Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juci SFG

739 bejegyzést írt és 1267 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát az, hogy elkészült a plakát! Az új kettlebell kezdőcsoporthoz, amit szeptember 22-én indítok Kispesten, ismét a KMO Mozgásműhelyben. Jelentkezéshez katt ERRE A LINKRE, de a beiratkozásnak számos más módja is létezik, és bármelyik megfelel. Emailcímeimet a fenti linken vagy…..
Ez lehetett az oka, hogy ami Budapesten nem sikerült még egyszer se, az Siófokon mégiscsak. Mondjuk nem ma történt az eset, de azért elmesélem, mert hát legyen felírva minden fontos dolog a memoárokba, előbb vagy utóbb. Jelen esetben inkább utóbb. A Scitec Raw Power Felhúzó Kupa…..
Juci SFG 2014.09.10 15:37:16
@ImikeTraining:
Nem értettem, miért mondod, mert nanáhogy 2014. De aztán rájöttem. Hát nem elírtam, én hülye? DE
Videó ezúttal valami félreértésnél fogva nem készült, ezzel kell beérni, ami van. De ez már majdnem olyan, mintha videó lenne, hát nem? DE
És köszike, élőben is, és most megint :)
Mindazok, akik eljönnek ma délután az ingyenes bemutató órára, ezt szintén elmondhatják majd magukról! Klikk ide Utána pedig várom a kedves résztvevőket a kezdőcsoportba. Szeptember 22-én indul. Természetesen a kezdőcsoportba mindenki jelentkezhet, nem csak azok, akik a bemutató…..
Tavaly augusztusban támadt először az a forradalminak egyáltalán nem nevezhető gondolatom, hogy Nehéz Vasakat a földről felemelni milyen király lehet már. Ezt a manővert felhúzásnak, magyarul deadliftnek is szokták nevezni, ha valaki nem tudná. A dolgok megszokott sorrendjére…..
2014 januárja óta létezik a Kettlebell Warrior teszt. Akik rendszeresen járnak az óráimra, bemutathatják megszerzett tudásukat és erejüket egy kis vizsgán, ezért cserébe oklevelet kapnak. Minimum 3, de inkább 5-6 hónap következetes edzés után az első szintet mindenki játszva teljesíti! Klikk a…..
Juci SFG 2014.03.11 13:14:31
@crix: Kancsóharang? A zégággyonmánmeg :)
Tudom ám miben mesterkedsz. OK. Ha jó fiú leszel, akkor hamarosan felköhögök valami új posztot (egy dolog úgyis nyomja a bendőmet), és akkor majd lehet érdemi dolgokhoz is kommentálni :)
Már amennyire ezen a helyen szó lehet egyáltalán ilyesmiről, mint "érdemi dolog"
Minden vágyatok így teljesüljön! Mostantól mindenki olyan sovány és kicsi lehet, amennyire csak akar! A Kettlebell Debrecen szíves engedélyével, április 1-től Kispesten is! Klikk a képre      ..
Juci SFG 2014.04.07 11:38:08
@crix: Te alighanem tényleg lecserélted valamire, mert legalább egy hete színedet se láttuk :)
Addig is, ha valami rendes testmozgást szeretnél, ezt ajánlanám: youtu.be/QitgZ5gnK-o
Étkezési Mindentudás Három Egyszerű Lépésben Ezúttal tényleg. Az Eat, Lift and Be Happy oldalán találtam az alábbi hibátlan tippet, engedelmetekkel lefordítottam és saját észrevételemmel bátorkodom kiegészíteni. Pár gyors kérdés, amit felteszel szépen magadnak, mielőtt…..
Juci SFG 2014.03.28 13:59:44
@angelocska: De ha az első kettőre nemleges a válasz (azaz az 1.) és 2.) egyaránt "nem", mondhatni a kiszemelt kaja se nem finom, se nem tápláló), akkor a 3.) kérdés már fel sem merül :)

@crix: Én személy szerint nem mindig tudok ellenállni az édességeknek, bár a szilvás betyárhoz konkrétan még nem volt szerencsém.
Azt gondolom, hogy az efféle kényeztetésnek mindenképpen helye van az ember életében, de főszabály szerint csak hétvégén kellene az ilyesmit megengedni magunknak.
