Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amőbandita

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy ígértem, sikerült megszerezni a két csillagos lyoni Le Bec-nél, majd a három (világszette összesen 27) csillagos londoni Joel Robuchonnal dolgozó Bernáth Józsitól a tökéletes steak elkészítésének módját. Biztos vannak, akik a képek alapján rámondják, hogy ehetetlenül nyers, olyan is lesz, aki…..
Amőbandita 2014.01.16 13:51:44
@világevő: Nagyon jó lett, gyönyörű állaga volt a húsnak és puha volt, mint a vaj. Az ízek pedig nagyon szépen kijöttek, zamatos volt a hús és lédús (bár ez hülyén hangzik egy hússal kapcsolatban, de így volt). Mellékelnék fotót is, de úgy látom, azt nem lehet.
Amőbandita 2014.01.17 17:40:06
@világevő: A vágás után három nappal készítettem el a steak-et (saját tenyésztés), véletlenül nem tudtam hat hónapig érlelni egy szabályozott páratartalmú helyen a húst :)

Kérdés: nagy barbárság volt a receptet friss húson alkalmazni? Az eredmény kiváló lett, már tervezem, hogy mikor ismétlem meg, de nem tudom, hogy milyen különbségek vannak a friss és az érlelt hús kezelésében (sütési idő, stb)?
Az alábbi ügy azon nem ritka esetről szól, amikor a felszámolás alatt álló cégtől lehetetlen visszaszerezni bármilyen tartozást. A hitelezői igény elmulasztása azért érdekes jogintézmény, mert emiatt  gyakorlatilag minden szerződéses partnert figyelni kellene folyamatosan,…..
Amőbandita 2013.06.28 13:16:25
@VT Man: Abból indultam ki, hogy a bérlő jogosult a kaucióra, és a szerződést fel is mondja (a posztoló írja, hogy már nincs szükség a bérleményre).

Felmondás nélkül természetesen tárgytalan az egész kaució-kérdés. De mivel a bérlők nem jelentették be a hitelezői igényüket határidőn belül, gyakorlatilag semmi esélyük arra, hogy a kauciót visszaszerezzék.
Amőbandita 2013.06.28 13:35:58
@Hurrá Torpedó:

1. Azt írtam, hogy a lelakás csak elsőre tűnik jó megoldásnak, valójában nem az.

2. A posztoló írja, hogy írásos tájékoztatót kaptak arról, hogy a bérbeadó felszámolás alá került.

3. A kauciót a felszámoló hitelezői igényként vette volna nyilvántartásba, ha határidőben bejelentik ezt a bérlők. A hozzászólásod "hivatalos papír" részét nem tudom értelmezni. Bérleti szerződés nyilván van, amiben le van írva, hogy mennyi kauciót kellett fizetni, plusz kell lennie egy banki átutalásról szóló kivonatnak vagy készpénz-átvételi elismervénynek, ami bizonyítja, hogy ténylegesen meg is fizette a bérlő a kauciót.
Azt a végzetes bűnt követtem el, hogy eladtam az S2-őmet. Aki telefoneladásra adja a fejét, az ha addig nem is tudta, idővel rájön, hogy méhkasba nyúl. Ha Vaterán értékesít,  netán minimálárral, akkor nevetséges összegekre kúszik fel az ár, ha apróhirdetésben próbálja…..
Amőbandita 2013.02.01 19:46:31
@Tomi from Space: Érdekes volt jogászként olvasni a posztot, két hozzászólást fűznék a történethez:

1. Semmilyen alapon nem vagy köteles egy ilyen hibáért visszavenni a telefont. A vevő egyetlen lehetősége, hogy garancia keretében kijavíttatja a készüléket.

