Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tikk-Takk (törölt)

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz ezt a képet máshogy értelmezni. K.V. fotózta az ablakukból a Hitgyüli utánfutós reklámautóját, ami egy hatalmas Bibliát hurcol magával Budapesten Egerben: Ma délelőtt nyugodtan ültünk a gépünk előtt, amikor arra jött egy kocsi hangosbemondóval. Gondoltuk már megint egy…..
"Az isten se érti már a magyar politikát" - hallottam minap az utcán. Akkor mit szóljon hozzá egy külföldi? - gondoltam. Talán legjobb ilyenkor hallgatni, bizonyos körökben pláne, "akasztott ember házában kötelet…"? – na, azt már végképp ne. (Nem az…..
Tikk-Takk (törölt) 2009.07.08 13:20:37
@F.T.:

Dehogy üldözöm, eszemben sincs. Maga vitázik velem. Nem bírja lenyelni a békát, hogy nem a maga véleményén vagyok.

Na de ennek tényleg semmi értelme sincs, úgyhogy most elmegyek, mert vár a sok tevékenység:)

De még visszajövök ...
Tikk-Takk (törölt) 2009.07.08 13:21:29
@F.T.:

Örülök hogy mosolyt csaltam a komor arcára:) De mostmár tényleg megyek.

Meg jövök is majd:D
Tikk-Takk (törölt) 2009.07.08 13:24:50
@F.T.:

Maga is olvasta? Ez szép mű, ajánlom figyelmébe!
Hosszas töprengés után arra az elhatározásra jutottam, hogy a bálványimádás ügyét, amennyiben tudom és lehet, előmozdítom és teljes vállszélességgel melléállok. Igyekeztem valamennyire körüljárni magamban a témát, hátha találok valami kiutat ebből a helyzetből, de nem…..
Tikk-Takk (törölt) 2009.06.24 01:11:24
@északi szél:

Megértelek,de Isten mindig tájékoztatta a népét az ókorban is és most is,hogy mit miért tegyen meg az ember,vagy éppen ne tegyen meg.Nagyon érdekes a bibliának az eszmefuttatása, szinte minden téren.
Például az ókori zsidókkal történtek jól szemléltetik,milyen veszélyes ha az ember megengedi,hogy a látás általi járás meggyengítse a saját hitét.

A zsidók vagyis az izraeliták,saját szemükkel látták a tíz csapást,ami megszégyenítette Egyiptom hamis isteneit,és azután pedig a Vörös-tengeren való látványos átkelés,ami aztán ahhoz segítette hozzá őket,hogy megszabaduljanak a fogságból.Ennek ellenére aranyborjút készítettek,és azt imádták,és persze nyugtalankodni kezdtek,beleunva a várakozásba,mivelhogy Mózes sokára jött le a hegyről,így türelmetlenségükben látható bálványt kezdtek imádni,amit saját maguk készítettek,bízhattak volna istenben,de nem tették.Nagyon szokszor elmagyarázta nekik,figyelmeztette őket minek mi lesz a következménye,ha nem bíznak benne,és mindezt szeretettel és türelmesen tette velük.Nagyon sokszor megbocsájtott nekik.Látták miként tesz csodákat velük Isten,mégis inkább választották a hamis imádatot mintsem az ígéret földjét....

Isten a biblián keresztül mindig is tájékoztatta az ókorban élt embereket a szándákáról és elmagyarázta/elmagyarázza ma is nekünk,hogy bizonyos dolgok megtétele vagy éppen a megnemtétele,mit vonz magaután.

Tehát ha a "valódi"kereszténységre gondolunk és az "igazi" istenhitre,akkor van éppen elég körültekintő magyarázat számunkra istentől, a biblián keresztül.Természetesen ez mindenkinek mást jelent, mármint vallásilag,hogy mihez ragaszkodik,hogy figyel e az írásokra vagy inkább a saját vallásában lévő tantételekre tekint.Az mindenkinek a szuverén joga eldönteni,hogy mennyiben hasonlítható össze a vallása a bibliában foglaltakkal.
Lévén, hogy nem ezen ország határain belül születtem és már 20 éves is elmúltam, mire ideértem, így egy s más kimaradt az életemből. Például itt tanultam meg szeretni a Kádár rendszert (mert az is jobb volt, mint a Gyurcsányé - hallom), és arra is itt döbbentem rá, hogy a…..
Tikk-Takk (törölt) 2009.06.19 00:21:27
@izrael miszteriuma:

Még jó hogy vannak ilyen rendes emberek, akik valóban azt mutatják, amit tanulnak: a szeretetet. Mégha más is a véleményed mint a másiknak, akkor sem taposod bele a földbe, mint valami férget.

És tudod mit mondok? Azt, hogy az ilyen emberek, mint pl. te is, tükrözik azt, amit valóban kellene a keresztényeknek.

Mert ugyan miféle minta az, amit egyes buzgó "hitvédők" itt lefolytatnak másokkal szemben? Leszektásozzák, meg valami arianizmussággal vádolja, primitívnek nevezi, és liberálisnak?

De miért jobb az a drasztikus, mindenkit eltipró természet? Én Jézusnál nem ezt szűrtem le példaként. Mind a tanítása, mind a viselkedése a legegyszerűbb volt. Az ellenségeivel is ember módjára bánt.

Még jó, hogy Isten egészen más képet fest le számunkra az örök élettel kapcsolatban, nem lesznek gyűlölködők, akiknek a szíve csordultig van haraggal és gyűlölettel, csak mert nem az ő nézetét osztja valaki.

ApCsel 10:34, 35:
"Bizonynyal látom, hogy NEM SZEMÉLYVÁLOGATÓ az Isten; Hanem minden nemzetben kedves ő előtte, a ki őt féli és igazságot cselekszik."

Róma 2:1:
"Annakokáért menthetetlen vagy óh ember, bárki légy, a ki ítélsz: mert a miben mást megítélsz, önmagadat kárhoztatod; mivel ugyanazokat míveled te, a ki ítélsz. "

Tikk-Takk (törölt) 2009.06.19 00:30:19
@izrael miszteriuma:

"Nagy bánatban mindig megvígasztal, lélektől lélekig szól Isten igéje"

Ezt olyan jó volt hallani:) Az ihletett Írásoknak, pontosan mivel Istenünktől származik, hatalmas ereje van. Semmilyen másik mű nem gyakorol akkora hatást, pont akkor, pont úgy ls pontosan abban a témában, amelyre épp az adott pillanatban szükségünk van. Mintha tudná Isten, hogy mire van szükségünk. Nézd csak milyen jó idézetet találtam pont erről??? Biztosan Te is ismered:

Zsidók 4:12, 13:
"Mert az Istennek beszéde ÉLŐ ÉS HATÓ, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait. És nincsen oly teretmény, a mely nyilvánvaló nem volna előtte, sőt mindenek meztelenek és leplezetlenek annak szemei előtt, a kiről mi beszélünk."

