Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lidercke

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjátok hol van Japán?A szigetország, amely távol keleti Ázsiaban létezik. Onnan külföldre menni, hajóval vagy repülővel kell utazni. Azt mondjak, hogy Japánban csak egy nép van, bár ez pontosan nem igaz.A statisztikai szerint, Japánban 98,5% japán nép van és 1,5% koreai és kinai stb.De inkább…..
lidercke 2016.05.19 18:20:27
@Mimichan: Igen, az igaz, hogy sok magyar sértőnek érzi, hogy Kelet-Európainak mondják őket. Én nem érzem annak, hiszen Csehország, Lengyelország, Szlovákia , Ukrajna is Kelet-Európa, és mindenhonnan vannak barátaim, ismerőseim, akik nagyszerű emberek, és sok érdekeset mesélnek a saját országukról, amikben a saját országomra is ráismertem.

Mivel pedig Edinburghban élek, hát sokkal jobban össze tudom hasonlítani, hogy Kelet-Európa és Nyugat-Európa sok mindenben eltérő, és magyarként egyértelműen a kelet-európaikkal van több közös vonás a kultúránkban. Más kérdés, hogy a nyelv és az eredet viszont teljesen eltérő, noha a több mint ezer éves közös történelem azért erősen összekkapcsolt.

Az, hogy minek nevezzük a régiót teljesen mindegy. Legtöbbször egyébként Közép-Kelet Európának mondják "tudományosan". Történelmileg a Habsburg-Magyar Monarchia, a második világháború német megszállása, majd az orosz megszállás az, ami közös múltat illetve traumát teremtett ezekben az országokban.

Mellesleg, ez biztos feltűnt már, nekünk magyaroknak van egy nagyon erős "különlegesség", "kiválasztottság" tudatunk, ami a költészetben sokaknál visszaköszön, főleg Ady Endrénél, de például a himnuszunkban is. A magyar mindig különbözőnek érezte magát a körülötte élő népektől - mivel, ahogy már mondtam, a nyelv és az eredet szempontjából az is -, így nem szeretik, ha egy lapon említik velük.

Ez így tudom, elég bonyolult, és valóban szerintem mi magyarok sem értjük, sokszor nem tudjuk, hová tartozunk, és azért kerülünk aztán mindig szarba a történelem során.
Utazás az esküvői meghívóm körül Az utazás szeretete sok megbeszélésen felmerül közös hobbiként, visszatérő motívum lehetőségeként, így volt már bőröndös esküvői meghívónk, nemrég pedig egy földgömbös tervet is készítettem. Adós vagyok még egy igazi utazós…..