2. A több oldalon történő hirdetéssel kapcsolatban teljesen hibásan látod a dolgot. Ha több oldalon hirdetsz, akkor minden egyes hirdetés egy külön ajánlattételnek minősül. Ha valaki valamelyik ajánlatod elfogadja (licit esetén a legmagasabb árat kínálja), akkor azzal köteles vagy szerződést kötni, és eladni a vevőnek a készüléket. Ha 5.000 helyen hirdeted (ahogy írtad), akkor adott esetben 5.000 vevővel kötsz külön szerződést, amit köteles vagy teljesíteni. A vaterás szálhoz még annyit, hogy ha minimál ár nélkül, 1 Ft-ról indítod az árverést, akkor azt vállalod, hogy a határozott idejű licit végén a legmagasabb árat kínáló vevőnek adod el a készüléket. Pont. Fel sem merülhet "tahósági" vagy egyéb kérdés, ha valaki a reális piaci ár feléért veszi így meg a telefont, mivel ennek a kockázatát a minimál ár hiányával, és az 1 Ft-os kikiáltási árral te magad vállaltad. Szabhattál volna olyan feltételeket, amivel kizárod vagy mérsékled ezt a kockázatot (pl. nem 1 Ft-ról indítod a licitet, minimál árat szabsz), de ezt nem tetted. A NMÁ-1Ft feltételeivel tökéletesen tisztában voltál, ezek után jogilag az egyedüli lehetőséged az lett volna, hogy eladod a legtöbbet kínáló licitálónak a telefont (szintén jogi szempontból az sem hivatkozási alap, hogy pl. a minimál ár megszabásáért a vatera díjat számít fel. Nem kötelező velük szerződni). Szóval szerintem legközelebb óvatosabban.

Végezetül annyit, hogy megértem, ha néhány érdeklődő felidegesített a hülyeségével, és nem is vitatom, hogy a vatera hiénákkal van tele, a fentieket tisztán jogi szempontból írtam. A jogot pedig nem érdekli, ha valaki tahóként vagy hiéna módjára viselkedik egy licitálás közben.
Az általam talán legjobban várt idei kütyü, az ASUS Padfone névre hallgató, telefon/tablet/netbook „öszvér” végre beárazásra került. Aki nem lenne tisztában a dologgal azok számára röviden felvázolom, hogy mi is ez. Egy ASUS által gyártott okostelefonról van szó, amihez 2…..
Ez aztán a bréking! Vége a várakozásnak, ettől a pillanattól kezdve Androidra is elérhető minden idők legsikeresebb iOS-es fotós alkalmazása, az Instagram. Vége a nyálcsorgatásnak, már nem csak az iPhone-hipszter hibrid haverek kiváltsága százezer forintos készülékkel olyan…..
  Március 1-jétől két változás is történt a  kis és közepes vállalkozások életében. Nem nagy, de bosszantó és érthetetlen változások. Az egyik a kötelező kamarai regisztráció, a másik a cégalapítás bonyolódása és drágulása.  A kisadók ellen (is) harcot…..
Régebben már volt egy cikkem a telefonnal való fotózásról, azóta is töretlenül készítek fotókat, nézegetem az appokat. Ma bukkantam rá a Lapse It nevű programra, amivel remek kis videókat lehet készíteni. Bővebben most nem kívánnék belemenni a time-lapse technikába,…..
Amőbandita 2011.11.08 11:44:48
@bioLarzen: Kb. annyiban, hogy automatikusan készíti a képeket, beállíthatod, hogy milyen időközönként fényképezzen, milyen legyen a képek minősége, ilyesmi. Aztán a képeket PC programmal kell videóvá konvertálnod. A program mutat egy tutorial videót, én nem néztem végig. A TimeLapse! viszont egyből videóvá alakítja a képeket, be lehet állítani az fps számot és hasonlókat, az egyetlen furcsaság, hogy külön lejátszót kellett telepítenem (seaman), ami le tudta játszani a végeredményt. Nem lett rossz egyébként a videó, szórakozni jó, nem vagyok profi fotós, ha komolyabbat akarsz, lehet, hogy egy fizetős programmal jobban jársz.
Amőbandita 2011.11.08 11:45:43
@Amőbandita: Ja, és ha jól tudom, az ICS-ben már lesz alap beépített time lapse alkalmazás.
A Zugügyvéd napi szinten találkozik olyan esetekkel, hogy valaki kezesség, vagy más helyett átvállalt hitel miatt veszíti el a vagyonát. Azért bénító a jogtudatosság ilyen mérvű hiánya. Tisztelt Zugügyvéd!  a következő esettel kapcsolatban szeretném tanácsát,…..
Amőbandita 2011.10.11 10:20:29
@HMF: Alapvetően igazad van, de egy valamiben súlyosan tévedsz: attól, hogy jelzálog van a házon, még elidegeníthető marad (el lehet ajándékozni, adni, stb.). A jelzálog nem azt jelenti hogy "a bank tulajdona a jelzálogban foglalt ingatlanrész", ez nagyon nem így van, a jelzálog azt jelenti, hogy ha nem fizetsz rendesen, elárverezik a házat, és a befolyó pénzből fizetik ki a bankot, az azon felüli rész pedig megy a tulajdonoshoz.

