Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jokerit33

0 bejegyzést írt és 245 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért kevés jobb dolog van, mint amikor az ember a hidegből olyan helyre téved be, ahol kandalló is van, Slivovica is, kedves emberek, és jó hangulat. Hmm... Znojmót mindenkinek csak ajánlani tudom, aki ilyesmire vágyik. Csók ..
jokerit33 2011.11.29 17:24:17
@Dr.Zomboss: Ejnye, doktor úr:
A sligovica egy délszláv szilvapárlat (bolgárul сливовица slivovica, szerbhorvátul šljivovica, csehül slivovice, németül Sliwowitz, románul şliboviţă, szlovákul slivovica, szlovénül slivovka) hagyományosan elferdített elnevezése.[1] Eredetileg feketeszilvából főzték, de napjainkban más szilvafajtákat is felhasználnak készítéséhez. Hasonlít a magyar szilvapálinkára.
Elnevezése a délszláv Šljiva szóból ered.
-------------------------------------------------
In the Czech Republic slivovice (as well as its variations from other fruits) is primarily produced in the southern and eastern provinces of Moravia and in Vysočina, where the country prevails its rural character. The production of slivovice was introduced to Czech lands probably by Wallachian or Croatian migrants from northern Balkan since 14th century.
(forrás: Wikipedia)
Az MHL-előszezon csütörtöki mérkőzésén a nemrég újjászervezett Krilja Szovjetov 6-2-re verte a Szpartak Moszkvát. A mérkőzésen több olyan jégkorongozó is jégre lépett, akik szerepeltek a KHL-ben, illetve a kanadai juniorligából tértek haza. Remek fejlemény, hogy a magyar…..
Hogy nézzen ki a Mol Liga, menjen-e második magyar csapat az EBEL-be, milyen legyen a versenykiírás, mit kíván a magyar hokifan? Már a sokadik évben is olyan folyamatokat és fejleményeket látunk, tapasztalunk ezen kérdések körül, amelyek nem tetszenek nekünk. Ezért a blog…..
Hétfőn talán a pillanatnyilag legütőképesebb magyar női csapat csapott össze az itt turnézó tengerentúli szelekcióval. Nemcsak az eredmény, a játék miatt is így értékelte a látottakat Gömöri Csaba, U18-as válogatottunk szövetségi edzője. Az első két vereség után…..
Tartoztunk a játékosoknak és az olvasóknak egy szavazással. Eddig minden vb után megkérdeztük, ki volt az aktuális torna legjobbra magyar részről, Ljubljana után azonban elfelejtettük. Ami késik, nem múlik. Az a helyzet, hogy a buta szavazógép nem enged húsznál több…..
Rég volt arra példa, hogy három városban rendezzék a jégkorong-világbajnokságot, most Köln, Mannheim és Gelsenkirchen várja a világ legjobb csapatait. 16 nap alatt 56 meccs következik, ebből a Sport Tv 18-at közvetít élőben. Sokan mondják, az olimpia évében nem érdekes a vb, a…..
jokerit33 2010.05.07 21:17:47
@F. Kapus: Mi ez a rendszerváltó hangulat, megjött a szavazás eredménye?:)
ON:
1-0-ra vezetnek a germánok.
Egyértemű, hogy mi nyerjük, Hajrá Magyarok!
Egyébként ez a mások-véleménye.hu egy kicsit gáz, legalább sorba rendezhetné százalékosan az eredményt. A színek közt bogarászni pedig...
Na mindegy, az összeállítás jó, begörcsölt az ujjam, mire végig görgettem, de majd elolvasom, ígérem...
A szlovén szövetség az MJSZ-nek küldött levélben fejezte ki köszönetét és elismerését a magyar jégkorongszurkolóknak, amelyből kiderül, máskor is szívesen látnak bennünket. Fontos megjegyezni, a szervezők végül minden érvényes jeggyel rendelkező magyar szurkolót beengedtek…..
jokerit33 2010.05.05 14:03:28
A magyar válogatott 2011-es divízió 1-es csoportbeosztását már fixálták, egy dolgot nem tudunk, azt, hogy az egy hét múlva kezdődő A csoportos világbajnokságon ki lesz az erősebb kieső. A Németországban 15. helyen végző csapat kerül ugyanis mellénk, vélhetően az lesz a…..
jokerit33 2010.04.30 14:16:08
@F. Kapus: Írjátok át kérdést:
Ki végez a 15. helyen? Akkor maradhat Szlovákia.
Elnézést trencsényi barátunktól...:)
jokerit33 2010.04.30 14:17:18
@F. Kapus: Írjátok át a kérdést:
Ki végez a 15. helyen? Akkor maradhat Szlovákia.
