Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vilagpolgar

0 bejegyzést írt és 253 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén megvolt az első repülős utam. Ennek apropóján megosztom veletek a saját tapasztalatomat és röviden összefoglalom milyen új szabályokra és változásokra számíthatnak azok, akik a jövőben repülni szeretnének. Illetve szeretnék rámutatni, hogy bár manapság minden lépésünknél meg akar minket ölni a…..
vilagpolgar 2020.08.09 21:07:48
@travellover.hu: Igen, csakhogy itthon jelenleg nincs sok fertőzött, hanem a behurcolás a nagy kockázat.
Akár egy héttel ezelőtt is nehéz lett volna elképzelni, hogy lesz bármi mostanában, ami letaszítja a koronavírust a hírek éléről. Aztán jött egy brutális, halállal végződő rendőri intézkedés Minneapolisban és hirtelen égő utcákkal és összecsapásokkal lettek tele a híradók. Az amerikai nagyvárosban…..
vilagpolgar 2020.06.02 13:24:45
@Fikalnyik Eugén: A "redneck" mióta biológiai adottság? Az egy életstílus, az egyén saját döntése: magyar megfelelője a "tanulatlan, bugris paraszt", sajnos itthon is van elég ilyen.
Ha valakit redneck-ezel, maximum sznob/elitista/bunkó vagy, de rasszista semmiképp.

Egy fekete, ha 150 az IQ-ja és 2 doktorija van, vagy épp ő az elnök, a bőrszíne akkor is fekete bőrű lesz. Érzed a különbséget?
vilagpolgar 2020.06.03 10:59:20
@Fikalnyik Eugén: Pont ez a lényeg. Ha eljutnánk addig, hogy egy fekete esetén az életmódját szidnák ha megérdemli (rámondanák, hogy redneck mondjuk), nem pedig azt hogy "áh, ez csak egy fekete", már csökkenne a rasszizmus.
Magyarországon télen füstbe burkolózik a települések jó része. Így van ez mindenütt a világban, ahol szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, az elavult kályhákból ömlik az egészségre és az éghajlatra veszélyes korom. Németország azonban hatalmas változás előtt áll. Zöld utat adtak a német hatóságok annak a…..
vilagpolgar 2020.04.28 20:34:52
@Madarász Henrik: Jó lenne nem összevonni a szeméttel tüzelést a fával és szénnel történő tüzeléssel. Míg előbbi égetését bűncselekménnyé kéne tenni, és börtönnel büntetni, az utóbbinál elsősorban technológiai gondok vannak a lakosságnál. A jó minőségű keményfa tüzelő (tehát nem a gally meg az avar) 12-16, de van hogy 24 hónapot kell, hogy száradjon. Ekkor elveszti belső nedvességtartalmának 90-95%-át, és magas hőfokon, gyakorlatilag füst nélkül ég el, szaga nincs. Mi 2 évre előre tároljuk be a tüzelőt, így a legideálisabb. Ha valaki friss fát éget, a benne lévő rengeteg víz miatt alacsony hőfokon, sok füst és büdös mellett fog kínlódni, a fűtőérték akár 30%-át elvesztheti.
  Te, aki most nem érzed még a saját bőrödön a járványt, mert az életedbe simán belefér,  hogy sorban állsz a lisztért meg a wc papírért, pénzed pedig van bőven.....
vilagpolgar 2020.03.23 16:06:30
@illiberális: Én is kimegyek sétálni, tartom a két méter távolságot, nem érek hozzá semmihez, padra nem ülök le stb. Szabad levegőn, méterekre a többi embertől extrém kicsi az esélye a fertőzésnek (elhanyagolható ahhoz képest mint amikor boltba mész, maszkkal vagy anélkül).
Sok ember viszont ezt képtelen végiggondolni, és a "séta"-ba neki beletartozik egy cigi a Józsival, na meg a kiülünk a padra egymás mellé sörözni (mindkettőt láttam tegnap) és hasonlók.
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
Jennifer Salke, az Amazon Studios főnöke pár napja haknizta körbe az amerikai szaksajtót a terveivel, melyek között vannak egészen érdekesek, mint Jordan Peele The Hunt című tízrészes sorozata, ami 1977-ben játszódik, és New Yorkban tanyázó nácivadászokról szól, akik rádöbbennek, hogy pár náci éppen…..
A European Academy of Allergy and Clinical Immunology szerint növekszik az allergiás megbetegedések száma. Jelenleg több mint 150 millió uniós polgár szenved krónikus allergiás megbetegedésben, és 2025-re várhatóan az egész európai népesség fele érintett lesz. Mi okozza az…..
vilagpolgar 2018.05.01 17:13:11
@dukeekud: Ez saját kutatási eredmény, vagy csak a levegőbe böfögöd a hülyeségeket?
Mi a franc köze van az allergiának ahhoz, hogy hány vegyületet neveztek el az EU-ban?
A paksi atomerőmű fejlesztésével kapcsolatban sok hír jelent meg már a kezdetek óta, melyek közül sok nem ment bele szakmai kérdésekbe. Természetesen ez nem szemrehányás, mivel ez a történet nagyon sokrétű és összetett, így nem csak egy olvasata van, és egy cikkben vagy bejegyzésben nem is lehet…..
vilagpolgar 2017.12.21 08:34:53
@Péter Walter: Aha, és a CO2 kvóták? Azt beleszámoltad az árba, hogy többszörösére fog drágulni? A gyerekeiddel hogy számolsz el, hogy telenyomod a légkört üvegházgázzal?