Amiről te beszélsz, az az elidegenítési és terhelési tilalom, ha ez is be van jegyezve a házra, akkor tényleg nem lehet a bank hozzájárulása nélkül elajándékozni az ingatlant. Ez sem jelenti viszont azt, hogy a bank bármilyen formában tulajdont szerzett volna. A jelzálognál a tulajdoni viszonyok változatlanok maradnak.
Amőbandita 2011.10.11 10:59:16
@XEP: Az örökösök a hagyaték tárgyaival és annak hasznaival felelnek a hagyatéki tartozásokért (ptk. 679. §), tehát ha örökölsz egy 2M Ft-ot érő házat és 3M Ft-nyi tartozást, csak 2M Ft-ig felelsz.
Amőbandita 2011.10.11 11:28:49
@dzsaszper: Ezt mondja a Ptk. 679. § :"Az örökös a hagyatéki tartozásokért a hagyaték tárgyaival és annak hasznaival felel a hitelezőnek." Ha a hagyatéki tartozás kamattal terhelt, akkor az is nyilván a tartozás része, amiért csak a hagyaték tárgyaival felelsz. Szerintem ez elég egyértelmű. A kamattartozás ilyen értelemben osztja a főtartozás jogi sorsát.
Munkahelyi (T)error Ázsiai stílus 2011.09.01 06:00:00
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Amőbandita 2011.09.02 12:26:59
@j'en ai fair any stone: Mit nem lehet érteni a pereskedésen? Attól, hogy rendes felmondással szüntették meg a munkaviszonyát, még lehet a felmondás jogellenes (nincs pl. megfelelően megindokolva). Ilyen esetben teljes joggal lehet perelni a volt munkáltatót, és a per során a munkavállaló nem csak azt kérheti, hogy helyezzék vissza (ez csak egy opció, kizárólag a munkavállalótól függ, hogy kéri-e), hanem egyszerűen azt, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy jogellenesen szüntették meg a munkaviszonyát, aminek a következménye az, hogy 2-12 havi átlagkeresetnek megfelelő kártérítést kap a munkavállaló, plusz a jogellenes felmondás és a per jogerős lezárulta közötti időre a teljes átlagkeresetét is megkapja. Ezzel lehet rászorítani a munkáltatókat arra, hogy jogszerűen mondjanak fel a munkavállalóknak. Mi ezzel a probléma?
  A fenti ábra akár vicces is lehetne, ha a téma nem lenne véresen komoly. A Reuters gondolt egy nagyot és a kaotikus állapotokat, hogy ki kit is perel a mobil piacon, egy jól átlátható formába öntötte. A kép önmagáért beszél, nincs is nagyon mit elemezni rajta (helyesebben…..
A felröppent hírek szerint a jövő héttől egy új korszak veszi kezdetét, ekkor jelenik ugyanis meg majd a Marketen a szerény Anti, azaz Android Android Network Toolkit névre hallgató (várhatóan ingyenes) alkalmazás, ami a korábban számítógépeken nagy vihart kavart Firesheep közeli…..
  Meggyőző kampányt folytat a tilosban parkoló autók ellen Arturas Zuokas vilniusi polgármester: harckocsival hajt át egy bringaúton álló Mercedesen – írja a hvg.hu. „Mit tehet a város azokkal a magukat törvények fölött állónak képzelő…..
A pszichológus Mi vagy te, ribanc? 2011.07.13 12:13:00
Idén, július 20-án rendezik meg Budapesten az első "Ribi Sétát", eredeti nevén Slut Walkot. A rendezvény célja, hogy a nemi erőszak, a szexuális zaklatás és a nők hátrányos megkülönböztetése ellen tiltakozzanak.Szerte a világon ezernyi nő hallgatja el, ha…..
Amőbandita 2011.07.14 10:13:06
@egykata: Szia, tök jó, hogy reagálsz a kommentekre, ha már itt tartunk, megkérdezhetem, hogy mi alapján írtad azt, hogy a tettest minden esetben felmenti a társadalom? Ha jól láttam, ezzel sokan nem értettünk egyet, engem érdekelne, hogy miért írtál ilyesmit.
Lejárt a türelmi idő, mától teljes körűen életbe lépett a médiatörvény, és mivel kormányunk nem arról híres, hogy halogatja a dolgokat, rögtön el is kezdték alkalmazni, teljesen véletlenül pont egy baloldali lappal szemben. Ja, és természetesen törvénytelenül. Egy komment…..
Amőbandita 2011.07.03 11:29:09
m.index.hu/belfold/2011/07/03/a_kommentekre_nem_vonatkozik_a_mediatorveny/

