Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ibuszka

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai kulcsmondatunk az, hogy "akkor mér' jársz piacra?" Ezt mondta egy zöldséges Krisztiánnak a Rózsadomb tövében, szemérmetlen lehúzás közben. A válasz a címben feltett kérdésre pedig az, hogy ólmot vagy vasat tesznek a mérlegre. Sztori alant: Egy igazán kellemetlen,…..
Ibuszka 2009.08.31 07:20:43
Jo reggelt!
Hanyingerem van az ilyen mentalitasbol.

Csak hogy meseljek egy masik vilagrol:
Norvegiaban elek. A minap elmentem egy kozepes/nagy meretu boltba akcios grillcsirket venni. Kertem kettot. Kulturalt modon becsomagoltak egy belul alufolia, kivul papirral belelt zacskoba, ami nem latszott at. A kislany elfelejtette ratenni az azonosito arcimket, ami alapjan a kasszanal beutik az arat. A kasszanal vettem csak eszre. A penztaros kerdezte, h mi van a zacsiban, mire en: 2 db grillcsirke, majd kifizettem. Igen am, de otthon vettem csak eszre, hogy egy volt csak benne. Mormogtam a sajat hulyesegemen es bambasagomon. Masnap visszamentem a boltba, persze egy masik kiccsavo allt a pultnal (amugy sem vartam volna el, h emlekezzen ram es a csirkeimre a csaj). Bemondasra, blokk nelkul kertem tole a masik grillcsirket. A srac szo nelkul adott megegyet. Megjegyzem, a blokkal sem ertem volna sokat, mert hogy bizonyitom be, hogy csak egyet hoztam el meg ha 2 is van fizetve a blokkon? :)

A srac nem is kerte, csak adta a pipit, hatalmas piros betukkel a csomagolason: FIZETVE.

Masik sztori: a vilag vegen, Oslotol kb 120 km-re levo repteren ulok a varosba furikazo repteri transzfer busz elso soraban. Kiccsaj odamegy a soforhoz, hogy valahol a nyaralasa kozben elhagyta az elore megvaltott returjegyet es nem talalja sehol. Felszallhat-e, vagy vegyen meg egyet? Sofor mosolygott egyet, es mondta, hogy csak nyugodtan szalljon fel.

Es akkor a hegyvideken a becsuletkasszas cseresznyearusokrol nem is beszeltem. Reggel kiteszi a cseresznyet az ut szelere es egy talat a penznek, este pedig lemegy erte. Kiskeziccsokolom.

Itt nem azt feltetelezik, hogy kepes vagy lopni/hazudni es a becsuleteden foltot hagyni par ezer forintert. Alapfelteves: igazat mondasz es megbizunk benned.

"Ez egy ilyen orszag."

Ezert sem megyek haza, csak ha stukkert tartanak a fejemhez.
Ibuszka 2009.08.31 07:59:26
@BOB:
Sajnos erosen egyet ertek. Hiaba adnal tamogatast, ugyanugy lopna. Naiv dolog lenne azt hinni, hogy akkor hirtelen levetkozne gatlastalan, mocskos, csalo jellemet. Esetleg az allamkassza lenne egy picit meg uresebb. Inkabb azt a lovet adjak a nyugdijasoknak...akik ugyis a piacra vinnek a plusz tamogatast. :-P

Vannak meg hasonlo norveg alomsztorijaim, amik nem varosi legendak hanem velem tortentek meg, de nem akarom az otthon mar amugy is meglehetosen rossz kozhangulatot tovabb korbacsolni.