Aki ilyen beruházásnál csak a zsebét nézi, ugyanolyan gazember, mint aki a korrupt orosz szerződéseket aláírta.
Doogee-ék odatették magukat az őszi szezonra. Bár egy kicsit talán megkéstek az iskolakezdéssel, hiszen ilyenkor sok szülőnek fontossá válik, hogy gyermeke elérhető legyen. A lényeg nem itt van, hanem a 20.000 forintos árcédulán, ami mellé EU Express szállítást is kérhetünk. Azaz, ha valaki olcsón…..
vilagpolgar 2017.09.14 21:52:45
@a_balazs: Nem vált kétkezessé, csak rosszul fogod. 6"-ig át lehet fogni egy kézzel.
Ha effektív most kellene bemutatnom a Xiaomi Mi 5-ös készülékét, akkor eléggé el lennék késve, ugyanis a telefon nem a legújabb darab. Most jelent meg a 6-os verzió, de mivel most leárazásokba kezdtek a különféle webshopok, ezért jóval olcsóbban hozzá lehet jutni a még most is tiszteletre méltó…..
A lakáskiadás még mindig az egyik legnagyobb biznisz, és nem csak Magyarországon, hanem szerte a világon. Maradjunk azonban itthon, kis hazánkban.  ..
vilagpolgar 2017.04.29 11:05:30
@Hujber Tünde: Pont, hogy azzal vonzod be a prolikat meg a zűrös alakokat, ha leengeded az árat. A piacon lévő hasonló áru lakásoknál árban a felső harmadra kell cálozni (hacsak nincs teljesen lepusztulva belülről a lakás) és akkor ezek az elemek távol maradnak.
Most utoljára megemlékezünk az évfordulóról, amelynek milliók köszönhetik, hogy olcsón repülhetnek, még többen, hogy nem dob ki a közös pénzből az ablakon milliárdokat az állam. Ma öt éve állt le a Malév, azóta szárnyal a forgalom a reptéren, mára pedig soha nem látott útvonalbőség alakult…..
Szerintem nincs ember, aki ne ismerné a Xiaomi hordozható aksijait, néhány éve robbantak be kiemelkedő ár-érték arányukkal és megbízhatóságukkal. Azóta sok változat megjelent, és még ma is igen kelendő darabok. Azonban a konkurencia sem rest, ezért itt volt az ideje egy újabb…..
Sokszor hozzák fel a Nyugat-Európához képest alacsonyabb GDP és egyúttal bérek indokaként azt, hogy a magyarok már így is sok munkaórát tesznek le az asztalra. Van, aki viszont az alacsony hatékonysággal magyarázza, hogy ennek ellenére alacsonyak a bérek.  A valóság azonban az,…..
vilagpolgar 2017.01.13 00:52:18
@whale: a melósok is benne vannak. Egyszerűen azért, mert (átlagosan) a legjobb, legfelkészültebb kapja meg az állást, ami sokat fizet (és amelyik állás jelen esetben Németországban van). Már csak ezek miatt sem lehet ugyanolyan hatékony a két részleg.
Németországban viszont simán lehet, hogy veszteséges a leányvállalat, és a szakszervezet/jogszabályok miatt létezik még. Ha van 15 nyereséges részleged, az elvisz a hátán egy veszteségest.
vilagpolgar 2017.01.13 01:07:55
@whale: Igen, ha így fogalmazod meg, akkor igazad van.
Azt hogy a statisztikákat hogy készítik, az nagyon bonyolult. Ezer féle módszer van.
vilagpolgar 2017.01.13 20:40:26
@Jankove: Oké, de akkor ne csodálkozz, hogy ha mögötted állnak ostorral a munkahelyen, ha most nyilatkoztad ki, hogy neked tökmindegy, hogy normálisan dolgozol, vagy lébecolsz.

A cégnél a tulajdonoson kívül mindenki munkavállaló. Ha túl sok a bürökrácia, akkor a főnök dolgozik szarul. Nyilván rengeteg eset van, amikor a lánc végén a melós dolgozna, de nem tud, de legalább olyan gyakran van, hogy a munkás trükközik.

Ez a mentalitás amúgy nagyon szörnyű, ha mindenki csak teng-leng a munkahelyén, akkor az olyan mint a kommunizmus, amikor semmi se fejlődött, csak egy helyben topogtak. Szarul ment a cégnek, ezért szarul ment az országnak, és végső soron a melós szívja meg a legjobban, mert ő a legkiszolgáltatottabb.