Még egy nagyon szép idézetet találtam, ez a kedvencem! És pont ide illik, milyen érdekes !:)

Izajás 48:17,18:
"...Én vagyok az Úr, Istened, KI TANÍTALAK HASZNOSRA, és VEZETLEK OLY ÚTON, a melyen járnod kell. Vajha figyelmeztél volna parancsolataimra! olyan volna békességed, mint a folyóvíz, és igazságod, mint a tenger habjai."

Tavaly októberben egy csapat ateista kampányt indított a londoni buszokon, amelyek oldalán elhelyezett hirdetéseken azt üzenték az embereknek, hogy talán isten nem is létezik, így aztán mindenki jobban tenné, ha az aggódás helyett elkezdené élvezni az életet. Ez a kezdeményezés…..
Tikk-Takk (törölt) 2009.06.12 17:54:24
Egy kis érdekesség !!! SZÁMADATOK ...

ujember.katolikus.hu/Archivum/2003.06.01/0802.html

www.freeweb.hu/katolikus-honlap/0707/gellert.htm

MAGYARORSZÁG
Terület: 93.032 km 2 Katolikus statisztika
Népesség: 10.070.000 h. Megkereszteltek: 6.308.000
Katolikusok: 62.64 % Egyházmegyék: 14

"Az aktív katolikusok 500-600 ezren lehetnek, a többiek amolyan karácsonyi-húsvéti templombajárók. A lakosság nagyfokú közömbössége, és a hívek körében tapasztalható a nagy mértékű passzivitás "

"Az 1960-as évekhez képest világszerte az akkori templombajáró katolikusok számának egytizede jár csak jelenleg rendszeresen temploma."

... hogy csak néhány adatot vegyünk figyelembe...

A tények nyíltan tanúskodnak,hogy valami nagyon nincs rendben a tanításukkal...Talán Isten nem helyesli mindazt amit tettek és tesznek?Megtévesztve és megfélemlítve sokakat?Nagy bűn VALAKI nevében hamis dolgokat tanítani, főképpen Isent nevében...
Tikk-Takk (törölt) 2009.06.12 18:13:34
Ez a vélemény egy mélyen hívő ktolikus fórumról származik...

"Elborzadva olvastam a katolikus- honlapon a "látlelet" egy mai magyar plébániáról - irt olvasói cikket. Ez nem egy elszigetelt jelenség ám! Papjaink 8o%-a ilyen sajnos. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek. Ezek a "zsinatos konkoly papok". Már ott tart az Egyház, hogy mindenféle embert, akár teljesen alkalmatlan személyeket pappá szentel. Kifejezettek viszolygok a modernista papoktól. Nem is gyónok meg a modernistáknál. Mindig keresek egy idősebb konzervativabb beállitásu atyát, és annél végzem el a szentgyónásomat. Éppen ezért nem mondhatom el, hogy túl gyakran gyónok, de megválogatom kinek tárjam fel a büneimet."

Isten áldása olyan egyházon van amelyik él, és tevékeny a híveivel együtt a nehézségek ellenére is.Ami még nagyon fontos,hogy EGYSÉG van Isen népe között,szeretet és béke.Ez az alap aminek meg kell lennie....


Nagyon is meglehet érteni, ha valaki ateistává válik vagy az,mert ha nem valós dolgokat kap vissza az ember két ellentétes nézetről,akkor csak a dilemma marad....Érdemes lenne megvizsgálni különböző vallások tanítása nélkül a BIBLIÁT csak úgy magában,mert az ember teljesen más képet kap erről az oldalról...megértek sokakat,mert volt idő,mikor én is azt gondotam,hogy talán mégsem létezik Isten,de nagyon is valós képet ad magáról,több szempontból megvizsgáltam már az ÉLET ÉRTELMÉT....De nagyon is kell lennie valaminek, valakinek Ha az ember logikusan gondolkodik, erre rájön,és miért ne lehetne az Isten aki mindenek felett van?.....
Egyik nap csengettek az ajtómon, gyanútlanul kinyitottam, és két ismeretlennel találtam szembe magam, akik meg akartak téríteni. Nem akartam, hogy feleslegesen pazarolják az idejüket, ezért gyorsan a tudomásukra hoztam, hogy nem itt találják az elkóborolt bárányt, akit vissza kell…..
Tikk-Takk (törölt) 2009.06.11 23:57:15
@ :

"Utálom a kibaszott jehovásokat direkt fiatalokra meg idősekre akaszkodnak rá akik jóindulatból nem küldik el őket a pics*ba. A hit gyülekezete meg no comment, azok még durvábban agymosottak, kb a szcientológusokkal vannak egy szinten."

:D

Nicsak... valaki milyen gyűlöletes személyecske! Utálod? A vadvilág állataiban több a jó érzés mint benned... Jó dolgodban nem tudod mit csinálj... Névtelenül? Igazán arcátlanság... És hadd halljam mért csak a kib...ott jehovásokat utálod? Kis okos legalább ha művelt vagy akkor használd a rendes nevüket: JEHOVA TANÚI!!!

Mellesleg magad se tudod sztem mi a bajod velük, mert a légynek nem tudnak ártani, becsületes emberek, együtt dolgozom ilyen vallásúakkal, a gyerekeim is járnak velük iskolába, segítőkészek, erkölcsösek tisztelettudóak illedelmesek és szeretetteljesek... még vmi??? csak pozitívumot tapasztaltam tőlük... ÉS IGEN IS BECSÜLENDŐ az hogy veszik a szabad idejükben a fáradságot és segítenek az embereknek ha másban nem akkor a egy jó beszélgetésben... nekem ez a véleményem róluk. És tudod mit? Sztem TE vagy egy destruktív szekta tagja, mert ilyen romboló szellemiséget csak azok nevelnek ki magukból.

Isten gyermeke tuti hogy nem vagy TE...ANONYM... :D:D:D a katolikusokra jellemző ez a vandalizmus... kis szájhős... de te nagyon ismerős vagy írásod alapján mégha névtelenül is...

DE hajrá...utáld csak őket...még szerencse hogy vannak pár millióan olyanok mint ŐK, mert a világ már kiirtotta volna önmagát !!!

MIÉRT IS?
Tikk-Takk (törölt) 2009.06.12 00:00:49
@ :

Egy kis érdekesség !!! SZÁMADATOK ...

ujember.katolikus.hu/Archivum/2003.06.01/0802.html

www.freeweb.hu/katolikus-honlap/0707/gellert.htm

MAGYARORSZÁG
Terület: 93.032 km 2 Katolikus statisztika
Népesség: 10.070.000 h. Megkereszteltek: 6.308.000
Katolikusok: 62.64 % Egyházmegyék: 14

"Az aktív katolikusok 500-600 ezren lehetnek, a többiek amolyan karácsonyi-húsvéti templombajárók. A lakosság nagyfokú közömbössége, és a hívek körében tapasztalható a nagy mértékű passzivitás "

"Az 1960-as évekhez képest világszerte az akkori templombajáró katolikusok számának egytizede jár csak jelenleg rendszeresen temploma."

