Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bluevoodoo

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért beteg a magyar metál?A kérdés költői, és egy kicsit hatásvadász is, úgyhogy gyorsan sietve leszögezem, hogy nem a magyar metálzenével van a baj, hiszen az elmúlt 10-12 évben tucatjával tűntek fel a kiváló hazai zenekarok, és ha mostanában ugyan mintha egy kicsit nagyobb…..
bluevoodoo 2013.06.06 00:12:56
Nagyon sok dologban igazad van, a csőlátás és az "egyistenhit" (nagyon jó megfogalmazás :)) olyan mértékben jellemzi a hazai rockzenét hallgató közönséget, amit én még sehol máshol a világon nem láttam. Érdekes módon a 80-as évek végétől a 90-es évek végéig tartó 10-12 évben (a hazai thrash felfutásától a nagy true metal comebackig) nem annyira volt ez jellemző, viszont azzal, hogy az Ossian visszatérésére épült fel itthon egy komplett piac (volt ugye a nagy arccal kikiáltott NWOHHM-vonal is, akik közül tán már csak a Demonlord üzemel, rájuk sem kíváncsiak 10.000-es tömegek), széles körben teret nyert az a mentalitás, hogy ami naprakész, eredeti, az divatmajomkodás vagy felesleges modernkedés. Egyébként az általad leszólt fiatal mindenféle core-os/matekos közönséget én sokkal nyitottabbnak látom a tényleg a korral lépést tartani próbáló, eredeti zenékre, náluk nem az ósön, hanem ezek az agresszív, de sokszor nem túl komolyan vehető bandák jelentik a "kaput", ami után aztán továbblépnek.

A sajtóval kapcsolatban is részben értek csak egyet, nekem pl. a Lángoló pont olyan, amit néha megnézek, de nem kap el az a sokszor számomra elitistának tűnő hozzáállás/stílus, amit ők tolnak, cserébe a shockmagazin.hu-n nagyon igényes írásokkal lehet találkozni, főleg a klasszikus lemezeket bemutató írásaikban, ahol főleg Draveczki-Ury Ádám nagyon komoly melót tesz abba, hogy mindenféle részlet után leásson archív anyagokba, de a perifériára eső független kiadós/magánkiadásban próbálkozó zenekarok dolgaival is rendszeresen találkozni náluk. A hammeres Lénárd Lacival többször diskuráltunk már arról, hogy miért ennyire felülreprezentáltak az amúgy is széles körben ismert és népszerű zenekarok, és a válasz az volt, hogy ugye a weblapon nézik a statisztikákat, és ha van egy bejegyzés egy ismertebb zenekarról, azt sokszor annyian nyitják meg, mint egy tökismeretlen bandáról szóló hírt, üzleti vállalkozásnál pedig vhol védhető álláspont az, hogy a kattintások hozzák a fenntartáshoz/működéshez elengedhetetlen lóvét (még akkor is, ha ez nekem nem feltétlenül szimpatikus).

