy-egy magas színvonalú, kísérleti kortárs művészeti eseményen, hogy a bullshitelés elképesztő szintjét csak az azt övező pénz és fontoskodás múlja felül. Arról az agyfelbaszásról lesz szó, amit ilyenkor a nem ebből élő…..
Kader 2010.05.11 18:11:39
Valóban egyet tudok érteni a szerzővel, és mint "belülről beszélő" ennek nem kevés hangot adtam is már. A kollégák ezért rettentőmód szeretnek. Leginkább a kiállításként létrehozott kiállításparódiáért, az MKKP kezdeményezésére:
mkkp.hu/naezaz/
ez a "semmit aztán nagyon megmagyarázzuk" elven működő vállalkozás volt, kritikaként azt lehet fölhozni ellene, hogy valójában ez is csak befelé beszélt.
Emellett ajánlom inkább az egyes tárlatokat elemző írásaimat, ebben pl. a belterjességről elég komoly szó van, és irtó nagy sértődi lett belőle:
www.fotopost.hu/kritika/magyarorszag-legtamogatandobbikai
vagy ezt is nagyon szerettem:
artportal.hu/aktualis/hirek/paksi_endre_lehel_ugye_szeretnel_te_is_kukucskalni_az_fkse_uj_tagjainak_bemutatkozo_k
az a röhej benne, hogy ezek a cikkek lejöhettek, mert a művészeti médiumok finoman szólva érdekeltek a belterjesség fönntartásában.
Erre mondtam Sugár Jánosnak, hogy "ha lenne székem, én is félteném."
A Szegeden alakult Magyar Kétfarkú Kutyapárt vezetője néhány zseniális street art munka után hivatalosan is megjelent új lakhelyén, Budapesten. A Király utcai Boulevard és Brezsnyevben rendezett blöffkiállítást. A fedőtörténet szerint a Na ez az! Budapesten látható először…..
Kader 2009.04.22 22:00:19
@Gregor Samsa:
"A legtöbben egyértelműen . Néhánynál nem egyértelmű, de azok is gyanúsak."

Igen. E szerint a videó szerint egyértelmű, ezért gáz. Aki ott volt, az épp azért volt ott, mert elege lett.
Kader 2009.04.22 23:58:05
@Gregor Samsa:
jé. pedig azt hittem, nincs különbség magaskultúra meg parasztvakítás közt...