... hogy csak néhány adatot vegyünk figyelembe...

Mikeás 4:1- 3...
"És lészen: az utolsó időben az Úr házának hegye a hegyek fölé helyeztetik, és felülemelkedik az a halmokon, s népek özönlenek reá.

Pogányok is sokan mennek, és mondják: Jertek, menjünk fel az Úr hegyére és a Jákób Istenének házához, hogy megtanítson minket az ő útaira, és járjunk az ő ösvényein! Mert Sionból jön ki a törvény, és az Úr beszéde Jeruzsálemből.

És sok népek között ítéletet tészen, és megfedd erős nemzeteket nagy messze földig és fegyvereiket kapákká kovácsolják, dárdáikat pedig sarlókká; nép népre fegyvert nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak. "

Vajon illik ez az említett vallásra? a katolikusra? Az igaz vallás olyan hívekkel rendelkezik, melyek tevékenyek Istenben és növekvő, nem hanyatló... és még itt vki azt mondaná hogy attól az egyház még igaz --- á.á.á tévedés ne essék, ilyenről sehol nincs szó, mert ellensége istennek, hiszen pont az ellenkezőjét jövendöltette meg:

ELLENTÉT: Jeremiás 51. fejezete és Jelenések 18.

"elfoglaltatott az egész földnek dicséreti! Milyen útálattá lett Babilon a nemzetek között! Feljött Babilonra a tenger, habjainak özönével elboríttatott. Városai pusztává, sivataggá és kopár földdé lesznek, a melyen senki sem lakik, sem embernek fia át nem megy rajta. Megfenyítem Bélt is Babilonban, és kivonom szájából, a mit benyelt, és TÖBBÉ NEM FUTNAK HOZZÁ a nemzetek, Babilonnak kőfala is ledől. JÖJJETEK ki belőle, oh én népem, és kiki szabadítsa meg lelkét az Úr haragjának tüzétől. "

és a Jelenések 18. fejezet

"Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból: Mert az ő bűnei az égig hatottak, és megemlékezett az Isten az ő gonoszságairól. . .

A mennyire dicsőítette magát és dobzódott, annyi kínnal és gyászszal fizessetek néki; mert ezt mondja az ő szívében: Úgy ülök, mint királynéasszony, és nem vagyok özvegy...

És siratják őt, és jajgatnak ő rajta a FÖLD KIRÁLYAI, a kik vele paráználkodtak és dobzódtak, mikor az ő égésének füstjét látják...

A FÖLD KALMÁRAI is siratják és jajgatják őt, mert az ő árúikat immár senki nem veszi; ..,

Jaj! jaj! a nagy város, a mely öltözött gyolcsba és bíborba és skarlátba, és megékesíttetett aranynyal, drágakövekkel és gyöngyökkel; hogy elpusztult egy órában annnyi gazdagság! "

Izgalmas események nem? És hogy összekapcsolódik a két könyv több száz évvel későbbre is... és az első idézet? Amely Isten népét jellemzi, ugye milyen ellentétben áll ezzel a jellemzéssel?

KIS TÖRI: hogy ne tévedjen el senki: természetesen i.sz. 100 körül amikor a Jelenések íródott, már nem volt nagy babilon, tehát értelemszerűen nem lehet fizikai értelemben vett városra gondolni, hiszen a bibliai NAGY BABILON az jelkép (az ókori babiloni város után, ami tényleg a legutálatosabb erkölcstelen és gazdag város volt, ráadásul istentelen)!!!

Tehát a jövőre vonatkozott a leírás...teljesen ráillik... Mondják sokan hogy ez a nagy babilon csak a római birodalom bukását vetítette előre...oké, odáig rendben van hogy Róma megbukott az 5. században... de ezek az események befejeződtek volna? És Isten a népének csak 500 évre jövendölt volna? Utána már nem igaz a könyv? Már semmi hasznát nem lehet venni? A bibliai könyvek olvasása során fontos kiemelni a több idősikúságát...

Nézzük csak meg Dánielt, mit mondott:

Dániel 12:8,9, 13:

"Én pedig HALLÁM ezt, DE NEM ÉRTÉM, és mondám: Uram, mi lesz ezeknek vége? És monda: Menj el Dániel, mert be vannak zárva és pecsételve e beszédek a vég idejéig. . . Te pedig menj el a vég felé; és majd nyugszol, és felkelsz a te sorsodra a napoknak végén."

Dániel nem értette az isteni próféciát, megkérdezte hát Istent, mit jelentenek a szavak, de Isten diplomatikusan azt mondta: neked mindegy ez most Dániel, még úgy sem láthatod meg, de majd akkor megérted, mikor a vég napjaiban felkelsz...

Vannak a Bibliában olyan részek, és a történelmi könyvein kívül az összes ilyen, amelyeknek modern kori beteljesedése van, hiszen a Biblia és a hit erről szól... a JÖVŐ ... a VÉG... az ÚJ KEZDET !!! Különben mi értelme lenne az életnek?

Visszakanyarodva Jelenésekre és Jeremiásra... Nagy Babilon, ami lehanyatlik, folyamatosan, és "egy óra alatt elpusztul"

(ez jelkép nyilván de a gyorsaságra utal, a Római Bir. meg már évszázadokon át a császároktól bomladozóban volt és lehetett számítani rá, tehát nem "egy órás" vége lett neki és senki nem lepődött meg akkor rajta és különben is a próféta mér ne érthette volna meg a próféciát amit Isten megmondott neki hiszen abban a korban élt és ismerte a római birodalmat...de mivel Dániel nem érhette meg Isten szerint, így nem az akkori államok bármelyikének közvetlen pusztulásról volt szó).

Mit is mondott miért pusztul el Nagy Babilon? Mert eltávoznak belőle a népek... Mit mond Isten rá? Meneküljetek ki belőle, ha nem akartok részesei lenni a csapásainak...

Hát ... érdemes azért megnéznünk a tényeket és nem becsukni a szemünket előtte, mert nagy eseményekről zengedez az Írás...

Hanyatló vagy fejlődő Isten népe?

Nem árt fontolóra venni mindent egybevetve, hova tartozom, mit vallok, miben hiszek...és próbáljuk meg elsajátítani az isteni gondolkodást: vajon tetszik e neki mindaz? Hiszen erről szól isten népének története: nem azt tették amit elvárt tőlük, akkor sajnos a nemtetszését vonták magukra végső soron meg el lettek vetve..
Nem tudom, ismeritek-e a régi egyházi lózungot: extra ecclesiam nulla salus! Diadalmas formula, nem?! De vajon igaz? Szerencsére egyre kevesebben gondolják így – és ez így van az egyházon belül is! Tudtátok ezt, Kedves Ateisták (Agnosztikusok/ Keresők/Még-Csak-Nem-Is-Keresők…..
Tikk-Takk (törölt) 2009.06.11 04:09:50
@Ferenc Testvér:

Tessék megdicsérni, hogy vettem a fáradságot és elolvastam:) igyekeztem tárgyilagosan szemlélni ezt is meg a bibliát is...

de csak azt tudom ide is írni, amit a másikra:


Gyerekek! Figyelem! KÖZÉRDEKŰ közlemény... aki Bangha Bélát és Huber Lipótot olvas, vigyázzon és kösse fel amit fel kell! Az agymosás enyhe kifejezés az esetükben, tekintve az imént említett kedves írók professzionális elhivatottságát, garantáltan katolikus lesz vagy garantáltan megundorodik a vallás szótól is, nem hogy vallásos legyen:D

De hogy mondjak valamit még: Pezenhoffer Antal - A protestantizmus c.műve - az valami fantasztikus!!! Komolyan - amennyiben szabad ideje lesz bárkinek, ajánlom hogy olvassa csak el.