A hazai őskövületekről igen diplomatikusan írtál, az én véleményem sarkosabb, én kifejezetten károsnak tartom a 30 éve működő metalzenekarok ilyen fokú felülreprezentáltságát mind a sajtóban, mint a koncerteket tekintve, ugyanis eltelt lassan 15 év, amikor a koncertszervezők rászoktak arra, hogy ezeknek a bandáknak az állandó felléptetésével (pl. az összes fesztiválon nagyjából ugyanaz a 15-20 magyar banda játszik) biztonsági játékot játsszanak, ezáltal tehetséges fiatal bandáknak esélye sincs/nem volt arra, hogy olyan közönségnek mutassák meg magukat méltó körülmények közt, akik esetleg egy plakát, flyer alapján nem mentek volna el egy klubbulira. Nyilván ezeknek a zenekaroknak is megvan a maga közönsége, de az vhol iszonyatos szegénységi bizonyítvány az országra nézve, hogy tizenéves-huszonéves zenehallgatók teljesen komolyan harsogják 2013-ban a 15-20 éve lejárt szavatosságú rockervagyokvállalom-jellegű szövegeket. Nyilván ezek a zenék, szövegek is tekinthetők kordokumentumnak, ez rendben is van, de sok külföldi ismerőssel erről folytatott ill. némi külföldön leélt idő után egyszerűen értetlenül állok azelőtt a jelenség előtt, hogy a hazai rockerek fejében még mindig 1987 van, és az a mentalitás, hogy aki nincs velünk, az ellenség. Pláne, hogy közben az egész rock/metal műfaj olyan szerteágazó lett, annyi irányzat van, hogy nem értem, miért zárja be magát egy sötét, lepusztult, nyirkos szobába az, aki közben egy 5 szintes, 80 hálószobás kastélyban nézelődhetne kedvére.
Zol-Indonézia Qatarzis 2012.09.08 11:00:09
Ezt is megértük: szeptember 6-án felvirradt utazásom napja. A búcsúbulik túl jól sikerültek – nem volt hiány se  rock’n’roll-ban,  se ármányban, se szerelmben, sőt még némi kultúra és természetjárás is befigyelt, ezért aztán mondhatom, nehezemre esett elhagyni a…..
Édesanyám úgy jegyezte meg egy életre James Hetfieldet, hogy a Metallica énekes-gitárosa, persze csak úgy rocksztárosan, de premier plánban köpött egy óriásit, amikor éppen zenekarával együtt lerótta tiszteletét a Freddie Mercury emlékére tartott wembleys gigakoncerten. A hazai…..
bluevoodoo 2011.11.25 08:55:13
@Nathan D'Xantine: ez mind szép és jó, de nem feltétlenül osztanám az észt ekkora arccal, ha összekeverném a thrash-t a trash-sel...a két szó jelentése közti különbséget rád bíznám
Azzurri Aguero: csak a Juve maradt 2011.06.27 08:47:00
 Sergio Aguero vagy a Juventus játékosa lesz, vagy marad az Atleticonál. Ez a spanyol, s erre alapozva az olasz lapok álláspontja is az argentin átigazolásának ügyében, s ezen továbblépve a Tuttosport már Kun megszerzésének forgatókönyvét is felvázolta. A történet ugyanis…..
Még az hagyján is, hogy Jorge Larrionda urugayi játékvezető egy barom, ez ebben a szakmában nem ritka, sőt, elnézve a FIFA jétékvezetőkkel foglalkozó bizottságának döntéseit, egyenesen alapkövetelmény, de a pali egy bundás rohadék. Ami az idiótaságát illeti, 2000-ben egy…..
Azzurri Azúrkék összeomlás 2010.06.24 20:20:00
Tegnap este írtam egy ideges e-mailt lupettónak, a mai napot egyeztettük, oké, megírom az összefoglalót, ígértem, remélem, nem azt a címet kell majd adnom a posztnak, "lófasz és esti fény" vagy azt, "arrivederci", vihogtam, de nem gondoltam…..
bluevoodoo 2010.06.24 22:34:59
@bluman: @Dok:

