Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lmpslany

12 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi testületi ülésen több, komoly érdeklődésre számot tartó témát vettünk napirendre - bár némelyet zárt ülésen. Érdekes momentuma volt a napnak, hogy 85 oldalnyi anyagot kaptunk kézhez helyben - Sipos Richárd ezt szóvá is tette, így nekem már nem kellett. Ja, és egy…..
Április 17-én (vasárnap) délután 2 órakor  az LMP tüntetést szervez a Vörösmarty térre. Ha neked sem tetszik az új alkotmány létrehozásának és elfogadásának módja, az új alaptörvény tartalma, a Fidesz politikája, gyere velünk! Az LMP kivonult az alkotmányozásból,…..
LMP GÖD Helyben vedd meg 2011.01.26 12:19:00
Zuglóban indult el egy kezdeményezés, ami arról szól, hogy ne szaladjunk mindenért a hiperbe, ha van egy bolt gyalogos vagy biciklis távolságra is. Mi lenne, ha Gödön is megpróbálkoznánk valami hasonlóval? Lapozás után (a szöveg mellett) mindjárt három szavazást is…..
lmpslany 2011.04.04 22:40:53
@Popovics György: Ez igaz (mármint a cba-tulaj tudtommal sem gödi), és nehéz eldönteni, hol húzza meg az ember a határt. De a Göd területén működő boltok pl. legalább a városnak adóznak. És a helyben vásárlók talán kevesebbet autóznak is.
Ma kiiratkoztam a közösségből. Szerencsére a hozzám hasonló társadalomellenes népség zöme még hezitál, így mindössze öt percig tartott, sorba se kellett hozzá állni.Indokaim között vannak demográfiaiak (Ratkó-unoka vagyok), gazdaságiak, politikaiak egyaránt. Döntésem…..
LMP GÖD Antikorrupciós világnap 2010.12.09 21:31:00
Ma van a korrupcióellenes világnap, és az LMP ennek kapcsán két törvénymódosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek - az egyik a cégek szétválása után megnyíló kiskapukat zárná be, a másik pedig a közzétételi kötelezettség elmulasztását szankcionálná. Lapozás után a…..
Mindig is meggyőződésem volt, hogy a politikáról a legtöbbet – persze nem elméleti ismeretek nélkül - a gyakorlatban lehet megtudni és megtanulni. Említettem már Pokol Béla örökérvényű mondását a rétről és a bogarakról; ennek szellemében régóta fontosnak tartom, hogy…..
Hogyan járul hozzá a vörösiszap-katasztrófa Magyarország putyinizálódásához? Kezdjük azzal, hogy az adott helyzetben üdvözlendő minden határozott állami lépés és a MAL Zrt. vezetőségére a történtek után az ember egy macskát nem bízna, nem egy közveszélyes üzem további…..
lmpslany 2010.10.12 09:31:28
@Xmas: Te mit olvastál? Mi ebben az érzelemalapú?
lmpslany 2010.10.12 09:50:59
@Xmas: jó, a független illetékesekkel kapcsolatban igazad van. De azzal én nem vitatkoznék, hogy ha nem csak akkor működnének a dolgok, ha személyesen OV adja az utasításokat, akkor azért beljebb volnánk valamivel.
Mostanában sokszor kell erre-arra nyilatkozni a közlekedéssel kapcsolatos ügyekben, és válaszolgatni a felmerült kérdésekre. Például az urbanista blog kifejezetten komoly interjút készített velünk, de az origo is terjedelmes cikkben foglalkozott a kérdéssel. Nem is csoda, Budapest…..
lmpslany 2010.09.30 10:27:52
@Éhesló: örömmel :) Kár, hogy értelmes mondatokat is keversz a szokásos szövegedbe, különben kiszedném az elsőt is.
Bizonyos körökben nagy vihart kavart, hogy az LMP budakeszi szervezete önkormányzati képviselőjelöltként indította volna Egely Györgyöt egy egyéni körzetben. A lehetőség, hogy a honi fizikustársadalom köreiben általánosan sarlatánnak tartott "feltaláló" valóban…..
lmpslany 2010.09.10 09:52:28
@hulyeinformatikus: Galadhriel kérdezte, mit szólok a cikkekhez. Ezt szólom, meg a következő posztot, amit írtam (cédulabiznisz).
Mondjuk Karácsony helyében ezt nem feszegettem volna - mégis más egy kampányfőnök, mint egy névtelen aktivista-blogger, neki nem kéne bizonyítékok nélkül vádaskodnia :).