Minek nevezné valaki a következő kis "fincsi", alig kérkedő és gőgös, másokat sárba tipró idézetet?

"Állítom, hogy létezik ilyen objektív igazságvallás, mely szükségképpen egyetlen, s melynek társa a dolog természetéből kifolyólag nem is lehet, s melyhez viszonyítva minden más vallás nem vallás, hanem tévely, és ez az igazságvallás a római katolicizmus...Itt tehát nem azt mutatjuk ki, hogy valóban létezik ilyen igazságvallás, hanem csak azt, hogy ha létezik, akkor ez a meglevő vagy valaha megvolt vallások között egyedül csak a római katolicizmus lehet. Hogy a katolikuson kívül minden más vallásnak már a természete is kizárja azt a lehetőséget, hogy igazságot képviseljen."

Meg még ehhez hasonlatos érdekes, szívmelengető gondolatok tárháza tárulhat bárki szeme elé, ha az előbbi 3 író közül bármilyen művet is olvas!

...igaz vallás...öndicsőítés...egyházi pecsét a könyveken... kérkedés... elkárhozással való riogatás...csak a katolikus minősül embernek...igen??? valóban ilyen jó kis egyháza lenne az egyetlen igaz Istennek??? De hát nem az Isten képviselője az egyház? Ha meg azt képviseli, akkor csak olyan lehet mint az istene nem??? Akkor ez az Isten ilyen önhitt, flegma, gőgös és büszke, eleve elrendelő Isten lenne? Vagy akkor azonosítsuk a szentháromságtannal ezt a képet és Isten helyére tegyük be Jézust... Ő is ilyen volt? Ezt a példát adta az emberek elé? Holott ő tökéletes volt, büszkélkedett ezzel valaha? Hódolatot várt el magának?... stb-stb!!!

Nos, az hogy vkinek ekkora szája van, még nem jelenti azt hogy isteni... vagy akkor rossz az istenük:( mert rossz embereket csak rossz isten képviseletében termel ki tömegesen egy egyház... De mivel Isten csak egy van, és rá sajna a previous jellemzők nem illenek rá, annál inkább az "mert az Isten szeretet" kifejezés, ezért elgondolkodtató, hogy vajon ez a mindenekfeletti egyház valóban követi e az isteni parancsot...vagy jelent többet a hagyomány és az emberi, fizikai, tökéletlen eszmerendszere a vallási vezetőknek, mint az hogy alázatosan beállnának az Isten ösvényére?

Érdekes mi??? Meg még számos kérdés és észrevétel, jelek százai és késztények ezrei, melyek gondolkodóba ejtik az embert... hogy vajon Isten tényleg azt ígérte e hogy bármilyen baromságot csinál is az egyház, ő akkor is örökké hű lesz hozzájuk mégha istentelen tetteket mutatnak fel nem csak egyen hanem nagyon sokan??? ITT TÉVEDNEK a legnagyobbat...

1. Isten adta ELŐSZÖR A PARANCSOT, alapelvet, utasítást
2. aki azt követte, megjutalmazta
3. a megjutalmazottak lettek az ő képviselői
4. a képviselet összhangban van a Galata 5:22,23ban felsorolt szellemi tulajdonságokkal, továbbá Efézusiaknak írt levélben a szellemi fegyverzettel ("a ti Uratok is mennyben van, és személyválogatás nincsen Ő nála. " ..."Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok. Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába, És felsarúzván lábaitokat a békesség evangyéliomának készségével; Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, a melylyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok; Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, a mely az Isten beszéde") ... valamint összhangban van az első és legfontosabb parancsolattal, amit Jézus mondott: a SZERETET
Tikk-Takk (törölt) 2009.06.11 04:11:32
@_Neville:

Hát kedves Neville... tényleg igazad van... nagyon szomorú... de ennél még jóval kevesebben ismerik... Ignác biztosan forog a sírjában...

:(

Tudod... Isten áldása az egyházon van... ez egyértelműen látszik...
Mély megdöbbenéssel olvastuk Tóta W. Árpád istenkáromló pünkösdi írását. Ezer és ezer írás közül is felismerem ezt a hangot. A hangot, mely a feneketlen sötétségből érkezik, hogy megrontsa testvéreink ártatlan, szűzies lelkét. Igen, Tóta W. a sátán hangján szólt! Nem…..
Tikk-Takk (törölt) 2009.06.05 16:06:56
"Ahányszor csak lehetősége volt, megközelített, ... (X testvér) felettem végzett önkielégítést, és engem is rávett, hogy kielégítsem. Tíz és fél vagy 11 éves koromban kezdődött, és 14 éves koromig tartott. Elárasztott ajándékokkal, édességgel, pénzzel. Azt mondta, ez a mi titkunk. Nem engedte, hogy meglátogassam keresztszüleimet, attól tartott, elmondom nekik. Leginkább az árvákat zaklatták súlyosan, ők nem tudtak kihez fordulni. Nekem sem volt senkim. Két évig ki sem mehettem. Senkinek nem lehetett elmondani."


"(X nővér) felvitt az emeletre, lelökött az hálóterem első ágyára keresztbe, meztelenül, mindig meztelenül, akkor ő és (Y nővér) odakötöttek az ágyhoz egy rövid gyapjúkötéllel. Ez volt a szokása, hogy odakötözzön az ágyhoz, a vaságyhoz, tudod, és akkor meg sem tudtál mozdulni... Akkor ütni kezdett a bőrszíjjal, és százig számolt, miközben ütlegelt. Akkor azt modta, "kelj fel, menj le és csináld meg a leckéd". Tudom, hogy gyakran vertek a szíjjal, de így ötször hatszor verhettek meg. Ha sírtál, még rosszabb volt, úgyhogy megtanultam nem sírni."
A két rövid tanúvallomás-részlet abból a jelentésből származik, amelyet múlt szerdán hoztak nyilvánosságra Írországban, és amely a katolikus egyház által működtetett javítóintézetekben és bentlakásos szakiskolákban a 20. században (1936-tól) folyt visszaéléseket, bántalmazásokat, szexuális zaklatásokat tárta fel. Az első idézet egy egykori bentlakó fiútól, a második egy lánytól származik.