Elnézést trencsényi barátunktól...:)
A Pesterzsébeti Jégcsarnok különböző korosztályokban kupákat szervez a szezonzárásig hátralévő hétvégéken. Május 8-tól hét hétvégén keresztül a miniktől a felnőttekig gondolnak mindenkire, és természetesen a női jégkorongról sem feledkeztek meg. A részletes…..
jokerit33 2010.04.29 08:25:51
@imr: Tuti aranyérem, ha megnyered.
Második idegenbeli meccsét is megnyerte az EHC München a német másodosztály döntőjében, így 3-0-ra nyerte a Bundesliga 2-finálét. Pat Cortina csapata 12 playoffos meccséből 11-et megnyert. A korábbi magyar szövetségi kapitány 2008 januárjában ment vissza Münchenbe, az elvárás…..
jokerit33 2010.04.28 14:43:21
@Leslieke: Nekem meg a mezemre:)
@Grundolf: Érdekes, a játékosok is szerették, utólag mégis azt mondják, hogy kicsit hangulatember volt. Nem engedte a vicccelődést a száraz bemelegítéskor, és néha pszichikai nyomás alá helyezte őket. Lehet, hogy pont ez kellett volna Ljubljanában is.
A szurkolók két csoportra oszthatók: vagy a játékvezető ítéleteiben látják a legnagyobb problémát, vagy egyéni hibák miatt egyes játékosokat említenek a vereség forrásaként. Szerintem az az igaz, ami az igaz: azért vesztettünk, mert lassúbbak voltunk a szlovénoknál. Mondjuk…..
Egy éve sincs, hogy Gömöri Csaba és Buzás Norbert vezetésével elkezdett dolgozni az U18-as női válogatott. A semmiből épült fel a csapat, és hamar rangos nemzetközi tornát szerveztek neki. A lányok szép eredménnyel és biztató játékkal mutatkoztak be. A torna sikerének és az…..
Komoly tartása volt a brit csapatnak, érezni lehetett az elejétől, hogy nem lesz egyszerű behúzni a győzelmet. Fegyelmezettek voltak, és egy nagyon jó fizikumú csapatról van szó, amelyen nem igazán látszott, hogy milyen kemény mérkőzést játszott előző nap Szlovéniával. Velünk…..
jokerit33 2010.04.22 17:23:34
@bsannamaria: Ja, csak a blog motor nem hagy egynél több szóközt egymás után a szövegben.
Engem is érdekel, hogy mi van a dobozban, de nem úgy akarom megtudni, hogy a hónom alá kerül:)
Tokaji Viktor, az egyik legjobb magyar védő számára véget ért a szezon, sajnos biztos, hogy kificamodott és helyrerakott vállával nem léphet jégre a Szlovénia elleni mérkőzésen. Különös egybeesés, hogy ellenfelünk ugyancsak első soros hátsó embere, az amerikai légiós Luka…..
jokerit33 2010.04.22 15:10:40
@qx92: ...te is erre gondoltál valószínűleg, csak rosszul tagoltam a mondatodat...
De szerintem Marci tud bekkelni.
jokerit33 2010.04.22 15:21:48
@F. Kapus: A gmail nem támogatja a késleltetett e-mail küldést, így sajnos eléggé el nem ítélhető diszkriminációnak kell tekintenem a nyereményjáték versenykiírását a gmail-lel rendelkező és meccs előtt két órával nem net közelben lévő szurkolókkal szemben.
De a legfelső hatalmi tanács sötét erőitől mit is várhatnánk... :)
Egyébként kárpótol a rengeteg friss információ és riport, külön köszönet érte.
jokerit33 2010.04.22 16:02:32
@Kevlar_: @F. Kapus: Mindkét megoldást köszönöm, az egyszerűbbiket választom...
De mindegy is, legyen 1-0 vagy 2-1 ide, bánom is én!
Pénteken este nyolckor Ljubljanában a becslések szerint 1000-1500 magyar szurkoló biztatja majd a magyar válogatottat, de lélekben az itthon maradt hokiszurkolók is ott lesznek a csarnokban. Az alábbiakban azt próbáljuk összegyűjteni, hol tudják kedves olvasóink közösségi keretek…..
Gyors fizikai játékot valósítottunk meg, jóval többet játszottunk testtel, mint a közelmúltban bármikor, emelte ki a lengyelek elleni siker egy fontos elemét Énekes Lajos. A válogatott edzője dicsérte a fiatalokat, elégedett volt a védekezésünkkel, és nem tett szemrehányást a…..
jokerit33 2010.04.19 14:02:50
@F. Kapus: "Sőt voltak briliáns cseréik is."
Szépen ugrottak át a palánkon? :)
Jók voltunk. Fejben máshogy álltunk a feladathoz, a délelőtti átmozgató edzés kiszedte a macskákat a lábakból. Fontos volt, hogy ezúttal betartottuk az edzői utasításokat. Ladányi Balázs jókedvűbben mondja el meglátásait a Lengyelország elleni győzelem után, mint egy nappal…..
A magyar válogatott története egyik legjobb harmadát produkálta a lengyel meccs utolsó húsz percében. A divízió 1-es világbajnokság második játéknapjának második meccsén egy harmad alatt négy gólt lőttünk a Szlovénia ellen még bivalyerős Lengyelországnak. Mivel negyven perc…..
Nem mentek a lábak, mindennel probléma volt, summázta Ladányi Balázs a Dél-Korea elleni 4-2 lényegét. A 11-es a szokott őszinteséggel beszélt a ljubljanai vb nyitómérkőzéséről. "A mi oldalunk nem volt jó, innentől kezdve ez csak gyenge meccs lehetett. Nem esett jól semmi,…..
jokerit33 2010.04.18 09:48:33
@wincent: Pontosan erről van szó, nem elkiabálva semmit a későbbi győzteseknek általában nehezebben indul az eleje. Ráadásul a koreaiak tényleg jól játszottak, nem vagdalták ki a korongot még szorongatott helyzetben sem, hanem próbálták ügyesen megjátszani. Fognak még kellemetlen perceket okozni a többieknek.
A lényeg, hogy megvan a kötelező győzelem.
A hokiban most jött el az az idő ami a fociban kb. tíz éve: kezd kiegyenlítődni a mezőny, senki sem mehet biztosra a másik ellen az "A" csoport második felétől a divízió 2. első feléig.
Ma több kell a lengyelek ellen, de ezt a srácok is tudják.
A német csapat nem adott nekünk esélyt – mondta a krynicai 1-6 után Fekti István, a magyar ifjúsági válogatott edzője. Alábbi videónkban nemcsak ő nyilatkozik, hanem Bob Dever szövetségi edző, Vay Ádám kapus, a mérkőzés legjobbja, illetve Fekti Ádám, a becsületgólunk…..
jokerit33 2010.04.16 15:39:31
Azok a játékosok, akik utoljára kerültek ki a vb-csapatból, semmivel nem rosszabbak, mint azok, akikkel az utolsó pillanatig küzdöttek a bentmaradásért, értékelte az eseményeket Énekes Lajos, a válogatott edzője. Szerdán előbb az derült ki, hogy Szuper Leventéhez ragaszkodik…..
jokerit33 2010.04.15 11:14:08
@BöszmeBivaly: Szerintem sokan vettek bérletet, de nem mindenki tud mindegyik meccsen kint lenni.
Én például csak kedden reggel indulok, ezért van legalább egy szabad jegyem a szombati és vasárnapi meccsekre.
Délben vagy két órával a meccsek előtt öszejöhetnénk valamelyik sörözőben és ott rögtön kiderülne, hogy hány felesleges jegy van. Kérem a remek szervezőképességgel megáldott BlueBrothers frakciót, hogy karolják fel-e kezdeményezést!
Köszönet!
Egyébként nagyon erős a csapatunk, HAJRÁ!
jokerit33 2010.04.15 11:19:14
@jokerit33: ...karolják fel e kezdeményezést...
Leülök, egyes!
A magyar ifjúsági válogatott minden akadályon keresztülhágva két góllal legyőzte a házigazdákat a divízió 1-es világbajnokságon. Az adatok szerint az edzők megkeverték az első két támadótriót, Hentes Hardihoz és Nemeshez került, Németh pedig Hárihoz és Gallóhoz, a jelek…..
jokerit33 2010.04.14 23:20:34
Azok a játékosok és sorok sokszor többet tesznek a sikerért, akik nehéz helyzetben jól védekeznek, állítja Ladányi Balázs. A 11-es azt mondja, egyáltalán nem probléma, hogy az első két sorunk szerzi góljaink nagy részét. A csapat továbbra is jó állapotban van, közel a…..
Nem azt csináltunk, amit az edzők kértek, csak 15 percig játszottunk jól, a fejekben kell rendet tenni, mondták a játékosok a britektől elszenvedett kijózanító vereség után. A csapat az elképzelések húsz százalékát valósította meg, teszik hozzá az edzők. A sorsunk a saját…..
Nem tehetjük meg, hogy húsz perc jó játék után leállunk, mondta Bob Dever, a magyar U18-as válogatott szövetségi edzője a vb első napja után. Azért sem, mert hétfőn egy órakor a britek ellen sokkal több kell a győzelemhez. Mindhárom előzetesen esélyesebbnek tartott válogatott…..