Az ilyen kaliberű játékosok hiányoznak nagyon az utánpótlásból, és egyelőre nem nagyon látom, hogy a közeljövőben lenne esély kinevelni hasonlókat, pont a morálisan teljesen hazab@szott Serie A miatt. A 2006-os VB-n még ottvolt a tűz, hogy megmutassák a srácok, ilyen botrány után is van csapatszellem, mostanra csak a posvány maradt, egy olyan szövetségi kapitánnyal, aki hiába zseniális szakember, a korral nemigen haladt. Cassano, Rossi, Perrotta, Cassani, Cossu, Bonucci, Maggio, Santon, Balotelli, Miccoli, csak hogy pár nevet említsek, akik érdemesek lettek volna arra, hogy lehetőséget kapjanak. Mert most kibontakozásra képes fiatal játékosok, egy részüknek pedig az utolsó lehetősége lett volna, hogy világversenyen bemutatkozzanak, másoknak meg, hogy rutint szerezzenek a köv. EB-re legalább. Kíváncsian várom, hogy Prandelli mit fog kihozni a válogatottból, sajnos nekem az utolsó meccsen sem ment a tiszta szívből szurkolás ennek a gárdának, ahogy azt meglebegtettem már az utolsó előtti felkészülési meccsen. Bízom benne, hogy nagy tisztogatás és ésszel építkezés kezdődik, kezdve a bajnoksággal, majd a válogatottban folytatva mindezt. Cannavaro meg elgondolkodhat rajta, hogy érdemes volt-e egy szép karriert ilyen ocsmány módon lezárni, ha kicsit is önkritikus, akkor maga kérte volna az első két meccs után, hogy valaki más kezdjen.
Azzurri Menjetek inkább dolgozni 2010.06.20 19:57:00
 Ma délután volt szerencsém többek között egy római és egy leccei barátommal végigszenvedni a válogatott döntetlenjét és a címben szereplő mondat a két olasz nagy egyetértése révén született, ha jól emlékszem valami "parádésra" sikeredett Chiellini indítást…..
bluevoodoo 2010.06.21 10:32:17
Botrányos ez a VB-szereplés eddig, nagyon hiányoznak a Cassano-Rossi-jellegű kreatív játékosok a támadásokból, a védelmet szerintem a padról simán gatyába lehetne rázni, csak Cannavaro helyére menjen be Bonucci, Criscito helyére pedig Maggio, és rendben is van. Akitől a legjobban féltem - Zambrotta -, az kb. stabilan a csapat legjobbjai közt votl mindkét meccsen. Érdekes amúgy, hogy a töketlen középpályások (Marchisio, Pepe és Camoranesi) helyett a támadásoknál ő szolgált még úgy-ahogy váratlan megoldásokkal és stabil felfutásokkal. Ami elöl történik, az nem váratlan, mivel Iaquinta nem több egy hajtós iparosnál, nem szervező alkat, Gilardino meg a fent említett töketlenkedés miatt olyan egyedül van, mint az ujjam, sztem nem őt kell bántani elsősorban a szürkesége miatt, hanem Lippit, hogy nem húz valami újat a taktikában. Ezt a felíveléses dolgot nem is értem, esélyük sem volt bármit kezdeni a sokkal nagyobb és erősebb új-zélandi védők ellen, főleg Di Natale beállása után. Montolivo viszont szerintem jól és szépen is játszik, csakhát egy fecske nem csinál nyarat. Pirlo nagyon hiányzik ide szerintem amúgy. Én a következő felállást próbálnám ki:

Marchetti - Maggio, Chiellini, Bonucci, Zambrotta - Montolivo, De Rossi, Pirlo (ha felépül, ha nem, akkor Pepe vagy Marchisio végszükség esetére), Di Natale - Gilardino, Quagliarella

Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag három középső középpályás, akiket a szélen támadásoknál Zambrotta és Maggio megtámogat felfutásokkal, Di Natale a két csatár mögött hátravontan osztogatja a labdákat és szervezi a támadásokat. De ilyesmit úgysem fog húzni Lippi. Szerintem még akár kiesés is lehet ebből a csoportkörben sajnos, ha ugyanezzel a felejtős taktikával állnak ki az utolsó meccsen is.
 Egy jó rövid alvást követően még mindig ezernyi dolgon pörgök a tegnap esti nyitómeccs kapcsán. Nagyon nehezen tudnám csak eldönteni, hogy akkor végülis most ez így elfogadható volt-e vagy sem. Mert bár az igaz, hogy egy címvédőtől ez baszott halovány teljesítmény volt,…..
 Három napnyi érdektelen szenvedés után (mégis milyen világbajnokság az, ahol a legjobban ezidáig a német csapat teljesített..), végre felpezsdül az élet, pályára lép a világbajnoki címvédő, megmentve ezzel milliók labdarúgásba vetett hitét. Első ellenfélként a…..
Csak a második félidőt volt lehetőségem megnézni. Abból kiderült, hogy mindkét csapat nagyon lelkesen játszott. A mexikóiak szépen járatták a labdát, magabiztosan fociztak, az olaszok pedig rendre későn értek oda.Buffonnak így is volt pár nagy védése. Elfogadhatóan…..
bluevoodoo 2010.06.04 21:19:36
@mbemba: Nekem Pirlo tegnap a csapat nagyjához képest kellemes csalódás volt, veszélyesen osztogatott, inkább a lendület hiányzik a középpályáról, meg ha Zambrotta pályán van, akkor sajnos az ő oldaláról is. Ahogy behozta Lippi Maggiot Zambrotta helyett, egyből életre kelt a balszélünk. Cassano, Perrotta, Rossi meg egy Del Piero-szintű vezéregyéniség nagyon hiányzik nekem :(
bluevoodoo 2010.06.04 22:49:00
@mbemba: Félreérthetően írtam, vezéregyéniségként Del Pierora gondoltam, a többiek csak a kiváló képességeik miatt hiányoznak nekem, egyelőre nem látom rajtuk, hogy a hátukon tudnák vinni a csapatot. Daniele De Rossi játéka csalódás volt nekem most, habár az idényben a Roma egyik pillére volt valóban, osztom a nézeteidet vele kapcsolatban amúgy. Az a baj, hogy most még nem tart ott...Giuseppe Rossi meg a támadósor kreativitásbeli hiányait küszöbölhetné ki (ráadásul ő is bárhová tehető a középpályán és elöl is).

Zambrotta meg lehet, hogy bármelyik oldalon bevethető, de lomha és körülményes már. De legyen igaza Lippinek!
bluevoodoo 2010.06.04 23:30:23
@mbemba: én kínai nyelvű streamen néztem, úgyhogy a kommentátor által csepegtetett infokról lemaradtam :) Marchisio jó lesz szerintem a Lippi által kitalált szerepre, csak egyelőre kicsit bátortalan, de a potenciál bennevan. Ez egy váratlan húzás volt sztem, én pont Marchisiora nem gondoltam volna a csatárok mögött, de az látszott Mexikó ellen, hogy a képesség megvan ahhoz, hogy jól hozza a szerepkört. Csak a csatársorral kéne vmit csinálni, mondjuk sztem a 4-2-3-1 helyett egy 4-3-1-2 jobb lenne sztem, ugyanis elöl Gilardinot bántóan egyedül hagyták a társak. Lippi helyében tuti kipróbálnám a Buffon - Maggio, Chiellini,Bonucci,Criscito - Pirlo,De Rossi,Camoranesi - Marchisio - Di Natale, Gilardino összeállítást, hogy mit tudnak összehozni. Maggio és Criscito fel tudnak zárkózni a támadásokhoz, a hármas középpályássorból ketten vissza tudnak zárni szükség esetén, de Camoranesi révén van egy támadóbb szellemű játékos is, Marchisio lehet a kvázi-trequartista, elöl Di Natale harcossága meg tudja segíteni Gilardinot. Mexikó elleni meccsen az is világos volt, hogy Gila nem az a fajta csatár, aki átcselezi magát 2-3 védőn, mindig elég hamar leszedték a labdáról.
 A bő keret kihirdetése után három dologtól kaptam idegrángást. Az egyik a korosodó jelző, a másik a csapatszellemben hiszek szófordulat, és a hiányzók. A száraz elemzés helyett megengedem magamnak, hogy elragadjanak az…..
bluevoodoo 2010.06.04 15:20:05
@Irapuatótól Szuezig: épp ezért csodálkozom azon, hogy egy ilyen bébivel sikerült reklámozni a vb-t pl.:

www.autosvilag.com/images/zoom/VB/vb21.jpg

Azért a többi csapatnál masszívan jobb nők vannak :( Nade nem baj, drukkolunk annak, hogy a kékek belelendülnek az egyenes kiesésben. :)
  Megvan a keret, gyorsan átfutom egy kávé mellett, és már hallom is a hiénák idegesítő vihogását: Lippi megint olyan játékosokat visz a vébére, akik járókerettel fognak felvánszorogni a pályára, Lippi szerelmes a 2006-os csapatba, na az olaszok majd védekeznek és mákjuk…..
bluevoodoo 2010.06.03 22:11:48
Hát én 8 éves korom óta vagyok olasz drukker (amikor egy áltsulis osztálytársam révén másodikban elindult az osztályban az UEFA '92 lutraalbum-hype), de ezt a meccset látva elbizonytalanodtam a csapatot illetően. Konkrétan a második félidőben már nem tudtam őszintén drukkolni nekik, és ez még a gyengébb időszakokban sem fordult elő velem korábban. Ha nem Buffon áll a kapuban, akkor simán 4-5 gólra mennek a mehikóiak, akik egyébként nagyon tetszetős, kombinatív focit játszottak. Pont azt hiányolom ebből az olasz válogatottból, ami a latinokban megvolt végig: a dinamizmust, robbanékonyságot, kreatív középpályát és magabiztos védelmet. Minden csapategységben voltak, akik igazoltak valamit abból, hogy miért is vannak a keretben, de alapvetően a védelem lassú és nagyon könnyen zavarba hozható, az 50. perc környékén jól példázta, hogy egy mélységi indításra 3 mexikói robbant elöl, és csak egy olasz védő tudott valamennyire lépést tartani velük. Cannavaro rombolóembernek jó így 36 évesen, de nagyon hiányzik a gyorsaság a posztjáról, az esetek többségében késve reagálta le a szituációkat. A szélen Zambrotta ugyanez a cég, onnantól kezdve volt értékelhető játék a szélen, hogy a helyére beállt Maggio. A középpályán Pirlotól láthattunk szép megoldásokat, főleg az első félidő vége felé alakultak veszélyes helyzetek az tőle indult labdákból, de rendre elvérzett a dolog az impotens, súlytalan csatársoron. Iaquintát óriási hiba erőltetni szerintem, kb. a 60-65. perc környékén láttam tőle először valamire való megmozdulásokat, a meccs nagyrészében észre sem lehetett venni, hogy a pályán van. Pepének és Marchisionak voltak jó megmozdulásaik, de őket kicsit bátortalannak éreztem még. Elöl kb. Gilardino volt az egyetlen, aki értékelhető teljesítményt nyújtott, de fájdalmasan egyedül hagyták a társak, amikor kapura próbált volna törni, legtöbbször 3-4 védő ellen volt kénytelen küzdeni tökegyedül, kitalálható, milyen eredménnyel. A helyére a meccs vége felé beállt Quagliarella a Napoliban jó, az én véleményem az, hogy a válogatott szintet nem üti meg (ahogy amúgy a kedvéért kihagyott Borriello sem). Del Piero és Rossi szerintem nagyon hiányzik ebbe a csapatba. Palombo, De Rossi hajtós iparosok, a VKP szerepet biztonsággal tudják hozni, de nagyon hiányzik egy igazi kreatív playmaker, aki a támadásokhoz is fel tud zárkózni, mert Pirlonak inkább a mélységi irányítás a terepe. Kíváncsian várom a következő felkészülési meccset, és nagyon bízom benne, hogy később összerázódik a csapat, mert ezt a mai teljesítményt 18 évnyi elkötelezett szurkolás után nagyon elkeserítő volt látni.
bluevoodoo 2010.06.04 00:45:11
@lupetto: Persze, én sem szeretném, ha le kellene írni a Squadra Azzurrat, csak eléggé elkeserített ez a mai meccs. Főleg, hogy nem is valami pofozógép ellen léptek pályára, hanem egy másik világbajnoki résztvevő ellen, és elszomorodtam, hogy ekkora hozzállásbeli különbség látszott a két csapat közt. Az olaszokat mintha nem is érdekelné, nem láttam az igyekezetet, hogy nyerjenek. (Kivéve Maggio, Marchisio, Pirlo meg Gilardino megmozdulásain, illetve a legviccesebb, hogy a legelkötelezettebbnek Gattuso tűnt a kispadon :D) Amúgy Bonucci is jót futhat ezen a vb-n, ha ad neki esélyt Lippi.
Pokolgép: Kegyetlen asszony (1983) Tán még a huszonéves korosztály képviselői között is akadnak olyanok, akik a H40, a Szvetter, vagy a Testcselpuszi zenekarok neveinek hallatán nosztalgikus könnyekben törnek ki. Ám volt idő, mikor bizarrabb formációk is megfordultak a Ki Mit Tud…..
bluevoodoo 2010.01.27 16:18:05
@1rem1 Art: csak tudnám,hol látsz te a felvételen jazz bass-t...
katatones Magyar hangok... 2009.01.08 19:55:00
Nem tudom Ti hogy vagytok vele Kedves Olvasóim, de én ha leheveredek filmet nézni azt elejétől a végéig teszem. Főcímtől a stáblistáig. Hozzátartozik. A főcím ráhangol a stáblista pedig "levezet". A kettő közül én különösen vonzódom a főcímhez, azon belül is…..
Mákosamp Elmaradások 2009.05.30 21:51:00
Rég frissítettem, hamarosan bepótolom 2 nagy bejegyzéssel, addig is ízelítőül pár kép és hang:  KLIKK        és a várva várt végfok is érkezik:   ..
bluevoodoo 2009.06.01 19:07:54