Ha valaki ezekben kételkedik, az

valóban "VAK"és "SÜKET"

Tikk-Takk (törölt) 2009.06.11 20:20:18
Egy kis érdekesség !!! SZÁMADATOK ...

ujember.katolikus.hu/Archivum/2003.06.01/0802.html

www.freeweb.hu/katolikus-honlap/0707/gellert.htm

MAGYARORSZÁG
Terület: 93.032 km 2 Katolikus statisztika
Népesség: 10.070.000 h. Megkereszteltek: 6.308.000
Katolikusok: 62.64 % Egyházmegyék: 14

"Az aktív katolikusok 500-600 ezren lehetnek, a többiek amolyan karácsonyi-húsvéti templombajárók. A lakosság nagyfokú közömbössége, és a hívek körében tapasztalható a nagy mértékű passzivitás "

"Az 1960-as évekhez képest világszerte az akkori templombajáró katolikusok számának egytizede jár csak jelenleg rendszeresen temploma."

... hogy csak néhány adatot vegyünk figyelembe...

Mikeás 4:1- 3...
"És lészen: az utolsó időben az Úr házának hegye a hegyek fölé helyeztetik, és felülemelkedik az a halmokon, s népek özönlenek reá.

Pogányok is sokan mennek, és mondják: Jertek, menjünk fel az Úr hegyére és a Jákób Istenének házához, hogy megtanítson minket az ő útaira, és járjunk az ő ösvényein! Mert Sionból jön ki a törvény, és az Úr beszéde Jeruzsálemből.

És sok népek között ítéletet tészen, és megfedd erős nemzeteket nagy messze földig és fegyvereiket kapákká kovácsolják, dárdáikat pedig sarlókká; nép népre fegyvert nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak. "

Vajon illik ez az említett vallásra? a katolikusra? Az igaz vallás olyan hívekkel rendelkezik, melyek tevékenyek Istenben és növekvő, nem hanyatló... és még itt vki azt mondaná hogy attól az egyház még igaz --- á.á.á tévedés ne essék, ilyenről sehol nincs szó, mert ellensége istennek, hiszen pont az ellenkezőjét jövendöltette meg:

ELLENTÉT: Jeremiás 51. fejezete és Jelenések 18.

"elfoglaltatott az egész földnek dicséreti! Milyen útálattá lett Babilon a nemzetek között! Feljött Babilonra a tenger, habjainak özönével elboríttatott. Városai pusztává, sivataggá és kopár földdé lesznek, a melyen senki sem lakik, sem embernek fia át nem megy rajta. Megfenyítem Bélt is Babilonban, és kivonom szájából, a mit benyelt, és TÖBBÉ NEM FUTNAK HOZZÁ a nemzetek, Babilonnak kőfala is ledől. JÖJJETEK ki belőle, oh én népem, és kiki szabadítsa meg lelkét az Úr haragjának tüzétől. "

és a Jelenések 18. fejezet

"Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból: Mert az ő bűnei az égig hatottak, és megemlékezett az Isten az ő gonoszságairól. . .

A mennyire dicsőítette magát és dobzódott, annyi kínnal és gyászszal fizessetek néki; mert ezt mondja az ő szívében: Úgy ülök, mint királynéasszony, és nem vagyok özvegy...

És siratják őt, és jajgatnak ő rajta a FÖLD KIRÁLYAI, a kik vele paráználkodtak és dobzódtak, mikor az ő égésének füstjét látják...

A FÖLD KALMÁRAI is siratják és jajgatják őt, mert az ő árúikat immár senki nem veszi; ..,

Jaj! jaj! a nagy város, a mely öltözött gyolcsba és bíborba és skarlátba, és megékesíttetett aranynyal, drágakövekkel és gyöngyökkel; hogy elpusztult egy órában annnyi gazdagság! "

Izgalmas események nem? És hogy összekapcsolódik a két könyv több száz évvel későbbre is... és az első idézet? Amely Isten népét jellemzi, ugye milyen ellentétben áll ezzel a jellemzéssel?

KIS TÖRI: hogy ne tévedjen el senki: természetesen i.sz. 100 körül amikor a Jelenések íródott, már nem volt nagy babilon, tehát értelemszerűen nem lehet fizikai értelemben vett városra gondolni, hiszen a bibliai NAGY BABILON az jelkép (az ókori babiloni város után, ami tényleg a legutálatosabb erkölcstelen és gazdag város volt, ráadásul istentelen)!!!

Tehát a jövőre vonatkozott a leírás...teljesen ráillik... Mondják sokan hogy ez a nagy babilon csak a római birodalom bukását vetítette előre...oké, odáig rendben van hogy Róma megbukott az 5. században... de ezek az események befejeződtek volna? És Isten a népének csak 500 évre jövendölt volna? Utána már nem igaz a könyv? Már semmi hasznát nem lehet venni? A bibliai könyvek olvasása során fontos kiemelni a több idősikúságát...

Nézzük csak meg Dánielt, mit mondott:

Dániel 12:8,9, 13:

"Én pedig HALLÁM ezt, DE NEM ÉRTÉM, és mondám: Uram, mi lesz ezeknek vége? És monda: Menj el Dániel, mert be vannak zárva és pecsételve e beszédek a vég idejéig. . . Te pedig menj el a vég felé; és majd nyugszol, és felkelsz a te sorsodra a napoknak végén."

Dániel nem értette az isteni próféciát, megkérdezte hát Istent, mit jelentenek a szavak, de Isten diplomatikusan azt mondta: neked mindegy ez most Dániel, még úgy sem láthatod meg, de majd akkor megérted, mikor a vég napjaiban felkelsz...

Vannak a Bibliában olyan részek, és a történelmi könyvein kívül az összes ilyen, amelyeknek modern kori beteljesedése van, hiszen a Biblia és a hit erről szól... a JÖVŐ ... a VÉG... az ÚJ KEZDET !!! Különben mi értelme lenne az életnek?

Visszakanyarodva Jelenésekre és Jeremiásra... Nagy Babilon, ami lehanyatlik, folyamatosan, és "egy óra alatt elpusztul"

(ez jelkép nyilván de a gyorsaságra utal, a Római Bir. meg már évszázadokon át a császároktól bomladozóban volt és lehetett számítani rá, tehát nem "egy órás" vége lett neki és senki nem lepődött meg akkor rajta és különben is a próféta mér ne érthette volna meg a próféciát amit Isten megmondott neki hiszen abban a korban élt és ismerte a római birodalmat...de mivel Dániel nem érhette meg Isten szerint, így nem az akkori államok bármelyikének közvetlen pusztulásról volt szó).

Mit is mondott miért pusztul el Nagy Babilon? Mert eltávoznak belőle a népek... Mit mond Isten rá? Meneküljetek ki belőle, ha nem akartok részesei lenni a csapásainak...

Hát ... érdemes azért megnéznünk a tényeket és nem becsukni a szemünket előtte, mert nagy eseményekről zengedez az Írás...

Hanyatló vagy fejlődő Isten népe?