Tessék, kedves rettegők, íme a valóság, miszerint a kommentekre nem vonatkozik a médiatörvény. Tudom, hogy ez a legtöbbeteket nem fog zavarni a további rettegésben, de talán párotokhoz átszűrődik a valóságból valami...
  Mit meg nem tudunk, ha uniós honlapokat olvasunk! Nagyriportban számol be a magyar helyzetről az EUobserver.com portál. „The new text, termed the 'Easter Constitution' by its authors to symbolise the 'rebirth' of the Hungarian nation, bans gay marriage and abortion and gives…..
Amőbandita 2011.04.05 17:40:34
@.Pierre Bezuhov.: Milyen igazad van. Ezelőtt persze szebb volt a világ, filozófus végzettségű emberek is kaphattak több száz milliót a semmire. Manapság meg vegzálják szegényeket... Érthetetlen.
Mandiner blog Férfinap 2011.03.09 15:31:00
  Tegnap, a nárcisz-szagú nemzetközi nőnapon, néhol olvasható volt egy hír, ami a férfiakról szól – baljós hangon. Így most hagyjuk Klara Zetkin találmányát, és vessünk egy pillantást azokra, akik a nárcisz másik oldalán állnak.  Egy friss Eurostat felmérés…..
  A nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását kezdeményezik indítványukban fideszes országgyűlési képviselők. A módosítás értelmében júliustól tilos lehet a dohányzás minden közforgalmú intézmény (így a vendéglátóhelyek) és munkahely zárt…..
Amőbandita 2011.02.28 13:15:00
@egy nik a sok közül:

