Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FRita

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hintafa A Tiltott sziget 2018.02.20 16:35:31
A gyerekek pocsék vesztesek, de az a helyzet, hogy az ellenkezője is épp ennyire igaz. Akkor ugrott a felismerés legélesebben az arcomba, amikor P-ék osztályában elkezdtem kisebb-nagyobb rendszereséggel társasjátékos alkalmakat tartani. Nemcsak kíméletlenül a másik orra alá dörgölik sikerüket, de…..
  A mai bejegyzés témája egy olyan könyv, ami önmagában is képes elhozni a tavaszt. Tittel Kinga Mesélő Budapest című remeke mutatkozik be. ..
FRita 2017.08.05 13:27:46
Dániel András írói munkássága kapcsán sokan elmerengtek már, hogy honnan veszi a jobbnál-jobb ötleteit. A napokban kiderítettem, úgyhogy megmdonom: a GEREBLYE a kulcs! Komolyan. Minderről ki más tájékoztatott volna, mint P. Fiacskámnak, meglátva Dániel András legújabb És most elmondom hogyan…..
Hintafa Haba: Rhino Hero 2017.01.05 07:10:36
Néha egészen apró dolgok elegendőek a boldogsághoz egy jó játékhoz. Nézzük például ezt a dobozt. Kicsi, a játék alapötlete is pofonegyszerű, ugyanakkor annyira szórakoztató, hogy nem lehet kijátszani magunkat a Rhino Heroból (más néven Super Rhino). Most, hogy ezt világgá kürtölhettem megosztom…..
  Nagyon jól esik olyan írók könyveit olvasni/felolvasni, ahol a szerző maga is érzelmileg elköteleződött, és mindent beleadott az írásba. Olyan, mintha elemi erővel szakadna ki belőlük a szöveg, csak hömpölyög és engem is magával ragad. Szívből szerettem A Szemüveges Szirént.*..
Tele vagyunk csupa jószándékú bűnözővel. Illetve csak a könyvespolcunk. És mennyire hiányoznának, ha nem lennének! Torzonborz után megérkezett a norvég meseíró Thorbjörn Egner három rablója.  ..
Hintafa Caleb Krisp: Ivy Pocket 2016.10.21 04:56:02
Igyekszem a Kolibri Kiadó új megjelenései között felfedezett üdvöskéjéről, Ivy Pocketről visszafogottan, kellően objektíven nyilatkozni. Eleve nincs egyszerű dolgom, mert a történet annyira magával ragadó, mint amilyen élénk színű, a tekintet vonzó és nem eresztő a borítója. Elég volt egy pillantást…..
FRita 2016.10.21 19:00:31
Ez a történet azzal kezdődött, hogy P-nél észrevettem, nem szívesen foglalkozik olyasmikkel, amihez a memóriáját kell használnia. Mivel szeptemberben kezdődik az iskola, praktikusnak tűnt, ha egy kicsit többet használjuk az emlékezőtehetségét, mert lesz pár dolog, amire majd emlékeznie kell.…..
Amikor végérvényesen kinőttük a  Vidám matematika feladatait, nekiláttam új matekos játékok, könyvek keresésének. Mert legyen bárhogy, tanulni akkor a legkönnyebb és legjobb, ha játszva tesszük. ..
Felkelés után hezitáltam kicsit, mi legyen a program, csöndesnek kell lennie, mert a család többi része még alszik. Versenyben volt a FLOW magazinom, amit szépen lassan, oldalról-oldalra fogyasztok, jól megnézve minden képet, kiélvezve minden apróságot, a tegnapi félbehagyott…..
Hát, ebbe az évben sem lettem rendszeresebb, de fogjuk a hosszú magyarországi látogatásra. Cserébe mikor hazajöttem, nagyon motivált lette, valahogy frissebb szemmel tudtam nézni az itthoni problémákat, flyladysen szólva hot spotokat, azóta kis túlzással ahová lépek, rend terem,…..
Ma egy hetes :)Ezt a bejegyzést még a kórházban kezdtem el, és elküldtem TB-nek, hogy tegye be a blogba, de nem tette. Aztán akartam még többet írni, de valahogy olyan gyorsan eltelnek a napok, szoptatás, tiszta pelus, lakásrendezés (lassan kezd minden a helyére kerülni), babalepedő…..
Annak idején, emlékszem, még általános iskolában, játékbabákon okították nekünk a babaetetés, pelenkázás, büfiztetés csínját-bínját. Jó előre felkészítettek, az igaz, a nagy vigyorgások emléke még élénk bennem, a pelenkázást azonban már kénytelen voltam újra…..
Írtam róla másfél hete, hogy buliztunk a csajokkal, eme nevezetes éjszakán lendültem át a -15 kilós határon.Mielőtt bárki megszólna,hogy miért rázom a sejhajom kisgyerekes anyukaként diszkóban, szeretném leszögezni, hogy kb lánykoromban voltam utoljára diszkóban, és nem…..
FRita 2009.06.22 18:33:52
Csetten és az... 4 2009.04.23 22:05:57
- Anya, te elbírnál még egy gyereket? - kérdezte Miki- Úgy érted az ölemben?- Nem, úgy hogy még legyen egy tesó.- Szeretnéd, hogy legyen még egy tesód?- Hááát, neeem. Vagyishát később, ha Gábor akarja, hogy legyen neki is valakije, mint Imrének én.- Jaaaj, nem kell még egy…..