Nem árt fontolóra venni mindent egybevetve, hova tartozom, mit vallok, miben hiszek...és próbáljuk meg elsajátítani az isteni gondolkodást: vajon tetszik e neki mindaz? Hiszen erről szól isten népének története: nem azt tették amit elvárt tőlük, akkor sajnos a nemtetszését vonták magukra végső soron meg el lettek vetve...

Ezekben az órákban Barack Obama elnök látogatása zajlik az Egyesült Államok egyik leghíresebb, Notre Dame nevű katolikus egyetemének tanévzáró ünnepségén. Amint azt hírforrásokból már rég tudni lehetett, az ellentétes vélemények és a két táborra oszlottak szembenállása…..
Tikk-Takk (törölt) 2009.05.28 16:10:18
A magzat testrészeinek a fejlődése a fogantatáskor kezdődik, amikor a nő petesejtjét megtermékenyíti a férfi ivarsejtje. Magyarán, az apa és az anya DNS-ét felépítő molekulák egyesülése hoz létre egy emberi életet, mely azelőtt nem létezett. Ez az egy eredeti sejt indítja el azt a csodálatos folyamatot, mely során létrejön egy teljesen kifejlett ember. Miután ez az eredeti sejt osztódik, a teljes genetikai "tervrajzról" minden egyes új sejtbe belekerül egy másolat, melyek arra vannak beprogramozva, hogy olyan sejtekké alakuljanak, melyekre szükség van az egyes szervek, szövetek felépítéséhez és működéséhez.

A fogantatástól kezdődően az anyaméhben lévő gyermek nem csupán az anya szövetének a része, hanem egy különálló személy.

Mert ha már itt tartunk, alapvető polgári jogi fogalom a jogképesség, mely egy vélelemként szerepel, melynek feltétele az élve születés, így a születés napjától visszaszámított 300. nap vélhető ennek, tehát a magzat (embrió) mint olyan, is jogképes már.

Az anya teste idegen anyagnak tekinti és nagyon gyorsan kivetné, ha nem az anyaméhben lenne, ami a magzat számára egy védett hely. Így ez az új élet, melyet egy védőburok választ el az anyától, már egy személy, egyedi DNS-sel.

Már sokaktól hallottam azt az érvelést, hogy a nő teste spontán abortál rengeteg megtermékenyített petesejtet különböző rendellenességek miatt, tehát miért ne vetethetné el orvosi segítséggel? De szerintem hatalmas különbség van a spontán halál és a szándékos ölés között. Pl. egy 5 hetes méhmagzat nem csak egy szövetdarab, hiszen már minden olyan szerv alapja megtalálható benne, amely egy felnőtt szervezetben megvan.

Ha már itt vagyunk a jezsuita.blog.hu-n, akkor szerintem érdemesebb lenne megvizsgálni keresztényi szempontból is.

A Biblia utal arra, hogy az élet már az anyaméhben kezdődik. Dávid a Zsoltárok 139:16-ban azt mondja: "Látták szemeid az én alaktalan testemet, és könyvedben ezek mind be voltak írva: a napok is, a melyeken formáltatni fognak; holott egy sem volt még meg közülök. "

Itt ha megfigyeljük, nem egyszerűen úgy írt róla hogy egy embriót, hanem alaktalan TESTEM kifejezéssel él. Az emberi élet már a fogantatáskor kezdődik, jóval azelőtt, hogy megszületik.

Még érdekeset találtam a Jób 3:3-ban: "Veszszen el az a nap, a melyen születtem, és az az éjszaka, a melyen azt mondták: fiú fogantatott". Itt sem arról van szó, hogy a női testben mint egy szövetdarab fogantatott volna, hanem "FIÚ FOGANTATOTT".

Isten szerint, ha már a Bibliát figyelembe vesszük, egy gyermek már a fogantatása pillanatától kezdve mint személy létezik.

Salamon a Prédikátor 2:14ben ezt írja: "És látám, hogy hasznosb a bölcseség a bolondságnál, miképen hasznosb a világosság a setétségnél. "

Egy valóban bölcs nő szembenéz a valósággal, és nem jár sötétségben. Használja a fejében lévő szemet, mely az értelmi képességét szolgálja. Így képes pontosan mérlegelni azt, hogy milyen következményei lesznek a tetteinek. Ellentétben azzal, aki szemet huny afelett, hogy mi történik a méhében, a bölcs nő szívből fakadó könyörületével megóvja a benne lévő magzatot.

Szóval függetlenül attól, hogy melyik nő mit és hogyan gondol a magzat életképességéről vagy sem, a tények előtt nem lehet becsukott szemmel járni. Orvosilag, jogilag és keresztényileg is egyaránt fontos az embrió, hiszen ÉLŐ LÉNYEK.
Miközben ezeket a sorokat írom egy Buddha szobor ül csendben, mélységes békében mellettem. Ebben az információ-dömpingben, amikor még a "no news is bad news"-ként van feltüntetve, olyan jó érzés rátekinteni a Megvilágosodott békés arcára, elmerülni rendületlen…..
Tikk-Takk (törölt) 2009.04.29 23:34:33
@kis_csirke:

És mik lennének azok a témák, amihez szívesen írnál? :)
Tikk-Takk (törölt) 2009.04.30 21:48:49
@kis_csirke:

Hát ... elég sokrétű az érdeklődési köröm. Többek között szeretem a vallási témájú cikkeket, vitákat (természetesen egészséges értelemben véve), aztán a "hogyan tehetnénk jobbá a világot" , "segítsünk a szegényeken", környezetvédelem és így nagyjából szerintem az én felfogásom szerint kimeríti globálisan az érdekeltségem. (ha nem vesszük bele a hétköznapibb jellegű témákat) :):):)
Tikk-Takk (törölt) 2009.04.30 21:50:58
@fuhur:

Jó lógni itt természtesen, sőőt. Van az egésznek egyfajta misztikus hatása, nem enged elmenni :D :D :D

Egyszerűen ha jó a téma, és a partnerek is jók, vétek lenne itthagyni :) :) :) Ezért vagyok itt én is, és mert úgy vélem, hogy hatással lehet másokra is jó értelemben a beszélgetés.
Vannak bizonyos merev, rendszerető, lelkiismeretes és szabálykövető emberek. Ismertek ilyeneket? Viselkedésük, mozgásuk szertartásos, öltözetük pedáns, konvencionális. Rendszerint komolyak, humortalanok, kevés érzelmet mutatnak. Kicsit úgy tűnik, mintha nem is volna nekik.…..
Tikk-Takk (törölt) 2009.04.29 18:56:57
@amancich: "Ha a katolikus álláspont tisztázása a cél, akkor, fájdalom, szinte csak ennek van értelme..."

Hát igen,ha arról van szó....

Na és hol van a Szent Biblia hitelessége,a megkérdőjelezhetetlen valódisága?Nemde erről lenne szó? Egyházakat és azok tanításait védjük?Vagy éppen nem Isten akaratát és az ő SZAVÁT kellene hitelesnek tekinteni?