Naponta egy darab belefér-e? Persze mint minden trükkös kérdés esetében, a válasz itt is a körmönfont "attól függ". Honnan jössz, hova tartasz, mi a cél... Ha korábban naponta egy raklap szilvás betyár volt az adagod, akkor onnan következetesen lecsökkenteni (főétkezés után) napi egy picike darabra szerintem szép teljesítmény. Ha ez az egyetlen desszert, amit megengedsz magadnak, és amúgy minden más paraméter okés a kajálás területén, akkor ebben az elképzelésben jókora zsírvesztési potenciál van, szóval ne legyen bűntudatod miatta :)
Juci SFG 2014.03.28 14:34:14
@crix: Semmi kétség :)
Én meg ezzel vagyok így: mygourmetguide.blogspot.hu/2010/12/anthon-berg-strawberry-in-champagne.html

Sokaktól hallom, hogy de hiszen nem lehet egy darab (egy kocka) csokit enni, mert hát az ember megeszi az egész táblát (dobozt).
No, én valahogy egy másik iskolához tartozom, és KÉPES VAGYOK egyet kivenni a dobozból, aztán a dobozt visszarakni a hűtőbe. Úgyhogy ha csak a T. családom le nem nyúlja a titkos csokikészletemet (amit időnként sajnos meg szoktak tenni, annak ellenére, hogy ezért mindig szóbeli lemészárlásban részesítem őket), szóval kis szerencsével hetekig nyammogok egy ilyen doboz marcipános-epres-pezsgős istenifincsiséget.
Node a jó dolgokból keveset adnak, azt tudni kell molekuláról molekulára kiélvezni, nem állat módjára egészben lenyelni. Ezt próbálom a kölykeimnek is tanítani, egyelőre csak részleges sikerrel :)
Pont hogy nem... Talán mert nem szarvasbogarat találtak benne! Hanem cukrot. Merthogy: Katasztrofális mennyiségű cukorban úszunk. A WHO jól meg is fogalmazott egy irányelvet, hogy ugyanis felezzük meg cukorfogyasztásunkat. Ha a napi energiabevitelnek nem több mint 10%-a származik…..
Szolgálati közlemény A tegnap (szerda, március 12) bemutató óra résztvevőinek! Akartam mondani nektek, csak időközben elfelejtettem: Ne lepődjetek meg, ha az elkövetkező napokban egészen brutális izomláz alakul ki itt-ott, és ez akár 3-4 napon keresztül is eltarthat. Nem kell…..
Juci SFG 2014.03.19 15:10:45
@crix: Ezt innen tényleg kihagytam, de valójában nem csak ezt :)
Ha az összes "veszélyét" fel akarnám sorolni ennek a fránya kettlebellezésnek, annak egy egész, terjedelmes posztot kéne szentelni. Lehet hogy egyszer meg is írom (úgy látom, Te itten direkt inspirálsz engem) :)
2014. március 17-én hétfőn 1730-tól új kettlebell kezdőcsoportot indítok Kispesten. A helyszín: KMO Mozgásműhely.A kezdőcsoport foglalkozásai minden hétfőn és szerdán 1730-tól 1830-ig történnek.Ingyenes bemutató óra is lesz ugyanitt, 2014. március 12-én szerdán, 17:30-kor -…..
Juci SFG 2014.03.06 14:22:59
@crix: Semmi akadálya, bár mindkét csoportnak volt már szerencséje hasonlóhoz. A haladóknak talán többször is. Guggolás változatban :) A végére nem volt őszinte a mosolyuk.
Innen vettem az ötletet akkor: www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=nV9EOIob1WE#t=205
(ha nem az történik ezzel a linkkel, amit szerettem volna, akkor arra a részre gondoltam, ami 3:25-től kezdődik)
Juci SFG 2014.03.06 15:07:27
@crix: Ez bizony előfordulhat, és hát a haladócsoportban van jónéhány Veszélyes Vadállat, úgyhogy csak óvatosan :)

De bátran ötleteljél, én aztán nem vagyok semmi jónak az elrontója, azaz minden ésszerű és őrült kihívásnak állunk elébe, amikor - és kérem, hogy most különösen figyelmezzen szavaimra kedves Watson - az éppen egyeztethető az aktuális céljainkkal.
Szokott lenni nálunk Kettlebell Pentathlontól kezdve Sissy Teszten át apokalipszis-helyettesítő swingpartyig mindenféle. Néha.
Köszönöm a sok érdeklődést, aki eddig regisztrált, azt nagy szeretettel várom. A létszám megtelt, sajnos mostantól nem tudok új jelentkezőket fogadni. Köszönöm a megértést!..
2013 szeptember 16-tól új kezdőcsoportot indítok Kispesten. Új helyszínen! Ingyenes bemutató óra ugyanott, 2013 szeptember 11-én 17:30-kor. ..
1. Túlzott energiabevitel. Fogd vissza a sütistálat.  2. Túl alacsony energia-felhasználás. A karosszékből álljanak most fel. 3. Anyagcsere, táplálkozási és endokrin betegségek. Tehát táplálkozás, mozgás, betegség lehet a három főbűnös, illetve ezek bármilyen…..
Juci SFG 2013.07.10 13:19:22
@Nűnű: @Audrey80: Ebben az ügyben a kalória mennyisége persze nem mindegy, de ez a legkevésbé érdekes.
Való igaz, hogy érdemes csínján bánni az olajos magokkal, tehát minden nap fél kiló mogyorót betolni étkezések között, nassolási szándékkal, nos, tényleg nem jó ötlet :) Bár még mindig jobb, mint ugyanez mondjuk chipsből vagy gumicukorból.
De ebben az ügyben nem a mogyoró a bűnös, hanem a nassolás, mint szokás.

Ugyanígy, mondjuk 1-2 pohár jó bor étkezésekhez fogyasztva tök király; ellenben 2 üveg bor minden nap: szar ügy. (Az már nem csak a kövérség miatt).

Biztos most akadnak manapság is olyanok, akik a túl sok steak miatt kövérek, de én egy ilyet se ismerek.
Inkább ezekkel a szokásokkal szokott a népeknek problémája lenni: látványpékség és gyorskaja úton-útfélen, chipsek-cukorkák-kekszek, édesítőszeres vackok, kenyér orrbaszájba, folyamatos nassolás, fogyókúrával kapcsolatos téveszmék.
És a nem-sportolás, természetesen.
Juci SFG 2013.07.11 09:32:58
@cozumel: Ez még mindig nem az igazi válasz. Az elhízás mint népbetegség egészen más természetű, és lényegileg SEMMI köze sincs a kalóriákhoz. Érdekes, de igen logikus magyarázat, ha valaki még nem ismeri, itt: youtu.be/obUBaclfsys
Jó hosszú, de nagyon érdemes végignézni az egészet.
Elmondom hát ezt a szombati súlyemelős versenyes kalandomat. Most magyar bajnok vagyok, eccerűen nem volt ellenfelem :) de mielőtt bárki arra gondolna, mekkora faszagyerekség ez, kénytelen leszek egy kicsit lehűteni a kedélyeket, ugyanis az ellenfél-dolgot szó szerint kell…..
Juci SFG 2013.04.29 12:59:16
@szunda training: Köszi :)
Juci SFG 2013.04.30 09:45:21
@BenchPress: Nem voltam teljesen igazságos az előbbi hozzászólásomban, mert igenis vannak komoly versenyzők és komoly teljesítmények a női masters súlyemelő versenyeken, például a méltán legendás Takács nővérek vagy Németh Gyöngyi - ők aztán nem olyan játéksúlyokkal dolgoznak, mint a hajlott koruk ellenére kezdő macák, mint amilyen én is vagyok.
Juci SFG 2013.06.14 11:24:08
@Fallen Angel: Hú, köszi. Rögtön megnéztem a blogodban, mit alkotsz, örülök és gratula :) Meg persze jobbulást annak a karnak továbbra is.
Ott nálad nem tudok hozzászólni, mert nemtom mi lett a wordpresses jelszavammal, elvitte a cica vagy mi
Mostmár. A múlt szombaton volt pár perc, amikor rendesen elfogyott a levegő kint a kertben. Merthogy történt a mondott napon reggel, pontosabban délben, hogy (ismét) támadt egy remek ötletem: snatch teszt a 20 kilós golyóval! Soha nem próbáltam ennyit (vagy bármilyen érdemi…..
Juci SFG 2013.06.12 13:49:18
@Sanyi gyerek: Lényegileg ez történt :)
Az ember gyereke szerencsére változtathatja helyét a nap alatt - nem is volt olyan rég, mikor ugyanez még 16-ossal is kihívást jelentett.
Majdnem így történt - az eredeti ötlet az volt (a Katáé méghozzá), hogy edzőtáboroznánk tán egyet a Balatonnál mi is, vagy legalábbis imitáljuk - de csak így mi magunk. A haladó csoport fele el is jött, a kezdőcsoportból senki nem mert csatlakozni. Holott az…..
Mert az nem volt sürgős, ellenben ezzel, amit Darvas Rachel SFG2 üzen: hogy ugyanis jelentkezzenek kendtek edzőtáborba, de hirtelen ám! Meg kéne nézni ezt a videót itten, először is. Nemcsak azért, mert ez a kis film önmagában is kellemes a szemnek, hanem amiatt is, hogy látni lehet…..
Felmerült a Girevoy Sport (jellegű) verseny apropóján olyan vélemény, hogy ez sérti a Zalapelveket és rongálja a technikát. Továbbá, hogy Pavel sem ezt az irányzatot követi. (Mindez azért merült fel, mert a Misi felmerítette, mármint ha van ilyen szó - nincs amúgy). Gondolom,…..
Hát, volt ez az Első Magyar Girevoy Sport Verseny... mint a mesében. Volt is meg nem is, meg is szervezték meg nem is; nem mondták le de elmaradt; lemondták de megtartották; voltak versenyzők mégse volt verseny; azaz valamit megtartottak de nem úgy; - szóval volt ilyen vagy inkább…..
-PM  10 perc -Invertált evezés: 2*12 -Kézállásba emelések gyakorlása falnál,nyújtott könyökkel -Támasz nélküli nyomások gyakorlása,de csak fél mozdulatok -Lábemelés nyújtva fekvésben:2*10 -Török:1 perc fel,majd 1 perc le és a csontos alátámasztásnál nem lehet…..
Juci SFG 2013.05.16 13:58:15
Take the Red Pill Höttyintés 2013.05.15 11:42:00
Kérem a kedves Közönséget, szíveskedjék megtekinteni az alábbi videót, de végig ám! Utána ugyanis dolgozatot írunk belőle. Belestünk a kulisszák mögé is, itt megnézhető, mit láttunk.) A videó tanulmányozása által az alábbi összes, nagyon izgalmas kérdés helyesen…..
Van itten ez a komoly dilemma: Nyilvánvalóan nem számít annak; szaggattam én kérem a vasakat a közelmúltban, a gömbölyűket meg a hosszúkásakat is; de persze tök fölöslegesen ezexerint. Azért hogy egy kicsit visszaálljon a bakterház böcsületje, törlesztenék az adósságból…..
Kedves Naplóm! Holnap, azaz szombaton verseny. Masters Súlyemelő OB, vagy mi. Én is beneveztem, azt mondja a Detti Néni. Két icipicike baj van itten, mármint ha emberi számítás szerint kifelejtem a harmadikat. Rögtön az első, hogy tökéletes időzítéssel, szerdán este,…..
Juci SFG 2013.04.20 23:21:54
@Sanyi gyerek: Ó, yeah. Minden nagyon jó, majd mesélek részletesen :)
Kereskedni éppen nem kereskedek, de alkalmasint megtörökölöm őket, ha gyanútlanul vendégségbe jönnek hozzánk. Tündéri hétéves unokahúgom, Lilla most például így járt :) ..
Mostanában azt figyeltem meg véletlenül, hogy egyre nagyobb a seggem. Feltéve, hogy a megfelelő időben a megfelelő szögből nézzük, akkor a megfelelő irányba nagyobbodik :) Lehetséges, hogy felfedezhető ok-okozati összefüggés ezen jelenség és a mostanában egyre sűrűbben és…..