Szerintem alapvetően nem olyan szitukról van szó, mint a "tettenérős" eset, a politikus-cédulaügyeskedők nem olyan amatőrök, hogy találkát beszélnek meg, meg ilyesmi. Sétálsz az utcán, szembejön, megkérdezi, hogy álltok, és biztosít róla, hogy segít, ha gond van, mert fontos a választék (mármint a szerinte másik oldalon - de ezt csak én teszem hozzá). Kisvárosban így megyen ez...
Egészen más dolog a sajtóban olvasni az ilyen-olyan vádakat, meg első kézből szembesülni a valósággal.
Engem piszkosul felháborít annak a lehetősége, hogy odaadom a cetlim egy pártnak, mert megbízom bennük (vagy az aktivistában), csak az adataimmal kitöltve, mert "a jelöltet majd mi ráírjuk, ne fáradj" - és a végén egy másik pártnál köt ki a szelvény, teljesen mindegy, hogy üzleti vagy politikai szándékból kifolyólag.
Jó, tudom, naiv hülye vagyok. De remélem, egy darabig még így marad.
Néha sikerül a lehetetlen (az LMP-nek nem is néha) – ezt persze nem kell magyarázni.Aztán vannak kevésbé látványos ügyek. Ugyan kevésbé izgalmasak, de ettől még oltári buktát jelentenek. Négy megyei lista, huszonegynehány polgármesterjelölt – ezen volna mit…..
Míg mások ajánlószelvényt gyűjtöttek, addig az MSZP kampány ezerrel dübörög. Az MSZP pártelnöke fekete kalapban, fehér kesztyűben imitálta a popzene tavaly elhunyt csillagának mozdulatait a salgótarjáni Beszterce-lakótelepen, egy választási gyűlésen. A politikus Michael…..
Frissítés: 21:30-ig vagyunk az irodában, utána este 10-től a Deák térről jelentkezünk Jávor Benedekkel élő adásban!Nem találod a leadóhelyeinket? Bizonytalan vagy? Kérdeznél? Választ vársz? Akkor itt a lehetőség, hogy kérdezz, és élőben válaszolunk! Kérdéseidet itt a…..
lmpslany 2010.08.31 23:14:21
@kiscica77: a megyei kc-t nagyon is tudjuk hasznosítani! jársz a nyugatinál? négytől az aluljáróban. vagy keresd a dunakeszieket, vagy engem, elérhetőségek: lmpvac.honlapom.com vagy lmpdunakanyar.blog.hu
Nekünk, magyaroknak nem kell különösebben magyarázni, milyen érzés apró nyelvi szigetként létezni egy minden részletében idegen lingvisztikai környezetben. Végigszopva ezeregyszáz évet az indoeurópai nyelvcsalád három nagy ágának, a szlávnak, a germánnak és az újlatinnak az…..
Mai dilemma: Mit csinálok, ha túl híg az étel? De nem ám csak úgy, mert a belekeverek kis kocka hideg vajat, az ételsűrítőt meg a kis kanál liszt módszerét ismerem. Szóval ha pörkölt (amikor ugye a szaft a fő élvezeti érték), vagy paprikáskrumpli vagy a lecsó. Vagy ilyesmi.…..
Valószínűleg túl sokat foglalkoztunk jó vagy legalábbis elsőre jónak látszó épületekkel, így kellemes borzongással indultunk Salgótarján felé, hogy most a változatosság kedvéért igazán sokkoló építészettel találkozzunk. A városba érve valóban a döbbenet lett úrrá…..
Volt néhány óra, amikor őszintén örültünk.Aztán kiderült, az LMP megjelenése a politikai porondon mérhetetlen indulattal tölt el sokakat.Számolatlanuk kapjuk a remek összeállításokat pártunk és tagjaink valódi énjéről, van, aki a szavazóinkra áhítozik, van, aki a…..
lmpslany 2010.04.24 09:44:37
@Frank'Leó: Azt gondolom, részben igazad van, nem volt elegáns részünkről ez a minősítés. De azért nem egy kategória mondani valamit valakiről (bármilyen hülyeséget is akár), meg hamis szórólapokkal beteríteni egy körzetet a nevében.
lmpslany 2010.04.30 09:26:11
@Frank'Leó: Bocs, lehet hogy túlzásokba estem, de elég gáz e-maileket kaptam a bejutás után... rosszakaróimnak nyilván csak a szája volt nagy, és effektíve nem tudták volna, hogy akkor hogyan is álljanak neki a felnégyelésnek, és azt végképp nem hiszem, hogy komolyan rosszat akarnának a gyerekeimnek, de hidd el, mindannyian jobban járunk, ha nem csatolom ide, miből jutottam ilyen következtetésekre.
És igen, rohadtul felment a pumpa, amikor találkoztam ezekkel a szórókkal.
Sokat dolgoztunk, nagyon örültünk, és jó lett volna, ha ez az öröm nem csak pár óráig tart. Persze, aki nem bírja, ne menjen politikusnak. (Mondjuk, én nem is megyek.)
No mindegy, nemsokára jön az új poszt, és lehet értelmes dolgokról beszélni ismét.
Vasárnap 57 körzetben választottunk, én most személyes okokból egyet emelnék ki. Ott élek ugyanis. Nem tartozott a legizgalmasabb választókerületek közé, se egy Szanyi kapitány, se egy Molnár Oszkár, ráadásul az 51%-os eredménnyel első ránézésre gond nélkül nyert a fideszes…..
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége, fuss el véle.Nagyjából ennyivel lehet összefoglalni az LMP zuglói pályafutását. De ha így folytatják, akkor nagyjából ennyire számíthatnak országos szinten is. Az első fordulóban váratlanul jól szerepelt alakulat ma egy nemes gesztussal…..
No végre, Fideszéket hazugságon kapták! Merthogy mégsem akarnak adócsökkentést. Ez most a nap témája, ezt harsogja a rendkívül hiteles párt arca, az éleslátású, de sajnos bokrosista, ezért most kicsit nyilván csalódott sztárblogger, és még sokan mások. Node baj-e ez? Azzal…..
lmpslany 2010.04.22 22:24:52
@Kosinva: végre egy bennfentes, akit meg lehet kérdezni :) Mit fed az "adózási reform"? Csökkentés? Emelés? (ha már átrendezés nem). És ha csökkentés - hol a fedezet?
Egy viccesen abszurd párbeszédet lejegyezve szeretném illusztrálni, hogy milyen sokan gondolják: vége a választásnak, nem is lesz második forduló. (Pedig óriási a tét! Az LMP-nek van 13 állva maradt jelöltje, akik még egytől egyig bekerülhetnek az Országgyűlésbe!)A mai, Ecseri…..
Lokális klímaváltozás 7,44 2010.04.12 13:15:00
Megtörtént a csoda, országosan 7,44 %-ot kapott az LMP. Öt mandátumot szereztünk a területi listákról. Budapesten harmadik pártként végeztünk, és 13 jelöltünk maradt állva a második fordulóra. Addig is, amíg összeszedjük magunkat a nagy ünneplés után, nézzétek meg Schiffer…..
lmpslany 2010.04.12 15:27:11
@Murugya: böngészd ezt: lehetmas.hu/kampanyszamla
A budapesti eredményt nyilván lehet elemezgetni, nyilván sokan meg is teszik majd. Mondjuk most csak az LMP=SZDSZ vonalra koncentrálva: mi van, ha pont az szdsz-szavazók maradtak jobb lehetőség híján, és most ránk szavaztak? Szórjunk hamut a fejünkre? Vagy aki valaha az szdsz-re szavazott, attól vonjuk meg a választójogot? (Biztos van valahol egy ilyen lista is, micsoda szerencse.)
Még szerencse, hogy a 7% szadeszoson kívül is vannak szavazóink. Vagy melyik szdsz-eredményből induljunk ki? Ha az első választást nézzük, akkor még van hová fejlődnünk...
lmpslany 2010.04.12 19:33:46
@kiscica77: Bocs, javítottam.
lmpslany 2010.04.13 12:29:02
@Lastres: Jó, hogy idejében erre jártam, és elolvashattam - részleteit már megkaptam tegnap-ma (remek kiemelésekkel), de így, egyben - igazán kár lett volna kihagyni.
Gulyásdemokrácia Az LMP-jelenség 2010.04.08 00:48:00
Az LMP egyszerre több és kevesebb, mint egy párt. Kicsit protestmozgalom, kicsit divat, sokaknak szimpatikusak, lelkesek, fiatalok, a céljaikról nem tudunk semmit, olyanok, mint az 1990-es Fidesz és a 2002-es Centrum Párt összegyúrva. Nem is annyira párt, inkább egy nagyon érdekes…..
LK: Nemrégiben jelent meg a Vallástudományi Szemlében „Vallási identitás és környezeti attitűdök Magyarországon” című, a témában viszonylag úttörőnek mondható publikációd a vallásos közösségek környezetvédelemhez fűződő viszonyáról… mennyire mély a…..
kikvogymuk A MJÚZIKELKÁK 2010.04.06 09:44:00
  A Kikvogymuk riportere, Szocio Pata Liebekopf Zebulont és Romantikics Patríciát, a népszerű musical sztárházaspárt, három csodaszép manó szerető szülőjét faggatta.     Hogyan kezdődött a szerelem?  ZEBULON: Mint magányos farkas ordas, kivert Ültem a…..
lmpslany 2010.04.06 18:18:57