Nagyon sok kérdőjel van amire választ kellene adni,hogy ki és hogyan értelmez valamit,mivel nagy a tét, méghozzá a hívőknek az,hogy elfogadja e Isten azt amit vallunk,viszont a Biblia teljesen világos az ilyen dolgokat illetően.

Magyarázatok magyarázatok hátán,vajon melyik az igaz?Ha figyel bennünket Isten akkor mit szól ezekhez a rengeteg magyarázatokhoz?

Lassan nem is a Biblia lesz az alap,hanem az egyházak tanításának a valódisága, és erre mindenféleképpen felhasználva a "Szent Írást" kinek-kinek kényekedve szerint.

Mert Isten előtt már rég megvan az a vallás amit elfogad, és az ígéretei szerint azok lesznek előtte elfogadhatók amikor beteljesíti azt, amit oly rég megígért.

Hogy mit ígért meg?Azok akik a szavára figyelnek,mind tudják ezeket az ígéreteket,és ezek adnak az embernek erőt minden nap,mivel ő soha nem hazudott, mindent megtett ahogy megmondta mióta enber él a földön.

Ézsaiás 14:24 "Megesküdött a seregeknek Ura, mondván: Úgy lészen, mint elgondolám, úgy megy véghez, mint elvégezém"
Tikk-Takk (törölt) 2009.04.29 21:54:48
@Kitalátor feljegyzete:

Micsoda furfangos kérdés... ha páranként nézzük, akkor 3 pár lába van, mivel a kétszárnyúak rendjébe tartozó rovarok egy részét alkotja ez a csodálatos faj:) Egyébként számszerűleg 6 db lába van.

De mért kérdezted? :D:D:D
Tikk-Takk (törölt) 2009.04.29 22:02:57
@amancich:

Nem értem egyébként, hogy mi a probléma azzal, ha valaki nem olyan mint te, ha valaki nem azt az álláspontot képviseli mint te. Milliárdok különböznek egymástól, de mégis tudnak sok helyen békésen egymás mellett élni.

Megértem, hogy mindenki a sajátját szeretné terjeszteni, mert miért is tenné ezt, ha nem azért, meg kizárólag azt tartja igaznak??? De azt hiszem a világon van olyan emberi tulajdonság, létezik egy olyan fogalom, hogy tolerancia. Na most ha ez valakiből hiányzik, akkor valóban értelmetlen ("hit")vitákat jelentő sorok, szavak százaiba lehet bonyolódni, és akik a radikálisabb részt képviselik, bármilyen eszközt készek felhasználni, mint régen, a Szent Háború alkalmával és stb...

A blog alapján elsősorban megértem, hogy "bátorkodsz" a katolikus eszmét hinteni, de ahogy a kedves cikk író is írta: "Még szerencse, hogy különbözőek vagyunk, hogy nem vagyunk egyformák. Az egyházban is. "

Az egyházi (értsd: róm.kat.) tekintély felbomlását nem a „liberálisok" vagy azok rendszere, hanem a katolikus egyház egyeduralmát megkérdőjelező más keresztény felekezetek (a reformáció) váltották ki, s ez vezetett  a katolikus hegemónia összeomlásához. A…..
Tikk-Takk (törölt) 2009.04.22 01:01:28
@Ferenc Testvér:
"Szerinted mire gondolt Jézus, amikor azt mondta tanítványainak, hogy hallgassanak arra, aki Mózes székében ül (Mt 23,2)?"

Hogy mire gondolt Jézus? Pontosan arra, ami ebből a versből kiolvasható, mert talán csak nem csiki-csuki játékot játszott Jézus az emberekkel, hogy "na mondok valamit, aztán találjátok ki mit jelent" ... szerinted mért beszélt példázatokban? Hiszen ismerned kell az Újszövetségi részben lévő evangelizátorok írásait, ha ily határozottsággal állítod azt, amit. De az, hogy megtartsák, amit tanítanak nekik, tetteikben azonban nem követendők = a törvény szerint, amit onnan kiolvastak, ami benne foglaltatott -> azokat kellett megtartani, nem pedig amit a farizeusok vezetőkként össze-vissza mondogattak, hanem kizárólag azt, ami a törvénybe le volt írva. Nem? Vagy mindenféle emberi tettet és kijelentést megtartandó hagyományként kellene követni, ami megszületik a "vezetők" elméjében, csak mert Máté23:2? Az nagyon helyes dolog, hogy idézed a Bibliaverseket, de azt kicsit nem árt átrágni, mielőtt az ember kijelentéseket tesz felőle, elhamarkodottan.

"Hogyan lehetséges, hogy az Egyház első feje, Szent Péter elkövette a lehető legnagyobb bűnök egyikét, háromszor megtagadta a megváltóját és mégis az Egyház feje lett?"

Ha már itt tartunk Péter primátusánál, akkor ejtsünk szót Pálról is, aki az első megtestesítője lett volna a liberális eszmének? 1Korintusz2:5-8 "hiteteknek ne emberi bölcsesség, hanem Isten ereje legyen az alapja.A tökéletesek körében azonban mi is bölcsességet hirdetünk. Nem ennek a világnak a bölcsességét, sem az e világ pusztulásra ítélt fejedelmeit,hanem Isten titokzatos, rejtett bölcsességét, amelyet Isten öröktől fogva megdicsőülésünkre rendelt.Ezt senki sem ismerte fel a világ fejedelmei közül, mert ha felismerték volna, nem feszítették volna keresztre a dicsőség Urát." ÉS 1Korintusz6:12 "Minden szabad nekem, de nem minden hasznos. Minden szabad, csak ne váljak semminek rabjává." vagy ne kerüljek semminek a hatalma alá... továbbá 1Korintusz4:4,5,6b,7 "Nem érzem ugyan magam semmiben sem bűnösnek, de ez még nem jelent megigazulást. Az Úr mond fölöttem ítéletet.Ne ítélkezzetek hát időnap előtt, míg el nem jön az Úr. Ő majd megvilágítja a sötétség titkait, és földeríti a szívek szándékait. Akkor majd mindenki megkapja az elismerést az Istentől.Ezeket, testvérek, miattatok alkalmaztam magamra és Apollóra, hogy rajtunk tanuljátok meg: Ne többet annál, ami írva van! Senki se kérkedjék az egyikkel a másik rovására!Ki mond különbnek másoknál? Mid van, amit nem kaptál? Ha pedig kaptad, miért dicsekszel, mintha nem kaptad volna?" ...
Ez kicsit elgondolkodtató!