Tavaly láttam Svájcban erre jónak tűnő megoldást, ahol bevezették a teljes tilalmat (a kocsmák törzsközönsége egyből rendőrállamot kiáltott, mert nem volt a kérdésről népszavazás :D), de a vendéglátóhelyek jogosultak voltak létrehozni ún. fumoir-okat, magyarán olyan, teljesen elkülönített részeket, ahol rá lehetett gyújtani. A fumoir szellőzöttsége és elzártsága minden általam látott helyen biztosította, hogy biztonságosan kifüstölje magát az, aki erre vágyik. És ne elkülönített szobákat képzelj el, hanem ilyen-olyan légzsilippel leválasztott kis kamraszerű üvegkalickákat, ahova max 5-6 ember fér be kényelmesen. Nagyon kulturált megoldás volt.
Amőbandita 2011.02.28 15:18:55
@novalusz: A berni kantonban voltam, általában nem külön szoba volt kialakítva, hanem egy ülőalkalmatosság nélküli, csak egy kis pulttal rendelkező kis fülke üvegfalakkal. A dohányosokon kívül nem járt oda senki, nem volt jellemző, hogy bárki ottragadt volna hosszabb időre, akit pedig zavar, hogy nyitogatják az ajtaját, és ezáltal füst kerül a nem-dohányzó térbe (amit egyébként az igen aktív szellőzés kb. teljesen megelőzött), annak azt javaslom, soha többé ne járjon Budapest belvárosában (ezt pár későbbi kommentre válaszképp).
Nem lehet kérdés, hogy ez a hét a Radioheadről szól. Pár napja a zenekar bejelentette, hogy szombattól bárki számára hozzáférhetővé válik digitálisan a King of Limbs című nyolcadik stúdiólemeze, bár ezúttal elvileg nem ingyen, március végén pedig érkezik a fizikai kiadvány…..
Amőbandita 2011.02.18 13:16:32
@zero: Ha mész reggel munkába, iszol közben egy üveg bort? Gondolom, nem. Ez a zene sem arra való, hogy munkába menet háttérzeneként szóljon. Inkább meghagyod estére. A bor mellé.
Hej, Gyula-Gyula-Gyula, Szól a duda-duda-duda, Pest, Buda-Buda-Buda, Pattogatott kukorica!     Van ugye ez az interakítv csodakút a Szabadság téren, amelynek csodájára jár az egész világ. A tavaly tavaszi választások előtt néhány héttel adták át, nagy volt az öröm…..
Amőbandita 2011.02.10 18:28:56
@ucsacsu:

"pedig a fiúk mindenre figyelnek,még a fizetéseinkre is,hogy ne má mi költsük el"

Ezt a 16%-os SZJA-ra és a gyerekek után járó adókedvezményre gondolva írtad, ugye?

A cikkel kapcsolatban pedig: végre visszatértetek, Kálmán és Tóni!
CHICAGO statisztika I. 2011.02.01 05:57:00
Egy kis statisztika januarrol, az oldalrol es rolatok.Az eddigi legjobb nap: Jan 06, Thu 128Az utóbbi 7 nap átlagos oldalletöltés értéke: 16Az utóbbi 7 nap átlagos oldalletöltés / látogató értéke: 1,447Az utóbbi 30 nap átlagos oldalletöltés értéke: 41Az utóbbi 30 nap átlagos…..
CHICAGO Masodik cikkem! 2011.02.04 08:48:00
Ezt is megertuk, gyorsan felfele ivelo media karrierem masodik lepcsofoka. Kepek lesznek kulon is, holnap legkesobb felteszem a mai turamrol keszulteket. Addig pedig ime a nevezetes cikkem:http://gondola.hu/cikkek/75058-Iteletido_es_sci-fi_hangulat_Chicagoban_-_kepriport.html..
Ma (tegnap) az EU Parlamentben Orbán Viktor bemutatta a magyar EU-elnökség programját. A programot magát nem sokan kritizálták, de Mindannyiunk Viktátora kemény támadásokat kapott a médiatörvény kapcsán. Az egyik leglátványosabb sortüzet Daniel Cohn-Bendit, az Európai Zöld…..
Amőbandita 2011.01.20 13:16:40
@Peter Blau: Ezt az állítást ([a Fidesz] választási programjában, hogy befogjuk a pofáját annak akinek nem tetszik a szövege és korlátozzuk a sajtó és szólásszabadságot) támaszd alá valamivel pls. Súlyos szavak. Előfordult olyan, hogy bárki nem írhatta le/mondhatta le, hogy Orbán egy diktátor törpe, stb stb? Egy esetet mondj légy szíves. Mert így konkrét példák nélkül... Talán még hatásosabb lenne, ha az új médiatörvény egyes paragrafusait citálnád, mint élő bizonyítékot. Köszi.