Ha nincs motivációd, vagy úgy érzed, hogy nem vagy megbecsülve/megfizetve, akkor tovább kell állni máshova. Tele van az ország állásajánlatokkal. El kell menni valami mást dolgozni, ahol jobban érzed magad.
A kormány szerint nem fúj a szél, ezért a kormány betiltotta a szélerőműveket. Annak ellenére, hogy még Áder János is visszadobta a parlamentnek megfontolásra ezt a törvényt és, hogy a Greenpeace szakértői mást állítanak. Nekünk az orosz hitel Paks2 kell!  ..
vilagpolgar 2016.12.13 19:37:04
@Brix: Pontosan hol képzeled el ezt/ezeket az energiatárolókat? Kiszámoltad, hogy mekkora energiamennyiséget kellene betárolni?
vilagpolgar 2016.12.14 20:16:54
@Gabor Ventilla: Senki nem mondta, hogy ez nem így van. Viszont a szakma adja meg azokat az alapokat, ami eldönti, hogy min lehet vitatkozni. Hiába ordítják a zöldek, hogy zárjunk be mindent és használjunk csak szélenergiát meg napenergiát, ha nem lehet megcsinálni fizikailag. Ez csak egy példa, sok más ilyen van.
A 4-es metró napi utasforgalma 158 ezer volt a legutóbbi felméréskor, ám az ígéretek időszakában nem voltunk restek az Uniónak 340 ezret mondani. Ezért a metró elindulása óta félvén attól, hogy a pénzt vissza kell fizetni, már mindenfélét bevetettünk: ritkították a 47-es és 49-es villamost, a…..
Az ilyen a világon nincs című, többfelvonásos bohózatunk mai szereplői a közmédia és az azt (is) felügyelő Médiatanács (beugrik Karas Mónika). Az élet írta darab azzal kezdődött, hogy annak idején törvénybe, mit törvénybe, MÉDIATÖRVÉNYBE foglalták, hogy A közszolgálati médiaszolgáltatás célja a…..
vilagpolgar 2016.11.04 11:56:59
@belert: Nehogy azt hidd, hogy átlátnak.
Vidéken aki nem netezik (értsd: híreket olvas a neten, ez a 30 év alatti korosztály kb. 30%-a, a 30 év feletti korosztály 10% max.), az semmilyen más módon nem jut információhoz. Általában M1 megy egész nap, és szóról szóra mantrázzák vissza.
Kényelmes szőnyeg, egy téma, mint például a színek vagy pöttyök vagy csíkok, tökéletesen elhelyezett párnák - és ez csak pár dolog, ami az Elle Decor szerint mindenképpen kellenek a hálószobába...
vilagpolgar 2016.11.04 11:22:33
@Hassan0926: A jó matrac részben azért jó matrac, mert tökmindegy mire teszed rá. Akár földre is leteheted.
Amikor annak idején – még 2014-ben, te jó ég! – megjelent a blog anyaga könyv formában, azt írtam az előszóban, hogy "ezt a könyvet, speciális témájából adódóan, minden bizonnyal egyetlen cég sem állt volna neki piaci alapon kiadni". Jelenthetem: ez a kijelentés úgy tűnik megcáfolódott! Na de ne…..
A héten jelent meg a hír, hogy a 3-as metró megállóin akar spórolni a főváros, és már készül a terv, ami alapján a naponta több mint félmillió embert szállító vonalon a megállók felújítása elmaradhat. Itt van néhány olyan probléma, ami szerintünk nevetségessé teszi ezt a tervet, hiszen ilyen…..
vilagpolgar 2016.10.16 22:52:53
@is: Milyen Olimpia? Ebben a városban? Szerint a vizsgálóbizottság amikor meglátja, hogy milyen állapotban vannak a közszolgáltatások, sírva vagy röhögve rohan el?

Nem lesz még egy Rió, ne aggódjatok. Az bár a felszínen úgy tűnt, csak kisebb problémák vannak, valójában egy logisztikai katasztrófa volt. A NOB-nak nem kell még egy ilyen botrány. Olyan országnak adják majd, aki tényleg meg is tudja majd rendezni.
vilagpolgar 2016.09.25 22:11:10
@DjZoNe: Miért, most mi tud a közvélemény? Milyen infó hangzott el, amit nem lehetett egy órával az esemény után elmondani? "A rendőröket ki akarták végezni." Igen, aki nem teljesen idióta az tudja egyből, ha meglátja a két vérben fekvő szerencsétlent.

Maradjunk annyiban, hogy valószínűleg magához az eseményhez semmi köze a kormánynak, viszont az, hogy 20 óráig semmi infó nem volt, az vastagon a kampány része. Ha ne adj isten ott lett volna pár bevándorló a környéken, akkor 3 perc alatt persze telekürtölték volna a világsajtót. Alávaló, gusztustalan magatartás.