"A katolikusok sose a pápa személyét állítják középpontba. Nem a mindenkori pápa személyes karizmáján múlik az Igazság. Látod, még a bűnös papok, sőt pápák sem tudták szétverni az Egyházat, addig képzeld el, hogy mi történik ha egy neoprotestáns szektácska vezetőjéről kiderül, hogy szeretőt tart"
Ezt szerintem azért se feszegessük, mert ... enyhén szólva eléggé magukra húznák a leplet, akiknek a védelmére keltél. Úgy fogalmaznék: összeségében véve a felmérések alapján reprezentatív mintavétel során is, a neo vagy csak traditional protestánsok, erkölcsösebbek:) Talán ezt nem kell elemzgetni:):):) De ha gondolod, adok felvilágosítást erről, mert látom azt a részét nem ismered annyira még. És távol álljon tőlem hogy megtéveszteni akarjalak, csak ha már ilyen a téma, akkor a tartalom megkívánja az objektivitást, nem egyoldalúság. A tapasztalás a legjobb módszer arra, hogy az ember megbizonyosodjon.
Tikk-Takk (törölt) 2009.04.22 01:07:24
@Ferenc Testvér:
" Egyetlen egy angol fordítást találtam amely "This means my body."-t ír, ez pedig a Jehova Tanúi saját fordítása, a New World Translation. De szerintem ezt hagyjuk, azt még a protestánsok is enyhén szólva kritikával illetik, ld:
- apologia.hu/books/nwt-mbt.html
- apologia.hu/pdf/nwt.pdf
- apologia.hu/pdf/nwt-app12.pdf"
"Jehova Tanúit most hagyjuk szerintem, csak azért vettem elő a zsidóságról szóló írásukat, mert ők is neoprotestánsok, mint az illető volt, és gondoltam közelebb hozom az érvelést a szívéhez, ha hozzá hasonló hitszabállyal működő felekezet írására hivatkozom."

Ez úgy vélem, nagyobb igényességet követelne a részünkről. Ha már - ahogy nézegettem azokat az apologia.hu oldalakat - felvetetted - és hát eléggé "anti" álláspontot olvastam ki a sorai közül, bár róluk még nem olvastam, de ez eléggé meglepett. Csak hogy mint már említettem, szeretek a személyes tapasztalataim alapján megismerni dolgokat, személyeket. Szóval, ha már felvetetted és kissé az álláspontod is tükröződik az általad belinkelt informatív tartalmú oldalakról, akár bővebben is kifejthetnéd nekem, ha van esetleg személyes tapasztalatod. Bár ez sem mérvadó, de ha nem nyitunk, nem tudunk lépni ...
Tikk-Takk (törölt) 2009.04.22 13:33:05
@Ferenc Testvér: Elnézést csak bűvészkedtem itt délelőtt:)mert törölni akartam ezt a nicket,véletlenül erre írtam.

Micsoda nyelvlecke! Elmehetnél kedves Ferenc Testvér lassan görög tanárnak:). A lényeg nem ezen van, hogy hány oldal görög szót és annak ragozását másolod be, mert ezt én is megtehettem volna a görög nyelvtan könyvből. Okoskodhat az ember így már utólag (mikor is kezdték el írni az első könyveit? Teremtés? kr.e. 1500 körül? szóval durván 3500 év távlatában) a Bibliából kivett szavak grammatikai elemzésével! Akkor érthetné meg teljes mivoltában a lényegünk a "pontos fordítást", ha most azonnal beiratkoznánk egy ó-görög nyelvű egyetemi szakra, lásd: ELTE számos szakja között. Utólag, ha csak hobbi tekintetében nézem, is jó lett volna ezt a szakot tanulni, a mostani mellett:) De most csak a Biblia maradt magyarul, meg az ezer oldalas magyarázatok, azt hiszem ezzel is be kell érni. Bár! Nem hinném, hogy helyes egy adott szónak a meglévő 10 közül egyikhez ragaszkodni. Ahhoz kell ragaszkodni, ami nem versenként, hanem egészében egy átfogó képet fest a tartalomról. Olvasunk egy regényt: előszörre random alapon felütöm, elolvasok 3 mondatot ott ahol kinyílt, és nem fogok érteni semmit. Igaz?

A Bibliát tudomásom szerint eredetileg az ókori héber, arámi és görög nyelven írták. Magyarul is vannak különböző fordítások, biztosan a lehető legjobb fordítást szeretnénk használni. A bibliafordításokról nem árt tudni azt, hogy három fajtájuk van:
1.) az internális (sorközi), amelyben megtalálható az eredeti nyelvű szöveg a szó szerinti fordítással együtt.
2.) explanatory (értelmező), itt a fordításoknál a fordítók úgy fogalmazzák át a Biblia üzenetét, ahogy ők értelmezik és ahogy szerintük majd vonzó lesz az olvasóknak.
3.) ezek meg olyan fordítások, ami az előbbi 2 véglet között valami balance-ot keresnek, egyensúlyra törekednek. (ezért jó, hogy az ember különböző fordításokat használ, pl a Szent István Társulati, Káldi stb.)

Hogy mi a baj a fordításokkal?
1.) a szigorúan szó szerrinti fordítás talán azért nem a legjobb megoldás, mert nincs két olyan nyelv, aminek pontosan, tökéletesen megegyezne a nyelvtana, szókincse és szintaxisa. Továbbá egy morféma vagy szintagma más és más jelentéssel bír a szövegkörnyezettől függően. Pl: 1Sám15:12, 2Sám8:3 és Jer46:6 - például fordítható ’emlékműnek’, ’hatalomnak’ vagy ’partnak.
2.) az értelmezők: Máté6:6 „Égi Atyánk, ismertesd meg magad” , de ugye ezt mi nem így szoktuk olvasnia Szent István Társulatiban sem meg egyikben sem, hanem, hogy "szenteltessék meg a neved".
És még lehetne sorolni, és tenném is, de most mennem kell.
w Barátok közt 2009.04.12 14:00:00
Mivel évek óta senki nem kérdezte tőlem, hova járok templomba, megmondom kérdés nélkül: ide a szomszédba. De hát ez nem is templom, csak egy blog, mi? Az igaz, de a templomnak nem is az a lényege, hogy felül hegyes és belül hideg, alul meg ki van rakva a miserend. Hanem hogy oda megy…..
Tikk-Takk (törölt) 2009.04.22 01:42:53
@e-no.one:
Zsidók 4:12: "Az Isten szava ugyanis eleven, átható és minden kétélű kardnál élesebb, behatol a lélek és szellem, az íz és a velő gyökeréig, megítéli a szív gondolatait és érzéseit" - hát ezek a gondolatok szerintem valóban lefestik az egész lényeget a Bibliának.

1Thesszalonika2:13: "Szüntelenül hálát adunk Istennek, hogy amikor az Isten szavát hallottátok tőlünk, nem úgy fogtátok fel, mint emberi tanítást, hanem mint az Isten szavát, ahogy valóban az is. Bennetek is hatékonynak bizonyul, akik hittetek."
Ezek a szavak nagy értéket jelentenek ebben a hanyatló értékeket felmutató társadalomban.

És e-no.one - igazad van:
"Nem gondolatokkal és megítéléssel, hanem lélekkel, és megérzéssel."

Lélekkel és megérzéssel, átszellemüléssel kell hozzányúlni.
Lukács 11:11-13: "Közületek melyik apa ad a fiának követ,amikor az kenyeret kér? Vagy ha halat,akkor hal helyett tán kígyót ad neki?Vagy ha tojást kér,akkor talán skorpiót ad neki?Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle."